• 9.373.254 stemmen

Geregisseerd door: Mark Griffiths

Met onder meer: Daveigh Chase, Dave Thomas en John Larroquette

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Spaans

Plot Beethoven's 5th

De familie Newton gaat op vakantie naar de Bahama's, maar de kleine Sara gaat bij haar oom logeren in de vakantie. Terwijl Sara en haar oom Freddy, aan het vissen zijn, vindt Beethoven een tiendollar-biljet uit 1920. Dit geld blijkt afkomstig te zijn van Rita en Moe (de Bonnie & Clyde van de jaren '20). Iemand uit het stadje komt er achter dat Beethoven dit biljet heeft gevonden, en ineens begint de hele stad vreemd te doen.

Freddy Kablinski

Owen Tuttle

Mayor Harold Herman

avatar van damon

damon

over uitmelken van een film gesproken ...

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Titel doet me een beetje aan een nummer uit Saturday Night Fever denken alsmede een aantal covertjes.

avatar van Moviestar

Moviestar

Deel 1 was leuk, 2 ging nog net en toen ging het fout! zelfs deel 2 had van mij niet gehoeven.

tovenaar

Deel 1 hoefde van mij al niet.

avatar van Willem-Jan

Willem-Jan

Het volk wat deze films uitbrengt is echt fu@# hardleers...

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Er schijnt toch nog een publiek voor te zijn.

Chainsaw

Het blijft maar doorgaan met die hond. De eerste Beethoven is nog steeds best leuk en de tweede vond ik vroeger ook nog best te doen. Daarna ging het flink naar beneden en Beethoven 5 zal wel weer een nieuw dieptepuntje zijn.

Kan niet wachten tot Beethoven in Space.

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

Er is wel 1 die vijf sterren stemt.

olano

Een nieuwe regisseur kan wonderen doen, dat is maar weer eens gebleken hoe het 5 de deel hoger gaat scooren dan de voorgaande delen. Deze film van beethoven heeft gewoon veel meer: spanning, verhaal, betere acteursprestaties en vernieuwender in het beethoven filmtijdperk. Ik heb ze alle 5 nu gezien en vindt "persoonlijk" het 5 de deel de beste. 5*

tovenaar

Komop, wat is hier het grapje achter heren Olano en Dave... óf jullie zijn een flauwe grap aan't uithalen, óf jullie zijn familie/vrienden van meneer de regisseur, maar come on... dammit...

avatar van WB

WB

olano schreef:

Ik heb ze alle 5 nu gezien en vindt "persoonlijk" het 5 de deel de beste. 5*

bestaan er nog mensen die een 5e uitgemolken deel beter vinden dan et orgineel? Ben ik soms van een andere planeet???

avatar van Phoenix

Phoenix

"het beethoven filmtijdperk"

tovenaar

Ja, kappen met die grap en weg met die stemmen!

olano schreef:

Ik heb ze alle 5 nu gezien en vindt "persoonlijk" het 5 de deel de beste. 5*

Maarja, Olano werkt dan ook bij First Floor Features.

Chainsaw

Ah, vandaar die top10 plaats voor Flodder.

bioscoopzaal

Om nog maar te zwijgen over die 4e plaats voor Cotsa!

olano

Gelieve voordat je een uitspatende mening geeft over de film zonder hem te hebben gezien eerst de film te gaan huren en daarna pas je mening te geven dit kan ik ook bij alle films dat ik nog niet heb gezien. En dan even denken of de titel goed zit of het is een vervolg van een film "HET ZAL WEL EEN SLECHTE FILM ZIJN" laten we hier even wat slechte commentaar neerpennen. Zodat dus anderen de film zeker niet gaan nemen, maar alleen mijn zelf gekozen lievelingsfilmpjes nemen, maar dan later na de film komen ze ook wel bedrogen uit. "Dus meningen en smaken verschillen heus wel". (en voor de mensen die het nog niet wisten die andere persoon usernaam: dave, ken ik helemaal niet, dus moet het toch zijn dat deze film iets heeft.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Een 1,4 op IMDb, ik denk eerder dat jij wat hebt.

BoordAppel schreef:

Een 1,4 op IMDb, ik denk eerder dat jij wat hebt.

Ook al zoiets daar kan men ook zonder de film te gezien te hebben stemmen hoor "eenfluitje van een cent" dus ook niet zo vertrouwelijk.

tovenaar

Olano, cut the crap... je meent hier echt geen reet van. En als je het wél meent dan... ah, laat maar zitten. Wat is je connectie met deze film? Speelt je familie d'r in, heeft First Floor Features er iets mee te maken? Krijg je geld om dit te zeggen?

BoordAppel schreef:

Een 1,4 op IMDb, ik denk eerder dat hij wat heeft.

Inderdaad, een baan op de marketing-afdeling van FFF.

User olano EN klonen NLspeelfilmfan, mirror, movie.planeet en info gebanned. Tevens stemmen verwijderd.

avatar van Phoenix

Phoenix

Het is ook nooit goed .

avatar van boutsen

boutsen

Ik heb vandaag deze film gezien en de andere 4 heb ik ook al een tijd gelden gezien en ik moet zeggen de 5 is iets helemaal anders. Bij de eerste 4 was er zoiets klassiek van de hond komt er haalt vanalles uit is niet meer welkom, hond doet iets hond is zeer geliefd.

Die verhaallijn is niet meer te vinden in het 5de deel, het is sarah die naar haar nonkel moet waar het nogal slordig is enz... En als ze er aankomen is heethoven al zeer geliefd, zeker als hij bij het vissen een grote ontdekking doet van geld van een bankoverval uit 1920, dit zorgt ervoor dat iedereen beste maatjes is. En dan begint de zoektocht naar het geld en de ware gebeurtenis en vele onverwachte wendingen. Echt goed uitgewerkt.

Persoonlijk vind ik dit zowat de beste beethoven film die er gemaakt is, noem de hond en het meisje anders en het heeft al helemaal niets meer met de oude films te maken.

Slechtste beethovenfilm vond ik de 2

avatar van kolo

kolo

Beethoven 5th is best een goede film.

En degene die hem nog niet gezien hebben , ga hem eerst bekijken voor je commentaar heeft ( zoals olano zei)

Zo kun je iedere film afbreken gewoon omdat de titel je niet aanstaat.

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Heb hem ook gezien en ik ben er praktisch zeker van:

Jullie zitten aan de Dope!

Wat vinden jullie nu zo fantastisch aan zo'n beestenfilm? Ik geef toe: het is niet de slechtste film aller tijden, dat ook niet, maar een 'best goede film'??

Kom, kom. 1* (een halve eraf omdat ze de film hebben gelinkt met de prachtige vijfde symphonie van Ludwig van Beethoven)

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Heb juist iets bedacht: ze kunnen er nog maar 4 maken! Hierna zijn er geen cijfertjes meer die overeenkomen met de symphonieën

Ofwel beginnen ze met 'Beethoven and Elise' of 'Beethoven in the Moonlight'...

Chainsaw

De eerste Beethoven was leuk, de tweede werd al iets minder maar ook daar was wel redelijk wat vermaak te vinden. De derde was nogal waardeloos en de vierde al helemaal niks. Tja, daar worden de verwachtingen voor een vijfde deel niet echt hoog mee. Gelukkig was ie niet zo rampzalig als verwacht.

Dit heeft de film voornamelijk te danken aan klootviool Dave Thomas, die hier en daar nog wel voor een aantal grappige scènes weet te zorgen. Maar goed, Thomas weet uiteraard de film niet compleet te redden. Op die aardige momenten na blijft Beethoven's 5th dan ook gewoon een zwak, uitgemolken deel uit een serie, waar we waarschijnlijk nog lang niet vanaf zijn.

1,5 sterren.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Voor kinderen een erg leuke film. Maar deel 1 en 2 waren gewoon veel beter omdat ze in zekere zin toch een iets volwassenere uitstraling hadden waardoor de films ook genietbaar waren voor wat oudere mensen. Hier is de film echt gereduceerd tot een kinderfilm pur sang.

Het was wennen om Dave Thomas als kluns te zien na z'n serieuze rol in Rat Race, waardoor ik twijfel of ik het nou een miscast vind of niet. Daveigh Chase was irritant, en veel leuker in het lekker enge The Ring, maar het wende.

Verrassing van de film was John Larquette.

Toch 2,5 ster.

avatar van film_kaza

film_kaza

evenleuk als alle anderen beethoven films die ik heb gezien.

3,5