• 9.374.150 stemmen

The Legend of Bagger Vance (2000)

Drama / Komedie | 126 minuten

Genre: Drama / Komedie

Geregisseerd door: Robert Redford

Met onder meer: Will Smith, Matt Damon en Charlize Theron

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 mei 2001

Plot The Legend of Bagger Vance

"It Was Just A Moment Ago."

Savannah, Georgia, de woelige jaren '30. Kapitein Rannulph Junah was ooit een veelbelovend golfspeler. Na de oorlog is hij verbitterd geraakt en zijn interesse voor het spel is verdwenen. Toch gaat hij akkoord om een partijtje te spelen tegen twee golfkampioenen, Bobby Jones en Walter Hagen. Junah wordt hierbij bijgestaan door Bagger Vance, zijn mysterieuze caddie. Het golfspelen laat Junah echter volledig koud en in het perspectief van de oorlog, vindt hij het niet alleen dwaas en absurd, maar ook beledigend om deze sport nog te beoefenen.

avatar van gotti

Wellicht dat het aan mij ligt (wanneer niet ), maar ik vond hem erg mooi. Wellicht is het verhaaltje niet al te orgineel, maar het wordt wel erg mooi gebracht. Het goeie camerawerk, de mooie kledij uit die jaren en de cast, met in het bijzonder Smith als een soort van mytische caddy deed deze film mij alles behalve tegenvallen. En na S.W.A.T. was zo'n filmpje zeker nodig... 4*

avatar van Flipman

Flipman

Inderdaad 'n "Bagger"-Film! Zo'n typische Amerikaanse tranentrekker, met zo'n typische held waar 't gehele Amerikaanse kijkersvolk mee kan leven! Zou ie 't winnen, zou ie 't winnen, zou ie de leifde van zijn leven ook voor zich winnen? 'Tuurlijk, 't is zo'n zeventien in 'n dozijn twee drollen en een stuiver boeketreeks Hollywoodgeval!

Mooie plaatjes en 'n degelijke sfeer, maar de Film had voor de rest zo weinig te bieden dat heel misschien 'n één nog wel teveel is, maar voorlopig laat ik 't daarbij.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

RTL 4 zend elke zaterdagmiddag aardig vermakelijke films uit. Ik vond dit opzich geen slechte film, vooral door de locaties en de auto's die erg mooi waren, maar het verhaal was simpel en het acteerwerk ook niet erg denderend.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Golfsprookje over heldendom. Een wat mindere Redford, maar nog altijd niet slecht en je hebt al vlug door dat de caddie Bagger Vance een goddelijk figuur is, of een engel die Junuh terug op het pad van zijn lotsbestemming moet zetten. Het verhaal is vrij dun maar ik zat helemaal in de golfwedstrijd tussen de drie beste golfspelers (duurt het hele tweede uur), waarbij Junuh zijn uniek talent opnieuw moet weten te vinden. Het topacteurs-trio Damon-Smith-Theron houden de film met succes recht. Wel een mooi moment wanneer Junuh een eigen fout signaleert die niemand had gezien, anders had hij gewonnen. Hij is daardoor ongetwijfeld een echte held.

avatar van blurp194

blurp194

Een erg leuk tijdsbeeld - zowel de film inhoudelijk, met de mooie ouwe autos en de malle kleding van de golfers. Niet dat die er nu minder mal bijlopen, maar dan toch weer anders. Maar ook de wat melancholieke observatie hoe jong Damon, Smith en Theron nog zijn. Het lijkt nog zo kort geleden, het jaar tweeduizend, terwijl er natuurlijk alweer bijna een kwart eeuw verstreken is.

Verder is de film wel prettig ontspannen kijkvoer, maar er gebeurt ook wat weinig. Je moet er misschien voor in de stemming zijn.