• 9.098.855 stemmen

The Legend of Bagger Vance (2000)

Drama / Komedie | 126 minuten

Genre: Drama / Komedie

Geregisseerd door: Robert Redford

Met onder meer: Will Smith, Matt Damon en Charlize Theron

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 mei 2001

Plot The Legend of Bagger Vance

"It Was Just A Moment Ago."

Savannah, Georgia, de woelige jaren '30. Kapitein Rannulph Junah was ooit een veelbelovend golfspeler. Na de oorlog is hij verbitterd geraakt en zijn interesse voor het spel is verdwenen. Toch gaat hij akkoord om een partijtje te spelen tegen twee golfkampioenen, Bobby Jones en Walter Hagen. Junah wordt hierbij bijgestaan door Bagger Vance, zijn mysterieuze caddie. Het golfspelen laat Junah echter volledig koud en in het perspectief van de oorlog, vindt hij het niet alleen dwaas en absurd, maar ook beledigend om deze sport nog te beoefenen.

avatar van Saldek

Saldek

Heb deze nu toch wel een vier keer gezien ofzo. Voor mij is en blijft het gewoon een heerlijk luchtig verhaal met sympathieke cast en fraaie regie. Het enige dat ik wat overbodig vind is de zogenaamde oorlogstrauma. Oké, het hoort erin, het maakt deel uit van het verhaal. Maar wat mij betreft hadden ze dat deel iets mogen benadrukken om met de zgn impact te worden meegeleefd. Of ze hadden dat deel weggelaten. Want de zgn trauma zoals de film het weergeeft staat op gelijkwaardige voet met doorsnee liefdesverdriet.

Dat was voor mij de minpunt. Maar verder kan ik gewoon heerlijk wegzakken in me stoel, een koel goudgeeltje in de hand en de good vibes over me heen laten komen. Ik vind alles aan de film gewoon bijzonder sympathiek. 4*

avatar van navles

navles

leuke vermakelijke film ! goeie cast

avatar van Decec

Decec

Heel goede film

Regisseur Robert Redford ken ik ook...

avatar van Tarkus

Tarkus

Mooie, wat emotionele film.

Met een prima cast, waaronder een van m'n lievelingsactrices, Charlize Theron, die niet alleen staat mooi te wezen, maar ook kan acteren !!

Prima rol ook van de jongen, J. Michael Moncrief, wiens personage op oudere leeftijd wordt vertolkt door Hollywoodveteraan Jack Lemmon.

Een aanrader toch deze film.

avatar van DirkvB

DirkvB

Ik denk dat de term 'vermakelijk' de film prima samenvat. Heb wel de hele film ervaren als een grote berg feelgood, en soms was er nog maar dat beetje extra nodig geweest om kippenvel te krijgen. Verder was het vooral een som van clichés. Grootste cliché was helaas wel de rol van Will Smith als zogenaamde 'Magical Negro'. Met dit in het achterhoofd is de film niet meer zo luchtig als hij lijkt op het eerste gezicht. Eén cliché hebben ze wat mij betreft achterwege gelaten en, hoe paradoxaal het ook klinkt, dat vond ik misschien zelfs tegenvallen. Ik had namelijk wel wat meer van de aanloop naar de wedstrijd verwacht, in plaats van de wedstrijd zo lang te laten duren.

avatar van DragQueen

DragQueen

Vermakelijke feelgood film, die een prima uitwerking heeft genoten. zowel regie als verhaal zijn goed, en onderhoudend gebracht. verder wordt er overtuigend geacteerd door Will Smith en Charlize Theron. 3 sterren.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Golfsprookje over heldendom. Een wat mindere Redford, maar nog altijd niet slecht en je hebt al vlug door dat de caddie Bagger Vance een goddelijk figuur is, of een engel die Junuh terug op het pad van zijn lotsbestemming moet zetten. Het verhaal is vrij dun maar ik zat helemaal in de golfwedstrijd tussen de drie beste golfspelers (duurt het hele tweede uur), waarbij Junuh zijn uniek talent opnieuw moet weten te vinden. Het topacteurs-trio Damon-Smith-Theron houden de film met succes recht. Wel een mooi moment wanneer Junuh een eigen fout signaleert die niemand had gezien, anders had hij gewonnen. Hij is daardoor ongetwijfeld een echte held.

avatar van blurp194

blurp194

Een erg leuk tijdsbeeld - zowel de film inhoudelijk, met de mooie ouwe autos en de malle kleding van de golfers. Niet dat die er nu minder mal bijlopen, maar dan toch weer anders. Maar ook de wat melancholieke observatie hoe jong Damon, Smith en Theron nog zijn. Het lijkt nog zo kort geleden, het jaar tweeduizend, terwijl er natuurlijk alweer bijna een kwart eeuw verstreken is.

Verder is de film wel prettig ontspannen kijkvoer, maar er gebeurt ook wat weinig. Je moet er misschien voor in de stemming zijn.