• 9.373.540 stemmen

The Legend of Bagger Vance (2000)

Drama / Komedie | 126 minuten

Genre: Drama / Komedie

Geregisseerd door: Robert Redford

Met onder meer: Will Smith, Matt Damon en Charlize Theron

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 mei 2001

Plot The Legend of Bagger Vance

"It Was Just A Moment Ago."

Savannah, Georgia, de woelige jaren '30. Kapitein Rannulph Junah was ooit een veelbelovend golfspeler. Na de oorlog is hij verbitterd geraakt en zijn interesse voor het spel is verdwenen. Toch gaat hij akkoord om een partijtje te spelen tegen twee golfkampioenen, Bobby Jones en Walter Hagen. Junah wordt hierbij bijgestaan door Bagger Vance, zijn mysterieuze caddie. Het golfspelen laat Junah echter volledig koud en in het perspectief van de oorlog, vindt hij het niet alleen dwaas en absurd, maar ook beledigend om deze sport nog te beoefenen.

avatar van Jordy

Jordy

Er zaten wel een paar grappige momenten in, en zo nu en dan was de film wel redelijk origineel en goed geacteerd. Jammer alleen dat de film zo on-ge-lo-fe-lijk saai is. Bovendien kon het mij geen fluit boeien wat er met de hoofdpersonages gebeurde, aangezien je als kijker totaal niet met ze meeleeft. 2 sterren.

avatar van neo

neo

dit is echt typisch zo'n stomme ''bagger'' film.Valt me tegen van zo'n goeie regisseur en cast.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Was het zo'n slechte film, ik moet hem nog zien. Maar ik zie Will Smith graag spelen dus had ik wel beter gehoopt.

avatar van vic

vic

vond hem nog best wel meevallen

avatar van gotti

Wellicht dat het aan mij ligt (wanneer niet ), maar ik vond hem erg mooi. Wellicht is het verhaaltje niet al te orgineel, maar het wordt wel erg mooi gebracht. Het goeie camerawerk, de mooie kledij uit die jaren en de cast, met in het bijzonder Smith als een soort van mytische caddy deed deze film mij alles behalve tegenvallen. En na S.W.A.T. was zo'n filmpje zeker nodig... 4*

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Zag hem voor het eerst in he vliegtuig en de meeste films die ik in zo'n vervoersmiddel heb gezien zijn meestal slecht. Zo ook deze, bah.

Echt zonde, want de acteurs spreken me wel aan...

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Voor zover het onderwerp Golf een leuke film kan opleveren wat het niet eens onaardig. Vermakelijk, niet meer, niet minder. 3 sterren.

avatar van Jassie

Jassie

Echt een ongelooflijk slecht verhaal. heb hem gezien in het vliegtuig en was perfect om in slaap te vallen.

avatar van ElMeroMero

ElMeroMero

Positief: Wel s een keer een andere rol voor Smith dan de eeuwige smartmouthin' smoothtalkin' niggah. En inderdaad, de kostuums en camerawerk zijn op zijn minst degelijk te noemen.

Negatief: Theron en Damon. Ook veel storende dialogen tussen die twee. Het zwakke script en het verhaal .

Toch 2,5*

avatar van BobdH

BobdH

Inderdaad leuk om Will Smith in zo'n rol te zien, hoewel serieuze rollen inmiddels voor hem minder verrassend zijn. Ook Theron vond ik hier erg leuk spelen, hoewel ze gedurende de film steeds minder opvallend wordt.

Jammer was het enorm formule-achtige verhaal en verloop van de film, en enkele andere acteerprestaties (ik zat me soms toch te ergeren aan dat jongetje...). Saai kan ik de film niet noemen, ik heb me wel vermaakt. En toch blijft hij erg standaard, met enkele tenenkrommende momenten zelfs (oeh, wat een slechte montage in enkele scenes). Toch nog een 2.5*, ergens is hij wel vermakelijk over de volledige lengte...

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Heerlijke film! Nou is golf niet bepaald de meest boeiende sport,maar zoals het in deze film werd neer gezet vond ik het nog leuk ook.

Een werkelijke prachtig mysterieuze rol van Will Smith. Zulke rollen weet hij echt schitterend te vertolken,denk ook maar aan Six Degrees of Seperation. Zou hij meer moeten doen!

Ook Damon en Theron zetten goede acteer prestaties neer,waar ook het accent van Theron wel opviel. Deed ze goed.

De sfeer van die tijd is ook mooi neer gezet door Redford. De kostuums,auto's en huizen,prachtig!

Kortom, na de Horse Wisperer kon ik ook deze film van Redford zeer waarderen!

avatar van Flipman

Flipman

Inderdaad 'n "Bagger"-Film! Zo'n typische Amerikaanse tranentrekker, met zo'n typische held waar 't gehele Amerikaanse kijkersvolk mee kan leven! Zou ie 't winnen, zou ie 't winnen, zou ie de leifde van zijn leven ook voor zich winnen? 'Tuurlijk, 't is zo'n zeventien in 'n dozijn twee drollen en een stuiver boeketreeks Hollywoodgeval!

Mooie plaatjes en 'n degelijke sfeer, maar de Film had voor de rest zo weinig te bieden dat heel misschien 'n één nog wel teveel is, maar voorlopig laat ik 't daarbij.

avatar van Flipman

Flipman

(Tussen haakjes, 'leifde'=liefde .)

avatar van ptholen

ptholen

Dan ben ik dus een van de weinige die dit een goede film vond. IK vond Will Smith een hele leuke bijzondere rol spelen. De scenes met Will erin staken idd wel boven de andere scenes uit.

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Mooie beelden, mooie sets, mooie mensen, mooi gras, mooie golfballen, mooie auto's......maar ongelooflijk saai en slaapverwekkend. 126 Minuten naar een goudvis in een ronde kom kijken is nog spannender dan dit.

avatar van Gehenna

Gehenna

redelijk verhaal al zit je bij het einde met 1 brandende vraag: Wie is Bagger Vance?

Robert Redford regisseerde en schoot erg mooie plaatjes Matt Damon is sterk in zijn rol, Will Smith cool en Charlize Theron krachtig.

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Mooie film, prachtig acteerwerk en zeker niet saaier dan een goudvis in een kom. 3,5*

avatar van Poeha

Poeha

Ik heb hem vorig jaar een keer op TV gezien en wat ik me nog kan herinneren vond ik het een onderhoudende film. Kan me voorstellen dat mensen hem saai vonden (duurt daarbij ook nog eens ruim 2 uur).

Maar de setting is geweldig, kostuums prima in orde.

Goede acteerprestaties. Ik heb me wel vermaakt. Je moet echter wel houden van films met weinig actie.

avatar van Poeha

Poeha

mazdalfa schreef:

Het is me wel opgevallen dat alle films die door Robert Redford geregisseerd zijn en die hier op MM staan meer dan 115 minuten duren. Zou je zegen dat het vrij langdradige films zijn.

Maar toch de meeste wel met enige diepgang. Is ook niet zo moeilijk natuurlijk als je daar 2 uur de tijd voor hebt.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Jordy schreef:

Juist daar heb je absoluut gelijk in. krijgt een 2,5* van mij

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Is het jullie overigens opgevallen dat RTL7, zij zenden de film morgen (31 maart) uit, de tekstjes op hun website van moviemeter jatten?

avatar van Blokland

Blokland

Vond hem minder slecht dan ik had gedacht. Een beetje saai en de sfeer is een beetje te veel `backlot` Universal studio´s maar al bij al hield hij toch redelijk de aandacht.

avatar van scarlet69

scarlet69

krijg sterk de indruk dat veel mensen deze film niet begrepen hebben, gaat niet om het verhaal an sich, het gaat om het moraal dat je mind setting je succes bepaald

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Gewoon een aangename film met een typisch amerikaanse verhaallijn. De held heeft geen zin,moet overgehaald worden, dan heeft de held weer wel zin-de held is aan het verliezen, en haalt op het allerlaatst natuuuuuuuurlijk toch de overwinning.....is dit een spoiler of iets wat iedereen onbewust toch wel ziet aankomen?

avatar van eppo349

eppo349

lekker, 2de kerstdagmiddag, ff uitblazen op de bank,rustig filmke.

muziek was ook niet verkeerd.

avatar van the new guy

the new guy

Film met heeeeel veel potentie. Jammer dat hij omkomt in clichés. Redford gaat er al heel snel vanuit dat de kijker helemaal in de wedstrijd opgaat, totaal niet het geval. Wanneer dat niet het geval is erger je je mateloos aan de overdreven emoties en slowmotion beelden. Jammer...

avatar van Tomson_

Tomson_

Een film die de sfeer van de jaren 30 mooi weergeeft.

Toch is het eindresultaat teleurstellend. Het verhaal is behoorlijk cliche, voorspelbaar en vaak wat saai gebracht. Dat het oorlogsverleden Junah dwars zit komt totaal niet over.

Ik heb geen moment met de personages meegeleefd. De acteurs spelen wel aardig, maar worden in de steek gelaten door het zwakke verhaal. Meer dan 2 sterren kan ik deze film dan ook niet geven.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

RTL 4 zend elke zaterdagmiddag aardig vermakelijke films uit. Ik vond dit opzich geen slechte film, vooral door de locaties en de auto's die erg mooi waren, maar het verhaal was simpel en het acteerwerk ook niet erg denderend.

avatar van jahranomo

jahranomo

goeie film mag van mij wel wat hoger gewaardeerd staan!

avatar van Chrisseh

Chrisseh

Vooral de setting zorgt voor mooie plaatjes, en alhoewel ik geen golf-fanaat ben, kon het me nog wel boeien. Voor de rest vooral een heel erg ge-clichéd verhaal. De hele ontwikkeling ligt voor de hand; het gaat slecht met Junuh, het gaat goed met Junuh, het gaat té goed Junuh, gaat weer slecht, en op het eind gaat het weer goed, jeej! Verder weet ik niet of het positief is dat ze niet voor het ubercliché hebben gekozen dat Junuh op de laatste slag wint, maar of een gelijkspel met z'n drieën nou zo geloofwaardig is..

Mja, leuke plaatjes dus, acteerwerk niet verkeerd, simpel verhaal met een zoete suikerlaag erboven op... Maar heeft me wel vermaakt.