The Day after Tomorrow (2004)
Genre: Sciencefiction
Geregisseerd door: Roland Emmerich
Met onder meer: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal en Ian Holm
Gesproken taal: Engels, Japans, Frans, Arabisch en Spaans
Releasedatum: 27 mei 2004
Plot The Day after Tomorrow
"Where will you be?"
Weerdeskundige Jack Hall waarschuwt met weinig succes voor de invloed die de opwarming van de aardbol zal hebben op het klimaat. Wanneer het noordelijk halfrond van de planeet daadwerkelijk het slachtoffer wordt van tornado's, overstromingen en gigantisch lage temperaturen wordt hij eindelijk serieus genomen. Terwijl het zuiden van Amerika in allerijl wordt geëvacueerd, wordt de noorderlingen geadviseerd binnen te blijven, en op het beste te hopen. Hall besluit naar het noorden af te reizen om hier zijn zoon Sam te vinden, die samen met enkele medestudenten gestrand is in een bibliotheek.
Jack Hall
Brian Parks
Janet Tokada
Parker
Luc_Beijers
geweldige film, alles is zeer fraai in elkaar gezet. Deze film kun je gerust vaker kijken.
4 sterren!
Jazzjumper
Zwakke film, met een dergelijk idee kan je een knaller van jewelste maken. Helaas was elke verhaallijn er net "iets over" om het als zoete koek naar binnen te slikken. De acteurprestaties waren al helemaal niet om naar huis te schrijven, en van een " connectie tussen de kijker en de personages was is helemaal geen sprake.
De special effects zorgen er net voor dat deze film niet in het rood gaat bij mij.
rocky I.S
ik vind het een geweldige film omdat het me ook boeit over het klimaat en het miss ook in het echt kan gebeuren.
ook spannende film.spijtig dat de ijstijd daar zo rap weg was.
astrid02
ook spannende film.spijtig dat de ijstijd daar zo rap weg was.
Misschien in het echt kan gebeuren?? Oké, dat kan dus niet. Niet op deze manier, in ieder geval. In ieder geval heb je iets meer aardrijkskundige kennis nodig om dat te kunnen begrijpen.
Maar oké, ik vond het wel een boeiende film, hoewel natuurlijk overdone.
rocky I.S
Maar oké, ik vond het wel een boeiende film, hoewel natuurlijk overdone.
jaja da weet ik ma ik bedoel dat er ook nog een ijstijd bij ons kan komen.
Isabeau
Qua special effects zeker een topfilm, ik zou deze ook vaker kijken (wat ik natuurlijk al gedaan heb
Echter vind ik het verhaal totaal niet realistisch, het is erg overdreven allemaal. Hoofdrolspeler Jake Gyllenhaal= jum
JohnWilliams
Overdreven is het juiste woord maar blijkbaar vond de regisseur dan niet belangrijk. Die effects zorgen er namelijk wel voor dat meer mensen die film gingen kijken...
lord tom
Niet echt een bijzonder verhaal en ook vrij voorspelbaar. De special effects waren echter wel de moeite waard. Ik heb me niet verveeld tijdens het kijken van deze film, maar er zijn ook zeker beteren dus daarom 3 sterren van mij.
Selustarius
Ik vind dit een van de slechte films ooit gemaakt. Special effects zijn natuurlijk goed, daar kan je niet onderuit. Maar dat slappe verhaal wat er dan ingebreid wordt, daar ga ik echt van over mijn nek.
0.5??niet overdrijve he
Selustarius
0.5??niet overdrijve he
Ik denk dat jij degene bent die overdrijft met je 5.0
Sasja
Nou, kennelijk vind hij de film gewoon perfect.
En over jou cijfer, oke is jou mening maar je zegt dat je het verhaal niks vind maar de special effects goed vind en dan geef je een 0,5.
Ik dacht dat als je de film helemaal niks vind dat je dan een 0.5 geeft
Over de film zelf: ik heb deze toen in de bios gezien en qua special effects is hij echt fantastisch, maar het verhaal vind ik zelf iets minder. Maar toch dit vind ik dan wel een van de beste rampenfilm die ik ooit heb gezien
Santino Corleone
Leuke film voor een zondagavond. Niet echt een topper, en hij was ook niet slecht. Ik had een beter einde verwacht en verder waren de hoofdrolspelers goed bezig.
wwelover
Lekkere wegkijker. Erg mooi gemaakt. Verhaal is simpel, er wordt niet slecht geacteerd.
Geen verspilde tijd.
film88888
Redelijk matige rampenfilm. Het genre is normaal gesproken niet mijn film genre dat ik erg graag zie, of veel naar kan kijken, maar voor een keertje is het wel leuk.
De effecten zijn knap, en het avontuur in de film liet je goed wegkijken, maar bij dit soort films heb ik altijd al iets van: het kan beter.
De cast speelt vrij goed, maar de film wou ik meer zien doorwegen van Jake Gyllenhaal die me ook hier niet teleursteld, en echt wel goed speeld. Toch de beste van allemaal.
De actie van moedernatuur in de film had ook wel iets.
3,0
Horror-Tijger
Prachige film! Alleen ziek einde. Loopt ook niet erg goed af. Die stad zit nogsteeds onder sneeuw en ijs. Net Atlantis. Maar dan zag je er nog wel wat van. En het is New York.
T.Bos
Goede film, maar een tikkeltje te heroïsch. Alle mensen gaan dood maar hetgezin hoofdrolspelers weten wel de held uit te hangen. De wereld op zn kop dat de VS asiel aanvraagt bij Mexico en de grens niet mag passeren. Lekker bizar ironisch. Ook die boekenverbranding.
psycholamp
- 1960 berichten
Best leuk om te kijken als niks-aan-de-hand filmpje. Er zit ergerlijke onlogica in zoals: waarom boeken verbranden ipv. meubels? En die wolven krikken het geheel ook niet op, integendeel.
Resh
Leuke film vooral omdat het oook later kan gebeuren en de spanning zit er wel goed in aleen de verhaal was wat minder
ronengel
niks-aan-de-hand filmpje.
Hmm...de wereld vergaat...
psycholamp
- 1960 berichten
Hmm...de wereld vergaat...
Tja, maar op zo'n manier gebracht, dat ik me niet echt kan inleven.
Kim008
Prachtige special effects!
Heb me geen moment verveeld bij deze film!
4*!
gerwinmaster
Een voorspelbaar verhaal, maar toch lekker wegkijken. Mooie special effects. Er zijn zeker verbeter punten aan deze film, maar het blijft een leuk verhaal en door de goede special effects een 3*
Donkerwoud
In de bioscoop kon ik de zwakke punten makkelijk negeren als in dienst staande van de epische speciale effecten. Op televisie bleef er eigenlijk niet zoveel meer van over dan een onderhoudende rampencliche. Het gaat ermee door. Overigens vind ik Jake Gyllenhaal totaal verkeerd gecast. Die knul kan best acteren maar heeft niet de luchtigheid in huis om een blockbuster te dragen. Ik werd al depressief als ik naar hem keek.
Karentje77
Gewoon een geweldigeeeeeeeeeeee film met prachtige beelden!!!!!!!!!!!!!
DaZtorm
Wow..... wat zag ik hier voor film? Wat een geweldige film is dit! Ik heb meerdere malen ademloos zitten kijken en heb het echt in 1 zucht uitgekeken. Het leek wel of de film een half uurtje duurde zo goed wassie!
Ik klaag vaak over de smerige dingen die in de film zitten, en dat komt omdat ik 9 van de 10 keer aan het eten ben onder een film. De snelheid van het eten werd beïnvloed door het moment van de film, en dat betekend 1 ding een TOP film.
Hoe het verhaal gebracht is, hoe het in beeld gebracht is en de actie bij elkaar was geweldig. Er zaten enkel een paar dingen in waarvan ik dacht moet dat nou? En die stukken zijn enkel erin gevoegd om het geen saaie-stof-film van te maken waar enkel een onderbericht (kijk uit mensen het klimaat veranderd) bij zit.
Oké, de echt typische Amerikaanse dingen zitten erin en dat zorgt ervoor dat het geen 5* wordt want dat had deze film niet nodig denk ik. Alleen geweldige films verdienen een 5* en dit was een bijna geweldige film dus een 4,5*

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

'The Day After Tomorrow' verdwijnt over een paar dagen (na morgen) van streaming: 'Deze film gaat echt nergens over'

The Butterfly Effect

Napola - Elite für den Führer
Drama / Oorlog, 2004

October Sky
Biografie / Drama, 1999
saving the worldlibrarycataclysmklimaatveranderinggreenhouse effecttornadotwister hurricanehailtemperature drop ice agepolar zonemeteorologygulfstreambarrier iceice meltingthird worldexodus evacuationclimate natural disasterregeringrampsneeuwlos angeles, californiëantarcticawetenschappercell phoneenvironmental doomsdayantarcticrampen filmhelicopter crashdisaster film