• 9.383.844 stemmen

The Day after Tomorrow (2004)

Sciencefiction | 124 minuten

Genre: Sciencefiction

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal en Ian Holm

Gesproken taal: Engels, Japans, Frans, Arabisch en Spaans

Releasedatum: 27 mei 2004

Plot The Day after Tomorrow

"Where will you be?"

Weerdeskundige Jack Hall waarschuwt met weinig succes voor de invloed die de opwarming van de aardbol zal hebben op het klimaat. Wanneer het noordelijk halfrond van de planeet daadwerkelijk het slachtoffer wordt van tornado's, overstromingen en gigantisch lage temperaturen wordt hij eindelijk serieus genomen. Terwijl het zuiden van Amerika in allerijl wordt geëvacueerd, wordt de noorderlingen geadviseerd binnen te blijven, en op het beste te hopen. Hall besluit naar het noorden af te reizen om hier zijn zoon Sam te vinden, die samen met enkele medestudenten gestrand is in een bibliotheek.

avatar van Vera

Vera

Een goeie film, die toch wel de waarheid een beetje verteld. Ik ben er mee eens dat ie in de bioscoop stukken beter was, maar het blijft een goeie film zeker wel 3.5 sterren***

avatar van Johnlo

Johnlo

Vera schreef:

Welke waarheid?

avatar van JosH60

JosH60

Tegenvallende film. Hij kwam op mij niet realistisch over. Het onozelste vond ik nog de variant op een andere one liner Waarom vaart een kapitein door new york? Omdat ie het kan.

avatar van tevelenco

tevelenco

mooie film

vooral door de special effects

voor de rest stelde de film niet zo veel voor

niet wat verhaal betreft en ook niet wat akteerprestaties betreft

nee het zijn echt de special effects die het moeten doen en die waren prachtig

3.5 *

avatar van pardalis

pardalis

Typisch amerikaans hé ze kunnen het allemaal weer oplossen.

Eén man kan wat geen enkel leger kan komaan hé wees eens realistisch... Zou niets voor mij zijn btw want ben nogal een koukleum..

Is wel een onderhoudende film, maar het kon toch o zoveel meer bevatten.

avatar van Treht

Treht

JosH60 schreef:

Ik vond de smoel van die vader op het einde te grappig slecht
'me and my girlfriend discussed all day but are the wolves real?!?'

avatar van Phoenix

Phoenix

Viel me niks tegen. De film is af en toe om kippenvel van te krijgen (en niet alleen van de overdosis aan beelden van ijs die je op je af geslingerd krijgt). Daarnaast vond ik de poging om de gebeurtenissen te verklaren zeer moedig (of het kan is een tweede maar voor de leek (ik dus) klinkt het nog best aannemelijk). Quaid en Gyllenhaal zijn best aardig op dreef en, heel erg belangrijk voor mij, het "WE LOVE USA"-moraal blijft bij een paar vlaggen. Muziek stoorde niet. Die wolven wel. De broodnodige romance en het zieke jongetje werden er wel weer met de haren bijgesleept, maar het had (qua screentime) veel erger gekund (hoewel dat "i'm warming you with my bodyheat" wel erg lam was zeg .

3,5*, met gemak.

avatar van katana

katana

lekkere film, om zo maar naar te kijken.

goede spanning, leuk verhaaltje en mooie special effects.

mooi tijdverdrijf, je hoeft er niet bij na te denken, dat is soms helemaal niet verkeerd.

Wordt misschien wel een keer tijd dat ze eens een ander onderwerp zoeken, rampenfilms heb ik persoonlijk wel weer een beetje gezien.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Katana,je hebt wel gelijk met elke keer die rampengedoe maar geef toe :je ziet New York niet elke dag verplettert worden

avatar van U-96

U-96

• 2082 stemmen

Phoenix schreef:

hoewel dat "i'm warming you with my bodyheat" wel erg lam was zeg

avatar van Zavo

Zavo

Tja, de mooie hoes maakt 't bijna onmogelijk deze film te laten liggen, maar ik had beter kunnen weten, want er staat ook "from the director of Independence Day" op. Een slechtere aanbeveling kun je bijna niet krijgen. En dus valt de film dan uiteindelijk toch tegen.
Ik had me al voorgenomen het plot niet al te serieus te nemen, maar de karakters nemen zulke belachelijke beslissingen, dat ik er totaal niet in mee kon gaan. Ik bedoel, half Noord-Amerika gaat dood en zij gaan met een tentje en een paar sneeuwschoenen zo'n tocht maken en overleven het? En zo zitten er wel meer belachelijke dingen in.

avatar van gotti

Leuk en interessant uitgangspunt (of het werkelijk kan of niet, doet d'r niet zo toe), maar helaas komt de film om in 'het' Amerikaanse sentiment, zoals we in zulke films meestal wel gewend zijn, zodat het niet compleet aan mijn verwachtingen voldeed.

avatar van Elsenburg

Elsenburg

Zavo schreef:

En zo zitten er wel meer belachelijke dingen in.

Ja dat kun je wel zeggen ja; ze vliegen op 1 volle tank van mexico naar NYC met een paar chinooks, en weer terug, helemaal volgeladen met mensen.... ik bedoel maar....
2* voor het volstrekt ongeloofwaardige verhaal met toch mooie sfx

avatar van twg

twg

het beste is de boodschap van deze film: de wereld gaat gewoon ter plekke naar de kl*#e

avatar van Ash Krueger

Ash Krueger

had hem eerst 3* gegeven, maar als de SFX het enige goeie ding is (want ik kan voor de rest niks goeds aan deze film bedenken), vrees ik dat ik mijn stem moet halveren. 1.5*

avatar van The One Ring

The One Ring

De special effects zijn inderdaad top, maar daar is dan gelijk ook alles mee gezegd. Ik vond het er allemaal te dik bovenop liggen. Ik zou het maar bij één natuurramp houden en niet drie (ijstijd, wervelstormen en vloedgolven). Daarbij blijkt alles op het einde toch nog goed te komen, want de zon gaat weer gewoon schijnen. Ja, vast! Wel uniek is dat de president het niet overleefd.

tss...

zó hoog in de 2004 top 100 :O

schande

deze film leek me echt gaaf, maar alleen de special effects voldeden aan myn blykbaar hoge verwachtingen...

de wereld compleet veranderd in 3 dagen door een gigastorm? yeah right...

avatar van remorz

remorz

Vijf mensen zitten aan een lange brede tafel. Plots roept er ééntje: "Als we NY nou door een vloedgolf laten overstromen!?" De rest reageert sceptisch; waar komt die vloedgolf vandaan dan?
"Nou, we laten een of andere sympathieke meteoroloog annex bezorgde vader de komst van een tweede ijstijd voorspellen, maar niemand gelooft hem." Haakt iemand anders in: "En dan blijkt hij toch gelijk te hebben, komt de storm sneller dan verwacht, en is het hele land in rep en roer!" Weer een ander: " Ja! En dan laten we zijn zoon in NY ternauwernood en tegen alle verwachtingen in alle rampen overleven! Ja! Ja!! En papa begint een rescue mission door de sneeuw en allesvernietigende vorst, iedereen verklaart hem voor gek, maar hij moet gaan, hij weet dat zijn zoon nog leeft!!" Iedereen wordt heel enthousiast en begint te klappen. "En dan doorspekken we de film met special effects, om de totale ongeloofwaardigheid van het plot te verhullen, niemand die het doorheeft!! Dat heeft ons ook het succes van Independance Day opgeleverd, geniaal!!" De vijf mannen worden gek, bijna geil van hun zojuist verzonnen plot. "En omdat die storm in de toekomst, morgen, plaatsvindt, noemen we de film 'The day after tomorrow'!! Na enkele seconden van ontzag en bewondering voor deze onverwachte diepzinnigheid schreeuwt het vijftal het uit, hun eigen genialiteit bejubelend.

avatar van Elsenburg

Elsenburg

(...)

avatar van Filmkijkertje

Filmkijkertje

Het mooie van deze film is dat je al na 10 minuten weet dat het een slechte film is. Het verhaal is op zijn minst ongeloofwaardig; papa speelt de superheld en je weet mijlenver van tevoren dat het goed afloopt.

Gevolg: met een biertje op de bank anderhalf uur niet na hoeven te denken (heeft echt geen enkele zin want de enige diepgang in de film is het vallen door het dak van één van de "redders").

Ik was echt helemaal weer uitgerust na deze film.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

The One Ring schreef:

Die drie rampen zijn onderdeel van een grote ramp.

Deze film geef ik toch *** voor de effecten en de boodschap.

...

jy moet resencent by de VPRO-gids worden en de wereld schokken met jouw geniale scepticiteit!

*hulde*

avatar van remorz

remorz

n00t schreef:

*hulde*

Het zijn dit soort films, en vooral veel irritante reclames, die mij doen afvragen wat mensen ertoe beweegt dit soort projecten op te zetten.

Daarom vond ik die Nuts-reclame van enkele jaren geleden ook zo enorm grappig (kennen jullie 'm nog?)

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Vijf .....bejubelend.

Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Hoewel de effecten wel leuk zijn.

avatar van stienkamp

stienkamp

leuke film met en goed verhaal

remorz schreef:

nee...jammer zou m wel gaan terugkyken anders..

avatar van 196321

196321

Lekker simpele film met goede special effects.

Is een film waarbij je niet over na hoeft te denken.

Simpel verhaal maar dat doet er niet toe.

avatar van Carow

Carow

Het is een film met een waarschuwing...

avatar van tv1984

tv1984

Prachtige film alleen als je de film vanuit je bed lekker warm onder de lakens kunt zien.

avatar van Edie

Edie

Carow schreef:

Het is een film met een waarschuwing...

Wat is die waarschuwing dan? Vertrouw nooit een president? Nee, je bedoeld het opwarming van de aarde.. Dit gebeurt nu eenmaal, en is een natuurkundig proces. Wij versnellen dankzij de velen uitlaatgassen e.d. het wellicht wat sneller, maar vroeg of laat komt het er toch van.

Het is helaas niet zo makkelijk om te zeggen "Vanaf vandaag stopt de autohandel" want dan heb je honderdduizenden werkelozen... Toch gaat de natuur voor zou je denken, vind ik ook! Vooral nu we zo ver zijn dat auto's op zonnebloemolie rijden kunnen, en er gewoonweg geen gebruik van gemaakt word. Jammer..

Maargoed, dit is wat ik hoor en lees, over de film; het is dikwijls verteld dat het verhaal magertjes is: dat klopt. Toch was het voormij een vermakelijke film met best aardige special effects, lekker groot opgezet. Mooi intro en mooie muziek van Harald. Dat van dat plot is niets nieuws; welke film van Emmerich had wel een goed verhaal?

Zeker leuke popcorn film, met een hele kleine knipoog naar de werkelijkheid.

Edie