Genre: Thriller / Horror
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Constantine
"Hell wants him. Heaven won't take him. Earth needs him."
John Constantine (Keanu Reeves) is naar de hel geweest en teruggekeerd. Hij is geboren met een gave die hij niet wil hebben: het vermogen om engelen en demonen te herkennen die in menselijke gedaante op aarde leven. Zijn hulp wordt ingeroepen door een wanhopige, maar sceptische politie-onderzoekster Angela Dodson (Rachel Weisz) voor het oplossen van de mysterieuze dood van haar geliefde tweelingzuster. Het onderzoek neemt hen mee in de wereld van de demonen en engelen die in Los Angeles leven. Zij zijn beiden gevangen in een noodlottige reeks van bovenaardse gebeurtenissen. Is er uit deze hel op aarde nog een ontsnapping mogelijk?
John Constantine
Gabriel
Lucifer
Scavenger
Sphodros
het is een slechte film had hem beter verwacht.
geef deze film een 2.5
JASIN
Hoewel dat ik nie van zo n films houd, vond ik deze echt n leuke film in zn sort, en vooral toen ik hoorde A Perfect Circle nummer PASSIVE wauw k was echt onder indruk! echt goed geacteerd van Keanu Reeves 4.5*
katana
leuk hoor, stoppen met roken.
Een film met een boodschap, ik ben er dol op.
Ik heb hem uitgekeken, maar was er niet kapot van.
HiLL
My name is Constantine. John Constantine. Asshole !!
Vind je dat cool?
Poisonthewell
Hmm tsja. NIet onaardig als tussendoortje, maar van een goede film is absoluut geen sprake. 2,5*
Phoenix
Aardig coole film met enkele prachtige scènes. Tussendoor wordt het (erg leuke onzin-)verhaaltje echter te traag gebracht, en met te weinig flair. Had er in plaats hiervan wat meer overdreven geschoten actie in gezeten dan was de film een stuk aangenamer geweest.
Die duivel had trouwens meer screentime moeten hebben, die gozer was erg cool met zijn sarcastische opmerkingen (net als Constantine zelf trouwens, maar die kwam toch niet zo gehard over als ik graag had willen zien). Rachel Weiss hadden ze beter kunnen schrappen.
3,5* kan er wel vanaf.
Youri
Erg goede film, waarin mooie special effects zaten. Reeves acteerde sterk zoals vaker Rachel Weisz zag er mooi uit en verdient een dikke voldoende. Het verhaal is niet bijster orgineel, maar wel goed verfilmd.
bench33
Leuke ontspannende film, vond satan het best neergezette personage. Rachel Weisz beeldvulling om bij weg te dromen ;: en Keanu die gewoon weer degelijk staat te performen.
3* zuiver voor de onstressing die het mij gaf na een drukke werknacht.
erwku
Wat een prul!
Onzinnig en clichematig verhaal op een paar kleine wendingen na, maar verder toch echt niet interessant.
De Duivel die teer uit de longen trekt, sorry I don;t buy it
stan
ik ben het helemaal niet met je eens het is een best aardige film
heb je op het genre gelet er staat horror dat betekend dat er ook onwerkelijke dingen in voor komen
het heeft tog ook te maken met god en de duivel dus waarom zou de duivel dan geen teer uit zn longen kunnen halen ze kunnen tog alles (god en de duivel)
tv1984
Hij is niet echt goed maar hij is zeker niet slecht ik had er meer van verwacht. Het is niet een film dat ik echt meerdere wil zien. Ik had hem beter gewoon gehuurd
Anatraxa
Wie heeft het nu hier over een slechte film ????
Ik vond deze film gewoon fantastisch, en dan nog weten dat deze film een kaskraker is geworden wat vele niet weten, Warner Bros heeft zelfs al plannen om een volgende film te maken, van dit soort films mogen ze er nog maken vind ik !
Anatraxa
Nog iets op de mensen die opmerkingen hebben over dit soort films, de verfilming was zeker niet slecht en de effecten evenneens, wat moeten jullie dan hebben ?
Ze maken tegenwoordig zo'n belachelijke films zoals Lord Of The Rings en toestanden, zijn die films dan beter ofwa ?
Rachel Weisz was fantastisch gewoon, de juiste personage in de juiste film
Mensen die opmerkingen hebben over dit soort films, kijk dan naar films zoals Kabouter plop , zullen jullie willicht beter in de smaak liggen , lol !
EmperoR
Hmm, veel vershil in mening zie ik hier! Zelf vond ik Reeves erg goed, en die sarcastische Duivel ook! Mooie special effects. Het verhaal.. mja kan ermee door denk ik zo. A Perfect Circle - Passive is echt een goed nummer!!! Ik heb het nummer eerst gehoord en de clip gezien, daarom wou ik de film zien
Vond die een klein btje tegenvallen, maarja tog 3*
movieslave
Lekker vlotte niet enge horror. Een paar afgezaagde (Blade-erige) effecten, maar daarentegen meer leuke vondsten dan in menig recent genregenoot.
xenne
nogal verwarrend begin (het springt van pier naar pol), waardoor ik aanvankelijk niet goed in het verhaal zat. na een tijdje was ik mee ... en het einde zat goed in elkaar
ben niet echt een fan van dit genre (hemel vs hel) maar de special effects waren wel af en het verhaal was zo slecht nog niet , dus 3 sterren
sedje
Raar verhaal geweldige scenes en vooral erg goed geacteerd door reeves het almaar doorroken van john constantine lijkt overdreven maar als je het verhaal goed begrijpt dan begrijp je dat ook maar goed voor mij is de film een 3.5waard
mamartijn
een 2,5 ster. We vonden het zeker niet de beste film die we ooit gezien hebben. We vonden het richting sf gaan in plaats van horror. De special effects vonden we daarentegen wel goed, vandaar deze film van ons ook geen onvoldoende krijgt. Onze stem is natuurlijk wel enigszins vertekend omdat we geen sf aanhangers zijn.
Beejeej
erg prettige film
ben wel een liefhebber van het genre, maar goed, ik vond het een erg lekkere film.
andy1980
deze film was zeker nie slecht, had hem slechter verwacht en keanu reeves viel ook nog goed mee
otherfool
Luide en donkere actiefilm heeft genoeg te bieden op het vlak van effecten, maar stelt uiteindelijk toch wat teleur mede door de wederom houten Reeves en de veel te lange speelduur voor het simpele verhaaltje.
2*.
scar
ik had meer verwacht van reeves, slechte film, verder is alleen satan met zijn tattoo langs zijn nek stoer, op blote voeten in een pak, wel appart
RoBoTBeNDeR
Weer een Exorcist Filmpje, hum de film heeft mij wel 2 uur te aandacht wete te houde maar echt om een 2de keer te zien vind ik hem niet. Mooi stuk was toen satan himself john kwam halen in een wit pak welliswaar, persoonlijk vind ik dit wel prachtig.
Purmerend
Roken, roken en nog eens roken, het valt me nog mee dat Keanu Reeves op deze filmposter geen sigaret in zijn mond heeft. 2,5* voor de film.
aca
Ik vond de film leuk tot ik de duivel heb gezien.
De hele film is zo leuk en alles ziet er prachtig eng uit en dan komt de duivel in zijn wit pakje
De duivel hoort toch angstaanjagend te zijn?
Maar ondanks de teleurstelling van Satan geef ik de film toch een 3, omdat de film verder heel leuk is en onvoorspelbaar. Als de duivel er beter uit zag zou ik zelfs een 4 geven!

Duistere fantasyfilm 'Constantine' met Keanu Reeves verovert plek in Netflix Top 10

Vervolg op 'Constantine' is nu officieel in de maak

Warner Bros. maakt sequel van 'I Am Legend' en van Keanu Reeves-film 'Constantine'

Er komt een vervolg op 'Constantine', Keanu Reeves en regisseur Francis Lawrence keren allebei terug

The Butterfly Effect

Human
Documentaire, 2015

Irina Palm
Drama, 2007
christendomengelconfessiondc comicsself sacrificeexorcismearchangel gabrielholy water bovennatuurlijksuperheldgebaseerd op stripluciferverlossingdemonoccultismemacabrepost-credits scenemysticism supernatural powergood versus evil