• 9.375.049 stemmen

Met onder meer: Keanu Reeves, Rachel Weisz en Shia LaBeouf

Gesproken taal: Engels, Latijn en Spaans

Releasedatum: 24 februari 2005

Plot Constantine

"Hell wants him. Heaven won't take him. Earth needs him."

John Constantine (Keanu Reeves) is naar de hel geweest en teruggekeerd. Hij is geboren met een gave die hij niet wil hebben: het vermogen om engelen en demonen te herkennen die in menselijke gedaante op aarde leven. Zijn hulp wordt ingeroepen door een wanhopige, maar sceptische politie-onderzoekster Angela Dodson (Rachel Weisz) voor het oplossen van de mysterieuze dood van haar geliefde tweelingzuster. Het onderzoek neemt hen mee in de wereld van de demonen en engelen die in Los Angeles leven. Zij zijn beiden gevangen in een noodlottige reeks van bovenaardse gebeurtenissen. Is er uit deze hel op aarde nog een ontsnapping mogelijk?

avatar van Remmmie

Remmmie

Ik heb me bij deze film afgevragen hoe gelovige mensen tegen deze film aankijken, want een pact tussen het goede (god) en het slechte (duivel).....

ik weet dat er bij andere films geschrapt werden om mindere dingen, maakt ook niet uit, ik ben van nature niet gelovig en daarom sprak deze film mij zo aan, het is er 1 om weer eens bij na te denken, en ik heb echt helemaal in de film gezeten vanaf het begin, continieus in spanning gezeten en daarom een dikke 4,5

avatar van Jonathan Crane

Jonathan Crane

niet erg boeiend deze film.

avatar van Mr Orange

Mr Orange

Jammer, jammer, jammer. Een goed idee, goed gefilmd en eindelijk Reeves weer eens in een goede rol, en dan wordt het verhaal weer eens goed gehollywoodiseerd..... Waar zijn die Amerikanen toch zo bang voor? Zonde, had een topper kunnen zijn, nu een vermakelijke, goed gemaakte film.

avatar van Teskuh17

Teskuh17

dit lijkt me een interessante gedachtengang

avatar van Thomassio

Thomassio

Goeie film. Ik vond het camera werk heel mooi, het zag er allemaal heel scherp uit. Ook vond ik het een interessant verhaal en goed geacteerd. Vond hem ook wel wat weg hebben van de matrix, maar wel in positieve zin.

avatar van frosty

frosty

zelfs in de bioscoop met groot scherm en supergeluid viel hij toch tegen.

Ik ga hem nog wel eens thuis bekijken, wellicht dat ik toch een andere mening krijg maar op dit moment tegenvallend

avatar van seth gecko

seth gecko

jezus christus deze beoordelen is moeilijk

het verhaaltje is ietwat simplistisch en voorspelbaar,maar heeft enkele leuke vondsten en is soms ietwat langdradig maar het occulte sfeertje zorgt voor heel wat fun,het personage van constantine is ook interressanter dan de atypische held die je doorgaands in dit soort popcornmovies tegenkomt.
het algemene gevoel is wel dat er meer uit te halen viel,maar al bij al klaag ik niet.

In zekere zin past Reeves niet echt in de rol van Constantine.
een ouder iemand als pakweg Clive Owen was misschien beter gepast om er een nog donkerder en cynischer figuur van te maken.
nu komt veel van dat cynisme nogal vreemd over maar toch doet reeves zijn werk behoorlijk.
De film gaat behoorlijk zwaar over the top en de openingscene en de hilarische oneliner my name is John constantine...asshole! en nog wel wat andere scenes lijken de film een beetje richting camp te sturen..weliswaar op een fun manier.
waar de film vooral scoort is het audiovisuele vlak.

de actiescenes overtuigen en zijn behoorlijk thrilling.
het camerawerk is erg sterk en de decors hebben een erg goeie,sfeervolle look.
de beelden in de hel zijn erg indrukwekkend en de scene waarin Constantine een race naar het ziekenhuisbandje van isabelle gevolgd door demonen is een erg knap staaltje spektakelcinema

een leuke,ietwat over the top film dus die doet wat hij hoor te doen.
entertainen
3***

avatar van sam70

sam70

leuke film ,maar niet meer of minder oftewel MATRIX 4

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Mooie film, dit soort verhalen interesseren mij wel. Dan zijn er ook nog eens ontzettend mooie beelden, super grafisch werk hier en daar zoals... nu is me toch ontschoten wie.. door die glassplinters loopt die stilhangen. Tel daar ook nog eens goed acteerwerk bij op, en de uitkomst is 4 sterren.

avatar van HiLL

HiLL

Wat een zaadfilm zeg. Pfff ellelange dialogen over duivel dit, god dat, demonen daar..bah.

Daarnaast, matige acteurs een irritante zware stem van Rachel Weisz en zeeeer matige en weinig mooie, goede actiescenes. De film duurt ook veel te lang en ik ging op een gegeven moment spoelen..kortom ik vond er geen reet aan.

avatar van savi_7

savi_7

sam70 schreef:

leuke film ,maar niet meer of minder oftewel MATRIX 4

hoe kom je op de matrix als ik mag vragen, is toch een hele andere soort film. snap de vergelijking niet

avatar van scalune

scalune

Gemiddelde film, niet echt bijzonder of boeiend...

avatar van Goise

Goise

avatar van davidov

davidov

Sam70, ik snap je volkomen

uhm is opzich toch geen gekke vraag die hij stelde?

En is deze site niet een ideale plek om te discussieren over films? Of ben jij meer een aanhanger van reacties als:

GOEIE FILM !!!!11!!!! 5*

anyway, zelf vond ik matrix 4 een beetje tever gaan, maar ik moest wel continu denken aan de matrix films... Ik had het idee dat Reeves ieder moment op kon staan en tegen zo'n demoon zou zeggen "i know kung-fu"

ach... wel redelijke film opzich, wel vermakelijk maar niet super bijzonder, 3,5* voorlopig

avatar van JonathanTucker

JonathanTucker

Vreselijk 2*

avatar van Relschopper

Relschopper

Sam70, ik snap je volkomen

Discussieren, daar heb je een film forum toch voor?!?! Wat kom je hier anders doen dan??

Ik kan de link totaal niet leggen met de films van The Matrix!! En jij blijkbaar ook niet, anders had je het wel even haarfijn uitgelegd!

Als je Reeves alleen kent uit The Matrix dan kun je van al zijn films wel zeggen dat het 'The Matrix 4' is!

avatar van V

V

Godsgruwelijk slecht zelfs. Weinig films gezien die zo wanstaltelijk zijn. Abominabel, heb er geen andere woorden voor. 3,5*

avatar van HiLL

HiLL

lol

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

V schreef:

Hoe zit dat dan met die 3,5*? Dat geef jen iet voor zo'n slechte film neem ik aan.

avatar van V

V

Naomi Watts schreef:

Bij 'vreselijk', zoals Tucker schreef, denk ik niet aan maar 2*. Dat probeerde ik zo even duidelijk te maken. Mislukt blijkbaar

avatar van JonathanTucker

JonathanTucker

V schreef:

Ik wel, je hebt vreselijk 1* 1,5* en 2* in mijn visie. Constantine is in mijn visie vreselijk 2* kan namelijk erger.

avatar van moviemike

moviemike

Heb zonet even het eerste kwartier bewondert.

Het leek me eerder een korte parodie op "the excorcist" en "taxi driver" dan op een film.

Ben benieuwd wat het volgende me nog allemaal te bieden heeft!

avatar van moviemike

moviemike

seth gecko schreef:

Clive owen is net zo oud als Keanu reeves!

avatar van Miss////

Miss////

Matrix? What on earth heeft deze film te maken met de Matrix... totaly nothing! Vergelijking slaat echt nergens op!

Deze film staat opzich... heb me vermaakt, met goede special effecten. En een apart verhaal, dat gelijk een goede anti-rookreclame geeft! Het pact tussen God en de duivel is prima uitgewerkt. En het feit dat Gabriël de Engel, de zoon van de duivel wil bevrijden omdat ze boos is dat God verkrachters en moordenaars die berouw tonen toe laat in de hemel, maakt het verhaal helemaal af!

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Deze film was zeker een verademing. Eindelijk een demonenfilm die het kinderlijk eenvoudig houdt en zich niet voortdurend in het donker afspeelt.

Het personage van de hoofdrolspeler vond ik zeer goed gekozen. Geen 'regular hero', maar een eigenwijze, rokende nothing-more-to-lose-kerel.

Hel en hemel, God en de duivel, ze worden allemaal supersimpel voorgesteld. Het is geen ingewikkelde film, maar toch verstandig gemaakt.

De anti-rook campagne vond ik wat flauw. Het lag er echt wat te dik op.

Een goed en bevredigend einde.

En oh ja, Rachel Weisz... o o jongens !!!!!!

3,5 sterren + een halfje voor Rachel !

avatar van davidov

davidov

De anti-rook campagne vond ik wat flauw. Het lag er echt wat te dik op.

het is allang bijzonder dat de hoofdrolspeler een kettingroker is voor een hollywood film (let maar eens op, in het echt rookt 1 op de 3 mensen wel eens ofzo? in films alleen de badguy, en dan alsnog alleen maar in 1 op de 10 films)

Enfin dat roken hoorde ook bij zijn character, (zie de strips)...

avatar van royj

royj

Not my cup of tee. Op zich is het idee leuk, maar is niet echt top uitgewerkt. Het is echt een comic verhaal gebleven, terwijl je met film toch echt wel iets ervan kan maken. Een film hoeft voor mij niet echt diepgang te hebben ofzo, maar had wel iets in kunnen zitten toch...........? Nee, komt niet verder als 2* bij mij.

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Weer zo'n typische film die het moet hebben van de special effects. Hier en daar een paar knappe scènes, maar het verhaal is teleurstellend. 2 *

avatar van darkcity

darkcity

Visueel is de film heel wat beter dan inhoudelijk maar dat is met de meeste films zo.
Een paar zeer goede scenes helscenes natuurlijk, de badscene met Angela en de finale scenes.
Voor de rest gewoon topvermaak en niks meer of minder.
Jammer van Reeves maar die vind ik zowat altijd slecht, ook in Matrix-films vond ik het niet overtuigend en hier ook niet.
3.5 ster.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Goede film. Visueel prachtig en is gewoon heel erg vermakelijk. Zo had The Prophecy willen zijn maar daar slaagde het niet in. Visueel oogt de film ook erg mooi. Wat een kettingroker zeg die Constantine en dan zeggen ze wat over mij. 3,5* dikverdient.