Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Matt Damon, Heath Ledger en Lena Headey
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits en Italiaans
Releasedatum: 13 oktober 2005
Plot The Brothers Grimm
"Eliminating Evil Since 1812."
Jake en Will Grimm, verhalenvertellers en oplichters, reizen van dorp tot dorp. Ze doen net alsof ze het volk beschermen tegen betoverde monsters en geesten. De twee broers worden pas echt op de proef gesteld, wanneer ze in een magisch, betoverd bos komen.
Wilhelm Grimm
Mayor
Delatombe
Bunst
Mother Grimm
Best vermakelijk. Een leuke combo van actie, avontuur en wat humor. Ik vond de special effects goed, wat in een film als deze best belangrijk is. Het was allemaal bij elkaar vermakelijk zat.
jefke_1312
mooie film waar je ook redelijk veel mee kunt lachen.
goed acteerwerk.
R.I.P. Heath Ledger.
memorylane
een heel fijne film. leuk ook hoe al die sprookjes van de Gebr. Grimm naar voren komen in een verhaal die eigenlijk niets met de échte sprookjesvertlelers te maken hebben. Peter Stormare speelt een heel leuke rol, datzelfde geldt voor Matt Damon en Heath Ledger. iets geheel anders dan ze normaal altijd deden. ik vind vooral Heath Ledger heel erg stoer in deze film, geniaal bijna. ik vind vooral het verhaal ook erg leuk, goed in elkaar gezet.
gentenaar
Toch heel verrassend deze film, zeer goede special effects, goed verhaal en schitterende acteerprestaties.
Een 4
- 20220 berichten
Dit zou toch een heel goede film moeten zijn als je de regisseur, de acteurs en het verhaal ziet. Jammer dat het gemiddelde anders verteld.
Pastichio Rocker
Het gemiddelde zegt helemaal niks. Het gaat tenslotte om je eigen mening.
- 20220 berichten
Ik ga ook niet oordelen op het gemiddelde, maar het gemiddelde en de recensies op deze site kunnen wel iets zeggen, lijkt mij. Een echte topfilm zal geen 2,89 gemiddeld krijgen, hoewel meningen kunnen verschillen.
Pastichio Rocker
Je zegt het zelf al: wat een topfilm is voor de een, is een kutfilm voor de ander. Je kunt dus nooit je mening baseren op de score van MM. Ik vind Tideland (ook van Gilliam) bijvoorbeeld een geweldige film, maar als ik dan hier kijk scoort de film ook vrij laag, en op Rotten Tomatoes krijgt deze ook een score van 28%.
stephan73
Visueel erg mooi, en bij tijd en wijle ook erg donker. Helaas is het verhaal erg moeilijk te volgen en zijn er enkele CGI effecten die gewoon niet mooi zijn. Al met al geef ik hem een kleine 3 sterren, maar ook niet meer!
bartman
Wat een draak van een film zeg. Dat overdreven acteren sloeg bij mij totaal niet aan; was dat leuk bedoeld?
Als je naar sleepy hollow of zo kijkt, een film die ook zo'n fantasy-verhaaltje overdreven neerzet en combineert met een beetje humor, dan zie je dat er toch absoluut meer uit gehaald had kunnen worden.
Als je vervolgens de special-effects en casting bekijkt dan vrees ik dat er een heleboel geld verkwist is aan deze treurige wanvertoning. Gelukkig dat enkele andere kijkers zich klaarblijkelijk wel hebben kunnen vermaken.
Leland Palmer
Redelijke film. Prachtige beelden worden afgewisseld met matige CGI. Leuk acteerwerk van de beide heren, vooral Ledger vond ik erg leuk. Voor de rest is het eigenlijk allemaal maar een beetje rommelig en ik denk ook dat Gilliam hier veel meer mee had kunnen doen. Opzich wel eens leuk om te zien, maar geen hoogvlieger. Ben wel erg benieuwd naar de nieuwste film van Gilliam: The Imaginarium of Doctor Parnassus.
vond het wel vrij aardig en leuk gebracht.
vond cavaldi wel goed acteren
3,5 ster
orbit
- 12092 berichten
Ultraflauwe film zeg.. van meet af aan al niet grappig of eng.
thunderball
Toen ie destijds ging draaien leek het me helemaal niks, maar vanavond toch maar eens gekeken en ik moet toegeven dat ik hem heel bijzonder vond. Eens een keer wat anders. Wel even wennen aan de bepaalde stijl en humor, maar ik vond hem zeker de moeite waard.
Visueel erg mooi (heel sprookjesachtig) met prachtige decors en make-up. Special effects varieerde wat van erg goed tot redelijk goedkoop: duidelijk uit de computer.
Vier sterren!
mister blonde
Eng werd natuurlijk sowieso niet beoogd... Maar mooi dat als je versterkwoorden als ultra gebruikt, je verder niets meer hoeft toe te lichten.
- 20220 berichten
Één woord kenmerkt deze film: chaos. Er zit geen moment van rust in, de scenes vliegen van de hak op de tak, waardoor het er heel rommelig uitziet en ik geen moment in de film kwam. Jammer, dit leek me een leuk sprookje.
Baggerman
Visueel erg mooi (heel sprookjesachtig) met prachtige decors en make-up.
Inderdaad. Qua verhaal vond ik het wel minder, maar nog vermakelijk genoeg voor een dikke voldoende.
Ledger vond ik het ook zeer aardig doen, ik heb vroeger toch te hard over hem geoordeeld.
vliegen van de hak op de tak, .
ja er waren zeker takken genoeg om op te springen
maerk
Ondanks de wat lage beoordelingen in de Veronica-gids en op MovieMeter besloot ik toch deze film te kijken. De trailer die ze lieten zien bij Veronica zag er namelijk erg goed uit en ik verwachtte dat Terry Gilliam er wel wat leuks van had gemaakt. Maar ik kwam van een koude kermis thuis.
Ik denk dat ik de film het beste kan beschrijven als irritant. Vooral de rollen van Matt Damon, Heath Ledger en Peter Stormare zijn veel te overgeacteerd. Ik vond ze enorm irritant. Visueel is de film wel mooi al is alles wel een beetje erg snel in elkaar gemonteerd naar mijn mening. Het ging allemaal zo vlug dat ik het moeilijk bij kon houden. De CGI was op sommige momenten erg nep. Bij sommige films is het niet erg maar hier stoorde ik me er enorm aan.
Maar het jammere is dat de combinatie humor/fantasy niet echt lekker uit de verf komt. Van alle grappen die worden gemaakt vond ik er maar een paar leuk. Terry Gilliam maakt bijzondere films maar dit is veel te veel van het goede. En van een Monthy Python regisseur mag je wel wat betere humor verwachten!
Gelukkig wordt de film aan het einde nog iets leuker en zijn de sets erg mooi. Er zitten ook een wel originele scenes in. Zo vond ik het wel leuk dat dat ene kind haar ogen, mond, neus enz. verloor aan iets. Jammer dat hier de CGI zo slecht was
tommykonijn
Gaat wel, Heath Ledger en Matt Damon acteren het wel Goed maar het Verhaal heeft soms net ietsje té veel fantasie en oké Harry Potter en Lord Of The Rings zijn ook van die dingen die nooit op een waargebeurd verhaal zouden kunnen gebaseert zijn maar toch ... in zo'n geval vond ik deze Slechter. Maar Goed soms had de Film ook de wind mee en zaten er Goede scenes in, Kortom : Geen topper in zijn genre en ook niet zowieso maar wel Leuk om eens te bekijken.
2.5* (Net over de 2*).
- 20220 berichten
Dat was dan ook meteen de beste scene.
.Saar.
Geweldig leuke film! Ik ben echt een sprookjesliefhebber.
Super leuk dat in deze film bijna alle sprookjes van de gebroeders Grimm voor komen. "Angelika" deed me in het begin van de film erg denken aan Keira Knightley in Pirates of the C. Ook vond ik dat Heath Ledger in het begin "Jack Sparrow" trekjes had: de manier waarop hij bewoog (vooral met zijn armen). Maar gelukkig zit Ledger snel weer goed in zijn rol en maakt hij de film snel leuker. Zelfs Ledgers (voor mij) beroemde "Hello There" kwam erin voor.
Matt Damon vond ik het trouwens ook niet slecht doen. Al met al dus een geslaagde film!
Bombong
De film ziet er best mooi uit (visueel lijkt hij wat op Ridley Scotts Legend) maar heeft een verschrikkelijk warrig plot, is niet spannend en bezwijkt onder het aanstellerige acteren van vrijwel alle acteurs, waarbij Ledger, Stormare en Bellucci de kroon spannen. Ik had er al niet zo veel van verwacht, maar hij viel toch nog tegen.
CTK
Bij deze film ben je blijkbaar volledig voor en net volledig tegen.
Ik vind de acteerprestaties juist geweldig in deze film, net omdat ze op zo een aparte manier doen. Dit past volledig bij de sfeer van de film.
Ik begrijp niet dat men het plot warrig kan vinden. Is toch vrij simpel...
Ach, ik koester deze film.
- 20220 berichten
Het plot is chaotisch en in die zin warrig. En niet zo'n klein beetje ook.
Bombong
Bij deze film ben je blijkbaar volledig voor en net volledig tegen.
Nou volgens mij klopt dat niet. Kijk maar eens naar de stemverdeling: een perfecte piramide met de top op 3*
Hectometerpaal
Ik vond het maar een matige en rommelige film. Het verhaal werd er mij ook niet echt duidelijker op....Ik begreep op een gegeven moment ook niet meer wat nou eigenlijk de bedoeling was.
Van de acteurs had ik ook meer verwacht, al kan dit ook de schuld van Gilliam zijn geweest.
Rudeo
Ik houd erg van sprookjes, dus zou deze film me wel moeten liggen. Maar het tegendeel is daar. Ik vind dat ze alle sprookjes er maar gewoon in gepropt hebben zodat het een erg hectisch optreden is geworden, zonder al te veel sfeer en een zwak script. Het acteren kon ik wel mee leven maar omdat ik geen sprookjesachtige rillingen kreeg van deze film krijgt hij van mij een onvoldoende.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

North Country
Drama, 2005

Finding Neverland
Drama / Familie, 2004
duitslandbroer of zus relatieliteratuurbrothers grimm oplichterhistorical fictionpost-credits scene19e eeuwfictieve geschiedenisfake exorcism