• 9.373.072 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 26 april 2001

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Mexican

"Love with the safety off."

Jerry Walbach is boodschapper voor een maffiabaas. Zijn vriendin Samantha heeft een hekel aan zijn job en vraagt hem ermee te kappen. Ze dreigt hem zelfs te verlaten indien hij nog een opdracht aanvaardt. Toch gaat Jerry weer op pad: hij moet in Mexico een antiek pistool - The Mexican - gaan ophalen. Indien hij zijn taak niet volbrengt, wacht Jerry de kogel. Wanneer de opdrachtgevers vinden dat de 'job' niet snel genoeg vordert, wordt Samantha ontvoerd om Jerry onder druk te zetten...

Jerry Welbach

Car Thief #1

Joe the Pawnshop Owner

avatar van Parisa

Parisa

Ik vind 1,5* voldoende voor deze film. Het verhaaltje is erg zwak en draait eigenlijk alleen maar om een gun uit Mexico. Met wat flashbacks hierover probeert men het verhaal wat intenser te maken, maar dat haalt helaas niets uit. Het blijft een soort roadmovie met veel zand en twee bekende sterren. Omdat hun haar goed zit ben ik toch nog tot dit punt gekomen.

avatar van Couch Potato

Couch Potato

Erg middelmatig verhaalt,je, ook zéér middelmatig toch slecht geacteerd, nochtans van topacteurs; De natuur is het mooiste hier.

avatar van thunderball

thunderball

Voor een blockbusterfilm met twee sterren in de hoofdrol is dit een behoorlijk tegendraadse, weirde en vreemde film.

Ik was hem iedere maal mis gelopen, maar gisterenavond toch maar eens op gezet.

Tja, moeilijk... wat moet je hier van zeggen?
Soms was ie redelijk spannend, regelmatig komisch, soms wat langdradig.

Ik vraag me af of men wel precies wist bij deze film wat voor SOORT film er nu eigenlijk gemaakt werd.

Een comedy, thriller, roadmovie, actieflick....?

Op zich vond ik het wel leuk om naar te kijken en de amusementswaarde was behoorlijk aanwezig,

maaaar..... het was allemaal behoorlijk raar. Zo zit je naar een stukje geweldadige actie te kijken en zo is het flauw en dol komisch.

Ik vond Pitt nog al onder de maat spelen, Roberts deed haar bekende ding, maar het was toch Gandolfini die de show stal en de beste acteerprestatie neerzette..... en daarom was het des te kwalijker dat zijn personage plots -letterlijk en figuurlijk- op hield. Dat vond ik echt een zeer zwakke (en achteraf te makkelijke) plotwending.

Tegen het eind zat ook nog als verassing een cameo van een bekend acteur, op zich vrij onnodig, maar niet storend.

Laat ik coulant zijn (want het was op zich wel leuk):

een zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van Zinema

De sterrencast in deze onderhoudende actie-komedie weet zich helaas geen raad met het onevenwichtige verhaal. Hier had veel meer ingezeten. Redelijk..

avatar van Jorge-E

Jorge-E

Damn, ongeloofelijk dat deze film zo'n laag gemiddelde heeft.

Ik vond hem ook erg gaaf.

avatar van Shora

Shora

Jorge-E schreef:

Damn, ongeloofelijk dat deze film zo'n laag gemiddelde heeft.

dat vindt ik nou ook!

avatar van Zira

Zira

Een mooi omhulsel blijkt geen garantie voor een goede acteerprestatie. Wat een kinderlijk toneelstukje.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Geestig en vermakelijk filmpje, die het vooral moet hebben van een hele reeks heerlijke rollen. Simmons, Gandolfini, Balaban; er komen aardig wat leuke gezichten voorbij. Verder vlotte regie van Verbinski en een script dat totaal niet serieus te nemen is, maar desondanks goed weet te amuseren. Geen hoogstaande taferelen of scènes die je lang bijblijven, maar een leuk tussendoortje is The Mexican wel.

Kleine 3,5 sterren.

avatar van Quintijn

Quintijn

Een heerlijke film waar ik mij elke minuut mee vermaakt heb. Komisch, hier en daar actie en een aantal briljante stukjes. Oftewel een flinke 4 ster*.

avatar van Katharina

Katharina

Film die erg lang duurde en verveelde. Eigenlijk vond ik alleen het verhaal met Sam leuk. Die flashbacks waren wel leuk, alleen die waren niet echt overtuigend.

De poster vind ik wel erg goed!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

De film vond ik zelf niet zo indrukwekkend. Maar wel leuk voor een avondje.

Brad Pitt is altijd wel goed en lekker:P.

Julia Roberts zet altijd ook haar rol goed neer wat ze hier ook wel doet maar toch minder. Het verhaal boeide me niet zoveel maar toch genoten.

Voor de rest prima. Alleen hier en daar een beetje saai.

Toch 3*

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Ik vind een beetje meer waardering dan een 2,9 wel op zn plaats. Goed acteerwerk en verhaal.

avatar van Aapje81

Aapje81

Redelijk onderhoudende film die geen blijvende indruk op mij maakte en het alleen van de aardige acteurs moet hebben.

avatar van Julie

Julie

gewone, luchtige film

niet echt meer waard dan een 3*

maar ik heb af en toe wel eens goed gelachen

avatar van joerve

joerve

Begint goed maar verzandt dan in langdradige vrouwenpraat tussen roberts en die homofiele gangster en is dan echt te saai voor woorden. Even is het leuk maar niet als het heel de film doorgaat.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Redelijke film en zoals verwacht goede acteerprestaties van Brad Pitt.

avatar van cr_ix

cr_ix

Dat deuntje deed me op de een of andere manier aan baantje denken

avatar van Reinbo

Wat ik er van zag bevestigde mijn score. Geen enkele chemie tussen de hoofdrolspelers en flauwe grappen. Niet leuk, dat wel.

avatar van Tup&Joep

Tup&Joep

Niet echt een actie of een komedie. Duurde ook een beetje lang. Verder wel oke.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Had meer in gezeten à la Ocean's Eleven. Maar dit was moeilijk 2u uit te houden.

Je hebt dan een Brad Pitt, een Julia Roberts en een Gene Hackman lopen, maar een sprankelende cocktail werd het allerminst. De regisseur kan ook geen enkele lijn trekken tussen het genre film die hij voor ogen had en verliest zichzelf een beetje hierin. Een tragikomisch romantisch therapeutisch drama-actiethrillertje ofzo?Het Oprah Winfrey gezever omtrent relaties was er echt te veel aan.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Brad Pitt en Julia Roberts hadden ooit eens afgesproken samen in een kleinschalig ogende productie te spelen en kwamen uit bij deze The Mexican, waardoor regisseur Gore Verbinsky plots twee kanjers van acteurs op de affiche had staan. Hij veranderde het concept van de film niet en maakte er een olijke bedoening van waarin tal van filmgenres worden geparafraseerd. Helaas is de lol er na het eerste half uur grotendeels al af. De magie tussen Pitt en Roberts blijft duidelijk achterwege en de prent wil zich maar al te duidelijk het aureool van cultfilm aanmeten, waar hij maar half in slaagt. Nochtans waren daarvoor alle beschikbare middelen voor handen; een vracht bizarre personages, heerlijke popsongs, exotische locaties, veel rare plotwendingen en een maf verhaaltje.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Met Roberts is zelden een klik te maken. Met Gere in Pretty Woman nog een beetje, maar verder is ze zo afstandelijk als schrikdraad.

avatar van benny the cop

benny the cop

Luchtige leuk film. Niks mis mee

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Erg fijne komedie waarin Brad Pitt zich weer aan zijn beste kant laat zien en dat Pitt geschikt is voor allerlij soorten rollen. Nu krijgen we een uitstekende varieerende film voorgeschoteld dat van Actie, naar komedie, naar Road Movie via drama en romantiek gaat en waarbij je gewoon een heerlijke avond mee beleefd. Pitt Speelt Jerry die nog een klus moet klaren en zijn vriendin Samantha die vind het niks en gaat bij hem weg (helaas is dit dus geen Mr & Miss Smith voorafgaantje) Het kan het Jerry ook geen bal schelen en hij vertrekt naar Mexico, waar de lol begint. Wat ik al helemaal leuk vond is dat er om elk hoekje wel iets onwaarschijnlijks leuks schuilt bv: die stoplichtscene waarbij het af en toe net lijkt alsof je naar een aflevering van Loney Tunes zit te kijken. Het hek is al helemaal van de dam als die antieke pistool die hij eindelijk in handen heeft, per ongeluk in handen komt van iemand anders. en dan word ook nog zijn vriendin ontvoerd, vanaf dat moment gaat alles gewoon hillarisch mis.

Verder doet dit me naast Loney Tunes ook nog best denken aan films als U-Turn en Desperado en zelfs nog een snuffje Tarantino, maar een rip off is het zeker niet. De Mexico-locatie is ook sfeervol en alles staat bom van de verrassingen. En aan het einde krijgen we weer wat kleffe romance voorgeschoteld

Gewoon een zalige gevarieerde feel-good film. Heb er zeker van genoten.

avatar van Minotaures

Minotaures

Viel helaas tegen.

Ik vond het verhaal redelijk interessant klinken, maar hoe het hier bewerkt is, maakt het enorm langdradig. Het kijken vond ik ook niet erg prettig omdat er genoeg onzinnige dialogen tussen verschillende personages ontstonden. Voorbeeld is Roberts met dat zogenaamde moordenaar. Het hele film kent ook weinig leuke en sterke momenten, vrij mager eigenlijk.

De personages die hierin voorkomen zijn saai. Vooral Roberts' personage kan liters bloed onder je nagels vandaan halen met haar gegil en hysterische gedoe. Niet om aan te zien. Pitt's maatje (die door Pitt betrapt werd) vond ik ook helemaal niets, gewoon een oude kerel die niets interessants te vertellen heeft. En dan nog een homoseksueele moordenaar... Met al die 'hartverwarmde relatie-gesprekken' met Robert, alsjeblieft zeg. Zo zijn er nog een aantal. Alleen Pitt vond ik af en toe grappig en redelijk interessant, zo met zijn krappe situatie. De personages waren dus niet erg interessant genoeg om medeleving en sympathie voor te krijgen.

En dan nog 'actie' als genre. Komedie zou ik wel kunnen begrijpen, maar qua actie gebeurt er eigenlijk geen reet. Er vallen echter wel kogels en een paar doden. Mijn perspectief van actie is meer dan 12 kogels en 3 doden... Echt als 'actie' zie ik deze film niet. Qua komedie zitten er heel dunnetjes een paar stukjes in waar ik een glimlach van kreeg, maar om dan elke grap of blunder geslaagd te vinden gaat erg ver.

Het verhaal vond ik echter niet altijd voorspelbaar en kwam af en toe vrij verrassend om de hoek. Dit is zo ongeveer één van de weinige pluspunten. Gelukkig doet Verbinski het na 2 jaar uitstekend en weet het zo een beetje te houden. Qua tempo begon het ook vrijwel meteen, maar nadat Pitt en Roberts in de problemen kwamen, begon het steeds verder en verder te rekken. Iets waar ik na een tijdje meer dan genoeg van krijg.

Ik vind Brad Pitt een geweldig acteur, maar qua niveau is dit verre van zijn goeie grens te noemen. Gelukkig heb ik dit 2 uur lange jacht naar een antieke pistool achter de rug.

avatar van Driello

Driello

Leuke film voor eens een avondje genieten van een wat grappige avonturen film in Mexico. Niets meer en niets minder. Aardig verhaaltje, leuke setting met soms fraae shots, wat onverwachte gebeurtenisjes en het kabbelt lekker voort. Robets doet wat ze altijd doet (een over de top type spelen), Pitt doet waar hij goed in is (een lichtelijk over-acteerde hyperactieveling spelen) en Hackman speelt ook nog heel even mee. Het feit dat hij maar een heel klein rolletje heeft, geeft al aan dat dit geen film is die heel serieus voor hoge ogen ging. Dat is dan ook niet bereikt. Er is te veel wat niet geloofwaardig is, te veel wat niet wordt uitgediept en te veel kleine kansjes om er meer van te maken zijn naar mijn gevoel in de kast blijven liggen. Maar goed, als de bedoeling van de regisseur was om hier een lichtvoetige, gemakkelijke wegkijkfilom van te maken, dan is zijn missie absolut geslaagd.

Mooie filmposter, overigens.

avatar van K. V.

K. V.

'k Vond het nog een goeie film en zeker met 2 topacteurs Brad Pitt en Julia Roberts.

Geen zo'n speciaal verhaal, maar eens leuk om te bekijken op een luie dag.

avatar van Spetie

Erg tegenvallende film.

Ik weet niet wat het is met deze film, maar op de een of andere manier werkte het allemaal niet. Brad Pitt speelt vrijwel nooit een slechte rol, maar hier komt hij ongeïnspireerd over. Tegenspeelster Julia Roberts doet het al niet veel beter en als dan ook nog eens blijkt dat de twee hier totaal geen chemie met elkaar hebben, wordt het natuurlijk al een lastig verhaal. Gelukkig is er nog wel James Gandolfini, die er wel zin in lijkt te hebben en een redelijk sterke rol neerzet als criminele homo.

Verder is er niet zo heel veel te genieten eigenlijk. Ik heb nauwelijks kunnen lachen en het tempo van de film is erg traag. Dat hoeft niet erg te zijn, als er iets interessant gebeurt, of als er visueel nog wat te genieten valt. Maar ook op die laatste twee punten scoort de film redelijk karig. Nee deze film heeft het totaal niet voor mij. Waar Verbinsky met The Weather Man bewees een leuk eenvoudig filmpje te kunnen maken, daar gaat hij met deze film behoorlijk hard onderuit.

avatar van DragQueen

DragQueen

Er had meer ingezeten met deze film. De regisseur wist blijkbaar niet welke richting hij op wilde met de film. Dit heeft ook zijn werking op het acteerwerk van Pitt en Roberts. Die wel hun best doen overigens. Eigenhandig kunnen ze de film niet geheel redden. Daarvoor is het bedachte plot te zwak. Het geheel is wel goed geschoten, en sommige settings zijn fraai. Daarom toch 2,5 Ster.