Genre: Actie / Komedie
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 26 april 2001
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Mexican
"Love with the safety off."
Jerry Walbach is boodschapper voor een maffiabaas. Zijn vriendin Samantha heeft een hekel aan zijn job en vraagt hem ermee te kappen. Ze dreigt hem zelfs te verlaten indien hij nog een opdracht aanvaardt. Toch gaat Jerry weer op pad: hij moet in Mexico een antiek pistool - The Mexican - gaan ophalen. Indien hij zijn taak niet volbrengt, wacht Jerry de kogel. Wanneer de opdrachtgevers vinden dat de 'job' niet snel genoeg vordert, wordt Samantha ontvoerd om Jerry onder druk te zetten...
Jerry Welbach
Frank
Car Thief #1
Joe the Pawnshop Owner
movie-freak
DVD gekocht voor een prikkie. Film viel beetje tegen. Brad Pitt's rol vond ik helemaal niks, Julia Roberts vond ik juist geweldig. Maar de film wilde gewoon niet boeien. Je krijgt opeens 3 of 4 verschillende versie's van de geschiedenis van het pistool te zien. Erg verwarrend.
Agony
- 1985 berichten
DVD gekocht voor een prikkie.
empirekees
DVD gekocht voor een prikkie
En deed dat prikkie zeer!
Tanne
Slechte film!
Julia Robberts bewijst weer dat ze een matige actrice is. Het is dat Brad wel okee is om naar te kijken, anders had ik hem niet eens afgekeken!
*marjo*
Slechte film!
Julia een matige actrice?? echt niet! ja in deze film is ze niet zo goed. maar kijk eens maar eens naar andere films waarin zij speelt, echt wel erg goed! en Brad vond ik in deze film ook niet zo speciaal. ja zijn uiterlijk maakt veel goed maar dan nog...... matig filmpie!
joan
vree schone me brad pitt kan ook nie anders en julia roberts erbij maakt het compleet grappig en toch nog een klein beetje romantisch echt mijn dag kan nie stuk
Juichtoon
Grappig, maar veel te lang uitgerekt. Had allemaal wat korter gemogen...
Redlop
vree schone me brad pitt kan ook nie anders...
Wa?
Purmerend
Toffe hond man. Lekker eng. Redelijke film en idd had korter gekunt. 3*
pjotr
Ik vond het begin erg slecht, gelukkig trok het later allemaal wat bij.
En wat een akelige soundtrack.
Dankzij James Gandolfini toch nog 2,5 ster...
kaminsky
Vind Julia Roberts anders ook niet slecht. En de soundtrack akelig? Ik heb 'm nooit op cd geluisterd of zo, misschien doet dat er wat aan; maar in de film zelf had hij wat mij betreft best wat akeliger gemogen - er vallen toch wel wat lijken op de vloer van dichtbij.
Waarom ik 'm nog es zou kijken: de gesprekken tussen Roberts en Gandolfini, het mooie effect van de camerafilters en de locatie.
TheOne
Brad Pitt speelt zijn rol echt voortreffelijk als een klungelig persoon die gedwongen wordt mee te werken. Julia Roberts vond ik minder. Het verhaal zat goed in elkaar en de flashbacks over over het wapen zaten goed op zijn plek. James Gandolfini geeft een fantastische rol als huurmoordenaar, alleen jammer dat hij ook weer een homo moest spelen.
TheRisingSun
Geen hoogstaande film,naar mijn mening,maar ook zeker geen slechte film. Hij was toch 2 uur goed te doen,hij verveelde niet. Goede acteerprestaties van Roberts en Pitt,maar dat mag je ook wel verwachten natuurlijk.
Toch 3 sterren
beaster1256
matige film met een goeie brad pitt en een lauwe julia, positief punt is gandolfini - voor mij een 2,75
roordeknoor
Paar jaar geleden op video gekocht. Ik heb hem gekeken tot de helft, stop gezet, in de kast gezet en zo staat hij na 3 jaar nog steeds in de kast. Dat zegt al heel wat.
Ik kijk altijd een film af maar deze film vond ik zo slecht en langdradig dat ik het eind gewoon niet wil zien.
maar 1 ster.
mutsieputs
Volgens mij hadden brad en julia ruzie op het moment dat de film werd gemaakt.... het aantal shots samen is nihil... terwijl een leuke scene samen de film zoveel leuker zou kunnen maken... Verder erg drukke film... beetje jammer... had van Brad wat meer verwacht, maar ja..
Angrod_Pallanén
Brad kwam over als een amateur terwijl hij veel beter kan. En dat de twee grootheden slechts 2 scènes samen doen vind ik ook heel erg saai. Het verhaal was wel leuk, vooral het terugblikken vond ik wel speciaal. Maar volgens mij probeerde het verhaal heel ingewikkeld over te komen maar kwam het alleen verwarrend over. Op een gegeven moment moest ik echt nadenken WIE IS WIE?? maargoed, dat kan ook alleen aan mij liggen. De film in zijn geheel was niet eens zo heel slecht en ook niet erg om naar te kijken (op vele delen dan). Plus vind ik Julia echt géwéldig
zij kan gewoon geen enkele film verknallen. 3,5
Lotteke
Erg leuke film! Vond Brad zeer vermakelijk en Julia heerlijk grappig om naar te kijken. Vond het echt een leuke,vermakelijke film. Had hem heel slecht verwacht, vanwege slechte recensies die ik had gelezen, maar ik vond het een super leuke film!
3,5 *
pascal83
Leuke film met een aantal leuke bijrollen zoals van James Gandolfini en J.K. Simmons, waarin bijzonder veel uit andere films is gejat. Wordt helaas nooit echt bijzonder spannend en een hoop scènes hebben het vaak net niet, daarbij vond ik de flashbacks allesbehalve overtuigend. Krappe 3*
HiLL
laaaaaaaaaaannnnnggdradige film die oersaai is!
Pitt/Roberts onwaardig..
Sproetje
leuke film met 2 geweldige acteurs. het waren in iedergeval geen saaie film uurtjes.
SuperSideSwipe
Leuke film met een brilljante Pitt die erg goed dat enigsinds sukkelige Boodschapper speelt. Dit levert verschillende grappige / leuke situaties op.
Helaas wordt de film wat naar beneden gebracht door de saaie en nutteloze stukken van Julia Roberts met die gevoelige ontvoerder van haar ertussendoor.
Als ze eenmaal eveneens in Mexico is wordt dit beter.
Zeker het kijken waard.
3,5
boerenpummel
Wat een laag gemiddelde zeg!
Ik vond het wel een grappige film, aardige rollen van Pitt en Gandolfini. Roberts is wat minder, maar blijft wel leuk om naar te kijken.
3,5 ster
LOTR-lover
Een leuk zaterdagavond filmpje. Je bent 'm namelijk zo weer vergeten...
animalkrullie
Een leuke film voor als er verder niets op televisie komt.
Gandolfini is weer subliem.

Sleepers
Misdaad / Drama, 1996