• 9.373.992 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 26 april 2001

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Mexican

"Love with the safety off."

Jerry Walbach is boodschapper voor een maffiabaas. Zijn vriendin Samantha heeft een hekel aan zijn job en vraagt hem ermee te kappen. Ze dreigt hem zelfs te verlaten indien hij nog een opdracht aanvaardt. Toch gaat Jerry weer op pad: hij moet in Mexico een antiek pistool - The Mexican - gaan ophalen. Indien hij zijn taak niet volbrengt, wacht Jerry de kogel. Wanneer de opdrachtgevers vinden dat de 'job' niet snel genoeg vordert, wordt Samantha ontvoerd om Jerry onder druk te zetten...

Jerry Welbach

Car Thief #1

Joe the Pawnshop Owner

avatar van movie-freak

movie-freak

DVD gekocht voor een prikkie. Film viel beetje tegen. Brad Pitt's rol vond ik helemaal niks, Julia Roberts vond ik juist geweldig. Maar de film wilde gewoon niet boeien. Je krijgt opeens 3 of 4 verschillende versie's van de geschiedenis van het pistool te zien. Erg verwarrend.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

movie-freak schreef:

DVD gekocht voor een prikkie.

heb je een tip voor me waar ik deze goedkoop kan krijgen?!

avatar van empirekees

empirekees

movie-freak schreef:

DVD gekocht voor een prikkie

En deed dat prikkie zeer!

avatar van Tanne

Tanne

Slechte film!

Julia Robberts bewijst weer dat ze een matige actrice is. Het is dat Brad wel okee is om naar te kijken, anders had ik hem niet eens afgekeken!

avatar van *marjo*

*marjo*

Tanne schreef:

Slechte film!

Julia een matige actrice?? echt niet! ja in deze film is ze niet zo goed. maar kijk eens maar eens naar andere films waarin zij speelt, echt wel erg goed! en Brad vond ik in deze film ook niet zo speciaal. ja zijn uiterlijk maakt veel goed maar dan nog...... matig filmpie!

avatar van joan

joan

vree schone me brad pitt kan ook nie anders en julia roberts erbij maakt het compleet grappig en toch nog een klein beetje romantisch echt mijn dag kan nie stuk

avatar van Juichtoon

Juichtoon

Grappig, maar veel te lang uitgerekt. Had allemaal wat korter gemogen...

avatar van Redlop

Redlop

joan schreef:

vree schone me brad pitt kan ook nie anders...

Wa?

avatar van Purmerend

Purmerend

Toffe hond man. Lekker eng. Redelijke film en idd had korter gekunt. 3*

avatar van pjotr

pjotr

Ik vond het begin erg slecht, gelukkig trok het later allemaal wat bij.

En wat een akelige soundtrack.

Dankzij James Gandolfini toch nog 2,5 ster...

avatar van kaminsky

kaminsky

Vind Julia Roberts anders ook niet slecht. En de soundtrack akelig? Ik heb 'm nooit op cd geluisterd of zo, misschien doet dat er wat aan; maar in de film zelf had hij wat mij betreft best wat akeliger gemogen - er vallen toch wel wat lijken op de vloer van dichtbij.

Waarom ik 'm nog es zou kijken: de gesprekken tussen Roberts en Gandolfini, het mooie effect van de camerafilters en de locatie.

avatar van MDA

MDA

Veel te langdradig

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

erg leuke film 3 sterren

avatar van TheOne

TheOne

Brad Pitt speelt zijn rol echt voortreffelijk als een klungelig persoon die gedwongen wordt mee te werken. Julia Roberts vond ik minder. Het verhaal zat goed in elkaar en de flashbacks over over het wapen zaten goed op zijn plek. James Gandolfini geeft een fantastische rol als huurmoordenaar, alleen jammer dat hij ook weer een homo moest spelen.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Geen hoogstaande film,naar mijn mening,maar ook zeker geen slechte film. Hij was toch 2 uur goed te doen,hij verveelde niet. Goede acteerprestaties van Roberts en Pitt,maar dat mag je ook wel verwachten natuurlijk.

Toch 3 sterren

avatar van beaster1256

beaster1256

matige film met een goeie brad pitt en een lauwe julia, positief punt is gandolfini - voor mij een 2,75

avatar van roordeknoor

roordeknoor

Paar jaar geleden op video gekocht. Ik heb hem gekeken tot de helft, stop gezet, in de kast gezet en zo staat hij na 3 jaar nog steeds in de kast. Dat zegt al heel wat.

Ik kijk altijd een film af maar deze film vond ik zo slecht en langdradig dat ik het eind gewoon niet wil zien.

maar 1 ster.

avatar van mutsieputs

mutsieputs

Volgens mij hadden brad en julia ruzie op het moment dat de film werd gemaakt.... het aantal shots samen is nihil... terwijl een leuke scene samen de film zoveel leuker zou kunnen maken... Verder erg drukke film... beetje jammer... had van Brad wat meer verwacht, maar ja..

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Brad kwam over als een amateur terwijl hij veel beter kan. En dat de twee grootheden slechts 2 scènes samen doen vind ik ook heel erg saai. Het verhaal was wel leuk, vooral het terugblikken vond ik wel speciaal. Maar volgens mij probeerde het verhaal heel ingewikkeld over te komen maar kwam het alleen verwarrend over. Op een gegeven moment moest ik echt nadenken WIE IS WIE?? maargoed, dat kan ook alleen aan mij liggen. De film in zijn geheel was niet eens zo heel slecht en ook niet erg om naar te kijken (op vele delen dan). Plus vind ik Julia echt géwéldig zij kan gewoon geen enkele film verknallen. 3,5

avatar van Lotteke

Lotteke

Erg leuke film! Vond Brad zeer vermakelijk en Julia heerlijk grappig om naar te kijken. Vond het echt een leuke,vermakelijke film. Had hem heel slecht verwacht, vanwege slechte recensies die ik had gelezen, maar ik vond het een super leuke film!

3,5 *

avatar van pascal83

pascal83

Leuke film met een aantal leuke bijrollen zoals van James Gandolfini en J.K. Simmons, waarin bijzonder veel uit andere films is gejat. Wordt helaas nooit echt bijzonder spannend en een hoop scènes hebben het vaak net niet, daarbij vond ik de flashbacks allesbehalve overtuigend. Krappe 3*

avatar van HiLL

HiLL

laaaaaaaaaaannnnnggdradige film die oersaai is!

Pitt/Roberts onwaardig..

avatar van ~Jewel~

~Jewel~

2 geweldige acteurs in een leuke film.

avatar van Sproetje

Sproetje

leuke film met 2 geweldige acteurs. het waren in iedergeval geen saaie film uurtjes.

avatar van romy

romy

vond hem beetje tegenvallen

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Leuke film met een brilljante Pitt die erg goed dat enigsinds sukkelige Boodschapper speelt. Dit levert verschillende grappige / leuke situaties op.

Helaas wordt de film wat naar beneden gebracht door de saaie en nutteloze stukken van Julia Roberts met die gevoelige ontvoerder van haar ertussendoor.

Als ze eenmaal eveneens in Mexico is wordt dit beter.

Zeker het kijken waard.

3,5

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Wat een laag gemiddelde zeg!

Ik vond het wel een grappige film, aardige rollen van Pitt en Gandolfini. Roberts is wat minder, maar blijft wel leuk om naar te kijken.

3,5 ster

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Een leuk zaterdagavond filmpje. Je bent 'm namelijk zo weer vergeten...

avatar van pedrodf

pedrodf

de film heeft een lekker sfeertje

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een leuke film voor als er verder niets op televisie komt.

Gandolfini is weer subliem.