Genre: Actie / Komedie
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 26 april 2001
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Mexican
"Love with the safety off."
Jerry Walbach is boodschapper voor een maffiabaas. Zijn vriendin Samantha heeft een hekel aan zijn job en vraagt hem ermee te kappen. Ze dreigt hem zelfs te verlaten indien hij nog een opdracht aanvaardt. Toch gaat Jerry weer op pad: hij moet in Mexico een antiek pistool - The Mexican - gaan ophalen. Indien hij zijn taak niet volbrengt, wacht Jerry de kogel. Wanneer de opdrachtgevers vinden dat de 'job' niet snel genoeg vordert, wordt Samantha ontvoerd om Jerry onder druk te zetten...
Jerry Welbach
Frank
Car Thief #1
Joe the Pawnshop Owner
maxcomthrilla
Wel een redelijk leuke film. Maar dat kwam vooral dankzij Julia Roberts. De spanning was af en toe namelijk erg ver te zoeken.
Fran
- 1953 berichten
Keek leuk weg. Het viel me op dat ik Julia Roberts voor het eerst overtuigend vind overkomen.
mariposa
Ik vond het een geweldige film. Leuke combinatie ook, Brad Pitt en Julia Roberts! alle 3,5 sterren helemaal waard!
dream555
Omwille van Brad Pitt vind ik het een flopfilm. Julia in een mindere rol kan geen redding brengen.
Fristo
Leuke film met redelijke aktie.
Misschien ben ik niet helemaal objectief want ik zette hem in een lachbui aan dus ik heb heel veel gelachen om deze film vanwege de hond, het stoplicht, en nog een aantal simpele grappen in de film.
Eigenlijk dus niet grappig als je niet echt vrolijk bent.
toch een leuke film op een doordeweekse avond.
kArIzMa_TuRk
ik vond hem wel goed
goed geacteerd..
3½*
CAPIpsv
Redelijke film, ik moest er wel even inkomen.
Vond Julia Roberts goed spelen. Vond de rol van Gandolfini als gangster zeer zwak overigens. Hij deed een beetje zielig. ( dat als gangster )
3 ***
miepke
ja, idd leuke film
lekker kijken..en leuk gespeeld door julia roberts en brad pitt
Glacius
Saaie langdraderige film.. Enige leuke aan de film was Gandolfini die een aardige prestatie neerzet..
BlueVelvet
Grappig filmpje, met leuke rollen. Maar het verhaal was simpelweg te zwak, en veelal was de film gezapig.
123 minuten en toch zo leeg, helaas. Voor één keer was het wel vermakelijk (tot op zekere hoogte), maar geen aanrader.
nightbreed
Ik vond dit wel een vermakelijk filmpje.
'El Camino'
Cijfer: 3,5
_::Astrid::_
Een zeer vermakelijke film. Heb me ieder moment van de film vermaakt en Pitt en Roberts zetten een prima rol neer.
filmanalist
brad pitt is super grappig, het is een leuke film om met je vrienden te kijken
&Katrin
Een van de films die ik na een kwartier al afzet. Vond hem erg slecht met een saai verhaal. Het acteerwerk was wel oke.
Schiedammer
The Mexican viel mij 100% mee. Ok het verhaal was niet veel maar voor de rest was alles dik in orde. De cast heeft het prima gedaan. Beelden waren gewoon super en het geluid is ook uitstekend ( DVD).James Gandolfini vond ik geweldig. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de film nu drie keer gezien heb en dat ik de film de eerste twee keer niets aan vond. Ik heb mij prima vermaakt dus daarom 3,5*.
soom
Ik hou van film. Echt. De gevoelens die opgeroepen worden als je in een bepaalde scene zit, soms een meesterlijke dialoog, meesterlijk samenspel, acteurs die voor mij echt het uiterste van zichzelf geven, avonturen die personages in een scene beleven. Het samen beleven van een film kan zoveel betekenen, je kunt er samen met vrienden die net iets meer weten van film over praten. Dat doe ik best wel, maar toch niet echt vaak. Soms vind ik praten over een film oninteressanter dan praten over het echte leven. Want een film gaat voorbij, en over het algemeen houd een leven niet zomaar op..
Ik begon the Mexican te bekijken omdat ik ervan uitging dat het een goede film zou zijn. Uiteraard deed ik weer eens 1001 andere dingen onder het zien van de film
, ik zat weer eens op imdb te kijken
, keek op hyves, plaatste een bericht op Moviemeter, keek weer een bepaalde scene van de film. Ik doe teveel op het moment dat ik een film aanzet, en dat moet ik echt afleren......
Maar toch keek ik hem wel helemaal uit. Om na het zien van the Mexican meteen te analyseren wat ik ervan vond (dûh). En ik moet zeggen: Wat was dit nou helemaal? Ik snapte deze clou helemaal niet. Ben niet intelligent of slim, dat geef ik meteen toe, eigenlijk. Dit is echt een typisch geval van de Zaterdagavond Blues, ik heb gewoon een black out of zo, want ik kan maar niet aangeven wat er hier gebeurde. Op de momenten dat ik keek, keek ik echt wel, en dan dacht ik : Eh?
Filmkijken is een zware hobby. Soms kun je beter maar niet een film opzetten, soms is je stemming er niet naar namelijk. En dat was met mij het geval, op dit moment. Ik had een heel spannend boek zitten lezen, en dan the Mexican kijken daarna, dat gaat gewoon echt niet samen. Want nu vond ik het heel teleurstellend. 1,5.
Ga hem morgen nog maar eens zien, denk ik... Want dit was echt een verkeerd tijdstip om hem te zien. En dan heb ik het nog niet eens over van alles ernaast doen, natuurlijk.
Beto
Dat stadje waar hij die gun gaat halen, daar ben ik geweest. Klein toeristisch hippie-stadje in midden Mexico: Real de Catorce.
Daar een paar peyote's uit de woestijn geplukt. Was me een kosmische ervaring.
missl
leuke film. heerlijk vermakelijk, brad pitt en julia roberts weten mij tijdens deze film beiden aan het lachen te maken.
Chilli
Ik vond Brad Pitt hier slecht acteren en helemaal niet grappig, ik vind hem beter in andere films. Julia Roberts speelde als altijd, best wel leuk als je er van houdt.
De film op zich vond ik niet het van het, er had veel meer kunnen inzitten, maar heb toch geboeid tot het einde blijven kijken.
Donkerwoud
Best een aardige no-brainer, waarin vooral James Gandolfini uitblinkt. Brad Pitt en Julia Roberts doen niet zoveel meer dan zij gebruikelijk doen.
maerk
Wat een tegenvaller zeg, ik had een leuke comedy verwacht maar dat was het helemaal niet.
Het eerste wat opvalt aan The Mexican is het best slechte acteerwerk van Julia Roberts en Brad Pitt. Van Julia Roberts ben ik nooit echt gecharmeerd geweest maar Brad Pitt is één van mijn favoriete acteurs. Hier maakte hij helaas veel te veel domme bewegingen en kwam zijn tekst er ook nogal ongeloofwaardig uit. Erg jammer want hij kan zo goed acteren. The Mexican is visueel niet bijzonder goed maar ook niet bijzonder slecht. Er zit trouwens wel één hele leuke vondst tussen: Het gesprek tussen Winston en Sam terwijl zij op de wc zit. Je ziet Winston in de spiegel en Sam dr benen onder de wc deur. Erg geinig
De film viel me erg tegen, toch nog 2* van mij voor het verhaaltje dat een leuk verloop heeft en voor Gene Hackman aan het eind.

Sleepers
Misdaad / Drama, 1996