• 9.372.315 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 26 april 2001

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Mexican

"Love with the safety off."

Jerry Walbach is boodschapper voor een maffiabaas. Zijn vriendin Samantha heeft een hekel aan zijn job en vraagt hem ermee te kappen. Ze dreigt hem zelfs te verlaten indien hij nog een opdracht aanvaardt. Toch gaat Jerry weer op pad: hij moet in Mexico een antiek pistool - The Mexican - gaan ophalen. Indien hij zijn taak niet volbrengt, wacht Jerry de kogel. Wanneer de opdrachtgevers vinden dat de 'job' niet snel genoeg vordert, wordt Samantha ontvoerd om Jerry onder druk te zetten...

Jerry Welbach

Arnold Margolese

Car Thief #1

Joe the Pawnshop Owner

Jordy

Heerlijke film. Ik had niet verwacht dat deze film zo grappig zou zijn, maar dat was 'ie wel. De film zit vol verassende momenten, mooi gefilmde scenes, en op een goede manier worden verschillende verhaallijnen door elkaar verteld. Roberts en (vooral) Pitt spelen erg goed, 4 sterren.

avatar van Etienne U

Etienne U

Sinds tijden weer eens een leuke film gezien............nou ja hij is niet echt te vergelijken met 13 days of traffic natuurlijk, maar deze is gewoon vermakelijk, grappige momenten en ja wat voor mij altijd ook belankrijk is er moet wat in gebeuren en als er dan wat gebeurt moet het actie zijn en dat was gelukkig dus aanwezig in deze film............ik ben niet echt een fan van brad pitt maar hij kan acteren en ja dat liet ie in deze film weer zien en Roberts natuurlijk ook................van mij krijgt The Mexican 3,5 ster

avatar van Crazy D

Crazy D

Wat een saaie film zeg.De film wordt elke keer net niet leuk of spannend dus was het een lange zit.Er gingen zelfs al aardig wat mensen weg voor het einde. 1 ster

avatar van iman

iman

Leuk Leuk Leuk Leuk Leuk....deze film is gewoon leuk om te kijken...erg grappig....EL CAMINO!!!

avatar van LadyLuck

LadyLuck

Ik vond hem best goed. Hooguit wat trage stukjes nu en dan. Met Julia Roberts en haar ontvoerder. Maar goed dat waren ook wel weer grappige stukjes. Af en toe. 3,5 sterren

avatar van DeVanteDegrate

DeVanteDegrate

De film begint best leuk, hoewel ik het niet eens bin met Jordy dat Brad Pitt goed acteert. Jordy, wees even eerlijk, dit was geen goed acteerwerk, misschien dat zijn personage wel grappig was en leuk gespeeld heeft, maar goed geacteerd...don't think so. De film is ook erg grappig, maar aan het eind begint het allenaal een beetje langdradig te worden en herhalen de grappwen zich een beetje. Voor de rest een film die makkelijk wegkijk en met een korrel zout genomen moet worden. Aardige film.....3 sterren.

Jordy

dat de film wat langdradige momenten bevat ben ik met je eens, viel me (heel af en toe) ook op toen ik 'm voor de 2e keer zag. Over Brad Pitt ben ik het echt NIET eens.. vond hem ERG goed spelen, net weer wat anders dan in z'n films de laatste tijd (FIGHT CLUB, SNATCH). Maar goed, ik ben volgens mij de enige mannelijke heteroseksuele fan van Brad Pitt, en dus een beetje bevooroordeeld... ik vind die gast altijd ERG goed spelen.

Jordy

niet dat het nou "Oscar-Material" is zoals Pitt acteerde.. maar hij is gewoon een erg goede komische acteur. Ook hier weer vond ik 'm heel subtiel een beetje een "sulletje" neerzetten, wat bij mij voor veel sympathie zorgde voor z'n personage.

avatar van azreal

azreal

Ik kreeg een beetje raar gevoel bij deze film: Aan de ene kant vond ik hem erg saai en niet echt leuk, maar op de een of andere manier bleef hij toch redelijk boeien. Een groot drama was trouwens het volgende:

Anthony Soprano als homo kan gewoon echt niet! Een schande voor de Familia Soprano!

avatar van neo

neo

Ik verwachtte eigenlijk wel wat van deze film,maar toen ik hem in de bios had gezien,bleek die helemaal niet zo leuk te zijn.Zonder sterren als pitt en roberts zou deze film waarschijnlijk niet in de bios zijn gekomen.

Soms had ik het idee dat ik naar een hele slechte imitatie van taratino zat te kijken.James Gandolfini was wel goed.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Vond het een verrassend leuke en goeie film. Wat actie hier en wat comedy daar... Heb enorm veel gelachen de hele film door en er waren inderdaad veel mooie scenes! Ook was er alweer een heel goed optreden van onze Brad pitt! Yeah, ik ben echt een fan van die gozer...! Alleen daarom zou ik de film al top vinden. Ik geef deze topper dan ook 4 sterren!

avatar van vic

vic

ik had deze film in de states gezien in de bios en ik vond hem erg vermakelijk en grappig

avatar van dttom

dttom

ik vond er echt geen klap aan bedoel hij was absoluut niet grappig irriteerde me alleen maar aan roberts en het was zo'n wanna be Lock Stock..

NERD

Sorry voor de late steunbetuiging t.o.v. Brad Pitt Jordy, sinds ik se7en, Fight Club en Snatch gezien heb moet ik zeggen dat hij een van de veelzijdigste acteurs van dit moment is.....ik heb The Mexican nog niet gezien maar hij staat op mijn lijstje voor de volgende ronde huur dvd's!

Mager verhaal en wisselvallige acteerprestaties van Pitt en Roberts.

De balkonscene aan het begin van de film vond ik bijvoorbeeld erg slecht.

Julia Roberts is niet om aan te zien als ze hysterisch gaat doen.

Dat hele relationele gedoe, dat de halve film beslaat, vond ik weinig interessant.

En spannend is de film ook geen moment. Dus verstand op nul als je deze film ziet...

NERD

Leuk geschoten film, best goed geacteerd. Ik vond het vooral leuk om Pitt eens als een sul te zien, Julia Roberts vind ik (bijna) altijd zuigen.

Het verhaaltje was redelijk simpel maar er zaten toch wel veel grappige momenten in, vooral van het sulletje.

3,5 sterren

NERD

Net voor de derde keer gezien, en nu pas valt me op hoe vaak (op een grappige manier) heel subtiel dingen vaker voor komen in de film. De grappen worden ook steeds leuker.

En zelfs (aaahhhhh..krijg het niet uit m'n keel) Julia Roberts' rol in de film begin ik toch iets meer te waarderen. (subtiel gezegt he?)

half sterretje er bij, (van 3,5 sterren naar) 4 sterren.

Ondergewaardeerde film naar mijn mening.

avatar van jay73

jay73

Goed geprobeerd, dapper gedaan, maar deze film mist van alle kanten kwaliteit; het verhaal is een rommeltje, de karakters weinig uitgediept en bovendien een hoge gaapfactor.

Gegokt en verloren. Jammer.

avatar van lorelei

lorelei

Ik vond het wel een grappige, verassende film. Julia Roberts acteerde heel erg leuk.

Maar de film was soms een beetje *GAAP*

avatar van Ericinho

Ericinho

Pitt is net zoals Cruise slachtoffer van zijn uiterlijk. Het is bijna een tragische afgunst waardoor mensen hun acteerprestaties niet op waarde kunnen schatten... "knap en getalenteerd...jee, dat moet niet kunnen".

Beiden zijn geen Pacino, maar wel buitengewoon getalenteerde en kundige acteurs met films/acteerprestaties op hun lijst waar heel veel collega's een moord voor zouden doen.

Niet te verwarren overigens met DiCaprio, die ontstijgt zelden het niveau van de gemiddelde soapster.

avatar van Ramon K

Ramon K

Soapniveau???? Romeo and Juliet? What's Eating Gilbert Grape? Vooral in die laatste film speelt ie de sterren van de hemel! Een nogal rare opmerking van je.......

avatar van Macmanus

Macmanus

Jammer dat hij zo lang duurde, ik vind dat een komedie altijd 90 minuten moet duren.

2 sterren voor James Gandolfini

avatar van aburefan

aburefan

vond het niet veel aan eigenlijk, sommige dingen met brad pitt waren wel goed voor een glimlach maar die verhaallijn met gandolfini en julia roberts vond ik vreselijk.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Ja de rol van julia roberts ergerde ik me vreselijk aan. en het verhaal vond ik ook erg matig. en zeker dat verhaal dat steeds maar weer herhaald werd. nee niet veel soeps 1 1/2 ster

avatar van Phooze

Phooze

Het begin vondt ik nogal tegenvallen. Na een uurtje begon het allemaal wat interessanter te worden. Maar verder bleef het niet echt verrassend.

3 sterren.

avatar van Phooze

Phooze

Jordy schreef:

Niet helemaal de enige Jordy, ook ik vindt hem erg goed en ik begin fan te worden....

avatar van herman78

herman78

De meisjes vinden hem knap, de jongens vinden hem cool. Daar komt het denk ik op neer. Ik vind hem doorgaans ook wel cool. Moet wel zeggen dat ik The Mexican een waardeloze film. Het heeft echt helemaal niets om het lijf.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Ik vond het een rare en zeer matige film. De sfeer van The Mexican vond ik totaal niets Het verhaal boeide me ook niet erg. De film wordt toch nog kijkbaar door de twee hoofdrolspelers. 2*

avatar van landrover

landrover

de echte soprano james gandolfini speelde weer super, hij krijgt van mij egt 4 sterren..

avatar van gotti

Erg vermakelijk filmpje. Goeie rollen van Pitt en Roberts. Ook Gandolfini als homoseksuele gangster was erg grappig. 3,5*