Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Disney+
Plot Kill Bill: Vol. 2
"The bride is back for the final cut."
Na de eerste twee namen op haar moordlijst te hebben doorgestreept vervolgt The Bride haar missie om wraak te nemen op haar vroegere handlangers: na O-Ren Ishii en Vernita Green is het nu de beurt aan Elle Driver, Budd en uiteindelijk haar baas Bill. Er is echter een onverwachte troef in het spel.
Beatrix "The Bride" Kiddo
Larry Gomez
Rufus
O-Ren Ishii
Jordy
Bij Pulp Fiction leidde dat tot een briljante vondst waardoor de film beter werd.
Dit is echt letterlijk de 20e keer dat je dit schrijft op deze site...
Zavo
'Uiteindelijk' is niet het juiste woord. Tarantino bleek twee verschillende films gemaakt te hebben [...yada yada yada...] als twee losse films uitgebracht zou worden.
Zoals ik al zei, het doet er niet toe waarom het twee films zijn, het gaat om het resultaat.
Het plot is inderdaad niet bijzonder, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door een groot aantal geniale scenes, prachtige shots, humor en zeer goed acteerwerk.
Menghini
Wat een discussie zeg... Kan iemand mij overigens de definitie van B-film geven? Want daar ben ik nu helemaal niet meer zeker over!
Dit is echt letterlijk de 20e keer dat je dit schrijft op deze site...
Ik herhaal het voor de mensen die hier opnieuw met rare onzin aankomen.
Dat ben ik met je eens.
Kijk, daar ben ik dat weer niet mee eens. De film was beter geweest als Tarantino economischer geweest was.
Dan krijg ik op mijn flikker van Jordy dat ik mezelf herhaal. Er is een forumdiscussie over, meen ik.
Menghini
Welk topic is dat dan? Het feit dat ik het overigens vroeg is dat KB als b-flm wordt gezien door een aantal en dan zou ik toch de definitie willen weten... (om het on-topic te houden
jackie
'Uiteindelijk' is niet het juiste woord. Tarantino bleek twee verschillende films gemaakt te hebben. het was immers de bedoeling dat het er maar 1 werd.
Het is toch ook een film maar in twee delen uitgebracht, voor veel mensen zou vier uur te lang zijn. En er mocht niets meer worden uitgeknipt van Tarantino.
Quentin had weer eens een rommelig scenario afgeleverd, dat in de montage gered moest worden.
Hoezo rommelig ?
Ik vind het een briljant scenario.
Aanvankelijk was het de bedoeling om van Kill Bill een film van onder de twee uur te maken, maar blijkbaar was het scenario en de regie zo ongediciplineerd .
En Tarantino bepaald of er geknipt wordt in zijn films.
Kb is geen B-film, maar een ode eraan.
Dat is het verhaal, ja. Ik vermoed dat bijgeknipt is.
De film had makkelijk veel korter kunnen duren dan vier uur.
Hoezo rommelig ?
Ik vind het een briljant scenario.[/quote]
Ik vind dat niet, maar daarin kunnen we van mening verschillen. We kunnen in ieder geval zeggen dat het een ongedisciplineerd script was. Het was naar het schijnt zo'n 90 pagina's waardoor je er normaal gesproken vanuit zou moeten kunnen gaan dat het zo'n anderhalf uur (!) zou duren. Het was de bedoeling om als een film uit te brenegn, maar blijkbaar scheelde het eerste stuk nogal van toon met het tweede gedeelte. Het is op zijn minst vreemd dat dit niet allemaal vooraf al te zien was.
Dat was ook de bedoeling, maar omdat het zo'n goed scenario was en er niets meer uit kon is de film in twee delen uitgebracht.[/quote]
Je slaat nogal wat stappen over. Die beslissing kwam pas ver in de montage.
En Tarantino bepaald of er geknipt wordt in zijn films.
Alleen als hij daar toestemming voor kreeg. Miramax heeft zich daar al over uitgelaten. Die lachten zich rot toen ze de commerciele mogelijkheden zagen. Twee films, die bovendien in allerlei uitvoeringen op dvd konden verschijnen. je kan er romantisch over doen, maar het was uiteindelijk een commerciele keuze.
flipsen
Ik zie niet waar je je zo druk om maakt Wouter. Het is gewoon 1 verhaal, 1 script en in eerste instantie bedoeld al 1 film. Hij werd echter te lang, omdat sommgie scenes erg lang duren (niet omdat er veel scenes zijn) wat ik erg mooi vind, overal wordt mooi rustig de tijd voor genomen en daarom wordt dit eenvoudige verhaal in 3 uur en 3 kwartier verteld. Het had zonde geweest om zo veel beeldmateriaal weg te gooien en om scenes af te gaan raffelen, daar komt nog bij dat de meeste mensen niet 4 uur lang film kunnen kijken en als bonus voor Miramax kunnen ze der ook nog wat extra geld uit slaan --> dus 2 delen, wat voor iedereen positief is, voor de liefhebbers van deze films en voor de makers/verkopers etc. PUNT UIT.
feanaro surion
Vind ik ook, maar zou wel leuk zijn als je uitlegde waarom...
darkcity
Tja, ik weet niet welke ik beter vond, deel 1 was zo ontzettend leuk om z'n lekkere overdreven aktie, z'n stoere muziek en lekkere dialogen, dat allemaal zit ook wel in deel 2 maar allemaal wat minder, maar deel 2 is gewoon weer een heel mooi verhaal, de film heeft wel aktie en spanning maar dat is zeker niet het belangrijkste, deel 2 is dus meer een echt verhaal dat verteld wordt en dat vond ik ook wel heel mooi.
Er wordt zeer goed gespeeld door alle acteurs en wat kan Daryl Hannah toch een enorme goeie bitch neerzetten en de film heeft prachtige momenten Bill's gesprek met Beatrix aan het eind en net voor z'n dood, geweldige scene, Beatrix in de kist en het gevecht met Elle was ook mooi, lekker gruwelijk hoe Beatrix dat oog eruithaalde en Elle spartelde van ellende.
Er zit ook zeker humor in de film maar de film bevat veeel minder aktie als de 1e maar toch is het allemaal boeiend en interessant, ik dacht dat na deel 1, dit kan niet beter, blijkbaar dus wel tot mijn verbazing. 5 sterren uiteraard.
lazaroni_86
De eerste deel was anders dan de 2e. in de eerste deel was het meer vecht scenes enz de tweede deel was meer van het verhaal van hoe het allemaal is gebeurd is enz. als ik eerlijk moet zegge vind ik de 2e deel ietsjes beter dan de eerste daarom een 3.5 voor de eerste en een 4 voor de 2e
mikey
Bizarre film met veel liefde voor het vak gemaakt. De RZA van de wu tang clan deed de geluideffecten. de oude kung fu leermeester was briljant
The UndeRtAkEr
Ben ik mee eens , al vond ik de eerste beter.
David carradine begon me een beetje te irriteren met zijn dialogen over superman enzo.
Daarom een halve ster minder, voor de rest ook een fantastische film natuurlijk !
E-LIS-A
vult goed deel 1 aan...uiteindelijk is er een mooi evenwicht. in deel 2 vind ik de personages wat menselijker overkomen zoals bill.
voor mij gewoon een topper kill bill 1, 2 die voor mij bij de collectie horen.
djelle
Alles wat ik schreef bij vol1 is bij vol2 ook van toepassing. (toch eigenlijk eenzelfde film, perfecte aanvulling inderdaad van het eerste stuk) Kill Bill is gewoon een meesterwerk. Heerlijke rol van Carradine, die het subliem gespeeld heeft. (weer een prachtige vondst van Tarantino om hem die rol te geven) Deze film wordt geschiedenis! (5)
J.S.
Wanneer hij een aantal jaren oud is en wanneer hij bewezen heeft of mensen het nog zon goeie film vinden.
aegron
Een erg aardige film. Ik vond alleen wel dat dit deel wel heel erg aan het eerste deel plakt. Het was al weer een poosje geleden dat ik deel een heb gezien en dus zat niet alles meer even vers in mijn geheugen. Dan mis je wel het een en ander. Ik geloof dat ik het toch beter had gevonden als het gewoon een deel was geworden...
overigens wat was die kungfu leraar onwijs irritant!!! vooral dat gepluk aan zijn baard de hele tijd.
3,5 *
Aris
Ik vind dat Quentin Tarantino ook wel eens wat nieuws mag gaan proberen. De eerste paar films waren goed (pulp fiction etc.) maar ik begin me te irriteren vooral in dit deel 2 van Kill Bill...
joeri15
pppffff.....terwijl deel 1 zo'n goeie film was mag hij zich voor dit deel toch wel echt diep schamen... Ik vond hem saai en er gebeurde maar weinig toffe dingen....zoals met dat oog....erg smerig allemaal
maar al met al 2.5*
Jordy
Je zou bijna gaan denken dat dat bedoeld slecht was
aegron
Inderdaad. Ik weet dat zo bedoeld is, maar het kan nog zo erg zo bedoeld zijn, daarom mag ik het nog wel onwijs irritant vinden?
hetzelfde geldt voor het rare inzoomen in dit deel van de film. Ik weet dat dit een homage is ed maar ik vind het daarom wel storend.

Kill Bill: Vol. 1
2003

Quentin Tarantino onthult idee voor 'Kill Bill'-prequel: 'Zal ik het nog doen?'

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Netflix verwijdert deze maand enkele goed beoordeelde titels uit het aanbod

Quentin Tarantino hint op een derde 'Kill Bill'-film: "Waarom niet?"

Pulp Fiction
Misdaad, 1994