• 9.380.124 stemmen

Geregisseerd door: John Stockwell

Met onder meer: Alain Moussi en Jean-Claude Van Damme

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kickboxer: Vengeance

Het verhaal volgt Eric en Kurt Sloan, de afstammelingen van een Californische dynastie van kampioenen. Nadat Eric het wereldkampioenschap Karate wint, wordt hij door een promotor naar Thailand gelokt - ondanks protesten van zijn broer. Wanneer dit uiteindelijk leidt tot de dood van Eric, wendt Kurt zich tot Eric z'n voormalige trainer Master Durand om wraak te nemen op de wrede Tong Po.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van 606

Het is natuurlijk super dom dat er nu een nieuwe Kurt Sloan is, terwijl Van Damme er in mee doet die eerst Kurt Sloan was ?

avatar van 84robkuh

84robkuh

Een films als Kickboxer, Bloodsport of Lionheart/wrong bet keek je niet vanwege het goede verhaal of omdat het een vechtfilm is. Deze films met een flinterdun verhaal en slechte acteerprestaties worden allemaal gered door JC van Damme en zijn vechtstijl. Zonder van Damme zouden deze films nooit zo groot zijn geworden als dat ze nu zijn. Dit is dan ook meteen het zwakke punt van deze film. De gevechten zijn karakterloos. Van Damme zien vechten is gewoon puur genieten, Lekker dat geschreeuw van hem in slow motion met een mooie soundtrack op de achtergrond. Nu zat ik echt te kijken naar een gevecht waarbij ik me vooral aan het ergeren was aan de onnodig en ongeloofwaardige combo's. Gelukkig zien we toch nog enkele fraaie scenes met de Master himself. Dit redt de film natuurlijk niet. Geloof het of niet maar het verhaal is zelfs nog slechter dan het origineel

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

Tot mijn verbazing is dit wel een heel goede reboot van de heel goede orginele klasieker.

JCVD mocht ook niet ontbreken in deze, maar aangezien hij wat uitgeblust is en oud is geworden dus gaf hij de fakkel door aan stunt-acteur: Alain Moussi die het heel erg goed doet qua vechten (ja acteren doet bij mij er niet toe in een prent als deze) en hij heeft ook het uiterlijk dat een held nodig heeft in zo een dood simpele vecht film als deze.

Regisseur John Stockwell dat ik vooral ken van de zomerse films: Turistas, Into The Blue, en Blue Crush is wel een heel andere weg opgegaan met Kickboxer, maar hij heeft het tot zijn goede laten komen alle geluk!

Dave Bautista is ook een recentere acteur in het actie genre zo als Seagal, Van Damme, statham en ik kan door gaan, maar ik ben niet echt zo bekend met de man. Ok de orginele Tong Po vond ik akeliger, maar hij was wel een waardig opvolger voor Po te spelen.

Bye The Way ook heel vette vecht scenes heeft deze film. Wat zeker niet mocht ma mankeren anders was het gewoon geflopt als dat tegensloeg.

4,0

avatar van psychopath

psychopath

84robkuh schreef:

Precies dit!

Voor de rest was het bagger en zeer slecht geacteerd van zowat iedereen die zn mond open trekt.

avatar van scorsese

Redelijke film die toch wel een geslaagde reboot/remake is van de eerste Kickboxer film uit 1989. Er wordt meer dan genoeg gevochten (zo beslaat het eindgevecht bijna 1/3 van de hele film). En de vechtscenes zien er prima uit met gelukkig een niet al te snelle montage. Jean-Claude Van Damme mag ook nog wat klappen uitdelen. Iets minder fout vergeleken met het origineel, en daardoor ook net iets minder vermakelijk. Een krappe 3.0 sterren.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Zeer geslaagde remake - reboot noemen ze het blijkbaar - van de eerste Kickboxer uit 1989. Ook al zag je de eerste Kickboxer toch was het volop genieten van de remake.

Een eerste vaststelling de oude meester kan het nog steeds en zag er ongelooflijk fit uit hoewel het merendeel van de vechtscenes verdienstelijk door andere acteurs werden uitgevoerd. Schitterend camerawerk en af een vleugje humor maken dit de beste Van Damme film sinds geruime tijd.

David Bautista is een gekende worstelaar uit het WWE circuit die onder andere ook Cena heeft voortgebracht als acteur en zeker niet te vergeten The Rock. De WWE wedstrijden zijn dan ook voor een groot deel show en de vechters zijn dus eigenlijk acteurs dus het is maar een kleine stap naar het witte doek,

Ik kijk alvast uit naar de nieuwe Van Damme. 4,5 sterren

Gang_Star

Een degelijke reboot, alhoewel het toch best op een remake leek. Had er vooraf niet al te veel van verwacht omdat Kickboxer voor mij wel een klassieker is en waarbij ook veel jeugdsentiment meespeelt.

Alain Moussi heeft op zich best redelijke moves en zet mede daardoor een redelijke rol neer als Kurt Sloan. De actiescenes zelf zijn goed. Van Jean-Claude van Damme had ik een nietszeggend bijrolletje verwacht, maar was blij verrast dat hij zelf ook een aantal actiescènes in deze film heeft. Grootste minpunt is dat je de film grotendeels qua gebeuren kan voorspelen, want Kickboxer: Vengeance lijkt meer op de oude Kickboxer maar dan in een nieuw jasje. Jammer, want ik had op meer originaliteit gehoopt. Toch ben ik wel benieuwd naar de volgende Kickboxer film, want de vervolgen op het origineel waren vrij zwak en zitten niet al te best meer in mijn hoofd. Misschien kan die dan nog wel voor een verrassing zorgen.

606 schreef:

Kickboxer Retaliation (2017) - IMDb

Waarom vind je dat dan super dom? Dat was in 1989, maar liefst 27 jaar geleden. van Damme is inmiddels ook alweer 55 (bijna 56) jaar. Dan wordt je fysiek ook een stuk minder, zo gek is het dan toch niet om een (nieuwe) jonge acteur de rol te laten spelen?

avatar van 606

Gang_Star schreef:

Het gaat het er om dat ze van damme in de film laten spelen maar in een andere rol. is gewoon raar.

Gang_Star

Daar heb ik dan een andere mening over 606. Wanneer ik aan kickboxer denk is het eerste wat in mij opkomt Jean-Claude van Damme. Hij is te oud om opnieuw de rol van Kurt Sloan te spelen. Ik had het juist vreemd gevonden als hij er helemaal niet bij betrokken zou zijn of in ieder geval niet benaderd zou worden. Als hij dan een andere rol krijgt in een nieuwe versie, dan vind ik dat niet raar. Ik zou dat persoonlijk eerder zien als een eerbetoon.

avatar van JdeB

JdeB

Viel me erg tegen. Er wordt onnoemelijk veel geknokt in deze film, maar het is allemaal erg slecht gechoreografeerd. Kwantiteit boven kwaliteit. En dat is toch vrij jammer voor een knokfilm. Ik had van deze regisseur (in combinatie met het budget) meer verwacht.

De hoofdrolspeler, een derderangs stuntacteur, moet gewoon gewoon doen waar hij goed in is en dat is niet de lead spelen in een dergelijke film als dit. Wat een bordkartonnen uitstraling. Ook van zijn 'skills' was ik niet bepaald onder de indruk. Matige (film)knokker.

Bautista als Tong Po viel ook niet mee. Komt niet in de buurt van de angstaanjagendheid van onze vriend uit het origineel. Daar is de regisseur ook debet aan. In sommige shots lijkt hij wel een dwerg van 1 m 70. Dat lijkt mij niet bevorderlijk voor de uitstraling.

JCVD was het enige lichtpuntje. Nou weten we dat hij niet vies is van een beetje zelfspot, hier doet hij er gerust een schepje boven op. Niet storend. Bovendien knokt hij zelf zo af en toe een potje mee en ik moet zeggen dat hier de choreografie net iets minder slecht lijkt. Hij lijkt/is in ieder geval in fysieke topvorm.

Conclusie: matig geheel. komt niet in de buurt bij (de sfeer van) het origineel. JCVD is het lichtpuntje, verder 13 in dozijn.

avatar van schumacher

schumacher

Vermakelijk filmpje, ik houd wel van zo'n films en ja ik geef deze film vooral iets meer punten omdat Van Damme er toch weer in schitterd, diene kerel heeft het gewoon als je die bezig ziet , echt wel zalig om bezig te zien .

Maar natuurlijk zo goed niet als de vorige vind ik, die waren kwalitatief toch beter en neen wij kijken niet omwille vh verhaal maar omwille van de leuke gevechten en moves .

avatar van Kai-BM

Kai-BM

Redelijke actiefilm. De actiescenes vielen tegen en liepen niet echt soepel. Een enorme pluspunt van de film was Batista, hij paste perfect in zijn rol.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Remake ? Rebooten? Ik vraag het me af.

Hoe dan ook,een vertrouwd kickboxer verhaal.

Met van Damme nu als trainer,,,goed idee.

En best een goede vecht film .

avatar van mcgraig

mcgraig

Eigenlijk een heel beroerde film die dan toch lekker wegkijkt vanwege de over-the-top knokscenes. Er wordt rampzalig geacteerd, de montage is belabberd, het is een herhaling van zetten en het zit boordevol continuiteitsfouten. Vooral knap hoe een gezicht volledig tot moes geslagen wordt en er niet veel later geen schrammetje te bekennen is . Jean Claude van Dammer heeft eerder laten zien wel degelijk te kunnen acteren in JCVD en was het enige goede aan The Expendables 2. Hier doet hij het weer ouderwets slecht. Vooral tijdens het eindgevecht staat hij zijn tekst maar wat op te dreunen terwijl hij (op zijn Mickey's in Rocky) helemaal uit zijn plaat zou moeten gaan. Een vermakelijke prutfilm die het beste wegkijkt met een fikse pot bier als je vroeg terug komt van het stappen.

avatar van mixmaster

mixmaster

Net als in het origineel uit 1989 wordt er ook in deze remake-reboot slecht geacteerd.

De vechtscenes zijn aardig en de training ook maar die zijn in de originele film toch wel veel mooier in beeld gebracht.

Al met al is het niet best maar toch redelijk vermaak.

avatar van pindope

pindope

Heel jammer .. Hier had echt een topper uit kunnen komen. Zelfs de echte tong po was nog 3sec te zien. Maar het verhaal klopt ook niet. Was allemaal te gescript. Geen rauw gevoel. Zonde echt zonde

avatar van mnrk

mnrk

Kickboxer is en blijft een klassieker en dan is er deze remake/reboot...

Het verhaal is niet zo bijzonder (maar dat hoeft ook niet bij dit soort films), wel is de setting in orde, alleen mis ik wel de sfeer die bij de 1e film wel aanwezig was...

Dat JCVD weer aanwezig is kon natuurlijk ook niet anders en de man kan nog steeds een prima potje knokken, zijn opvolger Alain Moussi kan er ook wat van maar mist wel een beetje de uitstraling...

Dave Bautista als Tong Po is me wel een verschijning en is dan ook een waardige vervanger...

Maar eens afwachten wat de volgende in de reeks zal gaan worden...

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

In 1989 speelde Jean-Claude van Damme in Kickboxer, een martial arts film die vandaag de dag een soort cultstatus heeft verworven. Het verhaal ging destijds over twee broers waarvan er een verlamd raakte in de ring en de ander op jacht ging naar wraak. Met een grote knipoog naar het origineel is daar nu een remake, waarbij je jezelf als liefhebber direct de vraagt stelt of dit geen afbreuk gaat doen aan de herinnering. Echter, toen bleek dat Jean-Claude van Damme zou terugkeren als spirituele trainer, krulde de mondhoeken toch wel sierlijk omhoog en nam de nieuwsgierigheid toe. Wat mij vooraf vooral zorgen baarde was de vertolking van David Bautista als de Thaise criminele Muay Thai vechter Tong Po. Hoewel WWE kampioen Bautista een werkelijk beestachtige uitstraling heeft, komt zijn rol rol niet echt geloofwaardig over. Des te verrassender is het dat de film toch met regelmaat zeer verrassend en vermakelijk uit de hoek weet te komen.

Want hoewel de acteerprestaties van de cast op een droevig niveau liggen, de choreografie van de vechtscènes weinig origineel is en de cinematografie gewoon slecht te noemen is, weet de film op elk punt wel goed te vermaken. En laten we wel zijn, het origineel kampte destijds met exact dezelfde problemen en ook die werd door de liefhebbers omarmd. Ondanks dat er aan de basis van het verhaal flink wat is aangepast komen de vertrouwde elementen dan ook allemaal terug. De aanwezigheid van van Damme en het gevoel van nostalgie doen dit keer dan ook een hoop. Meer dan een kwart van de film wordt in beslag genomen door het gevecht tussen Kurt en Tong Po, iets waar dan ook de hele film naar toe wordt gewerkt en zeker niet teleurstelt. Het randverhaaltje dat daarnaast speelt is weinig interessant, al zorgen de vele vechtscènes ervoor dat de vaart er flink in blijft en de film erg vermakelijk blijft.

Kickboxer: Vengeance is een uiterst vermakelijke actiefilm geworden met vele knipogen naar het origineel. Wel moet hier direct een kanttekening bij worden gemaakt dat alles lang niet zo interessant was geweest zonder de deelname van Jean-Claude van Damme. Hoewel de film niet uitblinkt in kwaliteit en weinig origineel is, heeft dat bij een film als deze toch ook wel zijn charme. Als liefhebber van het origineel heb ik mij dan ook geen seconde verveeld. Een nieuw vervolg met de titel Kickboxer: Retaliation is reeds in de maak, waarin we wederom Jean-Claude van Damme zien terugkeren, dus na deze vermakelijke film heb ik zeker iets om naar uit te kijken.

avatar van broncode

broncode

D'r zijn d'r bij de deze remake een 4,5 geven, dan vraag ik me af hoeveel sterren the raid dan wel niet verdient?

Effe terug naar deze remake, die werkelijk nergens hét niveau haalt van het origineel. Alles is van een bedroevend laag gehalte, met hoogtepunt de de hoofdrolspeler Alan moussi, die het charisma heeft van een spijker in de muur.

Dit was een totale waste of time, en zonde van mijn mooie jeugdherinneringen aan het origineel.

avatar van broncode

broncode

broncode schreef:

Effe terug naar deze remake, die werkelijk nergens hét niveau haalt van het origineel. Alles is van een bedroevend laag gehalte, met hoogtepunt de hoofdrolspeler Alan moussi, die het charisma heeft van een spijker in de muur.

avatar van gratis

gratis

Wat slecht dit... Mijn laagste verwachtingen zijn nog niet waargemaakt. Er zit geen beleving in deze film, geen ziel. Het verhaal is op alle vlakken ongeloofwaardig. Het is ongelooflijk dat werkelijk niemand die in beeld komt ook maar een beetje acteerprestatie heeft geleverd. Dit soort remakes moet ze echt niet meer doen. Beschamend slecht. Zonde van mijn avond.

Pluspunt: De moves die JCVD maakt zijn nog steeds herkenbaar uit zijn Bloodsport tijd. Brings back some memories.

avatar van RobinF

RobinF

606 schreef:

Kickboxer Retaliation (2017) - IMDb

haha en dan Hafþór Júlíus Björnsson als tegenstander. ( voor de gene die hem niet kennen , dit is de 2e sterkste man van de wereld )

avatar van clubsport

clubsport

Een slagje minder dan het origineel maar toch nog wel onderhoudend genoeg voor een anderhalf uurtje knokvermaak .

Van damme is een welkome toevoeging aan de film en de trainingscenes met hem zijn zijn leuk in mekaar gezet .

Het eindgevecht komt helaas niet boven de middelmaat uit en vooral het gedeelte met de zwaarden vond ik niet echt overtuigend .

avatar van keimpeS

keimpeS

Viel mij erg tegen, je weet eigenlijk wel wat te verwachten van dit soort films. Wel leuk om Van Damme weer terug te zien in het nieuwe verhaal van kickboxer als trainer & hij kan er ook best nog wel wat van. Het origineel is veel beter, maar die film is ook wel een stukje nostalgie voor mij.

avatar van TronMan

TronMan

De 'training' is het mooiste van de film, juist omdat Van Damme dan nog ff wat leuke dingen laat zien.Toch wel een aardige vecht film, met dank aan JCVD. Beetje jammer van die nep olifanten,(kijk eens naar Ong Bak2 daar lukte het wel) Eind gevecht viel wel tegen. Het Origineel is natuurlijk stukken beter.

avatar van Thorongil

Thorongil

Is deze film enkel op dvd beschikbaar in de Benelux? Bol, ECI, Standaard boekhandel allemaal dvd, geen blu ray te vinden.

avatar van Thorongil

Thorongil

Teleurgesteld. Kan niet tippen aan bijvoorbeeld een Undisputed 3. Had met namen als Bautista, JCVD had ik toch beter verwacht. Origineel is veruit beter.

avatar van Metalfist

Metalfist

You forgot about me?

De Kickboxer franchise, ik draag ze toch een warm hart toe. Ik moet nog altijd is deel 5 op de kop gaan tikken, maar het is en blijft toch een reeks die ik graag blijf zien. De eerste met Van Damme is natuurlijk legendarisch in al zijn aspecten (al is het niet mijn favoriete Van Damme film) en de vervolgen waren op zich ook nog wel leuk. Minder qua kwaliteit weliswaar, maar nog altijd wel fijn om te zien. Bijna 11 jaar na het laatste officiële deel (al lijkt Kickboxer 5 compleet te breken met de rest van de reeks qua cast en verhaal) is er dan nu de reboot.

En ik ben blij dat het geen remake is geworden, want er zit toch een aanzienlijk verschil tussen deze Kickboxer en die uit 1989. Nog altijd hetzelfde plot met Tong Po die de broer van Kurt heeft vermoord, maar regisseur John Stockwell doet er voldoende mee om de film zijn eigen smoel te geven. Hier en daar wat knipoogjes (Michel Qissi, de originele Tong Po, die aan Durand en Kurt vraagt om hem ook te bevrijden!) en vooral de nodige zelfspot. Dat dansstukje tijdens de eindcredits is gewoon geweldig in al zijn simpliciteit. Kickboxer Vengeance is in de eerste plaats een vechtfilm en doet op dat vlak erg veel goeds. Het mooie is dat de film an sich niet zo lang duurt, na zo'n dikke 80 minuten lopen de eindcredits al over het scherm, maar dat het eindgevecht tussen Tong Po en Kurt wel mooi wordt opgebouwd. Het omvat praktisch een derde van de film en hoewel dat iets is dat je bij dit soort films wel verwacht, blijf je soms op je honger zitten. Beetje vreemd wel dat ze opeens met zwaarden afkomen, maar langs de andere kant zorgt dat wel voor een erg goede kill op het einde.

Jean-Claude Van Damme.. Wat moet er nog over die man gezegd worden? Het blijft één van de meest iconische martial-arts sterren en het feit dat hij terugkeerde in een franchise die zijn carrière mee vorm heeft gegeven, zorgde ervoor dat de verwachtingen hoog gespannen waren. Mooi dat hij niet zelf de hoofdrol wilt spelen, daar is hij nu toch wat te oud voor, maar de keuze om hem als trainer te laten opdraven is erg geslaagd te noemen. De scènes tussen hem en Alain Moussi zijn erg tof en met Dave Bautista heb je eigenlijk nog een goede Tong Po. Qua fysiek indrukwekkender dan Qissi indertijd, maar hij mist wel die dodelijke uitstraling. Verder wordt er nog een voorraad aan UFC fighters aangehaald (onder andere Georges St-Pierre) maar daar is de acteerkwaliteit redelijk pover van te noemen. Gelukkig kunnen ze nog een lekker potje vechten, dat is toch waarom je dit soort films kijkt.

De DVD is ondertussen redelijk goedkoop in de Mediamarkt en consorten te vinden (ik betaalde er 2 euro voor) maar wel vreemd dat dit een Duitse release is die in een Nederlands jasje is gestoken. De erg sporadische tussentitels (3 maanden geleden & terug naar het heden) staan om de één of andere duistere reden in het Duits.. Niet storend, maar vooral vreemd. Gelukkig wel Nederlandse ondertitels, want de Duitse dub mogen ze steken waar de zon niet schijnt.

avatar van jordorientje

jordorientje

Ik wist in het begin even niet of ik moest lachen of janken. Man wat slecht zeg haha. De enige die met dit soort scenes wegkomt, is Jason Statham. En oké Schwarzenegger ook Al mag deze gast er ook wel wezen (man wat een lichaam zeg), maar hij heeft nog niet dat ironische, hilarische effect bereikt wat Jason en Arnold hebben.

Al moet ik wel zeggen dat naarmate de film het wel iets "beter" begint te worden, voor zover iets "beter" kan worden als het niet echt "goed" is.

Maar ik bedoel dat het soms gewoon heerlijk is om zo'n flauwe actiefilm te kijken met hilarisch (slechte) vermakelijke scenes, die je dus vooral niet serieus moet nemen.

En stiekem had ik hem ook aangezet omdat ik benieuwd was hoe Rico Verhoeven zou zijn, maar helaas kwam hij er maar kort in voor.