• 9.370.379 stemmen

Geregisseerd door: Kimo Stamboel en Timo Tjahjanto

Met onder meer: Iko Uwais, Chelsea Islan en Julie Estelle

Gesproken taal: Indonesisch, Engels, Portugees en Spaans

Plot Headshot

"They should have killed him."

Ishmael wordt nadat er maanden zijn verstreken wakker in een ziekenhuisbed. Hij herinnert zich niet wie hij is of hoe hij daar terecht is gekomen. Aileen, de dokter die hem heeft gered, deelt hem mee dat er nog een kogel in zijn hoofd zit en biedt hem hulp bij zijn herstel om zijn geheugen terug te krijgen. Maar ondertussen is de misdaadbende die Ishmael neerschoot hen op het spoor.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Headshot is gewoon een ruwe en gewelddadige Die Hard martial arts film met extreem harde gevechten, die niet mis zijn. Iko Uwais is een topper. Een 3.5

avatar van jipt

jipt

Vrij standaard maar wel lekker gewelddadige martial arts film. Kleine 3,5*

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Redelijk.

Ongeveer een half uur te lang, deze film. Het is echt gewoon maar knokken en de toon daarvoor wordt al meteen gezet in die openingsscène. Ik hou wel van dergelijke films, maar dan mag men zich niet verliezen in "verhaal", daar heeft het laatste half uur hier last van, en er moet voldoende afwisseling zitten in de actiescènes.

Dat laatste heeft men wel getracht te doen, want de locaties zijn afwisselend. De choreo's van de gevechten zijn dat helaas niet echt. Soms is het mij ook iets te ingestudeerd. Dan gaat het harde er wat af en komt het Jackie Chan-gehalte bovendrijven. Het geweld is redelijk bruut en bloederig, maar het echt rauwe neemt bij mij toch exponentieel af bij elke gevechtskreet men slaakt alvorens een trap uit te delen of te incasseren.

avatar van Shadowed

Shadowed

Aardig.

Kimo & Timo. Het duo verantwoordelijk voor onder andere de brute vechtfilm The Night Comes for Us. Headshot is daar een soort voorganger van. Tuurlijk, het verhaal heeft geen connecties met TNCFU, maar qua stijl lijkt het er regelmatig op. Toch was TNCFU wat bruter en iets beter in beeld gebracht. Dat neemt niet weg dat deze Headshot er ook zeker mag zijn.

Al vanaf de eerste minuten vliegen de kogels om je oren. Het mag snel duidelijk zijn dat Headshot een rauwe stijl hanteert, en laat dat in volle glorie zien. Het bloed mag vloeien en de trappen en vuisten vliegen rijkelijk in het rond. Daarnaast zien we Uwais in de hoofdrol, toch een acteur die best wel een staaltje kan vechten. Ook hier mag hij zijn moves weer uit de kast trekken.

Na een actievolle opening neemt de film kort gas terug om een verhaal op te bouwen. Het verhaal weet echter voor geen enkele seconde te boeien en je hoopt dat de actie zo snel mogelijk terug mag keren. Na ongeveer een kleine 20 minuten aan geduld keert de actie weer terug en houdt ook niet echt meer op. Veel vechtpartijen en geweerschoten, waardoor Headshot nooit saai wordt.

Wat wel jammer is, is dat het niet echt cool weet te worden. Natuurlijk, ik zou het ze nooit na kunnen doen, maar ik mis toch iets. Ik denk coole tegenstanders, want de vijanden van Uwais weten nooit echt super dreigend te zijn. Enkele personen hebben zeker een eigen smoel, maar missen toch wat. Bovendien beginnen de vechtpartijen, vanwege de grote hoeveelheid waarin ze aanwezig zijn, zichzelf vaak wat te herhalen.

Het camerawerk is aardig en het duo doet er alles aan om de beelden intens te brengen. Dat weet aardig te lukken, maar buiten wat aardige bewegingen en veel getril komt de bruutheid en het bloedvergieten toch wat beperkt in beeld. Het vloeit zeker, maar echt focus krijgt het niet, waardoor de film nooit zo hard voelt als dat het wil zijn. Jammer, maar 2 jaar later kwam er gelukkig verbetering in.

Headshot is een 2 uur durende actiefilm met uiteindelijk zowat non-stop actie. Het is alleen jammer dat het wel erg lang doorgaat en het regieduo te weinig variatie brengt in de actiescenes. De wapengevechten zijn wat saai en de vechtpartijen vervelen uiteindelijk. Dat neemt niet weg dat het daarvoor een uur lang gewoon goed gaat en lekker doortrapt. Dit soort films mis ik wel, films die zich gewoon lekker op actie storten. Lekker rauw, en soms bloederig, maar nu mist er nog wat variatie en de speelduur is wat te lang voor een film die niet heel veel te vertellen heeft.

avatar van Basto

Basto

• 11920 berichten

De film moet even op gang komen want in de eerste 45 minuten wordt er te veel tijd aan het verhaal besteed. Maar uiteindelijk krijgen we toch nog 4 enerverende gevechten. Het is ook wel erg over the top Vergeleken met de klappen die men hier te incasseren krijgt, is Rocky 4 een soort kussengevecht.

Kleine 3,5

avatar van Knorrepot

Knorrepot

Wat een verschrikkelijke film. Totaal geen verhaal en bovendien erg slecht geacteerd. Het gaat puur en alleen om de actie. Ik begrijp de hoge waarderingen niet.