Genre: Actie / Drama
Met onder meer: Iko Uwais, Chelsea Islan en Julie Estelle
Gesproken taal: Indonesisch, Engels, Portugees en Spaans
Bekijk via Netflix
Plot Headshot
"They should have killed him."
Ishmael wordt nadat er maanden zijn verstreken wakker in een ziekenhuisbed. Hij herinnert zich niet wie hij is of hoe hij daar terecht is gekomen. Aileen, de dokter die hem heeft gered, deelt hem mee dat er nog een kogel in zijn hoofd zit en biedt hem hulp bij zijn herstel om zijn geheugen terug te krijgen. Maar ondertussen is de misdaadbende die Ishmael neerschoot hen op het spoor.
Filmkriebel
Wat een ongelooflijk brute film zeg. Zo gewelddadig heb ik ze nog maar zelden gezien. Zelfs The Raid- films verbleken er soms bij. Al vanaf de introscène wordt de toon gezet met inmates en cipiers die elkaar aan flarden schieten bij de ontsnapping van een terroristenleider. Het nieuwste actievehikel uit Indonesië gaat hier nog een stap verder dan de gekende voorgangers. Deze is (om er een representatief percentage op te kleven) zowat 80% non stop gevechten. De personages gaan elkaar letterlijk te lijf met alles wat ze in hun handen kunnen krijgen en de venijnige martial arts fights zijn intens, zeer bloederig en duren lang, wat een zekere spanning schept voor de kijker.
Vooral die waanzinnige actiescène in de bus waar één van de terroristen een kogel in het oog geboord krijgt.
. Uwais slaat aan gort en wordt aan gort geslaan. Op het einde schiet er niet veel meer van de held over . De zeer mooie Julie Estelle is ook weer van de partij. Het verhaal doet er bijna niet meer toe en is zeer klassiek (wie geeft in zo'n film om plot eigenlijk?), maar mede door de vakkundige regie en de adembenemende actie werkt het wel. Ja, Headshot is wel opnieuw een sensationele actiefilm geworden en verdient in zijn genre een hoog cijfer vind ik. Voor liefhebbers van bruut geweld is dit zonder meer een must-see.
Zandadder
Lang uitgekeken naar deze film als groot fan van The Raid-films en sowieso martial arts (in films)
Het verhaal is flinterdun en wordt in flashbacks verteld. Vandaar dat de film ook veel wordt vergeleken met The Bourne Identity, als wel met Taken ivm de ontvoering van de vriendin van Uwais karakter "Ishmael" (de aangespoelde walvis van Moby Dick).
Ik kan daar ook aan toevoegen: Kill Bill.
Ishmael is een verbannen lid van een bende elite-moordenaars. En voor dood achtergelaten met een kogel in zijn hoofd. Wanneer hij bijkomt wordt hij verliefd op de behandelende dokter (Chelsea Islan).
De film bevat een paar zeer spannende scenes qua opbouw,is keihard en bevat veel pijnlijke scenes.
Met name het gevecht in het politiebureau met de handlanger (Zack Lee). Hij slaat dwars door een typemachine heen en de ijzeren pinnen zitten in zijn hand om vervolgens vol mis te slaan tegen een muur. Om een voorbeeld te noemen. Veel van dit soort momenten.
De introductie van Sunny Pang is ook indrukwekkend.
Iko Uwais oogt wat minder dominant in zijn gevechten als in de Raid-films. Hij krijgt erg veel te verduren. Misschien daardoor. Of door zijn hoofdwond. Hij is wat kwetsbaarder en dat maakt het wat spannender.
De inmiddels wel een paar keer in recensie genoemde scenes in de bus en politiebureau, vond ik beter dan de eindgevechten. De "Baseball bat guy en Hammer Girl" uit The Raid 2, maken hun opwachting, maar de gevechten worden af en toe onderbroken door dialogen. Dit vond ik wel een beetje jammer. Met name het gevecht op het strand met Rika (Julie Estelle), Ishmael houdt zich 4-5 keer in om vervolgens weer toegetakeld te worden. De showdown met Sunny Pang was goed, maar had ook een paar van die momenten.
Ik ben zeer lovend omdat het niveau van The Raid films in mijn beleving bijna wordt behaald. Er zijn subtiele verschillen tussen deze films en Headshot. Gelukkig timmert Uwais aan de weg en zit ook "The Night Comes For Us" er ook aan te komen (Bijna dezelfde cast en dezelfde regisseur) als Headshot). Wacht met smart af en volg de ontwikkelingen op de voet.
Shinobi
"Why don't you just come home?"
De Mo Brothers ken ik vooralsnog alleen als horrorregisseurs, maar een uitstapje naar het actiegenre gaat ze niet slecht af.
Iko Uwais mag hier komen opdraven als een man die aan geheugenverlies lijdt; middels flashbacks komt zijn geheugen stukje bij beetje terug en blijkt hij een niet zo rooskleurig verleden te hebben. De dokter met wie hij inmiddels goed bevriend is komt in de narigheid, waardoor hij alles op alles zet om haar te redden. Het is slechts een dun plot device om het verhaal in beweging te zetten.
Wat volgt is een rechttoe-rechtaan actiefilm die er geen doekjes om windt. Ondanks het gebrek aan achtergrond blijft de film onderhoudend genoeg. De vergelijking met Gareth Evans en 'The Raid' reeks is dan ook al gauw gemaakt. Maar waar Evans zijn personages duidelijke motieven meegeeft, wordt dat hier achterwege gelaten. Hierdoor ben je als kijker minder geïnvesteerd in ze.
Gelukkig weet 'Headshot' voldoende punten te scoren op het gebied van de actiescènes die met een enorme intensiteit worden gebracht. Dit is te danken aan het dynamische camerawerk en sterk sound design. Op deze manier komt elk gebroken bot, kogelschot, snijwond enzovoort hard over. Mede door de brute choreografie blijft het een verrassing hoe de verscheidene omgevingen tot hun recht komen en welke objecten daarvoor gebruikt worden.
Al met al een heerlijk grafische actiefilm, met geweld om u tegen te zeggen. De volgende titel genaamd 'The Night Comes for Us' belooft nu al veel goeds.
3,5 Sterren.
Pazmaster
Het verhaal stelt niet al teveel voor maar dat geeft niet, het geweld maakt veel goed. Heerlijke gevechten die er flitsend uitzien maar ook brute vuurgevechten waar de vonken vanaf spatten. Deze film kan zich zeker meten met The Raid. Wel nog een klein minpuntje, het camerawerk oogt soms wat rommelig maar toch worden de gevechten over het algemeen wel goed in beeld gebracht. Verder gewoon een goede knokfilm, zo worden er niet veel gemaakt. Aanrader voor de fans van het genre!
filmkul
Aardige actiefilm. Het verhaal is zwak en stelt weinig voor. Op zich niet storend want in dit genre gaat het om de actie en die is meer dan voldoende aanwezig. De vechtscènes zijn keihard en bruut, zien er fraai uit en worden mooi in beeld gebracht. Verder valt er weinig te beleven aan de film. Hij is erg voorspelbaar en mist daardoor echt spanning. Verstand op nul en genieten. 3.0/3.5
blurp194
Voorspelbaar en met een einde dat haast Hollywoodiaans aanvoelt. En het verhaal is ook wat onder de maat. Maar wel heerlijke actie en veel erg intense vechtpartijen - ik dacht in het begin nog even om een telling bij te houden van de slachtoffers, maar ik was al voor de echte opening credits helemaal de tel kwijt. Hier en daar prettig ongeloofwaardige actie, maar wel erg toepasselijk in de context en mooi in beeld gebracht. Niet precies mijn genre, maar wel erg prettig als afwisseling.
Alathir
Martial arts van een hoog niveau weeral in deze film. Er wordt stevig op los geslagen en geramd en dat is aan de vuisten en de gezichten goed te zien. Headshot bevat een aantal heel rauwe scènes en dat zijn dan ook de scènes waar ik eigenlijk nog het meest van houd.
Het uitgangspunt van de film vond ik nog relatief origineel maar hoe het verhaal zich ontwikkelt is dat natuurlijk verre van. Dat maakt gelukkig ook weinig uit, want je bent hier voor 2 uur breinloos vermaak. Ik had bij het ingaan van de film al een idee wat het ongeveer ging zijn en Headshot wist mijn verwachtingen wel in te vullen. Alleen heeft het hoofdpersonage een enorme engelbewaarder, soms ging het er een beetje over waardoor je duidelijk weet dat je naar een film zit te kijken. Het realisme is regelmatig ver zoek bv.die Rika die op 3 meter afstand 10x naast hem schiet. En zo zijn er nog van die scènes. en dat is spijtig, want het kon beter dan dit. Het kon uiteraard ook veel slechter.
Iets minder dus dan The Raid films maar nog steeds wel één van de betere actiefilms. Ik rond af naar boven.
Voor mijn gevoel komen er steeds meer actiefilms uit Indonesië of Singapore in het westen in beeld. The Raid is wel het beste voorbeeld, maar ik heb er nog meer voorbij zien komen. Vaak zijn ze extreem gewelddadig en rauw en deze Headshot is daar geen uitzondering op. Het verhaal vond ik niet zo denderend, maar de uitwerking mag er zeker wel wezen. Lekker strak gefilmd, vlotte soundtrack erbij en gewoon brute gevechten en kills. Wel is het eerste uur aanzienlijk boeiender dan het tweede uur, toen ik mijn aandacht een beetje aan het kwijtraken was na de zoveelste bloederige knokpartij. Wat dat betreft was anderhalf uur eigenlijk wel zat geweest. Het beste stuk is wel de bus-scene, mensen die de film hebben gezien zullen dat vermoedelijk ook wel beamen. Prima cast, prima uitwerking. Aanrader.
Gang_Star
Het verhaal en de hoofdrol van Iko Uwais zorgden op voorhand al naar het uitkijken naar Headshot. En qua resultaat mag deze film er zeker wezen. Doet met het geweld denken aan de The Raid films, en ook de aanwezigheid van Iko Uwais sterkt dat gevoel. Vanaf de brute en harde opening in de gevangenis is al duidelijk dat de makers geen enkel vorm van geweld schuwen. Het is dan ook best vreemd dat te lezen valt dat de makers zich nog hebben ingehouden, want aan het resultaat is dat niet te zien. Er zijn voldoende sterke actiescènes aanwezig, en inderdaad, de gebeurtenissen in de bus is één van de scenes die erbovenuit springt. De film kent vooral het eerste uur een flinke vaart, maar kent daarna toch enigszins een kleine dip doordat de film blij vlagen teveel focust op het nodige drama. Het camerawerk is schokkerig, maar tegelijkertijd ook zo waanzinnig gefilmd, waardoor de actiescènes ook zeer sterk eruit zien. Headshot doet wat een actiefilm hoort te doen, maar het is jammer dat de film eigenlijk net iets te lang duurt.
Cikx
Toch een stuk minder dan The Raid.
Het is een vergelijking waar deze film niet aan ontkomt gezien de gelijkenissen wat het land van herkomst, de bruutheid van de gevechten en de hoofdrolspelers betreft.
Headshot weet niet op gelijk niveau te komen met The Raid vanwege een aantal storende factoren. Op de eerste plaats is het verhaal bagger en wordt er ondanks dat onwaarschijnlijk veel tijd gestoken in expositie en sentiment. Dit soort films draaien gewoon om de actie en dat snapte The Raid: Redemption dondersgoed; een minimaal verhaal, vrijwel geen expositie en gewoon knallen. Het plot in deze film is ook nog eens erg voorspelbaar. Waar bij the Raid de good guys én de bad guys met bosjes omkwamen, is het hier vooral Iko Uwais die als een soort onschendbare superheld schurk na schurk van het leven beroofd. Dit komt de spanning die voelbaar hoort te zijn bij de gevechten niet ten goede. Dit was echter ook een van mijn kritiekpunten bij The Raid 2. . Ten tweede voelen de actiescènes ondanks dat ze erg gewelddadig en bruut zijn nooit écht urgent. Zo zie je vaak van die storende momenten waarbij de personages elkaar eerst 10 seconde aankijken alvorens ze elkaar weer tegen het lijf gaan. Ook ongepaste dialogen, onnozele beslissingen of het tussendoor glimlachen halen de spanning en urgentie uit de gevechten. Hierdoor begint de actie op den duur ook te slepen waardoor de film te lang voelt. Mijn laatste kritiekpunt is vooral persoonlijk en dat is dat meer geweld en sadisme niet garant staat voor een impactvollere film. Scènes zoals die in de bus gaan wat mij betreft een beetje te ver, maar goed ik kan zien dat er genoeg andere zijn die daar wel van genieten, dus dat is zoals ik al zei vooral een persoonlijk ding.
Ondanks dat alles heb ik me toch wel vermaakt met de film. Vooral van de eerste helft heb ik genoten, maar ik merkte dat naarmate de film vorderde ik steeds meer moeite had met mijn aandacht erbij te houden. Wat vooral indruk op mij maakte waren de mooie plaatjes die je voorgeschoteld krijgt. Ook de gevechten zelf zijn goed in beeld gebracht en de choreografie is indrukwekkend, ondanks het punt dat ik eerder aanhaalde van de vreemde pauzes tijdens de fysieke confrontaties.
Waar aan het begin de film nog op een dikke 7 afstevende blijft er helaas nog maar een zesje over.
Door de aanwezigheid van akteur Iko Uwais in de hoofdrol zijn vergelijkingen met de Raid-films natuurlijk onvermijdelijk, temeer omdat Headshot qua stijl en plot behoorlijk leentjebuur speelt. Dat niveau wordt helaas niet gehaald, maar gezegd moet worden dat dit in ieder geval een vermakelijke, stijlvolle aktiefilm is, met een grote reeks brute en opwindende momenten. Vooral halverwege gaat de film helemaal los in een politiebureau. Jammer dat het onnodig opgerekte tweede uur de vaart er behoorlijk uithaalt. De climax laat tevens te wensen over.
DutchTakeshiro
Solide actiefilm. Regisseurs Stamboel en Tjahjanto hebben de handen ineengeslagen en leveren een vechtfilm af met geweldige choreografie. De link met the Raid wordt snel gelegd en dat komt uiteraard door Iko Uwais die weer op fantastische wijze laat zien hoe goed hij de vechtsport Silat onder de knie heeft. Het zorgt voor brute en intense gevechten die de gehele film goed blijven.
Ik kan eerlijk zeggen dat ik fan ben geworden van Iko Uwais. Ook al ligt de focus op de actie in de film waarin hij speelt hij weet zijn personages toch ook wat diepgang te geven. Het is uiteraard allemaal niet veel maar net dat beetje extra waardoor het opvalt. Hij zal ook zeer waarschijnlijk zijn eigen stunts doen en dat laat het allemaal authentieker aanvoelen.
De actie is van een hoog niveau en erg bruut. Het is niet voor iedereen want het geweld gaat veel verder dan menige films uit het Westen. Het geweld is keihard en bloedig. Het wordt bijzonder grafisch in beeld gebracht en blijft schokken. Het verhaal is vrij standaard maar ik had dan ook niet veel meer verwacht. Je wordt als kijker volledig opgeslokt door de gevechten. Ook al mag het niveau van the Raid niet gehaald worden; toch weet Headshot buiten de schaduw van deze film te blijven. Ik wil meer Iko zien!
horizons
Harde klappen.
Eigenlijk is dat genoeg review om te vertellen waar deze film over gaat. Uwais gaat door waar hij in the Raid films bekend is mee geworden en doet dat gewoon erg goed. Het verhaal daaromheen nemen we er gewoon bij en het is leuk genoeg om geen dooddoener te zijn.
Jammer dat de film qua camerawerk net wat tekort schiet in de diverse gevechten om de film een echte topper te maken.
Redelijke film over een man die met geheugenverlies aanspoelt op een strand. Een actiefilm met een plot dat niet echt weet te boeien en die wat te lang doorgaat. Gelukkig zien de vele actiescenes (voornamelijk vechten) er uitstekend uit. Lekker bloederig en bruut en ook goed in beeld gebracht. Met gemak 3.0 sterren.
Kondoro
Headshot
Heerlijk slacht filmpje waarvan eigenlijk geen ontkomen aan is, continue actie moet je vermaak zijn wat Kimo Stamboel en Timo Tjahjanto aardig is gelukt. Hoewel de film eerder de aandacht van mij wist te trekken door Iko Uwais te casten is de film me nog prima meegevallen en heb ik van de slacht filmpje toch wel degelijk weten te genieten al werden sommige scenes wel eentonig en raakte ik snel afgeleid. Toch wist de film me wel tot het einde te laten zitten en heb ik tot aan het eind bijna niks gemist, afgezien van sommige vechtscenes die gewoon te eentonig werden. Ik houd het even lekker kort vandaag, gisteren avond gezien met een brakke dag achter de rug en zaterdag een mooi feest gehad. Vanochtend ging om 04:20 uur de wekker weer dus heb nu aardig veel zin om naar mijn bedje te gaan.
Wat dat betreft ben ik donders blij dat Netflix besloten heeft voor deze film te gaan en hem ook heeft weten toe-te-voegen aan haar collectie zodat het niet zo is dat ik ook deze film weer ver rechts zou laten liggen en hem pas over een bepaalde periode weer uit de kast kon trekken nee, nu lekker geen gedoe Netflix aan, zakje chips erbij en geen bier want dat had ik zaterdag al genoeg gehad.
Ik moet zeggen dat de cast wel leuk is maar, het ging mij vooral om Iko Uwais. Mijn held uit de geweldige en ook gewelddadige vechtfilm: ‘ The Raid 2: Berandal (2014) ‘ die ik toch wel beter vind dan deze film en waar Iko ook een betere personage neerzette, ik vond hem in Headshot niet zo denderend spelen maar dat kan natuurlijk ook volkomen aan mij liggen. Al om al, het blijft gewoon een hersenloze actie film waar eigenlijk geen einde aan dreigt te komen.
Het verhaal was nog wel leuk om te volgen. We volgen de tuiggroep van Lee die vooral handelt in illegale goederen. Lee weet te ontsnappen bij de politie en weet zo weer op vrije voeten te komen. Ondertussen volgen we Ishmael die aangespoeld was op het strand met een schotwond in zijn hoofd. Ailin zorgt voor hem en is er bij wanneer hij wakker word, samen proberen ze er doorheen te komen totdat ze Ishmael spotten en achter hem aangaan. Wanneer Ailin word ontvoerd gaat Iko achter Lee en de daders aan om Ailin te redden en wraakzuchtig de slechteriken weet te vermoorden.
Het leek soms alsof je een beetje in een videospelletje terecht bent gekomen. Ishmael heeft continu een andere tegenstander die 1 voor 1 wel beter lijken te vechten. Toch is voor mij de bus scene mijn favoriet maar, hij is ook wel erg bruut. Wanneer Ailin onderweg is met een bus word de bus gekaapt door drie mannen. Wanneer ze iedereen koelbloedig dood schieten blijft Ailin levend en ontvoeren ze haar. Ishmael moet er achter aan maar ziet eerst nog de ravage in de bus, gruwel beelden maar toch met een boodschap dat de film geen koude kikker is, erg gave scenes daar en daar heb ik me toch wel het meest weten te vermaken (dankzij de actie). Al om al, leuke zit!
Kimo & Timo doen The Raid.
En ze doen het net iets beter dan Evans, al blijf ik toch steeds wat op m'n honger zitten bij deze films. Volgens mij moeten ze daar in Indonesië eens op zoek naar een wat betere cinematograaf, die de gevechten meer eer kan aandoen.
Het is ook net alsof de regisseurs de wat flauwe martial arts moeten opfleuren met een zekere hardheid. Veel bloed en pijnlijke scenes, maar het zelden wanneer twee personages op elkaar aan het inmeppen zijn. Dan oogt het net niet Thais genoeg om écht hard te zijn en net niet Hong Kongs genoeg om écht creatief te zijn.
Verhaaltje neemt zichzelf ook net iets té serieus, terwijl het uiteindelijk niet zo heel veel voorstelt. Er wordt wat extra mysterie ingegooid, maar ook dat blijft braaf binnen de lijntjes. Het draait vooral om de actie, daar hadden de regisseurs zich nog wat extra op mogen richten.
Vervelend is de film zeker niet. Veel tempo, veel bovengemiddelde actiescenes en een paar brute momenten. Maar het hoge niveau van de betere/beste actiefilms haalt deze Headshot jammer genoeg niet. Wel al een stapje beter dan Killers, dus het gaat de goeie richting uit met Timo en Kimo. Nu nog een actieregisseur die de cinematograaf wat extra pointers kan geven en er kan waarschijnlijk nog wel een halfje bovenop.
sinterklaas
The Mo-Bros hadden hiermee blijkbaar besloten om enkele inspiraties uit The Raid te gebruiken... en een klein beetje uit Danny the Dog.
Allereerst Iko Uwais, die hier een overtuigende rol weet neer te zetten als een mysterieuze aangespoelde vreemdeling die door het hoofd is geschoten. Hij heeft het overleefd en wordt opgevangen door de zeer sympathieke zuster Ailin, die hem de naam Ishmail aanrijkt. Echter komen we erachter dat er een prijs op zijn hoofd staat en dat de man wordt gezocht door een meedogenloze misdaadorganisatie onder leiding van de Chinese Lee. De gangster zijn in ieder geval lekker lomp, meedogenloos en bloeddorstig neergezet en deinzen er niet voor terug om bijvoorbeeld onschuldige passagiers overhoop te knallen voor een simpele getuige die weet waar hun soortgenoot is... Ja, soortgenoot... want uiteindelijk blijken we hier te maken te hebben met een sekte die door Lee aan het lijntje gehouden wordt en opgegroeid zijn tot meedogenloze moordenaars.
En dat wordt een feest, waarbij er, zoals gezegd, toch vele Raid-momenten worden opgepoetst... Hyperactieve schietpartijen en heerlijke gevechten die niet terugdeinzen voor een pijnlijke, botbrekende en bloederige creatie. Enfin... De actrice die The Hammer Girl speelde in The Raid 2 is ook terug van weggeweest.
Het zorgt voor een festijn waar je met een glimlach op je gezicht naar zit te kijken. Toch wil het soms nog wel eens een beetje losjes worden, al is het psychologische gedeelte ook niet te versmaden. Zeker wanneer het een beetje sentimenteel wordt tegen het einde. Al vond ik Killers wel een stukje beter. Al was dat totaal een andere film.
Maar desalniettemin is dit ook zeker te doen voor fans van bottenkrakers en bloedvergieten.
PapaBeartje
Wat een spijkerharde film! Brute scenes van begin tot het einde. Camerawerk was van een hoog niveau. Tempo lag lekker hoog. De actie is behoorlijk over de top, maar dat siert de film, de 2 uurtjes gingen vliegensvlug voorbij. Prima mee vermaakt!
Brabants
Ideale setting voor Iko Uwais waarbij Kimo Stamboel en Timo Tjahjanto een interessant verhaal neerzetten om dit mogelijk te maken. Voor mij was de balans hierin perfect. Prima actiefilm met mooi gevechten en bijhorende martial arts.
IH88
Headshot
Brute, gewelddadige en vooral geweldige actiefilm. Laat dat maar aan Iko Uwais en zijn team over. De regisseurs willen er ook nog een soort van romantisch subplotje in stoppen, maar Headshot is op zijn best (uiteraard) als Iko Uwais en de andere acteurs weer in een ingenieuze vechtscene terecht komen. Hoewel Uwais en actrice Chelsea Islan er wel voor zorgen dat je meeleeft en geloofd in hun relatie. Ook belangrijk, want het zorgt voor wat lucht tussen de vele vechtscènes.
Sergio Leone
Redelijk.
Ongeveer een half uur te lang, deze film. Het is echt gewoon maar knokken en de toon daarvoor wordt al meteen gezet in die openingsscène. Ik hou wel van dergelijke films, maar dan mag men zich niet verliezen in "verhaal", daar heeft het laatste half uur hier last van, en er moet voldoende afwisseling zitten in de actiescènes.
Dat laatste heeft men wel getracht te doen, want de locaties zijn afwisselend. De choreo's van de gevechten zijn dat helaas niet echt. Soms is het mij ook iets te ingestudeerd. Dan gaat het harde er wat af en komt het Jackie Chan-gehalte bovendrijven. Het geweld is redelijk bruut en bloederig, maar het echt rauwe neemt bij mij toch exponentieel af bij elke gevechtskreet men slaakt alvorens een trap uit te delen of te incasseren.
Shadowed
Aardig.
Kimo & Timo. Het duo verantwoordelijk voor onder andere de brute vechtfilm The Night Comes for Us. Headshot is daar een soort voorganger van. Tuurlijk, het verhaal heeft geen connecties met TNCFU, maar qua stijl lijkt het er regelmatig op. Toch was TNCFU wat bruter en iets beter in beeld gebracht. Dat neemt niet weg dat deze Headshot er ook zeker mag zijn.
Al vanaf de eerste minuten vliegen de kogels om je oren. Het mag snel duidelijk zijn dat Headshot een rauwe stijl hanteert, en laat dat in volle glorie zien. Het bloed mag vloeien en de trappen en vuisten vliegen rijkelijk in het rond. Daarnaast zien we Uwais in de hoofdrol, toch een acteur die best wel een staaltje kan vechten. Ook hier mag hij zijn moves weer uit de kast trekken.
Na een actievolle opening neemt de film kort gas terug om een verhaal op te bouwen. Het verhaal weet echter voor geen enkele seconde te boeien en je hoopt dat de actie zo snel mogelijk terug mag keren. Na ongeveer een kleine 20 minuten aan geduld keert de actie weer terug en houdt ook niet echt meer op. Veel vechtpartijen en geweerschoten, waardoor Headshot nooit saai wordt.
Wat wel jammer is, is dat het niet echt cool weet te worden. Natuurlijk, ik zou het ze nooit na kunnen doen, maar ik mis toch iets. Ik denk coole tegenstanders, want de vijanden van Uwais weten nooit echt super dreigend te zijn. Enkele personen hebben zeker een eigen smoel, maar missen toch wat. Bovendien beginnen de vechtpartijen, vanwege de grote hoeveelheid waarin ze aanwezig zijn, zichzelf vaak wat te herhalen.
Het camerawerk is aardig en het duo doet er alles aan om de beelden intens te brengen. Dat weet aardig te lukken, maar buiten wat aardige bewegingen en veel getril komt de bruutheid en het bloedvergieten toch wat beperkt in beeld. Het vloeit zeker, maar echt focus krijgt het niet, waardoor de film nooit zo hard voelt als dat het wil zijn. Jammer, maar 2 jaar later kwam er gelukkig verbetering in.
Headshot is een 2 uur durende actiefilm met uiteindelijk zowat non-stop actie. Het is alleen jammer dat het wel erg lang doorgaat en het regieduo te weinig variatie brengt in de actiescenes. De wapengevechten zijn wat saai en de vechtpartijen vervelen uiteindelijk. Dat neemt niet weg dat het daarvoor een uur lang gewoon goed gaat en lekker doortrapt. Dit soort films mis ik wel, films die zich gewoon lekker op actie storten. Lekker rauw, en soms bloederig, maar nu mist er nog wat variatie en de speelduur is wat te lang voor een film die niet heel veel te vertellen heeft.

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'