• 9.378.314 stemmen

Geregisseerd door: Jeremy Leven

Met onder meer: Marlon Brando, Johnny Depp en Faye Dunaway

Releasedatum: 18 mei 1995

Plot Don Juan DeMarco

"The story of the man who thought he was the greatest lover in the world... and the people who tried to cure him of it!"

Psychiater Mickler wordt aan de vooravond van zijn pensioen geconfronteerd met een bijzonder geval, een zwierige jongeman met cape en masker die claimt Don Juan te zijn, de beste minnaar ter wereld. Mickler raakt gefascineerd door zijn romantische fantasieën over een kleurrijke jeugd in Mexico, waar het leven wordt beheerst door louter hartstocht. De charme van Don Juan werkt betoverend op de vermoeide psychiater en inspireert hem zelfs om zijn eigen stoffige huwelijk weer nieuw leven in te blazen.

Don Juan DeMarco

Sultana Gulbeyaz

Woman in Restaurant

avatar van Julie

Julie

een mooi verhaal en heel goed gespeeld door johnny depp

avatar van gemaster

gemaster

Verrassend leuke film die mij zeer kon bekoren. Ik werd helemaal meegezogen in dit prachtige sprookje. Het is alleen jammer dat de aftiteling een koude douche is met Bryan Adams. Vandaar ook geen 4*, maar 3,5*

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Orgineel idee voor een film. Vind hem echter verder niet overdreven boeiend.

Maar ja zoals gewoonlijk zet Depp weer een geweldige rol neer om de film meer dan de moeite waard te maken.

3,5

avatar van xekjiram

xekjiram

Heerlijke zwijmelfilm met Johnny Depp. Die kan méér dan alleen maar de mooie jongen uithangen, maar zo af en toe is het ook erg prettig om je schaamteloos aan zijn prachtige uiterlijk te verlekkeren

Prachtig accent, en alwéér een travestie-scene

Een 4, want het is wel verrukkelijk om naar te kijken, maar het verhaaltje is net niet sterk genoeg voor een volle 5. Dit is vooral eye candy voor de vrouwelijke fans (dames, een uitdaging... probeer ook eens fear and loathing in las vegas! )

avatar van soom

soom

Johnny Depp is fenomenaal goed, Marlon Brando, Faye Dunaway: Supergoed.

Ik vind het een zeer fijne en romantische film. Met een goed einde, een supergoed begin, en een supergoede plot.

Helemaal goed om te kijken tijdens een romantisch avondje, lijkt me.

4* zijn zeker verdiend.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Leuke film. Hele leuke comedy die gewoon heerlijk wegkijkt en de twee hoofdrollen die vertolkt worden door twee geniale acteurs. Een dikke 3,5*

avatar van Eem

Eem

Vanavond wéér deze film zien!

Dit is de film die mij fan heeft gemaakt van Depp. Ik geef er dan ook 3,5 * voor. Een stukje jeugd sentiment

avatar van N&N

N&N

Gisteren ook gezien op tv. Zooo zoetsappig lijken ze ze tegenwoordig niet meer te maken... dus heerlijke vrouwenfilm!

avatar van hinie

hinie

een mooie film.

zo moet de liefde zijn!!

avatar van Anonymous

Anonymous

Leuke film! Uiteraard zeer goed vertolkt door Johnny. Don Octavio del Flores acteerde ook goed. Leuk hoe deze gecharmeerd raakte van Don Juan en met hem vele anderen.

Vaak ook leuke dialogen. Don Juan: ''they never use their real names''

U ook?

3,5*-en

avatar van Materny

Materny

Als je objectief bent dan zul je merken dat deze film best wel de moeite waard is ( ook voor mannen).

Depp laat zien dat hij zich zelf intussen ook wel een acteerkanon mag noemen ''ook al heeft ie nog niet de leeftijd van Brando behaald''.

Het is het magnifieke acteerwerk wat deze film aan z'n sterren helpt, ook al kun je niet ontkennen dat het plot zeer amusant en romantisch is.

avatar van miha

miha

Erg leuke film!

avatar van ruupiejj

ruupiejj

echt een relaxte mooie film met prachtige acteerprestaties van johnny depp vooral, maar ook van marlon brando. Echt leuk om te zien hoe johnny depp don juan speelt,

avatar van el-diego

el-diego

Een mooie film met een goed verhaal en natuurlijk ook de geweldige love song van bryan adams - have you ever really loved a woman.

Zeker een goede film voor een romantisch avondje.

avatar van sangha

sangha

ik denk dat bijna alle vrouwen wel zouden vallen voor de charmes van don juan. mijn beste vriendin en ik vielen zo ongeveer flauw en daarna hebben we ons uren zitten afvragen waarom er niet meer van die charmante jongens rondlopen . deze film is zeker de moeite waard. eerst wist ik niet wat ik ervan moest verwachten maar deze film steeg boven mijn verwachtingen uit. ik denk dat mannen deze film wat minder zullen vinden, maar als je je vriendin een plezier wil doen zou ik deze film opzetten .

avatar van Mojo Pin

Mojo Pin

Ik vond deze film eerlijk gezegd zwaar ruk. Het was mij allemaal een beetje te zoet.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Mooie en heerlijke zoete film.

Maar toch is de film weer gered door Johnny Depp.

Hij zet weer een goede performance neer, en wat een uitstraling heeft hij in deze film!

Zeker om weg bij te dromen, echt een rol voor Depp.

De rest van de personages vond ik wat minder, en het verhaal was heel soms wat saai, maar toch zaten er wel heerlijke scene's in.

En het einde is echt heerlijk romantisch!

4* voornamelijk voor Johnny Depp.

avatar van Hilarious

Hilarious

Heerlijke film maar toch is het soms niet echt boeiend. Maar verder heeft deze film ook hele goeie scene's. En natuurlijk hoe kan het ook anders een prachtrol van Johnny Depp!

3,5* en dan vooral voor Depp want hij maakte dit verhaal zeker de moeite waard.

avatar van prometida

prometida

Hele leuke film.
Ongeloofwaarig maar mooi.
Toen Don Juan zijn meisje weer terug zag op het onvergeten eiland. Promises.

avatar van Coop

avatar van iilSe

iilSe

avatar van Coop

Coop

Depp bewijst hier dat hij de beste actuer van de laatse 10 jaar is.

avatar van theresia

theresia

een toppertje

avatar van Lola3

Lola3

Pieter Montana schreef:

Voor de Vlamingen hier:

Zondag 7 Januari om 15.10 op VTM

Heb hem net bekeken en vond hem niet zo speciaal, matig verhaal met soms leuke humor.

2,5

avatar van sarahtjx

sarahtjx

inderdaad :d ik heb de film ook zo op VTM voor de eerste maal gezien !

hoe johnny deze rol vertolkt .. geweldig gewoon

accent , humor ,.. alles erop en eraan

ik bijf erbij ,, de beste acteur uit Hollywood !

avatar van Amberke

Amberke

xekjiram schreef:

Prachtig accent, en alwéér een travestie-scene

Ik heb de film juist gekocht... heb 'm juist gezien, ik vond het wel goed, alleen het einde snapte ik niet, hoe komt hetdat hij toch ineens de waarheid spreekt? (of volgde ik niet ) .. en wat bedoel je met alwéér een travestie-scene... in welke film heeft hij ook een vrouw gespeeld ????

ps: hoe kan ik mijn naam verwijderen dat ik geen lid meer ben? ik wil mij aanmelden met een andere naam...

avatar van sangha

sangha

Amberke schreef:

in before night falls heeft hij 2 piepkleine bijrolletjes waarvan hij er 1 een travestiet is, in ed wood is hij ook travestiet en in de 1e aflevering van seizoen 2 van 21 jump street gaat hij ook eventjes als vrouw verkleed.

avatar van (R)filmmaker007

(R)filmmaker007

Heerlijk film met johnny depp (maar dat is nu niet moeilijk)

goed geacteerd door depp

Zonder hem zo ik de film wat minder gevonden

dus een 3.5*

btw: zag hem ook op VTM

een hele lang tijd geleden

avatar van Johan311

Johan311

Mooie en aparte romatische fim