Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Jeremy Leven
Met onder meer: Marlon Brando, Johnny Depp en Faye Dunaway
Releasedatum: 18 mei 1995
Plot Don Juan DeMarco
"The story of the man who thought he was the greatest lover in the world... and the people who tried to cure him of it!"
Psychiater Mickler wordt aan de vooravond van zijn pensioen geconfronteerd met een bijzonder geval, een zwierige jongeman met cape en masker die claimt Don Juan te zijn, de beste minnaar ter wereld. Mickler raakt gefascineerd door zijn romantische fantasieën over een kleurrijke jeugd in Mexico, waar het leven wordt beheerst door louter hartstocht. De charme van Don Juan werkt betoverend op de vermoeide psychiater en inspireert hem zelfs om zijn eigen stoffige huwelijk weer nieuw leven in te blazen.
Don Juan DeMarco
Dr. Bill Dunsmore
Sultana Gulbeyaz
Woman in Restaurant
Blindfold
Ik vond hem een beetje vaag (maar anders zou Johnny Depp er natuurlijk niet in spelen).
tijmengozer
ja dat zei mn broer ook al.
maar ik vond em in iedergeval top. prachtig verhaal, en een mooie sfeer. misschien iets té overdreven, maar dat maakt het juist mooi.
Yak
heb 'm even opgenomen. toen deze film net uit was had ik hem gezien met mijn toenmalige vriendinnetje, en toen maakte hij een grote indruk. kijken wat ik er nu over te zeggen heb.
Yak
Ben ik weer. Ik moet zeggen dat de eerste drie kwartier zeer genietbaar waren. Maar daarna begint de film toch echt in elkaar te zakken, tot een bedenkelijk niveau van "The truth is inside you, Don Octavio" wordt bereikt. Don Juan wordt een persiflage op zichzelf en Marlon Brando wordt, naarmate hij opgewekter zou moeten worden, irritanter, onverstaanbaarder en geforceerd poëtischer. Tegenvallertje na de goede herinneringen, en een volle ster eraf.
FisherKing
Ik vond hem bijzonder vermakelijk en eindelijk weer eens Brando in een goede rol.
Natuurlijk was Johnny Depp weer fantastisch!! Mooie dialogen..
Tonyvdb
Wat een flutfilm, zeg !
Wat deden Marlon Brando (heeft ie eigenlijk wel nog iets goed gedaan sinds Apocalypse Now ???) en Johnny Depp in deze kl*tefilm ???
*' 1,5 op 5 *'
narva77 (crew films)
Dan heb je Island of Dr. Moreau nog niet gezien...
Tonyvdb
jawel hoor, deze is idd nog slechter !!
Vond het wel een leuke film. Leuke verhaaltje (is het nou fictie of niet
) en een goeie rol van Depp. Stoorde me alleen mateloos aan Brando. Geef mij maar "I'll give him a offer he can refuse."
. 3*
Goodfella
Wat was er nou weer mis met Marlon Brando? Ik vond 't een erg leuke rol namelijk...
Film is ook erg leuk, verrassend leuk zelfs!
jester
Inderdaad, verrassend leuk. Johnny Depp is helemaal op zijn plaats in deze film, hij speelt deze rol met een licht ironische ondertoon, maar toch compleet serieus. Brando vind ik minder overtuigend, op z'n automatische piloot. Betoverend, verrassend verhaal. 4 ****.
Take One
Leuke film (tip: kijken met je date, geheid scoren) met goede rol van Depp. Brando vind ik niet irritant, maar ja, je gaat toch vergelijken met z'n eerdere rollen...
3,5 *
Valerie12
Inderdaad wat een leuke en Romantische film was dat.
Johnny Depp smelt ieders vrouwen hart(in deze film)
Ik ben echt een grootte fan geworden van Johnny Depp
MlissyJ
Ik was al een grote fan van Johnny Depp, en dat is door deze film nog eens extra geworden.
ik vind zijn spel fantastisch, en ook het taalgebruik zeer apart. Al met al een goede film.
XxXDEPPFANXxX
Dat spaanse accent wat Johnny hier spreekt is echt zooooo leuk
Marlon Brando vind ik niet slecht maar ik heb beter van hem gezien..
****1/2
lila
mwah.. vind het gewoon niet zo'n interessante film, johnny depp speelt wel erg goed en ik ben ook zeker fan maar het verhaal is niet echt zo mijn ding
Leno
Ik dacht eerst: wat doet Jabba The Hut in een romantische komedie, maar het bleek Marlon Brando te zijn. Hij was ongeloofwaardig in zijn rol, Depp speelde met verve. Verder best amusant maar ook niet meer.
Sum
Gisteren op tv gezien. Het acteerwerk van Johhny Depp behoeft geen uitleg, gewoon weer top. Marlon Brando speelde minder goed.
Het verhaal zelf zit leuk in elkaar, al kwam dat in eerste instantie niet zo op mij over. Op IMDB heeft iemand heel mooi uitgelegd hoe goed het verhaal in elkaar zit. Lees eens dit verhaaltje op IMDB: IMDB Hierdoor wil ik de film nog een keer zien. Misschien toch mooier dan ik nu denk.
*** 1/2
Ivettetjah
Hoi, ik heb gistere avond tijdens het oppasse deze film gezien, ik was er gelijk helemaal weg van .. de sfeer zorgt er helemaal voor dat je een warm gevoel krijgt vanbinnen, en dat bij een film!!! Ik vind Johnny Depp zoiezo een erg goeie acteur maar in deze film weet hij ook weer gewoon echt goed te spelen en zijn rol geloofwaardig te houden!! Het is wel een echte 'feel good' movie maar bij mij werkte et ook echt en het was echt leuk om die film te kijke !!!
The One Ring
Verrassend vermakelijk filmpje, deze. Het kijkt lekker weg en er zitten wat leuke grapjes in. Dit is niet Marlon Brando's beste rol, maar slecht doet hij het zeker niet. Over Johnny Depp hoef ik denk ik niks te zeggen.

Donnie Brasco
Misdaad / Drama, 1997