• 9.375.027 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Tobe Hooper

Met onder meer: Angela Bettis, Juliet Landau en Brent Roam

Plot Toolbox Murders

"If you lived here, you would be dead by now."

Nell en Steven Burrows nemen hun intrek in het Lusman appartementencomplex in Hollywood. Het duurt vervolgens niet lang voor Nell ontdekt dat in het complex zwarte magie schuilt, een kwaad in de vorm van een meedogenloze moordenaar die de bewoners met de inhoud van zijn gereedschapskist één voor één op gruwelijke wijze afslacht ...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Nell Barrows

Austin Sterling

Saffron Kirby

avatar van Diesel

Diesel

Remake van het origineel uit 1978.

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Draait op het BIFFF http://www.bifff.org in maart!

avatar van Webby

Webby

Aardig filmpje met schrikeffecten waar je U tegen zegt

Alleen het einde is weer erg vaag, dat was een beetje jammer.

Geef mij maar 'May' uit 2002.

avatar van T®inity

T®inity

Zeer slechte horror. 0,5*

avatar van TVGids

TVGids

De film heeft zijn aardige momenten maar meestal is het voorspelbaar en slecht. ** sterren

avatar van Diesel

Diesel

avatar van ToNe

ToNe

Leuk om te weten:

IMDB:

2/3 of the way through filming, the production ran out of money.

The movie was put together from what footage was already filmed, resulting in 1/3 of the script never being made.

avatar van Goodfella

Goodfella

Dat verklaart in ieder geval een hoop!

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Ik denk niet dat het eindresultaat veel beter zou zijn geworden.

avatar van Padd0

Padd0

Slechter kon het in ieder geval niet worden.

avatar van agent smith

agent smith

vondt het een erg cliché maar toch nog spannende film.
de schrikeffecten waren bijvoorbeeld heel erg goed.
alleen vond ik het jammer dat de moordenaar niet één van die mensen was die in dat appartement verbleven, de portier bijvoorbeeld.
als ze dat wel hadden gedaan dan was er misschien nog iets onverwachts zodat het niet één en al cliché was.

(wat een afschuwelijke poster trouwens)

avatar van blitzwingz

blitzwingz

Het idee van een gebouw dat is gebouwd als levende bezwering is natuurlijk een geweldig uitgangspunt, maar dat is één van de weinige leuke dingen van deze film. Acteerwerk is maar matig, het plot is flinterdun, de kijker wordt wel héél overduidelijk een richting opgeduwd (oooooh, enge conciërge) en bovendien is het einde totaal onbevredigend. Het wordt letterlijk afgeraffeld, en een fatsoenlijke uitleg ontbreekt volledig.

Jammer, maar helaas niet meer dan een 1,5

Nieke

Hij verhuurt idd slecht omwille van de poster, hij spreekt niet aan.

Jammer, want eigenlijk ligt hij in het genre van the texas chainsaw massacre, leuke horror dus.

V

Nieke, gelul! Deze film ligt absoluut niet in het genre van het briljante TCM. Dit gedrocht mag nog niet eens de schoenveters strikken van die rolstoelganger uit die klassieker. De poster vind ik trouwens wel aardig, kun je nagaan...

De film springt van de hak op de tak. Geen enkele scene slaat ergens op. Pure ergenis en verdient niet meer dan 0,5*. Dat einde, lachwekkend slecht. Diep triest dit.

avatar van Intruder

Intruder

V schreef:

Grappig, want Tobe Hooper regisseerde beide films. Heb deze niet gezien dus ik kan geen mening geven, enkel opmerken dat het soms frappant is hoe laag sommige regisseurs kunnen vallen (nog voorbeelden zijn Richard Fleischer en Nicolas Roeg).

Nieke

Autch! Hey V, mijn mening. En deze Toolbox vond ik ook niet zo spannend al TCM, maar ligt wel in hetzelfde genre.

Wat nog? Mijn ervaring is dat TCM super verhuurt (ik werk in een videotheek), en dat TTM maar amper verhuurt. Reden? De poster.

Hier toch. Hoe ik dat weet? Ik luister en praat met mijn klanten, ik vraag hoe ze de film vonden, raad ze deze aan en ze vinden de hoes ronduit lelijk.

Kan er ook niets aan doen...

V

Sorry Nieke, nothing personal. Was een beetje pissig na het zien van dit gedrocht.

Nieke

Geen probleem, not taken.

Ik kan aannemen als je dit een gedrocht vind dat je na mijn tekst te lezen een lekker je mening wil uitspuien. En gelijk heb je, ben net hetzelfde.

Laten we deze maar voor wat ie is, ik ken nog maar half de clue van het hele verhaal.

avatar van xangadix

xangadix

Ik heb op horrorgebied veel ergere films gezien dan deze. Zelfs van Tobe Hooper zelf.

xangadix schreef:

Als hij slechter heeft gemaakt dan dit, verdient hij een nekschot!

avatar van Edie

Edie

Ach, dat Tobe Hopper hem regisseerd zegt totaal niets, hij lijkt het wel compleet zijn te verleerd na TCM..

Dit is een van de films die ik aangeschaft had, maar bah wat een misbaksel... Het acteren is gewoon zéér slecht (al valt de hoofdpersoon nog mee) het idee is aardig, maar gewoon slecht uitgewerkt.. Voorspelbaar tot-en-met en echt geweldig zijn de enkele scene's waarbij iemand vermoord word ook niet. De "special-effects/make-up" kon ook beslist beter.

Ook zo flauw dat de hoofdpersoon (actrice) oppeens zoveel belangstelling krijgt aan het gebouw, en er 'plots' en vaag figuur in komt die het gebouw kent... Die je later helemaal niet meer terugziet in de film.. En dan de flauwe/onlogische dingen die ze doet...

Nee, echt geen aanrader.. Nu twijfel ik toch wat voor stem ik geven moet, aangezien de eerste keer kijken de film nog wel enigsinds meevalt, en je eventjes gaat twijfelen wie de moordenaar nu is.. De avond dat ik hem keek had ik de film 1,5 * gegeven, ik denk dat ik het erop staan laat...

En Tobe Hopper; ga je diep diep schamen!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Hij heeft een paar uitstekende titels op zijn naam staan, maar wat hij tegenwoordig allemaal laat zien is niet best. Na het waardeloze Crocodile besloot ik om het nieuwe werk van Tobe Hooper nog maar een kans te geven en besloot Toolbox Murders te gaan bekijken. En opnieuw een teleurstelling.

Door de flink aanwezige geluidseffecten zitten in Toolbox Murders een paar redelijk effectieve schrikmomenten en het script bevat hier en daar gelukkig nog wel een aardig amusante scène. En het is allemaal toch een stuk beter dan Hooper's Crocodile. Maar goed, daarmee is het postieve over Toolbox Murders ook wel gezegd.

De film is voorspelbaar als wat (de ene cliché is nog niet weg of de ander staat al weer voor de deur te drammen), het acteerwerk is erg matig en de personages zijn totaal niet boeiend. Ook spanning, gore en humor zijn in geen velden of wegen te bekennen en tja, dan vraag je je al snel af wat de film eigenlijk wél te bieden heeft. Het einde had nog best leuk kunnen worden, maar er werd uiteindelijk voor een erg afgezaagd en zwak slot gekozen. Niet dat het de film nog zou redden, maar toch.

2 sterren. Hopen dat zijn volgende werk beter is.

avatar van Cinzano

Cinzano

Gewoon een aardige film om naar te kijken, weinig 'engs' aan maar wel spannend genoeg.

avatar van FraVro

FraVro

Is iemand het opgevallen hoe per ongelijk ze heel overdreven met de tafel een gat in de muur maakt? Wie dat niet is opgevallen moet daar echt eens naar kijken. Ik kwam niet meer bij van het lachen en heb dat stukje wel 20 keer terug gespoeld.

maar verderest vond ik het wel een leuke film.

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

Ik heb dat stukje gezien met die kast, is inderdaad een geweldig stukje:D:D

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Heb deze nu gezien en moet zeggen viel wel nog mee, vond hem niet slecht maar ook niet goed.

Verhaal is goed bedacht en het einde is echt van een horror film.

Nu met dat gat in een muur oke het is mss wat overdreven maar als je zeer oude muur hebt kan dat wel, niet zo groot direct maar kan wel e, zit in de bouw en je maakt wat mee in oude huizen.

avatar van De Nederlander

De Nederlander

Heerlijk die Zieke Moordjes

avatar van Kooshiba

Kooshiba

Vond 'm echt lachwekkend en voorspelbaar.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

spannende film, niet meer niet minder

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

viel wel mee, einde is wel wat dom