• 9.377.381 stemmen

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Tom Hanks, Daryl Sabara en Nona Gaye

Releasedatum: 9 december 2004

Plot The Polar Express

"A journey like you’ve never imagined."

Een jongen die twijfelt aan het bestaan van de Kerstman, komt in een fantasiereis naar de Noordpool terecht op een magische trein. Daar zal hij de Kerstman persoonlijk mogen ontmoeten, samen met enkele andere kinderen.

Hero Boy (Adult)/ Father / Conductor / Hobo / Scrooge / Santa Claus

Sister Sarah / Mother

Know-It-All

Hero Girl (stemrol)

Billy - Lonely Boy

Smokey / Steamer

Hero Boy (motion capture)

Hero Boy (stemrol)

Lonely Boy (stemrol)

Hero Girl (motion capture)

avatar van maerk

maerk

Een twijfelgeval. Aan de ene kant een erg leuke familiefilm maar wel doorspekt met vreselijk Amerikaans gedoe. De animaties zijn heel mooi maar de personages zien er soms een beetje levenloos uit. Maar door scènes zoals met die moer, in de machinekamer en dat de camera die moer de hele tijd volgt, krijgt de film van mij een 3*.

Edwin Pindahaai

Enige minpunt aan deze film was toch het belletje dat je alleen zou kunnen horen als je een zeer vast geloof hebt in het betaan van de kerstman. Geloof me, ik geloof al jaren niet meer in de kerstman, maar toch hoorde ik het belletje. Beetje vreemd.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik wist eigenlijk helemaal niet wat ik gisteravond moest opzetten, uiteindelijk heb ik gekozen voor The Polar Express (die ik zelf al op DVD had gekregen een paar jaar geleden), en ik heb me echt heel erg goed gemaakt. Tom Hanks doet zowat de helft van de film inspreken en op de een of andere mannier is hem dat ook nog eens heel goed gelukt, van serieuze conducteur tot de ''creepy'' zwerver. De special-effects en de animatie is echt mijn stijl, heel mooi gemaakt. En het verhaal weet zowel kinderen als volwassenen op touw te houden, natuurlijk is het allemaal erg cliché wat er zich afspeelt bij de kerstman, maar toch was ook dat geen saai stukje. Ik verhoog mijn stem van 3,0* naar 4,0* voor deze tijdloze familie ervaring.

4,0* dik verdiend.

tommykonijn schreef:

natuurlijk is het allemaal erg cliché wat er zich afspeelt bij de kerstman

Toch echt niet voor kinderen.

avatar van stephan73

stephan73

Ondanks dat het best mooi geanimeerd is, is het verhaal enorm rommelig en oversentimenteel (op het zoetsappige af).

Enkele personages waren bloedirritant (vooral dat jochie met die bril, wat een vreselijk figuurtje).

Dat niet alle animatie goed werkt is duidelijk, want enkele bewegingen zien er zo slecht uit, dat het net lijkt of je naar een aflevering zit te kijken van The Thunderbirds (waar beter in wordt "geacteerd").

Nee, dit is één van de slechtere kerst-films die ik ooit heb gezien en ik kan hem dan ook totaal niet aanraden!

avatar van DragQueen

DragQueen

Het verhaaltje is niet al te sterk, maar de animaties zijn mooi gemaakt. de rol van hanks in dit alles is een prima toevoeging. voor de rest een gezellig filmpje voor de kerstperiode, niet van hoogstaand niveau, maar toch vermakelijk. 2,5 sterren.

avatar van tovenaar

tovenaar

Afgrijselijk project. Zulke wanstaltige animatie, op het enge af, gemixt met ultra-moralistisch en zoetsappig geneuzel.. wát een compleet verschrikkelijke combinatie. Met stip binnen in de flop 10 -ever-.

avatar van Resh

Resh

Wouw de animaties zijn super mooi gemaakt. De uitdrukkingen de bewegingen alles leek precies echt! Zeker een compliment. De leuke kerst sfeertje zat er ook zeker in. Alleen de verhaal vond ik wel minder.

avatar van mister blonde

mister blonde

Redelijk eens met tovenaar. Heb hem afgezet. Heel erg, maar dan ook echt heel erg lelijke film. Verder kan ik aardig wat sentiment hebben (It's a Wonderful life!) maar dit schoot ook bij mij redelijk verkeerd. Dit ben ik niet helemaal gewend van Zemeckis, die meestal leuke films maakt!

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

tovenaar schreef:

Ook bij mij een nieuwe binnenkomer in de meest verschrikkelijke film top 10. Wat een vreselijk enge film!

Pussies

avatar van mister blonde

mister blonde

Laat ik dat nu net vinden van mensen die deze film goed vinden...

Edwin Pindahaai

Ja goed, daar zal je mij ook niet over horen klagen.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Edwin Pindahaai schreef:

Toch echt niet voor kinderen.

Klopt, voor kinderen wel.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Vandaag de 3D-editie van de film aangeschaft en een gedeelte met brilletje op gekeken.

Het is in het begin vooral even wennen wanneer je de bril opzet. De kleuren gaan niet direct goed samen maar wanneer je er eenmaal in zit: wow! Je wordt op meesterlijk wijze meegezogen in de film! Een absolute aanrader die nieuwe DVD!

avatar van Zinema

Drs. DAJA schreef:

Heb je mijn recensie niet gelezen of kijk je de Blu-Ray versie?

avatar van Noodless

Noodless

[quote]tommykonijn schreef:

I

Akkoord.

Ik vond de film gewoon schitterend gemaakt. Vooral het vliegend treinkaartje was geweldig. Dat het verhaal hier zo wordt afgemaakt door sommigen kan ik moeilijk begrijpen. Het is nog altijd een kerstverhaal en pure fantasie ( of niet....GELOOF....). 7,5/10

avatar van Lad

Lad

Gisteren namiddag met het gezin eens gekeken, vlak voor we naar het familiefeest gingen. Kwestie van wat al in de kerstsfeer te zitten.

En ik moet eerlijk zijn, deze viel goed mee. Het deed me soms zelfs denken aan die mooie, oude kerstfilms van vroeger, weliswaar in animatie nu.

Echt grappig is de film niet, maar hij weet wel een gezellige kerstsfeer te creëren en de film is werkelijk op geen één moment saai te noemen, behalve de eerste minuten misschien een beetje.

De animatie was niet uitzonderlijk, maar toch viel deze heel goed mee. De muziek (enkele kerstliedjes) viel ook mee, het blijft al bij al toch Kerstmis!

3,5 sterren.

avatar van joeri 252

joeri 252

Ik zie met de 3d versie alles 6 keer

avatar van Mavoe

Mavoe

Ontzettende mooie familie film om met kerst te gaan kijken. Ik schaam me dat ik de film nu pas gezien heb.

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Heb die film niet helemaal vanaf het begin gezien maar wat ik gezien heb vond ik erg mooi gemaakt en erg vermakelijk om naar te kijken

avatar van Wauze

Wauze

Geweldig leuke film om te zien en natuurlijk heeft deze verder geen pretenties lijkt me, maar wetend wat je eventueel te wachten staat, valt ie alleen maar mee. Oke, je moet een beetje in de sfeer meegaan. Doe je dat niet is t niks natuurlijk.

De kerstman zag er echt anders uit dan de standaard dikkerd, maar daardoor niet minder leuk.

Vond het een aparte mix van animatie met werkelijkheid, waardoor de figuren wat houterig overkomen.

Wel een aanrader.

avatar van Zinema

joeri 252 schreef:

Ik zie met de 3d versie alles 6 keer

De 3D versie is idd een vreselijke miskoop. Is simpelweg gewoon verkeerd geconverteerd naar DVD. Maar toch maar ff snel in een SE jasje gedropt ten tijde van de kerstinkopen van 08.

Schandalig, vooral omdat de 3D biosversie wel gewoon in orde moet zijn geweest. Heb al heel wat minder geslaagde 3D projectjes mogen aanschouwen, maar dit is gewoon een "kapotte"versie. Alles dubbel idd. En het ligt echt niet aan je TV of brilletje...

Schande.

avatar van OlafK

OlafK

De animatie is dik in orde, het verhaal is echter voor kinderen weliswaar reuze spannend. Maar als je de kinderleeftijd gepasseerd bent, blijft er weinig behalve de animatie over.

De film kent enkele onderhoudende stukken, maar slaat over het geheel toch de plank mis. Grootste minpunt vind ik het ontbreken van een stukje humor.

avatar van etherman

etherman

leuke kerstfilm die je eigenlijk ook alleen met kerst moet zien

avatar van jordandejong

jordandejong

hele mooie animatie moet ik zeggen. alleen de kerstman was niet mooi

avatar van BandietjeXL

BandietjeXL

wonderbaarlijk mooie kinder film!

je moeite waard/tijd

avatar van misterwhite

misterwhite

Mooie animatie film, ik vond het zeer sfeervol. Idieale film voorop een kerstochtend te zien.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

jordandejong schreef:

hele mooie animatie moet ik zeggen. alleen de kerstman was niet mooi

hahah! Dat vond ik nou ook!

avatar van dolby digital

dolby digital

prachtige kerstfilm voor het best te kijken in de kerstperiode

na het zien ervan ben je volledig in de kerstsfeer

goeie animatie met goede ''beelden",maar zoals hier al wordt gezegd idd een minder mooie kerstman een beetje te 'stijf' en te serieus

had de film nog graag in de bioscoop gezien.

met de perfecte sfeer van kerstmis, een van de beste kerstfilms