Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000 (2000)
Genre: Sciencefiction / Actie
Alternatieve titel: Battlefield Earth
Geregisseerd door: Roger Christian
Met onder meer: John Travolta, Barry Pepper en Forest Whitaker
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 31 mei 2000
Plot Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000
"Take Back The Planet"
In het jaar 3000 wordt de mensheid onderdrukt door de Psychlos, een ras van gewelddadige aliens die uit zijn op de macht over de wereld. Nadat iedereen het al heeft opgegeven, is er nog één iemand die probeert de buitenaardse wezens te bevechten: de jonge Tyler.
Terl
Robert the Fox
Processing Clerk
moviemafketel
- 19752 berichten
Haha grappig hoe tvgids.nl over deze film begint:
Draak van een film
Dos John Travolta uit als een Klingon, draai hem een woeste berg dreadlocks in, geef hem een legertje klonen en je hebt Battlefield Earth. Deze science fiction-film is zó hilarisch slecht dat hij vanzelf cult werd.
Hij is ook hilarisch slecht, maar daardoor niet minder vermakelijk haha.
Week van de slechte film op BNN, Vara en VPRO en daar hoort deze ook zeker wel bij. Je moet gewoon eens goed op de teksten letten en het totaal belachelijke script. Showgirls wordt zaterdag uitgezonden, maar die vond ik zelfs nog beter.
boomkat
Leuk dat nacht van de wansmaak idee bij NED. Ik heb verder nog niet echt gekeken wat er komt, maar dit is een geinig begin.
BjornH
Hehe ik ga toch nog maar s proberen om deze af te kijken
. Die poster alleen al laat me de rillingen over de rug lopen xD
boozebelly
- 1907 stemmen
Haha die John Travolta alleen al
Dit word lachen, jammer dat ik er morgen vroeg uit moet, anders trok ik een pilsje open ter ondersteuning.
moviemafketel
- 19752 berichten
Deze film is zonder bier al een bad trip, maar dan op een goede manier.
ewalk
Shit, toch te lastig om helemaal uit te kijken. Had hem al eerder gezien, maar toch maar Pauw en Witteman tussendoor gekeken. Wat een belachelijke film zeg.
mikey
De VPRO heeft wel eens slechtere films uitgezonden, met name pornografische uit Frankrijk. Of was dat de NPS?
boozebelly
- 1907 stemmen
Mensen maken fouten, zo ook John Travolta, Barry Pepper & Forest Whitaker. De regisseur zou zichzelf van kant moeten maken.
Dat je met zo'n budget er zo een langdradige, saaie flutfilm van kan maken met werkelijk belachelijke kostuums...ongelofelijk.
Een verdomd lange zit om te kijken, met recht bestempeld als "foute film".
1,5 Ster omdat de grotere acteurs het bij vlagen nog redelijk doen en de special effect's soms nog wel te pruimen zijn. Maar ook dat kon deze film niet weerhouden van een straalharde, rigoreuze val naar beneden.
Dat dit ooit serieus bedoeld was is ongekend
Semsoethot
Dat was in 2008 de VPRO samen met BNN. De film heette Deep Troath uit 1972.
Rosicky
Terechte lage notering. Special-effects om van te huilen, scene overgangen die nergens op slaan en een verhaal dat kant noch wal raakt. De film neemt zichzelf pijnlijk serieus, en dat is natuurlijk zwaar onterecht. Hele sneue film. Travolta in een zielige poging zijn geloof the promoten. Hij maakt het daarentegen juist belachelijk. Pijnlijk.
mister blonde
Heb hem afgezet. Inderdaad een belachelijk slechte film. Leuk om te zien hoe zulke films hun status waar weten te maken.
domkey
Mmm, ik heb eerlijk gezegd al veel slechter de revue zien passeren.
Niet hoogstaand maar op ogenblikken vermakelijk.Meer niet!
Vinnie_NL
Ik heb m dus ook gekeken terwijl ik al wist dat hij heel slecht zou zijn omdat die anders ook niet in de Week van de slechte Film wordt vertoond. En omdat ik ook helemaal niks verwachtte heb ik hier toch wel plezier aan beleefd. Maar niet omdat hij beter was dan verwacht, maar juist door het belachelijke verhaal en de kostuums. Aliens die er toch wel erg menselijk uitzien en met een rastakapsel? Ik kan me dan ook niet voorstellen dat dit destijds als serieuze film bedoeld is.
ewalk
Aliens die er toch wel erg menselijk uitzien en met een rastakapsel?
leg eens uit waarom dit vreemd is?
ewalk
Waarom zouden Aliens er niet menselijk uit kunnen zien dan? moeten ze er als insectachtigen uitzien? Dr. Who ziet er toch ook menselijk uit?
mikey
Uiteraard is het vreemd dat 20 miljoen lichtjaar een soort ontstaat met exact dezelfde uiterlijke kenmerken als die van een mens.
kramersietse
Op de vooravond van de uitreiking van de Oscars 2010 werd deze film uitgeroepen tot allerslechtste film van de afgelopen tien jaar.
Elegy
Wat een heerlijk slechte film!
Hij was zo slecht dat hij vermakelijk was voor een druilerige dinsdagmiddag
otherfool
Ha ha ha
Dit is zoooo'n wrede film, echt zeer goed inelkaar gezet, top kwaliteit!
sofripa
Haha die John Travolta alleen al
Heb ik gedaan en wordt ie zomaar van 1 1/2 naar 2 sterren waard!
ags50
Na het zien van deze slechte film (ik was vooraf door het commentaar in de tv-gids wel gewaarschuwd), naar een boek van L. Ron Hubbard, kan ik begrijpen waarom Hubbard zijn schrijverschap van SF-romans heeft opgegeven en de Scientology-nonsens heeft opgericht. Geen wonder dat John Travolta (ook aanhanger van die sekte, voor mij geen religie) hierin de hoofdrol speelt "ter meerdere eer en glorie van de oprichter" (of noemen zij hem misschien stiekem wel profeet?).
.Herkauwer
Dat ze deze film nog op tv willen uitzenden, zoals gisteren -,-'
Ik vond dat Washington er trouwens na 1000 jaar verval nog goed uitzag, goede bouwvakkers die Amerikanen
dit0rz
Ik vind het jammer dat deze film door veel mensen laag wordt beoordeeld. Een aantal zaken in de film klopt inderdaad niet, maar als je de film op een andere manier bekijkt is dat geen probleem.
Het is een film met humor en spanning.
De beoordelingen die de meeste mensen geven bij deze film, zou ik geven bij de film Meet the Spartans!
jaberico
Wat weinig geweten is is dat deze film gemaakt is naar een boek geschreven door de grote leider van scientology, daarom heeft Travolta deze film gemaakt.
dominion
Raar dat Tom Cruise niet in deze film zit als het met Sceintology te maken heeft.

De slechtste films aller tijden: Deze films boekten het meeste 'succes' bij de Razzies

Frequency

THX 1138
Sciencefiction / Drama, 1971

The X Files
Thriller / Sciencefiction, 1998
gebaseerd op boekpost-apocalyptischdystopieminingfighter jet buitenaardse invasiescientology cavemenbureaucratcity ruin