• 9.372.315 stemmen

Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000 (2000)

Sciencefiction / Actie | 118 minuten

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 31 mei 2000

Plot Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000

"Take Back The Planet"

In het jaar 3000 wordt de mensheid onderdrukt door de Psychlos, een ras van gewelddadige aliens die uit zijn op de macht over de wereld. Nadat iedereen het al heeft opgegeven, is er nog één iemand die probeert de buitenaardse wezens te bevechten: de jonge Tyler.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

• 19752 berichten

Haha grappig hoe tvgids.nl over deze film begint:

Draak van een film

Dos John Travolta uit als een Klingon, draai hem een woeste berg dreadlocks in, geef hem een legertje klonen en je hebt Battlefield Earth. Deze science fiction-film is zó hilarisch slecht dat hij vanzelf cult werd.

Hij is ook hilarisch slecht, maar daardoor niet minder vermakelijk haha.

Week van de slechte film op BNN, Vara en VPRO en daar hoort deze ook zeker wel bij. Je moet gewoon eens goed op de teksten letten en het totaal belachelijke script. Showgirls wordt zaterdag uitgezonden, maar die vond ik zelfs nog beter.

avatar van boomkat

boomkat

Leuk dat nacht van de wansmaak idee bij NED. Ik heb verder nog niet echt gekeken wat er komt, maar dit is een geinig begin.

avatar van BjornH

BjornH

Hehe ik ga toch nog maar s proberen om deze af te kijken . Die poster alleen al laat me de rillingen over de rug lopen xD

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1907 stemmen

Haha die John Travolta alleen al

Dit word lachen, jammer dat ik er morgen vroeg uit moet, anders trok ik een pilsje open ter ondersteuning.

• 19752 berichten

Deze film is zonder bier al een bad trip, maar dan op een goede manier.

ewalk

Shit, toch te lastig om helemaal uit te kijken. Had hem al eerder gezien, maar toch maar Pauw en Witteman tussendoor gekeken. Wat een belachelijke film zeg.

avatar van mikey

mikey

De VPRO heeft wel eens slechtere films uitgezonden, met name pornografische uit Frankrijk. Of was dat de NPS?

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1907 stemmen

Mensen maken fouten, zo ook John Travolta, Barry Pepper & Forest Whitaker. De regisseur zou zichzelf van kant moeten maken.

Dat je met zo'n budget er zo een langdradige, saaie flutfilm van kan maken met werkelijk belachelijke kostuums...ongelofelijk.

Een verdomd lange zit om te kijken, met recht bestempeld als "foute film".

1,5 Ster omdat de grotere acteurs het bij vlagen nog redelijk doen en de special effect's soms nog wel te pruimen zijn. Maar ook dat kon deze film niet weerhouden van een straalharde, rigoreuze val naar beneden.

Dat dit ooit serieus bedoeld was is ongekend

avatar van Semsoethot

Semsoethot

mikey schreef:

Dat was in 2008 de VPRO samen met BNN. De film heette Deep Troath uit 1972.

avatar van Rosicky

Rosicky

Terechte lage notering. Special-effects om van te huilen, scene overgangen die nergens op slaan en een verhaal dat kant noch wal raakt. De film neemt zichzelf pijnlijk serieus, en dat is natuurlijk zwaar onterecht. Hele sneue film. Travolta in een zielige poging zijn geloof the promoten. Hij maakt het daarentegen juist belachelijk. Pijnlijk.

avatar van mister blonde

mister blonde

Heb hem afgezet. Inderdaad een belachelijk slechte film. Leuk om te zien hoe zulke films hun status waar weten te maken.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Die schuine camerastandpunten de hele tijd ook heh

avatar van domkey

domkey

Mmm, ik heb eerlijk gezegd al veel slechter de revue zien passeren.

Niet hoogstaand maar op ogenblikken vermakelijk.Meer niet!

avatar van Vinnie_NL

Vinnie_NL

Ik heb m dus ook gekeken terwijl ik al wist dat hij heel slecht zou zijn omdat die anders ook niet in de Week van de slechte Film wordt vertoond. En omdat ik ook helemaal niks verwachtte heb ik hier toch wel plezier aan beleefd. Maar niet omdat hij beter was dan verwacht, maar juist door het belachelijke verhaal en de kostuums. Aliens die er toch wel erg menselijk uitzien en met een rastakapsel? Ik kan me dan ook niet voorstellen dat dit destijds als serieuze film bedoeld is.

Vinnie_NL schreef:

Aliens die er toch wel erg menselijk uitzien en met een rastakapsel?

leg eens uit waarom dit vreemd is?

• 19752 berichten

Leg me eens uit waarom dit normaal is haha

ewalk

Waarom zouden Aliens er niet menselijk uit kunnen zien dan? moeten ze er als insectachtigen uitzien? Dr. Who ziet er toch ook menselijk uit?

avatar van mikey

mikey

Uiteraard is het vreemd dat 20 miljoen lichtjaar een soort ontstaat met exact dezelfde uiterlijke kenmerken als die van een mens.

ewalk

who cares? Misschien had de schepper zin in een verzetje?

avatar van kramersietse

kramersietse

Op de vooravond van de uitreiking van de Oscars 2010 werd deze film uitgeroepen tot allerslechtste film van de afgelopen tien jaar.

avatar van Elegy

Elegy

Wat een heerlijk slechte film!

Hij was zo slecht dat hij vermakelijk was voor een druilerige dinsdagmiddag

avatar van Ha ha ha

Ha ha ha

Dit is zoooo'n wrede film, echt zeer goed inelkaar gezet, top kwaliteit!

avatar van sofripa

sofripa

boozebelly schreef:

Haha die John Travolta alleen al

Heb ik gedaan en wordt ie zomaar van 1 1/2 naar 2 sterren waard!

avatar van ags50

ags50

Na het zien van deze slechte film (ik was vooraf door het commentaar in de tv-gids wel gewaarschuwd), naar een boek van L. Ron Hubbard, kan ik begrijpen waarom Hubbard zijn schrijverschap van SF-romans heeft opgegeven en de Scientology-nonsens heeft opgericht. Geen wonder dat John Travolta (ook aanhanger van die sekte, voor mij geen religie) hierin de hoofdrol speelt "ter meerdere eer en glorie van de oprichter" (of noemen zij hem misschien stiekem wel profeet?).

avatar van .Herkauwer

.Herkauwer

Dat ze deze film nog op tv willen uitzenden, zoals gisteren -,-'

Ik vond dat Washington er trouwens na 1000 jaar verval nog goed uitzag, goede bouwvakkers die Amerikanen

avatar van dit0rz

dit0rz

Ik vind het jammer dat deze film door veel mensen laag wordt beoordeeld. Een aantal zaken in de film klopt inderdaad niet, maar als je de film op een andere manier bekijkt is dat geen probleem.

Het is een film met humor en spanning.

De beoordelingen die de meeste mensen geven bij deze film, zou ik geven bij de film Meet the Spartans!

avatar van jaberico

jaberico

Wat weinig geweten is is dat deze film gemaakt is naar een boek geschreven door de grote leider van scientology, daarom heeft Travolta deze film gemaakt.

avatar van dominion

dominion

Raar dat Tom Cruise niet in deze film zit als het met Sceintology te maken heeft.

avatar van hstippie

hstippie

zeer goede sf-film als er van houd!

een dikke 5.