Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000 (2000)
Genre: Sciencefiction / Actie
Alternatieve titel: Battlefield Earth
Geregisseerd door: Roger Christian
Met onder meer: John Travolta, Barry Pepper en Forest Whitaker
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 31 mei 2000
Plot Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000
"Take Back The Planet"
In het jaar 3000 wordt de mensheid onderdrukt door de Psychlos, een ras van gewelddadige aliens die uit zijn op de macht over de wereld. Nadat iedereen het al heeft opgegeven, is er nog één iemand die probeert de buitenaardse wezens te bevechten: de jonge Tyler.
Terl
Parson Staffer
Robert the Fox
Processing Clerk
raymondg
Best een goede film die ik nog steeds wel eens kijk. Ik begrijp die lage waarderng niet. Soms krijg je de indruk dat het stemmen enorm beinvloed wordt door wat de massa er al van vond voor iemand stemt,.... maf.
Deze hoort absoluut niet in de flop-100.
raymondg
in het jaar 3000 zijn de platformzolen en stinkende dreadlocks weer terug van weggeweest? Blij dat ik dat niet hoef mee te maken.
1,5 ster..
Jemig, ik hoop niet dat die avatar een foto van jezelf is! Ik schrok me rot
Hellcat187
Ik heb mij vermaakt met deze film, het is dan wel geen hollywood kaskraker maar dat is ook geen reden om hem zo af te kraken.
Het is een normale leuke film.
dennis1979
Hoe kunnen mensen deze film nu met meer dan 1* beoordelen?? Deze film hoort ook echt op de 1ste plaats van de (mega)flop 100.
Pastichio Rocker
En nu ga jij natuurlijk uitleggen waarom.
tommykonijn
Ik vond er echt helemaal niks aan, Tot nu toe John Travolta's minste Film, Zelfs hij kan de Film echt niet redden, Hoe dan ook zonde van je tijd om hierheen te kijken je moet het natuurlijk zelf weten maar ik raad hem in ieder geval absoluut niet aan.
Wes_FR
Zo'n jammerlijke verfilming van het ge-wel-dig-e boek. Ik vind de film absoluut minder slecht dan door sommigen wordt beweerd, dit zou echter door subjectiviteit kunnen komen.
Met pijn en moeite pers ik er nog een 2* uit.
Vavi
Ok ik geef deze film een 5, alleen maar om het te helpen stijgen, in feite is de film meer een 3 waard.
Ik ben ook een van de blijkbaar weinig mensen die deze film best wel goed vind. Ik heb niets tegen de acteerprestaties van john en forest en de verhaallijn zit ook goed in elkaar.
Natuurlijk moet je deze film niet gaan bekijken als je niet van sci-fi houd. Ik zou graag 'ns wat constructieve meningen horen waarom mensen deze film slecht vinden.
Madecineman (moderator films)
Inderdaad. Stem verwijderd, gewoon stemmen wat je de film waard vindt.
Film was zeker niet top maar voor de flop 100 weet ik nog wel 100 slechtere films. Ik heb me in ieder geval geamuseerd met deze film. Zelfs Travolta vond ik het nog redelijk doen.
AmazingShikoku
Ik ben benieuwd hoe deze 'flop' me zal gaan bevallen. Hij is nu op tv dus maar even checken
Hectometersnor
Gewoon een verschrikkelijk slechte film, maar ergens zo slecht en fout dat het wel weer grappig word. Het is wel een wonder hoe zo een slecht verhaal toch 2 respectievelijke goede acteurs heeft weten te strikken.
Om Travolta kan ik gek genoeg erg lachen in deze rol en heb de film afgekeken wat opzich netjes is.
SaNDuTjE
Hoe zulke acteurs in een dergelijke film terecht kunnen komen... Ongelofelijk.
AmazingShikoku
Je zou de film 0.5 sterren kunnen geven. Ik snap ook wel waarom mensen tot die conclusie komen, maar dat doe ik niet. Battlefield Earth gaat ten onder aan onnatuurlijke camerahoeken, rare kleurenfilters en overdreven rookeffecten.
Dat zal allemaal wel bij de bedoelde stijl horen, maar doet Battlefield Earth wat toch een redelijk budget had overkomen als een low-budget film met weinig visuele inhoud. De makers gooiden het op een artistiek hoogtepuntje maar kwamen van een koude kermis thuis.
Battlefield Earth is één van de betere sci-fi boeken, en tevens ook de langste die ik ooit gelezen heb. De filmproductie was als je de effecten en de camerahoeken wegdenkt nog niet eens zo'n slechte verfilming van dat boek. De post-apocalyptische steden, de voertuigen en psychlos zagen er zeker niet beroerd uit voor een sci-fi film en ik denk dat je daar Battlefield Earth ook niet om moet afprijzen.
Het acteerwerk daarintegen was wel belaberd. De eerste vijf minuten van de film deden me dan ook erg nijgen naar een 0.5 door beide het camerawerk en het slechte acteerwerk. De menselijke hoofdpersoon die ik mij meen te herkennen uit SPR is misschien wel één van de grootste miscasts ooit.
Met wat fatsoenlijke post-productie en een nuchtere cameracrew had deze film nog best een voldoende kunnen scoren.
2/5
Strangelove72
LOL Het boek is beter?
Pastichio Rocker
Er is ook een boek van ja. En deze film is helemaal niet zo slecht, maar wordt vooral door meelopers en anti-Scientology figuren gedownplayed (terwijl ze alleen de South Park aflevering hebben gezien en verder niks weten van Scientology).
Overigens zeg ik hier niet dat ik een Scientologist ben, maar sommige mensen blaten hier nogal snel mee met de andere schapen.
Ook heel erg verrassend dat de meeste meningen van al die laagstemmers hier vooral bestaan uit een enkele zin.....Not.
Watchman92
ik heb de trailer gekeken, wat zijn die gekke slierten die ze in hun neus hebben hangen?
narva77 (crew films)
Budget van de film: $73,000,000 (al hebben ze het op IMDB bij "Trivia" over $44,000,000).
Van mij mogen ze er nóg twee of drie vervolgen op maken!
Hoe meer geld er van Scientology wordt ingepompt, des te minder geld houden L. Ron Hubbard en zijn kliek over om hun praktijken uit te oefenen!
Oftewel 0,5*.
Pastichio Rocker
Baseer je die score op het feit dat je niks hebt met Scientology of omdat je het een slechte film vindt? Ik denk namelijk het eerste en dan is die stem van je dus geen klap waard.
narva77 (crew films)
Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik mijn stem NIET alleen baseer op het gegeven dat ik het een slechte film vind. Mijn stem is idd wel degelijk óók gebaseerd op het gegeven dat ik niks heb met Scientology.
Maar dat voert in deze niet de boventoon. Ik heb de film een tijdje terug op vrijdagnacht gezien (waarom vraag ik me af), omdat ik tóch wel benieuwd was naar alle buzz erover. En het moet gezegd: ik ben het met de meeste kritieken wel eens. Slechte cameravoering, vreemde camerastandpunten, belabberde montage, slecht verhaal en slechte dialogen enz. enz.
Wat Barry Pepper in deze film doet, vraag ik me al helemaal af!
Of is hij óók lid van Scientology?
euromarc79
Absoluut niet een geweldige film maar echt slecht vond ik hem ook niet. Tikje overdreven alles enzo maar ik heb me toch best vermaakt.
Er zijn echt veel slechtere films.
( J )
whahaha..zie Travolta op die poster...ze hebben hem vast gedrogeerd voordat ze vroegen of hij mee wilde spelen...
Pkunk
Die mafkees van een nostalgia critic heeft ook maar eens een review gedaan
roherium
ik vind dit wel een leuke film zou hem cker kijken als je van sci fi houd en je hem nog niet gezien hebt
kramersietse
Dermate beroerde film dat hij grappig wordt, niet voor niets markeert deze film de start van DE WEEK VAN DE FOUTE FILM van de vara, vpro en bnn. Won alle Razzies die er waren.
Ben overtuigd, ga kijken!! Snap die Scientology geouwehoer alleen niet. Heeft dat iets met deze film te maken dan?
Komt er zo'n kerk voor in deze film ofzo?
deLeeuw
- 1943 stemmen
Best een goede film
En dan geef je een 5,0?
Over gemiddelde opkrikken en dus ongeloofwaardige stemmen gesproken..

De slechtste films aller tijden: Deze films boekten het meeste 'succes' bij de Razzies

Frequency

THX 1138
Sciencefiction / Drama, 1971

The X Files
Thriller / Sciencefiction, 1998
gebaseerd op boekpost-apocalyptischdystopieminingfighter jet buitenaardse invasiescientology cavemenbureaucratcity ruin