• 9.379.389 stemmen

Gesproken taal: Duits, Engels en Nederlands

Releasedatum: 30 september 2004

Plot Simon

"He'll change your life"

Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homoseksuele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar twaalf jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van josje

josje

Een film die indruk op je maakt.

Een half uur is alles koek-en-ei en een uur pure ellende.

Ik had het toch liever andersom gezien.

Een goede film, maar niet echt "sfeerverhogend" zoals Simon zou zeggen.

avatar van cornelis

cornelis

JP schreef:

Commentaartrack van Terstall gaat er ook snel aan geloven.

Zet tevoren sterke koffie.

avatar van gotti

Is het zo erg?

mister blonde

ik snap sowieso niet dat mensen tijdens films dat gewauwel aan kunnen horen, ook al is het van de regisseur. hartstikke irritant...

BoordAppel

Hartstikke informatief bedoel je.

avatar van jackie

jackie

Niet mijn soort film, flauwe humor en een veel te volwassen verhaal.

1 ster.

avatar van HiLL

HiLL

jackie schreef:

Niet mijn soort film, flauwe humor en een veel te volwassen verhaal.

1 ster.

Volwassen? te?

avatar van markiemark73

markiemark73

Goede film met niet echt hoogte punten in de film, maar wist me zeker wel te raken.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Ik heb me zelden zo beroerd gevoeld na een film en ik heb heel wat films gezien...

Zoals Markie zegt, niet zoveel hoogtepunten (wel veel dieptepunten voor Simon), maar de film raakt je, mede door het goede spel van eigenlijk alle acteurs. Maar vooral Cees Geel zet een erg goede rol neer, waar je sympathie voor krijgt. Ik denk dat iedereen die deze film kijkt, hoopt dat hij weer beter wordt.

Een film die echt wel indruk op me heeft gemaakt. Één van de beste nederlandse films ooit.

BoordAppel schreef:

Hartstikke informatief bedoel je.

niet dus, anders had ik dat er wel neergezet... ik lees wel een paar interviews, dat moet dan maar genoeg zijn.

BoordAppel

Wat er in (sommige) commentaartracks gezegd wordt lees je niet in interviews. Ik vind het een van de leukste features die DVD's te bieden hebben.

avatar van Stephan

Stephan

BoordAppel schreef:

En het mooie is... je hóeft er niet naar te luisteren...

avatar van Wouter

Stephan schreef:

En het mooie is... je hóeft er niet naar te luisteren...

dat wordt toch ook niet gezegd?

BoordAppel schreef:

het is allemaal heel informatief en zo, maar neemt niet weg dat ik tijdens een film, me erger wanneer er doorheen gepraat wordt. Don't care wat voor onthullingen er allemaal gedaan worden...

Op zich is het een leuke feauture, maar o, wat zijn er veel saai.
Ja, inderdaad. Soms zijn ze zo tevreden met hun film dat ze minuten stil zijn en gewoon gaan zitten kijken... De leukste commentaartracks die mij nu meteen te binnen schieten zijn die op de dvd van Spetters (r1), The Thing en De Lift. Maar goed, ik raak off topic.

Dat dan weer wel.

Als je de film al gezien hebt maakt het toch niets uit?

avatar van Hannibal

Hannibal

Is het bij jullie ook dat het geluid bij de interviews slecht is, en dat hij soms niet eens synchroon loopt? Bij mijn DVD wordt het geluid soms heel dof. Een collega van mij heeft hetzelfde, dus ik dacht ik zal hier ook eens vragen.

BoordAppel schreef:

Als je de film al gezien hebt maakt het toch niets uit?

vind ik wel. ik kan net zoveel plezier uit een tweede, derde of weet ik hoeveelste kijkbeurt scheppen. dan vind ik het belangrijk dat ik me volledig op de film kan concentreren en kan inleven in het verhaal. dat gaat niet als er iemand doorheen lult, hoe interessant dat ook mag zijn. ik vind het vreemd dat ik de enige lijk te zijn die dat niet trekt.

Voor een keer wil ik Mister Blonde wel bijtreden. Tijdens het kijken van een film is het stil, en hoef ik geen publiek nog regisseur die door de film heen ligt te lullen. Die zetten ze maar in een apart interview.

Kan me niet inbeelden dat die vent wat interessants te vertellen heeft over een film als Simon. Meer dan wat draai anekdotes zullen het niet zijn, toch ?

Onderhond schreef:

Voor een keer wil ik Mister Blonde wel bijtreden.

een memorabel moment

xangadix

Ik moet hierbij zeggen dat ook ik weleens de neiging heb gehad het audiocommentaar tijdens een film uit te zetten (al is het de twintigste keer dat ik hem kijk) om de film gewoon verder te kunnen kijken... Maar zo af en toe vind ik het wel interessant.

Onderhond schreef:

Ben ik nou gek of is een commentaartrack ook niet bedoeld om jou relaxt op je filmpje te laten concentreren, maar puur ter extra informatie?

Daarvoor is het concept interview uitgevonden, en moet je dus geen film op de achtergrond laten lopen.

JP

maar ook jij begrijpt dat een commentaar-track dient om sommige scenes en details uit een film nog wat te verduidelijken. Dit gaat een stuk beter met de desbetreffende scene op de achtergrond, niet? Bovendien wordt een acteur/regisseur tijdens het kijken naar zijn eigen film vaak herinnerd aan bepaalde gebeurtenissen en kunnen soms leuke anecdotes ontstaan.

Dat commentaartracks zo nu en dan slaapverwekkend zijn, ok, maar voor de rest moet je toegeven dat ze voor veel anderen dan jij niet overbodig zijn.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ik heb er ook niets op tegen. De commentaartracks op mijn Mulholland Drive DVD hebben voor mij een grote waarde maar alleen bij deze film vind ik commentary tracks de moeite waard. En wat is er op tegen om Naomi Watts te horen, en nu met haar britse accent.

Commentarytracks kunnen erg interessant zijn voor de fans van de desbetreffende film en er kunnen heel wat grappige anekdotes naar voren komen, niks op tegen dus.

JP schreef:

Ik wil zelfs zover gaan dat de magie van de film verdwijnt met dat audio commentaar.

xangadix

Ik kan me goed voorstellen dat je daar last van hebt, maar voor mij is dat alleen op het moment dat het audiocommentaar aanstaat. Als ik daarna de film weer wil kijken en er weer helemaal in wil zitten, heb ik geen hinder van wat ik eerder in het audiocommentaar heb gehoord, gelukkig.

avatar van Prinzes

Prinzes

pas de dvd aangeschaft, en de film al 2 x bekeken

dat wil wel wat zeggen

vind het geluid alleen een minpunt, soms niet te verstaan

JP

met een groter budget was dat één van de kleine dingetjes die beter hadden gekund...

mister blonde schreef:

Wat een onzin. Behalve als je gewoon helemaal niets wil weten over de film natuurlijk, maar dan moet je ook geen interviews kijken.