Genre: Komedie / Drama
Gesproken taal: Duits, Engels en Nederlands
Releasedatum: 30 september 2004
Plot Simon
"He'll change your life"
Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homoseksuele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar twaalf jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn.
Simon Cohen
Bram
Nelson
Floris
spuit11
is deze score van 4.15 misschien niet wat overdreven?
ik heb de film niet gezien maar ik denk toch dat er veel mensen zijn die zich gewoon laten leiden omdat hij nederlands is
Meestal laten mensen zich juist afschrikken omdat het een Nederlandse film is. Maar ga hem maar eens kijken, ik denk dat je dan wel op je woorden terugkomt.
Chr.s
Alle Nederlandse films die ik voor deze zag kregen van mij een onvoldoende, deze kreeg 5*..nee dus.
Naomi Watts
is deze score van 4.15 misschien niet wat overdreven?
De score is zeker niet overdreven. Ik hou helemaal niet van Nederlandse films maar dit is een uitzondering, een echt meesterwerk.
Madecineman (moderator films)
Het was zeker geen slecht acteerwerk wat Nadja Hüpscher liet zien maar ik vond haar niet echt goed gecast. Ze overtuigde mij niet als half thaise 17 jarige VWO scholiere. Veel te volwassen zowel qua gedrag als uiterlijk en iets oosters kon ik al helemaal niet in haar ontdekken. Iets wat ik echt als een minpunt van deze overigens zeer goede film ervaarde.
Naomi Watts
Een leeftijd bepaalt je volwassenheid niet. Haar vorm ogen vond ik erg aziatisch. Ze was een halfbloedje dus ze hoeft dus niet eens aziatisch te lijken.
Madecineman (moderator films)
Maar je leeftijd bepaalt wel je uiterlijk en toch ook wel heel veel je gedrag vooral ook omdat al haar vriendinnen ook gewoon scholieren waren. Ik kreeg niet de indruk dat ze ook veel volwassener zou moeten zijn dan haar klasgenoten. Ik had het overtuigender gevonden als ze van haar een 22 jarige studente hadden gemaakt iig.
Naomi Watts
Er zijn genoeg mensen rond die leeftijd die ouder worden ingeschat dan ze werkelijk zijn. Jammer dat je zoiets als een minpunt kan ervaren.
Asmahan
Ik had totaal geen moeite met de casting van Joy. Vond dat Hupscher het schitterend speelde. Haar uiterlijk is een beetje exotisch, waardoor ik haar zonder problemen als Thaise halfbloed kon accepteren.
Madecineman (moderator films)
Ach het was geen dramatisch minpunt ofzo, niet dat ik hierdoor de film nu als minder goed beoordeel. Maar het viel me gewoon op.
Naomi Watts
Het valt op maar je geeft aan dat het niet aziatisch lijken en dat ze zich niet gedraagt of eruit ziet als een 17 jarige, je erg stoort. Het komt wel vaker voor dat je er als halfbloed zijnde er niet zo uit ziet als je moeder of vader en je kan je altijd volwassener gedragen dan je leeftijd laat denken, ouder lijken kan natuurlijk ook altijd.
Maar zo is jouw ervaring en ik accepteer dat.
daltonlady
super film
de beste nederlandse film die ik de laatste jaren heb gezien
mooi verhaal kippevel
lachen
verdriet
van alles wat
donnie darko
ik zal hem dan maar eens kijken maar ik weet eigenlijk niet ofdat die in belgie al uitgekomen is op dvd. weet iemand dat toevallig?
Madecineman (moderator films)
Maar zo is jouw ervaring en ik accepteer dat.
Daar ben ik dan wel weer blij mee
Hannibal
In de film speelt ze trouwens een 20-jarige, en ik vind dat ze dat uitstekend doet.
SSeagal
Niets dan goeds over deze prachtfilm. Het was zelfs meer dan ik had verwacht, aangrijpend en zeer grappig tegelijk. Toen de film voorbij was, had ik zoiets van, jammer, had nog wel meer scene's willen zien met Simon. Die lach, die opmerkingen en dat positieve, Cees Geel is gewoon Simon in de film, hij doet het geweldig!
Ongetwijfeld voor mij persoonlijk de beste nederlandse film ooit gezien! (en leuk dat de film zo heet als mijn eigen naam, haha! )
Met recht *****
Echt?! Ik vind het de grootste schoonheidsfout van de film.
Naomi Watts
Dat 17 jarig werd mij in de mond gelegt door Madecineman.
Ik was ook erg onder de indruk van Hupscher.
bjarni
Toppertje daar ben ik het helemaal over eens met mezelf. Leuke film in het begin is simon een beetje een asociale gast, en later in de film is het een sympatieke aso. Echt super leuk, heb hem een 2e keer gezien met vriendin en toen was hij in 't begin een stuk leuker omdat je de humor dan gelijk al snapt. Vond het geweldig. ook deed het me denken aan turks fruit, terwijl ik alleen 't boek heb gelezen. vreemd doch goed.
gaat dit zien.
Waku
Terechte winnaar van 4 kalveren....
Het zware tema, kanker, sterven en euthanasie worden voorafgegaan door sarcastische humor en komische dialogen.
Gevoelige onderwerpen zoals homofiliteit worden met een lach
besproken. Cees Geel is briljant,ontwapenend,grof maar toch ook weer vertederend.Een volksjongen uit Amsterdam waar uiteindelijk elke kijker sympathie voor krijgt.
Niet zien van Simon is een gemis.
Een aanrader en een film om van te houden.
cempaka
Sorry, ik ben inderdaad niet duidelijk, want met "echte" bedoelde ik niet het tegenovergestelde van "niet-echte". Ik had moeten schrijven: "Voor mij is deze film echt".
”Voor mij” had ik weggelaten omdat ik er vanuit ging dat het wel duidelijk zou zijn dat ik namens mezelf spreek. En met "echte" bedoelde ik "werkelijk", want veel dingen die in deze film gebeuren en de wijze waarop het gebracht word herken ik uit "mijn realiteit".
Het is voor mij vaak een probleem om te verwoorden wat ik voel (want als ik voel bestaan er geen woorden), waardoor ik soms “krom” kan praten of schrijven. Maar gelukkig bestaan er veel "goede verstaanders".
SaintOfKillers
Ik had me voorgenomen om deze film niet goed te vinden, vooral om mensen te irriteren
Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het een absolute topfilm vond en ik moet 'm dan ook 4,5* geven.
Helaas
Webby
Helaas
Naja...
V
De dvd heb ik gister aangeschaft. In de bios heb ik mijn tranen nog kunnen bedwingen. Vanavond, bij de herziening, dus niet. En ik schaam me er absoluut niet voor. Briljant!
Bas17
ik ben om 5 uur aan het reageren na het zien van deze film, gewoon omdat ik wil laten merken hoe goed ik hem wel niet vond.
Echt prachtfilm
De 2-dvd is nu slechts €14,95 bij DVD Valley . Als je 'm online bestelt komt er €1,95 aan verzendkosten bij.
DVD Valley winkels zitten in A'dam, Utrecht en Haarlem.
JP
ik heb m inmiddels ook binnen. Commentaartrack van Geel meegepakt, die van Terstall gaat er ook snel aan geloven. Leuke interviews op dvd2...
John Doe
DVD Valley winkels zitten in A'dam, Utrecht en Haarlem.

Oranje boven! Dit zijn de best beoordeelde Nederlandse films ooit gemaakt

De beste Nederlandstalige films per genre, volgens MovieMeter

Karakter