• 9.378.910 stemmen

Gesproken taal: Duits, Engels en Nederlands

Releasedatum: 30 september 2004

Plot Simon

"He'll change your life"

Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homoseksuele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar twaalf jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van gotti

Kan hem gelukkig nog in het filmhuis zien. Her en der in NL is hij nog (her)geprogrameerd...

avatar van HiLL

HiLL

Ben erg benieuwd naar deze film...

avatar van SaintOfKillers

SaintOfKillers

Heeft deze film eigenlijk al ooit ergens in het buitenland gedraaid?

Hier in Vlaanderen heb ik 'm nog nergens kunnen bespeuren, terwijl hier toch genoeg filmhuizen en cultbioscoopjes zijn.

Volgens mij nog niet.

avatar van gotti

Wachten tot 5 april duurde mij een beetje te lang, maar gelukkig draaide hij dan ook nog bij mij in de buurt.

Terstall is er, als één van de weinigen, in geslaagd om een perfecte combinatie te maken tussen komedie en drama. Tja...wat moet ik er nog meer van zeggen. Dat Cees Geel een geweldig acteur is (met een erg aanstekelijke lach), dat Nadja Hüpscher goed kon doorgaan als de dochter van Simon, dat de rest van de cast ook schitterde en dat Terstall een geweldig schrijver blijkt te zijn...

Een geweldige film dus, waarbij ik het net droog hield, maar waar het toch gedurende de aftiteling heel erg stil was. 4,5*

avatar van Wouter

Jij vond nadja geloofwaardig als puberdochter van Geel?!

avatar van gotti

Ik vind haar er in ieder geval niet uit zien als begin dertig.

avatar van Jordy

Jordy

Had er ook geen probleem mee, maar heb haar dan volgens mij ook nog nooit in andere films (met volwassener rollen?) gezien.

avatar van Wouter

Nooit andere Terstalls gezien? Anyway, ze scheelt maar een paar jaar met Geel. Had daar wel last van. Ze speelde ook een beetje geforceerd 'jong'. Klein smetje op een verder geweldige film, vind ik.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Toen ik Simon zag, was dat mijn eerste Terstall en had ik geen idee van de werkelijke leeftijd van Nadja Hüpscher, voor mij was ze zeer overtuigend als 18-jarige. Daardoor was ik erg verbaasd om achteraf te ontdekken dat ze zoveel ouder is. Extra knap, vind ik juist.

Heel soms kan kennis in de weg gaan zitten

avatar van Jordy

Jordy

Wouter schreef:

Nooit andere Terstalls gezien?

Niet, dus.

Dustyfan schreef:

Heel soms kan kennis in de weg gaan zitten

Ik wist het van te voren wel, dat ze in de dertig was, maar door haar, toch vrij jonge uiterlijk kan ze best door gaan voor iemand van begin twintig.

avatar van Wouter

Dan verschillen we van mening. (Overigens speelt ze jonger)

FisherKing

Ja, dat klopt ook niet, maar dit is wel de eerste film waarbij ze me niet irriteert. Dus vind ik het geen storend element in de film.

avatar van Wouter

Jij vond haar irritant in De Boekverfilming? Vind ik veruit haar beste rol.

FisherKing

Nee, haar rol in Rent-a-friend.

Nu herinner ik me ineens dat ze in De Boekverfilming ook goed speelt, maar die film heb ik na Simon gezien.

avatar van Wouter

Waar vond je haar verder irritant dan?

avatar van Reinbo

In Rent-a-Friend vond ik haar juist erug goed. Hier vond ik haar idd iets te oud voor de rol. Overigens enige minpunt en doet niets af aan de 5*

Wouter schreef:

Waar vond je haar verder irritant dan?

Babylon en stukjes van HUFTERS. Vandaar de remark. Maar ben van mening veranderd sindsdien. Sinds Simon en De Boekverfilming.

avatar van Quido

Disc Format Disc 1: DVD- 9

Disc 2: DVD-5

Feature Length Disc 1: 102 minuten

Disc 2: 40 minuten

Extra’s Disc 1: Original Theatrical Trailer, Feature Commentary Track with Eddy Terstall, Feature Commentary Track with Cees Geel

Disc 2: Documentary, Photogallery

Cap DVD € 19,99

Bron: Persbericht A-Film

avatar van starbright boy

Klinkt als de DVD die meer films in Nederland zouden moeten krijgen.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ga ik zeker kopen. Jammer dat ik niet een paar dagen later jarig ben(ben de 31 jarig) had ik hem kunnen vragen.

avatar van SilverGun

SilverGun

Dan koop je 'm voor je verjaardagsgeld!

avatar van Japie1971

Japie1971

even opa en oma lief aankijken...

spuit11

Zeer goede, mooi en droevige NL film. Je wordt echt meegesleept en je moet hem eigenlijk ook niet kijken wanneer je zelf niet al te vrolijk bent, want dan wordt je zeer zeker meegetrokken. Het enige minpuntje vind ik is dat Nadja Hupscher een dochter van 18 speelt.

avatar van Hannibal

Hannibal

Je moet de film juist kijken als je niet vrolijk bent, want deze film zorgt er meerdere malen voor dat je met een glimlach naar een vreselijke situatie kan kijken.

spuit11

Dat effect had het bij mij iig niet, ik werd er eigenlijk alleen maar verdrietiger van. Maar dat is wellicht ook het sterke van de film, het speelt heel erg op je gevoel in.

avatar van Hannibal

Hannibal

Dat laatste ben ik 100% met je eens! Ik begrijp je natuurlijk wel, het is vreselijk wat er gebeurt, maar voor mij was de film een hele grote steun, en ik denk dat het voor kankerpatiënten ook een film is om te zien. Ze worden er vast niet verdrietiger van dan ze al zijn. Toen ik de film in de bioscoop zag, zaten er ook een aantal kankerpatiënten in de zaal en ze verlieten na de film geëmotioneerd, maar toch glimlachend de zaal.

spuit11

Er zaten ook zeer mooie momenten in, en het was ook niet allemaal één doffe ellende. Maar als je zelf niet lekker in je vel zit, blijven die dingen juist hangen. En je moet idd proberen overal het positieve van in te zien

avatar van E V

E V

Een Nederlandse film in Amsterdam-Zuid met humor, gevoel, super acteerwerk door Cees Geel die een macho met kanker speelt en Marcel Hensema die een homoseksuele tandarts speelt. Twee vrienden.

Luchtig worden taboes als homo-huwelijk en euthanasie zonder oordeel verfilmt. Goede casting.

regie van Eddy Terstall.