Genre: Komedie / Drama
Gesproken taal: Duits, Engels en Nederlands
Releasedatum: 30 september 2004
Plot Simon
"He'll change your life"
Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homoseksuele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar twaalf jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn.
Simon Cohen
Bram
Nelson
Floris
Chr.s
Helemaal mee eens, ik kreeg het gevoel na het kijken van deze geniale film (5*+ top10 nominatie overigens) de hele wereld aan te kunnen.
Zelden zo ontroert geweest na het kijken van een film.
FisherKing
Meer dan alleen Zuid, toch?
Ja. Maar verklaar even die afwaardering naar 4.5 Wouter ?
beefje
was het bij jullie ook zo stil in de zaal toen de aftiteling begon? kippenvel!
Chr.s
Jup
bewijs dat het een goede film is
jammer dat hij niet genomineerd was voor een oscar. Die amerikanen konden een beetje homoseksualiteit op het witte doek weer eens niet aan...
BoordAppel
Erg negatieve recensie in de Mikro Gids. Kreeg 2 sterren van de 5 van ene HS. Binnenkort maar eens huren deze film.
bewijs dat het een goede film is
En Zus & zo dan?
NCRV kan ook niet tegen homosexualiteit. Kost de film zo maar 3 sterren.
Cees Geel acteert overtuigend de vleesgeworden domheid, Simon, een luidruchtige Amsterdamse grapjas en coffeeshophouder die zich een weg blowt naar een lokaal drugsimperium, met behulp van een uitkering. Lachen!
Zo iemand die een motoragent een lid van de Village People noemt. lachen!
En die de Thaise bevolking het woord 'buurman' leert. Lachen!
Het eerste deel irriteerde me zo dat het tweede deel, waarin Simon kanker krijgt, volkomen langs me heen ging. Wat een overschatte film.
Simon was dit jaar onze mislukte Oscar-inzending. Die Amerikanen snapten natuurlijk niets van deze proletenfilm.
Lachen!
Tja.
FisherKing
Dat is geen recensie meer, maar doelbewust hakwerk. Ik ken de frustratie van de schrijver niet. Een diepgewortelde homohaat ofzo ?
Da Jando
"Ah, eindelijk iets gevonden waar ik deze film mogelijk op kan pakken voor in mijn Mikro Gids recentie! Lachen!" Kritiek mag, maar dit is gewoon gezwats en raakt kant noch wal. Kom op zeg, wat is dit nou voor recentie.
Quido
Pfff en dan zijn er vast ook nog domme mensen die meteen gaan roepen dat de schrijver wel gelijk zal hebben "want het is een Nederlandse film !"
Waarschijnlijk iemand die horendol werd van alle positieve recensies en de film zelf niet kon pruimen. Dan krijg je zo'n resultaat.
Hannibal
En Zus & zo dan?
Kwamen daar ook blote tieten in voor? Want dan was dat waarschijnlijk de druppel bij Simon.
JP
buiten het feit dat ie Simon afzeikt, is het ook nog eens een uitermate kutrecensie. Lachen!
Met dit gedeelte ben ik het volledig eens, Idd. Lachen! 5*
Deze film deed me werkelijk waar helemaal niets.. niet lachen!
Dat pleit dan niet voor je....
Verwonderlijk is het niet dat iemand zich wil afreageren als hij deze film kut vindt. Als je ziet wat voor zielige reacties je op je dak krijgt
beefje
volgens mij was dat ook nog eens te zien ja!
en euthanasie natuurlijk ook, dat werd ze toch allemaal iets te veel...
Hannibal
Ik bedoelde eigenlijk in Zus & Zo, omdat die wel was genomineerd, daar konden ze waarschijnlijk nog nét met de homosexualiteit leven, maar als daar ook een blote borst aan te pas was gekomen, dan had hij het waarschijnlijk niet gehaald.
Simon, ja... homosexualiteit, blote borsten, euthanasie, dat is natuurlijk teveel van het "slechte".
Ow ok...misunderstanding
iig wel heel jammer dat ze niet genomineerd waren.
Kan niet wachten tot ik hem weer kan zien...
Madecineman (moderator films)
Ja en vergeet de DRUGS niet he. Dat kunnen die amerikanen en de luitjes van de NCRV natuurlijk ook helemaal niet handelen.
Sjef werkplaats
Aangerijpende film... zeker als je zoiets bij je naasten hebt meegemaakt... deels dan.
FisherKing
Overigens is Mikro gids een KRO ding hoor.
xangadix
De recensie in de mikrogids is vrij ongenuanceerd en ik ben het er niet mee eens, maar ik kan me voorstellen dat mensen zich ergeren aan Simon's stoere flauwe grappen de hele tijd. Ik had er op een gegeven moment ook bijna genoeg van, maar dat heeft me er niet van weerhouden de film 4 sterren te geven.

Oranje boven! Dit zijn de best beoordeelde Nederlandse films ooit gemaakt

De beste Nederlandstalige films per genre, volgens MovieMeter

Karakter