• 9.381.171 stemmen

Gesproken taal: Duits, Engels en Nederlands

Releasedatum: 30 september 2004

Plot Simon

"He'll change your life"

Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homoseksuele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar twaalf jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van maurice32

maurice32

vandaag eens kijken , ben benieuwd .

avatar van maurice32

maurice32

goeie film ... 4,5 ster

avatar van mug13

mug13

Bij de Nederlandse film ben ik altijd extra kritisch,maar echt niks negatiefs over deze film.Cees Geel zet een hele mooie overtuigende rol neer uitstekend acteer werk.Ben zelf niet zo emotioneel aangelegd maar deze film bezorgde mij een brok in mijn keel(aparte ervaring nog nooit gehad bij een film).Eind conclusie:deze film moet je zien of gezien hebben,wij Nederlanders kunnen dus toch mooie films maken,DIKKE 5* voor deze prachtige film.

avatar van Pierre1965

Pierre1965

Begint als zo een typische platte nederlandse film.

Waarschijnlijk vanwege de vlotte wisselingen in scenes en de humor doorgekeken.

Ook het sterke acteren, viel steeds meer op.

Gelukkig, want Simon won steeds meer mijn symphatie.

Wat me uiteindelijk brengt om 4* te geven is het verhaal aan zich.

Want toch blijven zitten tot 1 uur s'nachts en dat op een doordeweekse dag.

Ik moest het einde gewoon zien zonder onderbreking.

avatar van Hauer_Paul

Hauer_Paul

Fantastische film van Nederlandse bodem!

avatar van Grizzly3030

Grizzly3030

Zeker wel een van de beste Nederlandse film ooit gemaakt. Mooi, gevoelig en zeker ook supergeestig. Een geweldige Cees Geel en Marcel Hensema.

avatar van Film Pegasus

Ik had deze film al een tijdje liggen, maar ik verwachtte niet erg veel van de film. Raar eigenlijk, de film zat in de Quality Film Collection met een zogezegde B-kant (extra DVD in het doosje) met de film Grimm. Die sprak me wel aan en omdat Simon in de top 250 leek het me leuk om die op termijn ook maar eens te bekijken. Bij deze dus.

Wat begon als een film met het gevoel van een typisch Nederlands verhaaltje te creëren werd gewoon een zeer emotioneel een aangrijpend verhaal dat je omverblaast. Fascinerende scènes die echt de vinger op de wonde leggen en er geen doekjes om draaien. Met gepaste humor die mooi aansluit op het drama en het geheel een realistisch beeld geven. Geen slapstick maar ook geen melodramatisch gedoe. Dit is realiteit en is zowel hard als menselijk.

Persoonlijk de beste Nederlandse film ooit gemaakt. Vlamingen kijken sowieso al anders tegenover Nederlandse films. Al hebben evengoed titels als Zaak Alzheimer, Ex Drummer of Helaasheid der dingen het minder goed gedaan in Nederland terwijl ze zo bekend zijn in Vlaanderen. Simon is in elk geval een uitzondering dat me enorm aansprak.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Mooi geschreven en terecht zo hoogd beoordeeld!

Goed te horen dat ook een Belg een werk als dit kan waarderen!

avatar van RickStarMovie

RickStarMovie

Begint zeer sterk maar vind hem na een tijdje toch wat afzwakken...

avatar van ArnoldusK

ArnoldusK

• 2060 stemmen

Nou ja, zware tegenvaller.
Had ook een mooie prent verwacht na het lezen van alle reacties hier.. Maar come on.
Van de hak op de tak (is er een scene die langer dan 1:30 minuut duurt?) , natuurlijk flauwe (Nederlandse) dialogen, geen enkel gebruik gemaakt van muziek en wat betreft visueel nu ook niet bepaald een hoogstandje. Kortom; geen film voor mij.

Maar wel hier en daar een leuke grap ("Klaar is Kees", "Neuke?") en een leuk einde (behalve dat van de sprong in het diepe, tsja).
Haalt net een 3.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

De scènes mogen dan wel niet zo lang duren, (in mijn beleving vond ik de film ruim de tijd nemen, overigens kan ik me hier wel wat bij voorstellen) denk ik dat er wel duidelijke verhaallijnen in Simon zijn te vinden en dan kon je ook zien dat meerdere scènes een grote scène vormde. Daarnaast vind ik zo'n ''Morgen ben ik de bruid''-stukje toch wel veel pakkender dan een soundtrack onder wat gejank zetten, Simon komt recht in je gezicht. En om het einde nou leuk te noemen, vind ik, al vond je de film een 0,5 ster waard, erg ongepast aangezien het thema.

Ik vond het knap dat een film je emotioneel aan 2 kanten kan raken. positief en negatief. mooi gedaan, subtiel en grof op de juiste momenten..

avatar van Vester

Vester

Het genre zegt het al: op een komische manier iets dramatisch als het leven naar je eigen dood weergeven. Mooie film.

avatar van gi4nt

gi4nt

Mooie film, jammer dat vaak kritisch over NLse films gedaan wordt, dit is een meer dan duidelijk voorbeeld van een film met topklasse!

Sterk verhaal, goed weergegeven en overtuigend gespeeld. En hoog emotie-gehalte.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Een lach en een traan. Simon heeft het allebei in zich. Echt een ijzersterke film blijft dit.

Ondanks dat er een paar, waaronder de Mol absoluut niet kunnen acteren maakt dit de film niet slechter. Geel speelt 1 van de beste Nederlandse rollen die ik ooit heb gezien.

De interactie tussen Simon en Camiel is grandioos. Zo verschillend, maar ze weten precies wat ze aan elkaar hebben. En humor sleept ze altijd weer door de moeilijkste momenten heen. Zwaar verdiend zo hoog in de top 250. Verhoog mijn stem naar 4 sterren.

avatar van Rosicky

Rosicky

Aardig. Beter dan verwacht ook. Sentimenteel, maar niet overdreven vals. Cees Gaal is buitengewoon sympathiek, ook de anderen zijn erg goed. Het einde is een beetje net niet. Mooi.

avatar van Tup&Joep

Tup&Joep

Een van de betere Nederlandse films. Geweldige rol van Cees Geel.

Rory Breaker

Blijft voor mij de beste Nederlandse film die ik gezien heb. Eerste 1 uur is lekker luchtig met een geweldige Cees Geel. Wat heeft die kerel een aanstekelijke lach zeg De humor is geweldig met leuke scheldwoorden:) Vooral het stukje waarin Geel Duits praat over die zwarte Jimmy. Echt hilarisch Na het 1ste uur wordt ie steeds serieuzer wat eindigt met een hele mooie eindscene. Vooral de flashbacknaar Thailand met de zin:"Het is toch wel hoog he." pakte mij opnieuw in. Geel is echt geweldig en het verslappen van zijn gezondheid is ook heel goed in beeld weergegeven. Toch laat de film af en toe wat steekjes vallen met wat minder geacteerde scenes. Ook oogt Hupscher bepaald niet als 19-jarige.
Ondanks dat blijft het mijn favoriete Nederlandse film en twijfel ik sterk of ik hem naar 4,5* moet opschroeven.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

D'n Hollander wil plat.. tis nie anders.

??????????????? beetje vreemde reactie. Je hoeft niet alles leuk te vinden maar, oke.

D'n Hollander wil plat.. tis nie anders.

Hmm, beetje raar wat je zegt. Smaken verschillen toch?

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

D'n Hollander wil plat.. tis nie anders.

Platte humor kan zeker leuk zijn. Zelden moet ik lachen om een Nederlandse Komedie of film, maar Simon knalde de ene na de andere oneliner eruit en ik moest er gewoon nog steeds om lachen. Die kop van hem erbij, meesterlijk.

jorriroosen

Rory Breaker orbit moet ook veel reacties plaatsen, anders gaan zijn aantal geschreven berichten niet snel genoeg omhoog en dat is niet echt stoer

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Zo geraakt mijn berichten tellertje ook wel boven de 10.000

jorriroosen schreef:

Sja, als je het een kutfilm vindt, mag je dat van mij best zeggen, maar doe de mening van anderen dan niet af.

Rory Breaker schreef:

hahah ja ik vind het ergens ook wel komisch. Hij plaatst even een droog berichtje en iedereen zit er meteen op. En hij lacht zich kapot om al dat commentaar.

avatar van speranza

speranza

Wat acteert Cees Geel goed in deze aangrijpende film. Prachtige beelden van Thailand en gelukkig geen preuts gedoe.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

SnakeDoc schreef:

Zo geraakt mijn berichten tellertje ook wel boven de 10.000

Alsof ik hier zoveel post Post hoogstens een keer of 6 per dag op MoMe, en dan nog vaak op het forum..

avatar van aspro

aspro

heeft me diep ontroerd die film,zeker als je aan de lijve hebt meegemaakt wat simon op het laats meemaakt.

denk dat deze film nog lang in mijn gedachte blijft.

avatar van chevy93

chevy93

Zo, veel mensen hebben gisteren deze film gekeken.