Genre: Romantiek / Drama
Met onder meer: Julia Stiles, Sean Patrick Thomas en Fredro Starr
Releasedatum: 12 april 2001
Bekijk via NLZIET
Plot Save the Last Dance
"The Only Person You Need To Be Is Yourself."
Sara groeit op in een stadje in Illinois. Ze is dol op ballet en droomt ervan ooit aan de befaamde Juilliard School te studeren. Wanneer haar moeder omkomt bij een verkeersongeval moet Sara haar grootse toekomstplannen echter opbergen en ze trekt in bij haar vader, Roy, een muzikant uit Chicago, die jaren geleden vrouw en kind heeft verlaten. Zo belandt Sara in een voor haar totaal onbekende multiraciale en multiculturele schoolomgeving. Aanvankelijk heeft ze het moeilijk om het overlijden van haar moeder te verwerken. Maar spoedig vindt ze soelaas bij de kleurlinge Chenille, een tienermoeder en oudere zus van de knappe en begaafde danser Derek, die Sara in de hip-hop cultuur inwijdt.
Sara Johnson
Kenny
Diggy
Arvel
bridget
Weer zo'n soort film waar je niet van kan blijven stilzitten! Na het zien ervan had ik meteen zin om ook zo te kunnen dansen! Een aanrader!
ItaliaLatinaMche
Gezellige film voor als je even niet zo vrolijk bent.
3,5 Ster
morpheus
Ik twijfel een beetje tussen 2,5 en 3 sterren, de film zelf is 2,5 maar ik heb een zwak voor mevrouw Stiles dus ik maak er maar 3 sterren van. Moet er bij vermelden dat het alweer een tijd geleden is dat ik de film aanschouwde. Het was in iederegeval een sympathieke film met een lekkere soundtrack en goede choreografie maar wel voorspelbaar.
Voorlopig even ***
mikey
een mooi blank meisje leert discodansen van urban knul in de grote stad. het leven is er best wel zwaar.
salvatore
- 1937 berichten
Wijvenfilm
kansloze en kleuterige opmerking.
Maar ja over de film. Hoewel het allemaal cliché is en flink aangedikt is het toch vermakelijk. Het sfeertje is goed en na afloop toch wel een big smile op mn face en had meteen zin om de kroeg/disco in te duiken, maar ja morgen vroeg op dus dat zit er niet echt in. Gewoon een goede film die doet wat hij moet doen.. entertainen 3.5*
Angie
alhoewel ik bij de eerste minuten al wist hoe het afliep, heb ik me toch goed vermaakt. het is een beetje a la dirty dancing maar dan niet zo poezelig en tuttig als die mierezoetesuikerbollenfilm.
hoofrolspelers waren goed, soundtrack was goed sfeertje goed, kortom angie heeft zich gisteravond vermaakt.
Captain Pervert
^^ Sluit ik me bij aan. Al had ik van verschillende mensen gehoord dat het echt een mooie film was, ik vond hem vrij doorsnee verder, maar wel leuk vermaak. Zou hem niet in mijn eentje gekeken hebben trouwens, ik was op de borrel bij een vrouwpersoon vandaar.
Je hebt èchte "vrouwenfilms" (Mona Lisa Smile, The Horse Whisperer) en "vrouwenfilms waarbij de man niet per se zijn haren uit zijn hoofd rukt". Deze viel gelukkig in de laatste categorie.
3 sterren.
boondock
weet iemand hoe dat nummer heet in de film wanneer die neger leert 'hoe je op een stoel moet zitten en leert dansen..?
Angie
zou je misschien in gevolg het woord neger weg willen laten.....en dan vooral de combinatie die neger. dank u
salvatore
- 1937 berichten
ja inderdaad. Neger, wijvenfilm.. Leer is een beetje respect kennen.
boondock
Wat is er mis met het woord neger? Ik ben zelf ook een neger..
Maar goed, ik zal wat meer respect tonen jegens de mensheid..
Maar weten jullie hoe dat nummer heet?
Angie
naar mijn weten is het woord neger van vroeger al een scheldwoord, vandaar mijn opmerking.
hmm het ligt voor op mijn tong, ik zal even kijken voor je.
boondock
Dank je Angie, maar ik kan daar niet zien welke nummers er op die cd staan..
maar iig bedankt
Angie
huh?? de nummers staan eronder, bij tracklist moet je kijken, volgens mij is het nummer 2 het nummer dat je zoekt....
anders doe je het in stappen: www.bol.com en dan bij muziek save the last dance intoetsen, dan moet het eigenlijk lukken....
ikheb hem, dank je
Donell Jones - U know what's up
thanx..
Btw kijk is bij je berichten
Captain Pervert
Jij behoorde zeker tot die groep mensen die 'neger' vanwege de negatieve lading uit de Van Dale geschrapt wilde zien? Ga toch weg man... Voor de goede orde, "nikker" is een scheldwoord.
Trouwens, ik wil het woord "karton" uit het woordenboek geschrapt zien, omdat ik me ernstig geschaad voel wanneer mensen dat woord gebruiken.
Wat is er mis met het woord neger? Ik ben zelf ook een neger..
Hehehe, de ultieme dooddoener. Bravo
mikey
elk zwart figuur in deze film was of een gangster of had een onwettig kind of keek neer op de zwarte medemens.. kijk dan liever naar een spike lee joint!
La dormeuse
het verhaal is vrij standaard, maar verschillende personages vind ik erg leuk neergezet, Chenille bijvoorbeeld. Gewoon een schattige film.
[email protected].=-
Sinds wanneer mag het woord neger niet gebruikt worden?? Das toch echt een gewoon Nederlands woord hoor..
Wat_Jij_Wil
Eigenlijk zou je 'die bruine' moeten zeggen... blanke is immers ook correct. Maar dat staat nog lozer. Nu maar weer verder over de film?
ik kijk vanavond...
mikey
ja, maar wel een blank woord! dus fout, jammer. zwart mag eigenlijk ook al niet want ik ben zelf niet wit, maar blank.
Angie
tjonge jonge wat een gedoe om mijn opmerking. maar als jullie een beetje goed gelezen hebben vond ik de combi DIE neger niet leuk. net als je zegt die buitenlander of die blanke. maar goed ik hou er over op voor dat ik weer een vloedgolf over mij heen krijg.
Rujar
Blank is kleurloos. Lijkt mij ook niet correct.
Ik ben nou niet echt kleurloos. Ik voel mij ook niet gediscrimineerd waanneer iemand blanke tegen mij zegt.
Usher girl
Mij favortie film.
echt leuk film zo mooi.
de lifde kan geen wit of zwaart.
ik ben wit en ik heb een zwaart man al drie jaar. hij is mijn eerst man en I love him

Save the Last Dance 2
2006

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Freedom Writers
Drama / Biografie, 2007