• 9.373.984 stemmen

Save the Last Dance (2001)

Romantiek / Drama | 112 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: Thomas Carter

Met onder meer: Julia Stiles, Sean Patrick Thomas en Fredro Starr

Releasedatum: 12 april 2001

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Save the Last Dance

"The Only Person You Need To Be Is Yourself."

Sara groeit op in een stadje in Illinois. Ze is dol op ballet en droomt ervan ooit aan de befaamde Juilliard School te studeren. Wanneer haar moeder omkomt bij een verkeersongeval moet Sara haar grootse toekomstplannen echter opbergen en ze trekt in bij haar vader, Roy, een muzikant uit Chicago, die jaren geleden vrouw en kind heeft verlaten. Zo belandt Sara in een voor haar totaal onbekende multiraciale en multiculturele schoolomgeving. Aanvankelijk heeft ze het moeilijk om het overlijden van haar moeder te verwerken. Maar spoedig vindt ze soelaas bij de kleurlinge Chenille, een tienermoeder en oudere zus van de knappe en begaafde danser Derek, die Sara in de hip-hop cultuur inwijdt.

avatar van Jordy

Jordy

Ik zal de clichés maar niet als minpunt noemen bij deze film, want dat weet je natuurlijk bij dit soort films. Ik vond de film matig. Er zitten wat leuke momenten in (als ze leert op hiphop te dansen bijvoorbeeld), maar verder is het nogal een flauwe bedoening allemaal. Het leek me van tevoren leuk om te zien hoe een net meisje een relatie zou krijgen met één of andere gangster, maar die zwarte gast is hardstikke braaf en netjes, die relatie was dus niet echt bijzonder. Er wordt geprobeerd wat maatschappelijke problemen aan te snijden, maar echt overtuigend is het allemaal niet. Bovendien laat het einde een paar verhaallijnen onbeantwoord. 2 sterren.

avatar van Lisa

Lisa

Dit was echt een van de leukste films die ik de afgelopen tijd heb gezien. Toen ik de bioscoop uitkwam was ik echt een paar uur vrolijk. Er zitten onwijs gave scenes in metonwijze moves erin. Als je deze film kijkt krijg je vanzelf zin om uit te gaan. Ik vind het echt onzin dat er geen verhaal in zou zitten, en al was dat zo, het is een hardstikke lekkere film die je echt moet zien.

XXXXXXXXXXXX Lisa

avatar van iman

iman

LEUKE FILM LEUKE FILM!!....echt zo'n FEELGOOD MOVIE!!....hehe... en hele SLAMMIN HIPHOP MOVES hehehe

avatar van dttom

dttom

onwijs zeg

avatar van azreal

azreal

Erg voorspelbaar, maar wel een leuke film om met je vriendin naar toe te gaan. 3 sterren.

avatar van LadyLuck

LadyLuck

Ja ik vond hem wel goed. Maar ja ik ben dan ook een vrouw haha. Kan wel begrijpen dat mannen hem niet goed vinden. Want er zaten wel wat slechte dingen in. Maar ik vond hem wel erg romantisch!

avatar van DeVanteDegrate

DeVanteDegrate

Ik zal niet teveel zeggen over deze film, want dat zal ik maar aan de vrouwen overlaten. Ik vond het verhaal een beetje erg vergezocht. Ook het feit dat het meisje als enige blanke op een zwarte school zit (een beetje overdreven, maar het zou theoretisch mogelijk zijn) en dan ook gelijk geaccepteerd wordt. Ze wordt helemaal niet gepest ofzo, wat toch wel zo realistisch zou zijn, maar pas aan het einde van de film komen er ineens aanmerkingen op. Ik denk dat dit wel een film zal zijn waarbij niet op dit soort dingen gelet moet worden, maar war gewoon naar gekeken moet worden met een bak popcorn. Vind ik OK, maar dan geef ik de film toch nog steeds niet meer dan 2,5 ster. Een beetje laag niveau deze film.

avatar van kuifje

kuifje

ik vind de film goed, maar geen bioscoopfilm een goed verhaal waar ik me zeker iets van kan voorstellen. het is een soort dirty dancing van deze tijd. de grote liefde tussen twee culture vind ik buiten gewoon mooi uitgebeeld alleen iets overdreven. het is zeker de moeite waard om deze film te kijken alleen moet je overwegen of je hem thuis of in de bios kijkt maar wil je in de loop ven deze dagen naar de bios dan koosik deze of 15 minuts verder draait er niet meer! veel plezier met kijken.

avatar van Kaat

Kaat

Ik vond dit dus echt een onwijs gave film, hij draait inmiddels al niet meer in de bioscoop maar ik ben er twee keer heen geweest. Dr zit ook niet zo'n heel goed verhaal in maar het raakt je wel en de muziek is egt lekker.

avatar van Etienne U

Etienne U

Leuke film als je met een meisje op de bank zit ofzo.....vond het niet echt iets voor in de bios.....misschien met alleen om die vette muziek die er door de film heen gedraait werd wel........maar ja 3 sterren van mij!

avatar van Sander

Sander

Ik vond het aardig om de film te zien SAMEN met mijn vriendin, maar 1 er zat een voorspelbaar verhaal in, 2 allemaal niet erg spannend. 2 sterren

avatar van aburefan

aburefan

dit is nou precies zon film die ik nooit van me leven wil ga zien

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Deze film is leuk en heeft leuke muziek dus kijken !!!

avatar van Judith

Judith

Standaard verhaaltje, maar de muziek en de moves maken het helemaal goed!!!

avatar van filmfreaky

filmfreaky

Ik vond ut een errug goede film, goed onderwerp, goede acteurs enz. En ook ut dansen was errug tof. ***1/2 ster waard vindik.

avatar van Eef

Eef

Ik vond het ook een erg goede film. Goed verhaal, goede spelers enz. Kortom 4 sterren ****

avatar van Engel_Eyes

Engel_Eyes

ik vind het echt een goede film

avatar van Miss_T

Miss_T

Ik vond 'm ook kewl. Kheb 'm net nog gezien op canal+ en ik vind 'm nog steeds leuk na 5 x. Die album ervan is ook goed. Tenminste als je van r&b en rap houdt like me xies

Miss_T schreef:

IamBernie

rofl, So 0wneD

avatar van amv@123

amv@123

Leuke film, kreeg gewoon zin om ook zo te leren dansen.;-)

avatar van annie2070

annie2070

Leuke film met nog betere soundtrack

avatar van darkcity

darkcity

De film heeft humor, drama, romantiek, alles dus.
De film is erg vermakelijk en de personen zijn interessant.
Er zitten een paar hele leuke momenten in, bv als Sara met Derek in die trein die vrouw een beetje sarren .
Elke keer als ik de film weer zie ben ik weer vrolijk, en de soundtrack is ook lekker ! ****

avatar van Hemdale

Hemdale

Redelijke film, ook al had ik wel vaak het gevoel van bepaalde fragmenten dat ik die wel eens vaker was tegengekomen in andere films.

avatar van Peter

Peter

Veel van hetzelfde in een typische MTV-film. But who cares: Lekkere muziek en leuke hoofdrolspelers.

Het einde mag wat mij betreft in de top 10 van meest voorspelbare eindscenes. Goede boodschap.

3,5 sterren.

avatar van tovenaar

tovenaar

Goh, een tijd terug deze film gekeken en toen vond ik hem zéér miniem. De laatste twee weken heb ik echter al twee keer meegemaakt dat deze film op stond als ik thuis kwam (huisgenoten). Ik ben twee keer nog een kwartiertje blijven hangen, maar dit is echt absoluut ongeveer het meest tegenovergestelde wat ik kan bedenken van wat mijn smaak is.

Gelukkig kon ik afwaarderen naar een 0,5 . Enfin, laten we maar snel over goede films gaan praten, daar worden we (tenminste ik ) een stuk vrolijker van!

avatar van joan

joan

Ik vind het een heel mooie film ik zou hem graag kopen denk ik

Het is een prachtige film echt meer heb ik niet te zeggen

ries

echt een leuke film kan hem wel 100 keer kijken echt geweldig en die muziek echt gaaf!!!!