• 9.375.149 stemmen

Save the Last Dance (2001)

Romantiek / Drama | 112 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: Thomas Carter

Met onder meer: Julia Stiles, Sean Patrick Thomas en Fredro Starr

Releasedatum: 12 april 2001

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Save the Last Dance

"The Only Person You Need To Be Is Yourself."

Sara groeit op in een stadje in Illinois. Ze is dol op ballet en droomt ervan ooit aan de befaamde Juilliard School te studeren. Wanneer haar moeder omkomt bij een verkeersongeval moet Sara haar grootse toekomstplannen echter opbergen en ze trekt in bij haar vader, Roy, een muzikant uit Chicago, die jaren geleden vrouw en kind heeft verlaten. Zo belandt Sara in een voor haar totaal onbekende multiraciale en multiculturele schoolomgeving. Aanvankelijk heeft ze het moeilijk om het overlijden van haar moeder te verwerken. Maar spoedig vindt ze soelaas bij de kleurlinge Chenille, een tienermoeder en oudere zus van de knappe en begaafde danser Derek, die Sara in de hip-hop cultuur inwijdt.

zo mooi vond ik hem niet, ook al hou ik wel van dans

avatar van lady-sisi

lady-sisi

dit is echt een film waar ik van hou met lekkere hip hop

avatar van nightbreed

nightbreed

Begint redelijk goed maar eindigd als een te lang gebakken bitterbal...klef en niet te pruimen.

Cijfer: 2,5

avatar van Detona

Detona

Het is allemaal net even TE, het rassenverschil, de mensen.. Het gezwijmel. Maar toch wel leuk als schoolfilm ofzo.

avatar van Thomas83

Thomas83

Inderdaad, allemaal iets te overdreven, wat teveel oppervlakkig moralisme.

Op het gebied van de dans-scenes blinkt de film niet eens uit, van wat ik me kan herinneren.

1.5* maar voorlopig. Als ik hem vanavond weer mocht kijken dan verander ik het cijfer misschien nog.

avatar van Leviathan

Leviathan

donnie darko schreef:

Ik snap toch echt niet wat iedereen hier zo goed aan vind. Ik vind dit gewoon de iets betere versie van crossroads.

Deze film probeert namelijk ook iets te veel politiek verantwoord uit de hoek te komen, maar dat maakt de film alleen maar belachelijker want het hele racismeverhaal wordt niet goed uitgewerkt en is gewoon belachelijk. Ook al de andere zijverhaaltjes zijn belachelijk en het had van mij veel meer over de dans mogen gaan. Ik ben geen dansfreak maar in dit soort film mag dat wel van mij. Maar in de hele film gaat het misschien een halfuurtje over de dans en al de rest over het rassenverschil.

Voor de rest staat ook iedereen niet bijster te acteren, vooral Julia Stiles vond ik op momenten heel irritant, en het verhaal is gewoon wat aan de flauwe kant.

Ik zou normaal 1* geven, maar de laatste moderne dans die ze doet op de auditie zorgt er toch voor dat het nog een 1.5* wordt.

Helemaal mee eens. Dat mensen deze film 5* geven, maarja 70% van de mensen die deze veel sterren geven zijn 13 jarige meisjes volgens mij

avatar van Thomas83

Thomas83

Echt te oppervlakkig deze film, en inderdaad ook nogal overdone, en de muziek- en dans-scenes zijn niks bijzonders. Op de auditie-scene op het einde na. Doe mij dan maar Coyote Ugly. Die film heeft tenminste nog wat leuke muziek, en de altijd goede John Goodman. Al vond ik de vaderrol in deze film ook nog wel een lichtpuntje. Die aandoenlijk onhandige vader. Best leuk gespeeld. Ook Sean Patrick Thomas speelt nog wel aardig.

1.0* dankzij die rollen en de catfight tijdens gym..

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Redelijke film die naarmate hij vordert steeds clichématiger wordt. Ik vond het dansen niet echt geweldig en het had net zo goed weggelaten kunnen worden. Het einde was een beetje sleazy en voorspelbaar.

2,5 sterren.

avatar van lienaa

lienaa

ik vind het wel een mooie film.

ik hou ook wel van films met dans.

inderdaad wel een beetje overdreven met het rassen verschil..

maarja

avatar van Liesjj_x

Liesjj_x

Hele mooie film vond ik... prachtig gedanst!

Vooral op het einde... kon ik ook maar zo dansen

avatar van veron35

veron35

Is deze film qua plot en acteerwerk net zo slecht als Step up? Of kwam dit dichter in de buurt bij Dirty Dancing?

avatar van 606

super mooie film en een zielig verhaal dansen was geweldig.

avatar van 606

wat ik ook wilde zeggen is dat ik het verhaal zo mooi vind omdat zij blank is en hij een andere huidskleur heeft.

en hun voor elkaar gaan en niet luisteren naar wat andere zeggen.

en ja zij was erg mooi om te zien

avatar van Smantt_x

Smantt_x

een zeer goede aanrader. het is gewoon Liefde en het maakt niet uit hoe en wat ze blijven van elkaar houden prachtig

5* deel 2 is hier niets bij

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Wel een leuke film voor een keertje als je in de mood bent. Het verhaal is wel leuk en de muziek gaat wel maar de film is niet erg bijzonder. 3.0*

Heb je er één gezien, dan heb je ze allemaal gezien. Ze zijn echt allemaal hetzelfde, die dansfilms, met enig verschil in achtergrondthema. Voorspelbaar!!! Niet gezegd dat deze niet vermakelijk was. Heb me niet verveeld al vond ik de acteerprestaties magertjes. Het racismeverhaal wordt wel erg 'zwart-wit' neergezet en op een 'gemengde' school zitten toch meer blanke leerlingen dan die 2 die ik in de film gezien heb? Lekkere muziek en fantastische dans! Zucht... Ik wou dat ik dat kon!

avatar van keoma

keoma

film is goed voor een keer te zien 3 sterren

avatar van 1991

1991

Vond hem wel oke, ook al was het een standaard verhaal.

Leuke dans.

* * *

avatar van Biatch

Biatch

Tjah, Save the Last Dance. Een film waar ik eindeloos naar kan kijken.

Als grote filmliefhebster sinds jaar en dag zie ik ook heus wel dat het verhaal standaard is, dat er enorm in zwart-wit gedacht wordt en dat het eigenlijk een groot sprookje is.

Toch heeft deze film een speciale betekenis voor mij. Dat is de reden waarom hij in mijn top 10 staat en blijft staan, tussen films die in tegenstelling tot deze, wel geschiedenis hebben geschreven.

avatar van ML Webdesign

ML Webdesign

Schitterende film, blijft ook na een aantal keer nog mooi.

Goede actrice ook!

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

OK film, niets meer, niets minder.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

bwa, geen slechte film, ik geef hem toch een drietje, er waren toch wel momenten die ik wel vet vond

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Geweldige film. De combinatie van ballet en hiphop in de een film is leuk om te zien. Het verhaal is niet standaard als bij de gewone films. Ik vind dat het wel wat speciaals heeft. Julia stiles heeft het goed gedaan. Verder zitten er leuke nummers in.

avatar van Bloody Mary

Bloody Mary

Hele mooie film. Al drie keer gezien maar blijf hem goed vinden. 4*

avatar van Carolaah

Carolaah

Nice. Leuk verhaal, lekkere soundtrack, goed acteerwerk en vind het helemaal mooi dat de film om dans draait en er mooi in verwerkt wordt.

Tja misschien net geen 4,0, maar een 3,5 vind ik te laag.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Echt een waardeloze film. Vooral door Julia Stilles.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Mwah, net herzien aangezien mijn lieftallige zus hem ook ana het kijken was maar hij was een stuk minder. Ook wel logisch natuurlijk, maar toch begint ie matig te worden.

avatar van missl

missl

niet zo leuk dat ik deze film nu elke dag wil zien maar zeker vermakelijk.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

mooie film. sommige momenten waren zeer ontroerend. goede acteerprestaties ook, mooi verhaal. Beter dan het tweede deel! een 4

avatar van starbright boy

Aanvallende post verwijderd.