• 9.374.635 stemmen

Save the Last Dance (2001)

Romantiek / Drama | 112 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: Thomas Carter

Met onder meer: Julia Stiles, Sean Patrick Thomas en Fredro Starr

Releasedatum: 12 april 2001

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Save the Last Dance

"The Only Person You Need To Be Is Yourself."

Sara groeit op in een stadje in Illinois. Ze is dol op ballet en droomt ervan ooit aan de befaamde Juilliard School te studeren. Wanneer haar moeder omkomt bij een verkeersongeval moet Sara haar grootse toekomstplannen echter opbergen en ze trekt in bij haar vader, Roy, een muzikant uit Chicago, die jaren geleden vrouw en kind heeft verlaten. Zo belandt Sara in een voor haar totaal onbekende multiraciale en multiculturele schoolomgeving. Aanvankelijk heeft ze het moeilijk om het overlijden van haar moeder te verwerken. Maar spoedig vindt ze soelaas bij de kleurlinge Chenille, een tienermoeder en oudere zus van de knappe en begaafde danser Derek, die Sara in de hip-hop cultuur inwijdt.

avatar van donnie darko

donnie darko

Ooit een stuk van gezien. Vond hem toen rotslecht, heb hem maar afgezet. Ga dus ook geen stem geven.

avatar van queenie

queenie

onverwachts een erg mooie film. Had hem al een hele tijd liggen en gisteren eindelijk eens gekeken, maar de laatste tijd valt me op dat de films die lang blijven liggen verrassend goed uitpakken. goed geacteerd. 4*

5* vind ik veel te weinig

Goeie film met een goed verhaal maar soms een beetje te romantisch

3,5 sterren

avatar van donnie darko

donnie darko

Ik snap toch echt niet wat iedereen hier zo goed aan vind. Ik vind dit gewoon de iets betere versie van crossroads.

Deze film probeert namelijk ook iets te veel politiek verantwoord uit de hoek te komen, maar dat maakt de film alleen maar belachelijker want het hele racismeverhaal wordt niet goed uitgewerkt en is gewoon belachelijk. Ook al de andere zijverhaaltjes zijn belachelijk en het had van mij veel meer over de dans mogen gaan. Ik ben geen dansfreak maar in dit soort film mag dat wel van mij. Maar in de hele film gaat het misschien een halfuurtje over de dans en al de rest over het rassenverschil.

Voor de rest staat ook iedereen niet bijster te acteren, vooral Julia Stiles vond ik op momenten heel irritant, en het verhaal is gewoon wat aan de flauwe kant.

Ik zou normaal 1* geven, maar de laatste moderne dans die ze doet op de auditie zorgt er toch voor dat het nog een 1.5* wordt.

avatar van MovieMeid

MovieMeid

Een mooie film.

Laat zien over verschillende culturen.

En de dansen waren mooi.

Sommige vond ik wel ontroerend.

Maar het bleef mooi.

De favoriete film van mij .

4 sterren.

avatar van Nassira

Nassira

Ja inderdaad! Ik vond het heel boeiend en best mooi! Van mij krijgt het een 4.5...

avatar van nummervlinder

nummervlinder

Ik vind dit een zéér geslaagde film. Hij is geweldig! Vooral het laatste stuk, ik vond die dans echt mooi, 5*

avatar van Ribera

Ribera

Einde is erg genept van Boyz N the Hood en A Bronx Tale, maar dan ook letterlijk.

avatar van Tun-89

Tun-89

hele mooie film, prachtig verhaal, mooie muziek, goed acteerwerk.

Echt vermakelijke film, ik vond de dansen ook erg leuk om te zien.

Mooie drama, met ook een beetje romantiek.

3.5 *

avatar van Daph

Daph

Biatch schreef:

ben het 100% met je eens

avatar van Marissa_

Marissa_

Ik vind het echt een hele mooie film.. De dansscenes zijn echt leuk, verschillende soorten dans. Muziek was ook mooi, en de film heeft ten minste een verhaal

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Een leuke film dit. Mooie dansscènes. Leuk verhaal.

***-sterren

avatar van iingeborg

iingeborg

Biatch schreef:

5* vind ik veel te weinig

Ook ik ben het hier volledig mee eens !

avatar van smilde

smilde

Heb hem nog nooit gezien, staat wel op mijn verlanglijstje. Is dit een film ala Dirty Dancing of meer Strickly Ballroom?

Zelf hou ik veel van dans films, jammer dat er niet echt leuke dansflims zijn die het hebben gemaakt, naast DD natuurlijk!

avatar van Evil Empire

Evil Empire

Niet onprettig, maar verre van bijzonder.

avatar van lowhusky

lowhusky

Begint een beetje saai maar wordt dan steeds beter. 3*

avatar van sangha

sangha

mooie film. hij is een beetje voorspelbaar, maar hij blijft toch mooi. ik ben dan ook een dansliefhebber dus dan is het ook logisch dat ik deze film leuk vind. het acteerwerk is ook goed, het enige minpuntje voor mij is dus dat hij wat voorspelbaar is.

avatar van Yuppie_Scum

Yuppie_Scum

Onder de maat...weer eens een film die zichzelf veel te

serieus tracht te nemen.

Plot is ook zoooo vreselijk hollywood met de onmogelijke

liefde. Beetje té romeo en juliette voor mijn smaak.

De dans is redelijk maar wordt niet door Julia Styles zelf

gedaan.

2,5* mede door de soundtrack

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

redelijke film, goede acteerwerk met een mooie verhaal.

krijgt een * * * van mij.

avatar van rens_1993

rens_1993

prachtige film en julia stiles doet het weer erg goed net zoals in the prince & me

avatar van rens_1993

rens_1993

smilde schreef:

Honey is ook een dansfilm.

avatar van Oscar Wilde

Oscar Wilde

Wat een achterlijke film. Zeer racistisch overigens. De Hollywood-propagandamachine blijft maar doorgaan.

0,5

Biatch

Geen van tweeën .. het verhaal is een beetje romeo & julliet-achtig en hiphop staat centraal.

Zeker de moeite waard om te kijken, zelfs als je niet in het hiphopwereldje thuis bent.

Het dansen en de muziek is schitterend in deze film.

Biatch

Ben ik toch niet met je eens. Ze proberen je maar al te duidelijk te maken dat het nergens op slaat om elkaar aan te vallen op huidskleur. Dat is toch eigenlijk de 'moraal'.

Dat vind je niet alleen terug in het verhaal maar ook in de teksten van de muziek, bijvoorbeeld in het nummer 'True Colors' dat uitgevoerd wordt door de acteur die Malakai speelt in de film.

avatar van x_ShamieeJ

x_ShamieeJ

Mooi verhaal.

Ik heb hem 3 keer ofzo gekeken , gaat niet vervelen.

Het dansen is leuk en de muziek is ook mooi.

avatar van moviemaatje

moviemaatje

Oke oke, een voorspelbaar verhaal, erg hollywood-achtig en misschien hadden ze dat politieke gedoe moeten laten zitten. Maar dat hoge gemiddelde komt er niet voor niets! Het is gewoon een leuke cast die goed acteerd, zéker als je fan bent van Julia Stiles. Bovendien, dat goede gevoel aan het einde is best wat puntjes waard hoor! Deze film moet je niet kijken als jongen, behalve met je vriendin, of als je erg van hiphop houdt. Voordeeltje aan het voorspelbare: Het is niet erg om het meerdere keren te kijken: het is even voorspelbaar.

avatar van CasperH

CasperH

echt zo'n film die je elke keer op een schoolreisje te zien krijgt

avatar van daanos;

daanos;

moviemaatje schreef:

erg hollywood-achtig.

helemaal mee eens, het typische hollywood-verhaal, dat vind ik maar niks. een goede film is wanneer het beter is dan de rest, dit was een echte gemiddelde, of zelfs iets minder dan gemiddeld.

de film komt bij mij niet hoger dan 2 miezerige sterretjes.

avatar van Koetje-2006

Koetje-2006

Mooie film en ik vond 'm ontroerend.