Genre: Fantasy / Avontuur
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 29 februari 1996
Bekijk via Disney+
Plot Jumanji
"Roll the dice and unleash the excitement!"
Alan Parrish ontdekt Jumanji, een mysterieus en reuzespannend spel. Wanneer Alan het samen met zijn vriendinnetje Sarah gaat spelen, ontdekt hij, te laat, dat het spel bovennatuurlijke krachten heeft. Door een ongelukkige worp van de dobbelstenen wordt hij de jungle van Jumanji ingezogen. Daar blijft hij 26 jaar lang opgesloten tot hij door twee nietsvermoedende kinderen wordt bevrijd. Samen met Judy en Peter moeten de inmiddels volwassen geworden Alan en Sarah het spel uitspelen.
- Trailer (YouTube)
Young Alan
Carol Anne Parrish
Young Sarah
jordandejong
ondanks dat ik robin williams heel iritand vind was deze film toch nog wel leuk. Mrs.doubtfire, en Jumanji zijn de enige films van hem die ik leuk vind. maar ook weer niet echt top!
Laoslander
Jeugdsentiment. vreemd genoeg wordt het dan lastiger om deze film echt kritisch te gaan beoordelen.
huVILEub
Erg leuke kinderfilm. Het verhaal is origineel en geeft veel leuke momenten. Daardoor wordt de film wel gevormd.
desert
Deze film verdient toch meer dan een 2,94. Goede kinder/familie film. Destijds vond ik het een geweldige film. Nu jaren later blijft de film nog steeds overeind. Nette 3*.
Mee eens.
( J )
inderdaad jammer dat deze film zo laag in waardering staat,heb deze film al jaren niet meer gezien maar het staat me bij dat ik er altijd met plezier naar heb gekeken...
zal deze film nog even herbekijken en een verse mening geven
voor nu een 4 omdat het gemiddelde naar mijn mening en geheugen minder dan verdient is...
skipy05
Geen slechte film. Ik vond hem wel leuk. Het verhaal is goed en leuk. Tof om de jonge Kirsten Dunst eens bezig te zien. Zathura die ongeveer het zelfde is vond ik wel veel beter.
zidane01
Als ik hem nu zou beoordelen zou ik op een lager cijfer uit komen. Echter heb ik er zo van genoten toen ik hem de eerste keren zag dat ik het mezelf kwalijk zou nemen de film lager dan een 3.5 te geven
DenisevB
Dit is jeugdsentiment voor mij! Heb er toen zo van genoten, daarom dit cijfer.
SnakeDoc
Voor die tijd ,deze animaties,... Top!
De spanning die ik toen als kind had was ongekend.
Heb er toen van genoten en 2 maanden terug wederom.
Dikke 4! Film die ieder kind gezien MOET hebben!
AGE-411
Voor die tijd ,deze animaties,... Top!
De spanning die ik toen als kind had was ongekend.
Heb er toen van genoten en 2 maanden terug wederom.
Dikke 4! Film die ieder kind gezien MOET hebben!
"Voor die tijd"
Alseblieft zeg. Ik aanzie dit nog altijd als een relatief moderne film.
tjoppie
Top film ,met een jonge Kirsten Dunst {hoe we haar ook graag zien net zoals in the interview with the vampire }Met daarnaast een goeie rol voor Robin Willams. Bonnie Hunt en Patricia Clarkson spelen later nog samen in the green mile
tjoppie
SnakeDoc
"Voor die tijd"
Alseblieft zeg. Ik aanzie dit nog altijd als een relatief moderne film.
Dat mag jij vinden, maar bijna 15 jaar geleden vind ik niet modern
Daarbij kreeg je destijds wel andere films voorgeschoteld met zelfde soort genre.
Ik vind dit dus VOOR DIE TIJD een prima film
xNorbxCorex
Agreed
dinhus
Wat een prachtfilm, alweer een tijdje geleden dat ik 'm zag, maar wat een prachtfilm. Het Jumanji ganzenbord, met zoveel afwisselingen van tijd, plaats en situatie. Wat een genialiteit!
Binnenkort gauw weer eens gaan kijken, alhoewel dat mijn stem nooit en te nimmer zal veranderen. Dat ik deze film ben vergeten. het dobbelen, de foute worp, het gebied waarin ze belandden. Wat vond ik dat leuk!
Sammetje73
Vond het echt grandioos. Jaren geleden gezien in de Sony studio's....alleen het geluidseffect al, je zat daar te trillen in je stoel.
Maar ook het verhaal is erg mooi
Charmides
Ik heb hier veel genoten. Een oude maar vooral leuke film. Voor iedereen geschikt.
Leuk verhaal.
Anouk.
Ik zag de titel laatst ergens staan en ik dacht; toch maar een opzoeken op moviemeter. Ik weet nog van vroeger dat ik het een ontzettend spannende film vond. Ik moet er maar eens gauw achteraan gaan die weer eens te bekijken!
Guus24
Wat een geweldig spannende film vond ik dit als kind. Niet zo lang geleden weer eens terug gekeken en heb me weer heel goed vermaakt. Het is natuurlijk wat minder spannend dan wanneer je de film ziet als kind, maar die jager vind ik nog steeds eng
. Acteurs vond ik over het algemeen ook goed spelen.
Frens Ronde Pens
Na misschien wel 10 jaar nu eindelijk weer eens gekeken, maar die Robin Williams kan ik niet meer aanzien.
Het idee van het spel is erg leuk maar een aantal gebeurtenissen zijn erg ongeloofwaardig gebracht, je moet volgens mij echt een kind zijn om dit niet te merken.
Na Flubber vond ik ook deze wat tegenvallen, maar een onvoldoende voor deze film geven vind ik toch wat te overdreven. Daar is het allemaal toch te origineel voor en als kind heb ik me hier heel vaak goed mee vermaakt.
John Lee Hooker
Lang geleden gezien, als kind. Het had echt enorme indruk op me gemaakt en ik herinner me sommige beelden nog.
Bijvoorbeeld Alan die in een aap verandert en een hele grote chaos op straat met allemaal grote beesten
Ik denk dat als ik 'm nu kijk dat het een 2,5 word, maar het is ook bedoeld voor jonge kinderen. Dus een welverdiende 4.
Ceeda7
Jeugdsemtiment. De film zelf vertoont veel gebreken en verdiend net de helft. Maar de nostalgische ervaring tilt de film een niveautje hoger.
Siem Shady
Moet ik me schamen als ik op m`n 25ste deze film toch afkijk als ie op tv is?!!
TragieStar.*
Ik heb deze film vroeger zooovaak gezien, ik kon hem dromen. Nu vind ik hem toch iets minder leuk als eerst.
Het verhaal is best geinig en de cast is ook gewoon goed.
Verder gewoon een grappige en leuke film om een keer te zien.
88Fabian
saaie film met matig verhaal
een 0,5?,jeetje dat had ik niet verwacht,dit is een van de beter USA kinderfilms,het brengt wel iets orgineels.
MovieHolic
Hij is 11 ... ik neem zulke figuren sowieso al totaal niet serieus
MissJJ
Deze film vind ik ondergewaardeerd. Misschien zijn de special effects niet zo (omdat het uit '95 is) maar heb deze film als kind een paar keer gezien en elke keer vond ik het spannend en hoopte ik dat ze het speelbord niet opende
_Moonwalker
Was zeker een originele film in die tijd.
Kan niet geloven dat het alweer 15 jaar geleden is. Tijd gaat te snel...
Vind het nog steeds een spannende film, met leuke characters. De agent was grandioos in zijn rol.
Special effects zijn niet wow, maar voor de rest heb ik me prima vermaakt.
JTV-kijker
- 2020 stemmen
Digitale animatie was nog heel nieuw in 1995, dus toen moet het al een kleine revolutie geweest zijn

Jumanji: The Next Level
2019

Jumanji: Welcome to the Jungle
2017

Zathura: A Space Adventure
2005

'Top Gun'-acteur James Handy (81) overleden na steekincident in eigen woning

Dwayne Johnson bevestigt nieuw vervolg in 'Jumanji'-reeks

'Jumanji' komt binnenkort op Netflix de beest uithangen: 'Als mijn ukkies wat groter zijn, gaan we er samen naar kijken'

Netflix moedigt talenten aan om franchise-waardige film te maken

Good Will Hunting
Drama, 1997