Genre: Oorlog / Actie
Alternatieve titels: The Inglorious Bastards / Counterfeit Commandos / Deadly Mission / G.I. Bro / Hell's Heroes / The Real Inglorious Bastards
Italië
Geregisseerd door: Enzo G. Castellari
Met onder meer: Bo Svenson, Peter Hooten en Fred Williamson
Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans
Releasedatum: 3 augustus 1978
Plot Quel Maledetto Treno Blindato
"If you're a kraut, he'll take you out!"
Luitenant Yeager wordt samen met een zootje ongeregeld opgepikt door een gevangenenkonvooi en de mannen worden in één van de gevangenenwagens opgesloten. Als het konvooi echter beschoten wordt door de vijand, kunnen de mannen ontsnappen en raken vervolgens verwikkeld in een grootscheepse onderneming die de nazi's eens en voor altijd uit de weg zou moeten ruimen.
Lt. Robert Yeager
Adolf Sachs
Col. Charles Thomas Buckner
SS Officer
markie1978
Wat een bagger film, de schiet scenes zijn erg ongeloofwaardig, en ontploffingen zijn ook erg slecht verfilmt. Snap niet dat deze film nog zo een hoge waardering kan hebben. Het lijkt meer op een film die gemaakt wordt door een beginnent ciniast die nog heeeeel veel moet leren.
Dk2008
Deze film gewoon snel vergeten, veel te veel ongeloofwaardige scenes/gevechten.
Ik vind dat je maar veel te hoog stemt voor zo'n film die je snel wilt vergeten. Niet dat het mij uit maakt maar vond wel opvallend.
Zelf vind ik de hele film maar ongeloofwaardig. Ik heb me stem dan ook inmiddels verlaagd naar 1.0. Werkelijk niks klopt er in deze film en dan ben ik nog iemand die helemaal niet zo let op allerlei details die zeker in WO2-films eigenlijk wel belangrijk zijn. Ik heb deze film gewoon beoordeeld in vergelijking met andere oorlogsfilms van die tijd en dan is het gewoon bagger.
Ace Hanlon
Na een halfuur naar deze onzin te hebben gekeken heb ik het voor gezien gehouden!
Omdat ik zat te wachten op Reservoir Dogs heb ik ook de laatste 10 à 15 minuten nog half gezien.
Het niveau was er niet beter op geworden!
Omdat ik de film niet helemaal heb gezien geef ik er geen sterren voor.
Voor het deel wat ik wel heb gezien, kan ik me alleen maar aansluiten bij het commetaar hier juist boven: bagger!
Kibabu
Zoals te verwachten zeer pover en slechts enkele malen vermakelijk. Conform de verwachtingen. Niet voor upperclass cinefielen.
Quentin
Niet voor upperclass cinefielen.
Ramon K
Dan gaat het gewoon fout he? Dit is gewoon pulp. Gewoon een 'men on a mission' oorlogsfilm (a la Dirty Dozen en Where Eagles Dare) met lagere productiewaarden en gericht op een grindhouse publiek... Wat had je dan verwacht eigenlijk? Een tweede The Bridge on the River Kwai of Saving Private Ryan?
En Fred Williamson had naast zijn blaxploitationcarriere inderdaad ook een carriere in Italie. Speelde zelfs in spaghettiwesterns (net als Jim Brown). Zo ook Woody Strode. Williamson werd gecast omdat ie bekend stond om zijn badass-rollen, niet om als excuusneger te fungeren. Werd niet voor niets gecast door Rodriguez voor From Dusk Till Dawn om 1 of andere lompe ex millitair te spelen
Dk2008
Om antwoord te geven had ik niks verwacht, nou ja een oorlogsfilm in de trant zoals ze die in die tijd maakten. En zeker niet als SPR, bedankt zeg. En dan kan je na afloop zeggen goede film, geen goede film maar dan toch heel anders dan bij deze film. Ik kan goed begrijpen dat mensen na een half uurtje wegzappen bij zo'n film.
En wat wendyvortex hierboven opmerkte over reclame daar zit ook wel wat in. Slimme rakkers bij rtl.
Ramon K
Van veel mainstreamkijkers wel. Ik vind dit ook geen meesterwerk maar gelet op het land van herkomst, de periode waarin de film gemaakt is, het lage budget, de regisseur, bedoeld publiek en de 'B'-film steracteurs vind ik dat het een heel aardig filmpje is geworden.
thunderball
Erg leuke film, met alle typische elementen die je bij dit soort van Italiaanse b-films kunt verwachten.
Matig acteerwerk, wat ook nog eens wordt versterkt door de slechte dubbing, ongeloofwaardige scene's en een idioot plot vol fouten.
Kortom: HEERLIJK!
Ik heb me echt gisterenavond vermaakt en voortdurend gelachen.
Dit is het soort film, die je niet al te serieus dient te nemen.
Gewoon kijken en laat maar komen dit actiefestijn, waar bij de helden voortdurend onder vuur worden genomen en niet geraakt worden (behalve tegen het eind, want er dient ook nog de nodige heroíek in te zitten), maar zelf even op het gemak richten en doeltreffen.
Williamson was zoals we hem kennen uber cool,
maar die gast met die snor en het lange haar stal wat mij betreft de show, zeker wat zijn McQueen "homage" op de motor betreft. Hilarisch.
Conclusie: ik heb er weer een favoriet bij.
Zeker een zeven, ofwel 3,5 ster waard.
The One Ring
Niet zo over-the-top cult als ik had verwacht. Ik rekende op een film vol scènes zoals die met die naakte vrouwen met wapens. Vol nonsens dus. Niet dat dit een realistische film is verder.
Een groots meesterwerk kan ik er niet in ontdekken, maar het is allemaal wel ongeloofelijk vermakelijk. Ik was ook ingesteld op iets dat niet bijster goed zou zijn, wat dit waarschijnlijk beter te verteren maakte. Het script stelt natuurlijk niet veel voor, de acteurs zijn meer op uitstraling dan op talent gecast en de humor is erg slap en doet wat aan The A-Team denken, maar het belangrijkste element, de actie is gewoon heel goed in orde. Casellari's talent ligt duidelijk daar, want hij weet hoe hij een actiescène gewoon leuk en spannend in beeld moet brengen. En eigenlijk vroeg ik ook niet echt meer van hem. Ik kon er in ieder geval zeer mee lachen.
Wel opvallend trouwens dat van het groepje bastards eigenlijk alleen de klootzak het overleefde (aangenomen dat de zwarte sterft aan zijn verwondingen). Je zou zeggen dat juist dit personage geschikt kanonnenvoer was, maar nee. Wel een van de leukere elementen bij een film als deze: raden wie er overleeft.
valerio2003
Ik vond hem ook heel vermakelijk en je moet deze film ook absoluut niet te serieus nemen want dat is die gewoon ook niet.
Quentin
Iemand hem inmiddels in bezit die iets kan vertellen over de kwaliteit van beeld en geluid?
thunderball
Baggerfilm 1ste klas 0,5*
Bedankt voor je subtiele, doch informatieve uitleg.
dutchtuga
Vermakelijke film die helaas niet de verwachtingen in heeft gelost die ik ervan had. Vooral het eerste uur doet de film wat braaf aan en is de exploitation en de actie ver te zoeken. Wel is de sfeer prima, is de cast geweldig en is het laatste half uur op de trein prima vermaak, zoals we gewend zijn van dit type Italiaanse cinema. Toch bestaat er beter in dit hoekje van de cult cinema. De remake van Tarantino heeft trouwens een erg leuke draai aan dit gegeven gegeven. Ik had Fred Williamson er trouwens graag in gezien.
toontjelager
heb hem ook pas gezien , de film was wel wat ik er van verwachtte . Als je andere films uit die periode bekijkt weet je vlug waar je aan toe bent . De Duiters lijken hier inderdaad slappe lullen die nog nooit geschoten hebben , terwijl elk schot van de goeden raak treft . Tamelijk zwak geacteerd , lamentabele special effects , een plot die met haken en ogen aaneenhangt , maar tot op en zekere hoogte toch best genietbaar , toch een 2,5 * waard .
boemboem27
ach ja,een echte seventies film die je niet al te kritisch moet beoordelen.
hij is vermakelijk maar niet meer dan dat.
je moet je ook verplaatsen in de zeventiger jaren en niet vergelijken met de huidige films qua spec effects,soort verhaal,acteerwerk etc etc.
een korreltje zout erbij,en hij wordt toch te pruimen

dragonmaster
om deze film nu te kijken is hij behoorlijk achterhaald. toch maar gedaan als voorbereiding op de nieuwe film van Tarantino. warig verhaal met rare wendingen. voor die tijd redelijke special effecten. heb wel moeten lachen om de duitser die aan een touw omhooggetrokken wordt nadat er naast hem een granaat ontploft. 30 jaar geleden zal deze film beter tot zijn recht hebben gekomen dan nu. nu komt hij mij over alsof het A-team ieder moment aan de film mee kan gaan doen.
Inglorious Bastards is vanaf nu verkrijgbaar als UNCUT EDITION op 1-Disc DVD.
Distributie: Dutch FilmWorks.
FEATURES
16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1) - Dolby Digital 2.0 - Engels gesproken - Nederlands
ondertiteld - Speelduur: 96 minuten - Artikelnummer: 40623DDS00 -
Consumentenadviesprijs € 7,99
mister blonde
Al een tijdje toch? Film krijgt de dvd naam 'the Real Inglorious Basterds' mee.
Metalfist
Whatever the Dirty Dozen did they do it dirtier!
Ik was al benieuwd naar Quel Maledetto Treno Blindato voor Tarantino zijn versie gaf van de feiten van de 2e Wereld Oorlog. Ik was me er goed van bewust dat de films buiten de titel bijna niets gemeenschappelijk hadden en ik verwachte dus ook niet een min of meer verouderde versie van Tarantino's laatste filmhit.
Dat neemt niet weg dat de film ontzettend verouderd over komt. Het begon nochtans wel redelijk goed met de hallucinante openingscredits maar daarna zakt de film met zo'n vaart in dat ik blij was dat hij was afgelopen. Het grootste probleem is dat de Bastards helemaal niet zo Bastard zijn als de titel, hoes of plot omschrijving doet vermoeden. Zo komt de monokini vrouw met bijhorend geweer in de film maar misschien twee seconden voor. De actie op zich waar Castellari verschillende keren om word geroemd is gewoon verschrikkelijk saai. Het begint al met de good-guys die maar opzij moeten springen om aan kogels ontsnappen kunnen met hun ogen dicht de Duitsers raken. Op zich is dit niet storend maar in mijn ogen was het verschrikkelijk irriterend dat dit elke keer op dezelfde keer gebeurde. Sprong naar links/rechts en een mes pakken. Voila, weer een Duitser dood. Uitermate saai!
Iets waar de film zich nog mee had kunnen redden waren de personages. Het team bestaat uit zogezegd een aantal deserteurs/moordenaars maar dat wordt ontzettend slecht uitgewerkt. Het lijken gewoon allemaal doetjes. Uiteindelijk zijn er maar twee die de moeite waard zijn om te zien en dat zijn Nick en Canfield. Lt. Robert Yeager is ook nog in mindere mate memorabel. Als ik op Imdb kijk heb ik zelfs al geen idee meer wie Tony was en wie Berle.
Fred Williamson is cool en zorgt zonder twijfel in zijn eentje voor een ster. De manier waarop hij altijd met zijn sigaar in zijn bakkes rondloopt, machinegeweer losjes in één hand, ... Als het nu allemaal zo'n personages waren geweest. Michael Pergolani zorgt hier en daar nog voor een leukere noot en zorgt hiermee voor de halve ster extra die de film krijgt. Leuk om te zien trouwens dat Bo Svenson nog een klein rolletje had in Tarantino's Inglourious Basterds. Wel jammer dat de film gedubt werd. Waarom eigenlijk want Williamson en Svenson spreken toch goed Engels?
Toch niet wat ik er van verwacht had.
Zo namen de Italianen toen al hun films op. Zonder geluid, dat deden ze achteraf.
Bart Simpson
Al een tijdje toch? Film krijgt de dvd naam 'the Real Inglorious Basterds' mee.
De mensen die dat plaatsten op de dvd konden goed in de toekomst kijken. Dit zijn inderdaad de échte Inglorious Basterds, veel beter dan de film van Tarantino, hoe slecht deze ook is.
gorelover
Wat een heerlijke film is dit.
Lekkere muziek, humor en de sfeer van een oud jongensboek.
Deed me denken aan Kelly Heroes, dirty dozen, where eagles dare.
Prima vermaak.
Zie alleen het verband met de andere film niet, maar ligt misschien aan mij.
Verwachte eerlijk gezegd een draak van een film maar na hem gezien te hebben viel hij me juist erg mee. Het verhaal was best leuk (ook regelmatig humoristisch) en de onbekende acteurs (ik kon alleen Fred Williamson) deden het ook leuk. Met name Fred Williamson en Michael Pergolani waren goed te pruimen. De actie was overigens vaak onnozel en de Duitsers gingen er wel allemaal zeer gemakkelijk aan. De scene in het water met de Duitse (naakt) vrouwen was overigens zeer komisch gevonden. Het soms overdreven en belachelijk Duits praten was ook best komisch.
Zoals hierboven ook al gezegd was deze film min of meer een combinatie van Kelly Heroes, Dirty Dozen, Where Eagles Dare en ook Force 10 from Navarone.
Deze film is overigens totaal niet te vergelijken met de Quentin Tarantino versie. Het zijn twee compleet verschillende films. Het enige wat ze gemeen hebben is dat het verhaal zich afspeelt in de 2e wereldoorlog en dat is het dan ook.
WB
Met in mijn achterhoofd het jaar 1978 moet ik toch zeggen dat het allemaal erg ongeloofwaardig was. Inderdaad de schietscènes en ontploffingen waren zelfs voor die tijd niet goed in scène gezet. Af en toe bedacht ik mij dat ik naar een lange aflevering van The A-Team zat te kijken. Een stel deserteurs die vluchten voor hun eigen leger, maar het heft in eigen handen nemen tegen de vijand. Typisch The A-Team, met een vleugje Kelly's Heroes... Maar dan minder grappig.
mister blonde
Pfff, word niet vrolijk van veel reacties van gebruikers die deze film te serieus nemen. Ongeloofwaardig: ja gelukkig. Dit is heerlijke onzinnige pulp. Echt geen idee wie zit te wachten op realisme of zelfs geloofwaardigheid bij een film als deze. Is echt het meest onzinnge commentaar dat je kunt verzinnen bij Inglorious Basterds.
Film heeft een razend tempo, veel geestige momenten en is gewoon een heerlijk avontuur, volgestopt met onzin. Doet niet veel onder voor the Dirty Dozen. Eigenlijk precies wat ik ervan verwacht en gehoopt gehad. Verder opvallend dat de versie van Tarantino niets (maar dan ook helemaal niets) met deze film heeft te maken. 4 (kleine) sterren.
movie fan
in het begin was de film wat aan de mindere kant , alles kwam in 1 keer bijeen , maar hoe meer naar het einde toe , hoe beter de film werd . de acteurs waren goed , acteren op sommige momenten goed op andere weer wat minder . verhaal was oke , einde was goed . de hele sfeer van de film vond ik ook wel goed , vermakelijke film . die in mijn ogen 4 steren verdiend , maar ik vind de remake van 2009 toch beter dan deze !
Justinw
Hij heet toch The Real Inglorious Bastards, ik zag hem laatst liggen en hij heeft de zelfde titel op maak als die van Tarantino, ga hem binnenkort bekijken

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video