Genre: Oorlog / Actie
Alternatieve titels: The Inglorious Bastards / Counterfeit Commandos / Deadly Mission / G.I. Bro / Hell's Heroes / The Real Inglorious Bastards
Italië
Geregisseerd door: Enzo G. Castellari
Met onder meer: Bo Svenson, Peter Hooten en Fred Williamson
Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans
Releasedatum: 3 augustus 1978
Plot Quel Maledetto Treno Blindato
"If you're a kraut, he'll take you out!"
Luitenant Yeager wordt samen met een zootje ongeregeld opgepikt door een gevangenenkonvooi en de mannen worden in één van de gevangenenwagens opgesloten. Als het konvooi echter beschoten wordt door de vijand, kunnen de mannen ontsnappen en raken vervolgens verwikkeld in een grootscheepse onderneming die de nazi's eens en voor altijd uit de weg zou moeten ruimen.
Lt. Robert Yeager
Adolf Sachs
Col. Charles Thomas Buckner
SS Officer
Drs. DAJA
Die 3-Disc ligt voor 22 euro bij de Fame, is die het geld waard?
Niemand behoefte hem in de Pakketservice te gooien?
Heb alleen de Duitse DVD.
Komt een blu ray van....
Hm.. jammer. Ik was er al een beetje bang voor, maar dit soort b-films trek ik toch vrij slecht. Acteerwerk is echt ongekend zwak en dat overdreven wegspringen van de acteurs telkens als er eentje door een kogel geraakt wordt...zucht.
mister blonde
Krijgt deze film niet binnenkort een dvd release (zoals zovelen als een bekende naamgenoot in de bioscoop komt)?
stephan73
Wow... Hij wordt Woensdag 26 Augustus gewoon uitgezonden op TV. RTL 7 zendt de film om 20:30 uit! Zeer goed nieuws!
Die 3-Disc ligt voor 22 euro bij de Fame, is die het geld waard?
Ja. Maar waarom koop je hem niet online in het buitenland?
Bart Simpson
woensdag 26 augustus, 20:30 uur op TV (RTL7)
Voor de mensen die deze film willen zien !
Nooit verwacht dat deze film uitgezonden zou worden op de NL televisie! Ik ga hem zeker kijken
Bart Simpson
En deze film is ook al te koop bij bol.com:
bol.com | Inglorious Bastards(1978), Fred Williamson, Bo Svenson & Peter Hooten | Dvd
Dus waarom €22,- betalen als je hem voor €9,- kunt krijgen?
Omdat dat een 3-disc is met vele extra's waaronder een CD met de soundtrack en de Nederlandse een 1-disc zonder extra's.
Bart Simpson
Nou ja, wat heb ik aan een soundtrack CD als alles daarvan al in de film terug te vinden is. Extra's hoef ik ook niet, want het gaat mij om de film. Dus je betaalt dus €9,- voor de film en €13,- voor de extra's. Laat die extra's dan maar zitten.
Nou ja, wat heb ik aan een soundtrack CD als alles daarvan al in de film terug te vinden is..
Laat dat de soundtrackliefhebbers op de site maar niet horen.
Je kunt natuurlijk de muziek draaien als je de film niet wil zien.
Ik heb graag extra's en verzorgde DVD's. En ik betaal daar graag wat meer voor. Nou trekt deze film me niet zo, dus voor deze film zou ik het waarschijnlijk ook niet over hebben.
Dikke kans dat het beeld van de Amerikaanse versie ook nog een stuk beter is. Nog geen recensie van de NL-versie gezien, maar de maatschappij die 'm uitbrengt (Dutch Filmworks) heeft nou niet echt een geweldige reputatie. Zeker niet met het uitbrengen van wat oudere films.
Ik heb bij een andere film meer dan 20 euro uitgegeven aan een Amerikaanse DVD omdat de veel goedkopere DVD van Dutch Filmworks van dezelfde film erg slecht was (foute kleuren, verkeerd beeldformaat).
neo
Of de cd draaien als je de film nooit meer wilt zien. Nu is hier ook een officiële cd uitgaven van, dus dat zou in dit geval niet opgaan.
Drs. DAJA
Ja. Maar waarom koop je hem niet online in het buitenland?
Heb geen creditcard. En ben geen expert in online aankopen, maar dat wordt wel vaak gevraagd nietwaar?
Bart Simpson
Nou, Drs. DAJA, je kunt tegenwoordig op veel sites betalen met Paypal en om Paypal te gebruiken heb je geen CC nodig. Ik gebruik het zelf ook soms en daarnaast is het ook veiliger: als je iets niets binnen krijgt wat je wel betaald hebt, krijg je gewoon je geld terug.
Cdwow accepteert Paypal en cdwow heeft erg veel films die in Nederland niet te krijgen zijn. Je kunt het bijna vergelijken met Amazon.com. Veel van de titels moeten wel eerst uit de UK komen, dus de levertijd is wat langer dan normaal (ongeveer een week) maar dat lijkt mij geen groot probleem. Zelf krijg ik nog een film binnen van Cdwow (Too Late The Hero) die zou ik nooit gevonden hebben bij een andere winkel in Nederland.
Ja. Maar je kunt ook hier terecht:
Bart Simpson
Kan je die in België ook zien? Ik vind alleen maar RTL...
Nee Belgen moeten betalen om deze film te mogen zien
Quido
Ligt voor 2,50 bij de FRS, twijfelde echter of de aspect ratio van het beeld klopte zoals deze op de hoes vermeld stond (1,78). Schijnt oorspronkelijk 1,85 te zijn, valt nog wel mee dus (wellicht ook gewoon een foutieve hoesvermelding van DFW, gebeurt ze wel vaker nl.). Iemand hem inmiddels in bezit die iets kan vertellen over de kwaliteit van beeld en geluid?
Metalfist
Ik was in de Free Record Shop iets tegengekomen van The Real Inglorious Bastards maar niet meegepakt omdat ik dacht dat het iets fake was maar kan het dat dat deze versie is?
Real Inglorious Bastards - Enzo G. Castellari - DVD - freerecordshop.be
Bottleneck
Real Inglorious Bastards - Enzo G. Castellari - DVD - freerecordshop.be
Ja dat is de 'originele' film uit 1978.
NB zie het verschil in schrijfwijze: "Ingloriuos Bastards" in oude versie, en "Inglourious Basterds" in Tarantino's versie, (expres) foute gespeld dus (is volgens mij ook geen Amerikaanse schrijfwijze, correct me if I'm wrong).
Metalfist
Ik ben hem maar snel gaan halen. Maar waarom zetten ze er nu ineens het woordje Real voor? Is dat om toch nog een verschil met zijn nieuwere broertje aan te geven?
Bottleneck
ik denk het wel, omdat de oude film opnieuw is uitgebracht met een nieuwe cover waarvan de schrijfwijze van de titel vrijwel hetzelfde is als de Tarantino film (m.u..v. de spelling en het woordje Real)
Lupussy Galore
Oh, ik heb begrepen dat deze film Tarantino geinspireerd heeft voor Inglourious Basterds?
Nou, daar komen we dan wel achter he?
-Roald-
Ja Tarantino heeft zijn film gebasseerd op deze film, wat al vele malen is aangeduid.
Thom1994
De mensen die voor deze film een *4 geven hebben denk ik een andere film gezien. Het acteerwerk sloeg werkelijk nergens op , en ik vond de zogenaamde humor ook niet echt een hoogtepunt van de film. Ik houd er rekening mee dat het een iets oudere film heb, ik geef hem een 2* , ik hoop dat de nieuwe versie van deze film mij beter gaat bevallen.
Meneer Bungel
Maar kun je het een remake noemen?
stephan73
Echt een heerlijke Italiaanse oorlogs/pulpfilm van Castellari. Als je een beetje bekend bent met de Italiaanse pulpfilms uit de jaren '70 en '80, is dit een lust voor het oog. Goed camerawerk, een plot dat lekker doorloopt, goede regie en fantastische acteurs (Fred Williamson was al een topper in een handvol blaxploitations, maar is hier ook zeer op zijn plek).
Alles bij elkaar is Inglorious Bastards, die (behalve de titel) niets met de Tarantino film te maken heeft, precies zo'n film waar ik de laatste tijd warm voor loop. Hulde aan RTL 7 dat ze het lef hadden om dit uit te zenden. Wel jammer van de onderbrekingen!
En wat een mooie titel-sequence!

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Serbuan Maut 2: Berandal
Actie / Thriller, 2014