• 8.901.913 stemmen

Geregisseerd door: Jonathan Kaplan

Met onder meer: Isaac Hayes, Yaphet Kotto en Alan Weeks

Releasedatum: 7 mei 1975

Plot Truck Turner

"Black, bold and bloody mean!"

Vroeger was Truck Turner (Hayes) een football-ster, nu is hij een premiejager die een sadistische pooier op de hielen zit in de gevaarlijke straten van Los Angeles. Een tragisch ongeluk gooit echter roet in het eten en plotseling worden de rollen omgedraaid. Nu wordt Truck zelf achternagezeten door levensgevaarlijke huurmoordenaars. Wilde achtervolgingen, hevige vuur- en keiharde vuistgevechten leiden Truck naar Harvard Blue (Kotto), de meedogenloze koning van de georganiseerde misdaad in Los Angeles.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Af en toe heerlijk slecht geacteerd maar wel een heerlijk vermakelijke blaxploitation met natuurlijk een fijne soul soundtrack van Hayes zelf! Je verwacht trouwens elk moment dat Snoop dogg zo de film in loopt

avatar van gotti

Niet goed; wel erg leuk.

avatar van neo

neo

Hayes zou oorspronkelijk Shaft gaan vertolken, maar men koos toch voor Roundtree. Maar hij kreeg opnieuw een kans om een nog harder karakter te spelen genaamd Truck Turner. Het karakter mag dan de vloer aanvegen met Shaft op hardheid, maar kan niet tippen aan de coolheid van Roundtree. Ook is karakterschetsing heel wat minder, want echt meeleven met zijn wraak is er niet bij. Maar het vermaakt wel. 3 sterren

avatar van 606

erg vermakelijk jaren 70 film heerlijke muziek.

verhaal is leuk en isaac doet het goed

3,5 ster

avatar van Jonesy

Jonesy

Erg gave film..

Toen ik die achtervolging zag (waar ze achter die pooier aan zaten) moest ik vreemd genoeg aan die playstation game Driver denken

De rest van de film is ook dik voor mekaar en van een wat hoger tempo dan de gebruikelijke blaxploitation film dacht ik zo.

avatar van Malick

Malick

Snoeiharde blaxploitation film waarbij Isaac Hayes op een droge manier de georganiseerde misdaad in Los Angeles bestrijd. Foute one-liners, stoere (auto-)achtervolgingen en zwarte schoonheden. Toch wist de film niet de complete lengte te overtuigen zo vond ik dat verhaallijn rondom de vriendin van het personage van Isaac Hayes nogal het tempo uit de film halen.

avatar van yeyo

yeyo

Isaac Hayes speelt een soort onverwoestbare, menselijke bulldozer in deze behoorlijke blaxploitation flick. Door de humor blijft er aardig wat tempo in de film, maar naar het einde toe wordt het toch echt een beetje te langdradig.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

2,5 voor de vermakelijkheid. 1,5 punt erbij voor de soundtrack, die is geweldig!

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Uiterst cool blacksploitation film met een prima soundtrack en een badass motherfucker Hayes.

Het geheel kijkt erg vlot weg en is voorbij voor je het weet. Ook heeft deze een erg leuke poster die ik zo hier in mijn living zou kunnen hangen.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Vooral de dvd cover sprak me aan. Goede film met een heerlijk sfeertje.

Isaac Hayes is een echte ''Big Black Guy'' De man heeft trouwens een mooi/coole stem. Ook zat de bad guy uit Live and Let Die (James Bond) hier in. Ook hij deed het wel aardig. De soundtrack is ook wel lekker. Heerlijk film, tot nu toe een 4,0 voor een heerlijk jaren 70 filmpje.

avatar van erik1677

erik1677

Prachtige blaxploitation film.

Het eerste halve uur is helemaal top en staat bol van de humor, die nu nog steeds word gebruikt in tal van urban comedies.

En het laatste halve uur staat bol van de keiharde actie,en behoorlijk hard mag ik wel zeggen.

Geweldig om te zien dus.

Ik heb er weer een persoonlijke favoriet bij, en dat is dus truck turner.

Vraag me af of er nog meer films zijn gemaakt rondom dit personage.

Zal wel te gek zijn eigenlijk.

avatar van scorsese

Aardige actiefilm uit het blaxplotation genre. Vermakelijk ondanks het magere verhaaltje. Redelijk geweldadig en een aantal leuke actiescenes. Camerawerk en montage zijn absoluut van een hoger niveau dan je zou verwachten bij een film als deze (niet geheel verwonderlijk aangezien dit één van de eerste montageklussen is van Michael Kahn, die later de vaste editor van Steven Spielberg zou worden).

avatar van milus

milus

Pak de popcorn en de cola. En zet een afro op je kop. Ben je niet in het bezit van een dikke 70ies Amerikaan probeer dan toch maar aan het idee te wennen. Verder niet moeilijk doen. Voor 70ies-retro-soul liefhebbers natuurlijk thuiskomen.

avatar van Movsin

Movsin

Pretentieloos actiefilmpje dat, ondanks de vele "gesneuvelden" af en toe een komische ondertoon heeft en dat de verdienste bezit de personages een gelaat te geven wat het geheel aanvaardbaarder maakt. Hiermede houdt het echter op. Proportioneel zit het niet al te best in elkaar, de achtervolgingscènes zijn te lang, de hoerenparades potsierlijk en voor de rest pakken clichés.

avatar van jordandejong

jordandejong

Een van de eerste (zo niet de eerste) blaxplotationfilm die ik zie. Het sub-genre heeft me nooit zo aangetrokken al vond ik de poster van deze wel zo cool dat ik hem ff wilde zien.

Truck Turner blijkt echt een hele leuke film te zijn. Isaac Hayes is zeer vermakelijk als de bad-ass Truck Turner.
Heerlijke one-liners en humor worden afgewisseld met spectaculaire scene's zoals de auto achtervolging en de shoot-outs.

Vond wel dat het einde wat te snel ging. Turner maakte alle bad guys op het einde wel heel snel en makkelijk af waardoor dat wat afgeraffeld voelde.

Maar het grindhouse sfeertje, de achtervolgingen, de heerlijke humor, de lekkere soundtrack en de coolness van Truck Turner houden dit op een dikke 3,5*.

Trouwens een aankomende remake waar nog weinig van bekend is? Truck Turner (2013) - IMDb

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

een van de betere blaxploitation films, al is de film zelf beter dan de vaak ongelooflijke verhaallijn, of beter gezegd de fouten in de verhaallijn

regisseur Jonathan Kaplan doet het goed en zou later grote speelfilms maken met Jodie Foster (The Accused), Kurt Russell, of Matt Dillon in de hoofdrol, en was ook betrokken met de tv serie ER.

ook wel grappig hoe een jaar later Nichele Nichols (Dorinda in deze film) wereldberoemd zou worden als Uhura in de serie Star Trek, en dan ook nog in al die Star Trek films vanaf de jaren 80.

uiteindelijk had Nichols en Kaplan allerbij maar een blaxploitation film gemaakt

avatar van goongumpa

goongumpa

Een feestelijke parade van pooiers, hoeren, geweren, auto's en 70's mode. Isaac Hayes is als Truck Turner enkel te bestempelen als koning. Rosse kater in zijn linkerhand, Colt Python in zijn rechter. Vanbinnen een schatje, maar als je met 'm fuckt, kan je best als de wiedeweerga vluchten naar Mehico. Tegenover hem schittert Yaphet Kotto als meedogenloze killerpimp die er niet voor terugdeinst om op grafkisten te spuwen en zieke kinderen als gijzelaar in een vuurgevecht te gebruiken. De confrontatie tussen die twee... Tja, die wil je gewoon zien. Vette shots en een heerlijke soundtrack maken het af.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Ik heb Isaac Hayes altijd al cool gevonden en deze film bevestigt zijn coolheid alleen nog maar. Hij speelt de met vlagen meedogenloze bounty hunter Truck Turner en doet dit met verve. Een Colt, haast nog groter dan die van Dirty Harry, in de handen en gaan!

Persoonlijk vind ik deze 'brute variant op Shaft' beter dan de genoemde film zelf. Een keiharde blaxploitation flick waarin de slachtoffers van alle kleuren en geslachten kunnen zijn. Niemand blijft ongeschonden in deze film en dat is nou juist wat hem zo entertaining maakt.

Neem daar nog eens de pompende Soul soundtrack van Hayes zelf bij en we hebben een heerlijk ritje van begin tot eind. Een heerlijke film die ik kan aanraden voor de actieliefhebbers die eens iets uit een ander (sub)genre willen zien.

Fijne blaxploitation.

avatar van de grunt

de grunt

Dit is me het ritje Rotterdam wel waard

avatar van Mescaline

Mescaline

de grunt schreef:

Dit is me het ritje Rotterdam wel waard

Dank u voor de tip! Staat alleen nog niet wanneer ze deze gaan draaien helaas?

avatar van de grunt

de grunt

Info volgt. En wat dacht je hiervan

KINO presents Back to Black: 70's Soul Cinema ?

avatar van Mescaline

Mescaline

Heel relaxed ja!! Rotterdam is hier ongeveer 30km vandaan, dus dat is te doen.

avatar van Basto

Basto

Het duurt even voordat het op gang komt, maar de laatste 20 minuten zijn echt goed. Verder lekkere soundtrack en stereotyperingen.

Gek dat deze film geen Oscars heeft gewonnen, want het was minstens zo zwart als Black Panther.

avatar van james_cameron

Isaac Hayes is cool als de titelfiguur en de film heeft aardig wat visuele flair, maar het script is karig en in de aktiescenes laat men het flink afweten. Het funky milieu, vol foute pimps en players en voorzien van een lekker zwoele soundtrack (uiteraard verzorgt Hayes ook zijn eigen theme-song), maakt het één en ander goed, maar de film is uiteindelijk behoorlijk oubollig en flauw.