• 9.374.084 stemmen

Oorsprong: Letland

Geregisseerd door: Gints Zilbalodis

Gesproken taal: Lets

Plot Away

Een boom op een heuvel, een parachute met een jongen erin. Hij wordt wakker, bungelend in de lucht. Samen met een vogeltje zal hij dit rare eiland moeten doorkruisen om terug naar huis te raken. Hij wordt achtervolgd door een donkere geest, een grote zwarte gorilla-reus met witte spookachtige ogen. Om aan hem te ontsnappen zullen ze bij het woestijn-meer moeten komen.

avatar van Seam

Seam

Wat een schitterende animaties in de trailer. De film lijkt ook stom te zijn (net als the red turtle, klopt dat?

Seam schreef:

Ja dat klopt!

Los Angeles Times schreef:

The boy never speaks a word; the soundtrack consists of a brooding score and few sound effects.

bron

Variety schreef:

a wordless quest

bron

avatar van shugenja

shugenja

Het is jammer dat niemand hier even iets meer verteld want dat is deze animatie zeker waard! Letland is nou niet bepaald het land waar je aan denkt als je aan animatie denkt maar hier wordt wel een nieuwe trend gezet!

Nadat het even wennen is dat er niet gesproken wordt, ga je helemaal op in de toch van deze jongen en zijn vogelvriendje. Je bent helemaal vrij om de symbolieken die je om de oren vliegen te interpreteren, ik zal daar verder niet zo op ingaan. Maar volgens mij is dit een levenstocht, waarin eenzaamheid en angst voor het onbekende een rol spelen. Waarin de reis belangrijker dan het doel.

De omgevingen zijn prachtig, en een heel erg immersieve ervaring je gaat helemaal op in deze film als je ervoor openstaat. Maar als je er niet inkomt dan zal deze schoonheid en ervaring helemaal langs je heel glijden. Dit is echt een alles of niets film je kan het denk ik niet een beetje leuk vinden.

Enige dat ik wel jammer vind is dat de belijning bijna afwezig is waardoor de animatie wat vaag is en weinig details kent. Ook de bewegingen van personages zijn hakkerig, daar verraad wel het lage budget. Ik vermoed dat hier gewoon keuzes zijn gemaakt om tijd en geld te besparen, dat is jammer want het doet wel een beetje af aan de ervaring soms want dan lijkt het net een computerspel animatie van 20 jaar geleden. Dit zijn echter vlagen en het stoorde me niet heel erg. Het is slim om het karakter de meeste tijd op een motor te zetten zodat lichaamsbewegingen niet geanimeerd hoefde te worden .

avatar van skyrfretter

skyrfretter

Nou.

Misschien niet origineel beleeft, maar de combinatie We Stood Like Kings en die film mocht er zijn.

4 sterren voor de muziek 3,5 voor de combinatie en 3 voor de film.

Uiteindelijk zal de beleving nog wat nazinderen.