• 9.373.987 stemmen

Howling VI: The Freaks (1991)

Horror | 102 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Hope Perello

Met onder meer: Brendan Hughes en Michele Matheson

Plot Howling VI: The Freaks

Ian, een solitaire zwerver, arriveert in een klein Amerikaans dorpje, en wordt onder de hoede genomen door de plaatselijke predikant. Wat niemand echter weet, is dat de jongeman op de vlucht is, omdat hij eigenlijk een weerwolf is. Korte tijd later komt er een onguur freakcircus aan in het dorp. De boosaardige eigenaar ervan komt achter Ian's geheim en chanteert hem hiermee. Zodoende wordt Ian gedwongen mee te doen met de freakshow. Echter de eigenaar heeft zelf ook een duister geheim.

avatar van Derkje

Derkje

Bioscoopzaal heeft een omschrijving geplaatst die niet helemaal correct is. De jongeman waarvan in de film sprake is, is namelijk een zwerver die aankomt in een klein Amerikaans dorpje, en onder de vleugels wordt genomen door de plaatselijke predikant en zijn aantrekkelijke dochter. Wat niemend echter weet, is dat de jongen op de vlucht is, omdat hij eigenlijk een weerwolf is. Korte tijd nadat de jongen gearriveerd is, komt er een circus aan in het dorp. De boosaardige eigenaar weet dat de hoofdrolspeler een weerwolf is, en wil hem vangen voor zijn freakshow. Deze film is volgens mij de enige goede sequel, door de redelijke acteerprestaties, maar wordt ietwat ontsiert door de goedkope effecten. Mooie rol van Bruce Payne (o.a. Passenger 57) als de circus directeur, die in werkelijkheid een vampier blijkt te zijn.

avatar van SlaughterKult

SlaughterKult

heb deze laatst op dvd gekocht.. viel in slaap zo saai. 0,5*

avatar van Wouter

SlaughterKult schreef:

heb deze laatst op dvd gekocht.. viel in slaap zo saai. 0,5*

Gekocht nadat je de eerdere delen ook al klote vond...?

avatar van Quentin

avatar van PEN15

PEN15

Quentin schreef:

Ik meen dat die drie flut delen samen in één box uit zijn gekomen in Nederland

Ja inderdaad, klopt. Ik heb eigenlijk een beetje spijt dat ik een beetje langs oude films zit te bladeren, want er komt een hoop vieze smaak bovendrijven die ik al een poosje kwijt was geraakt. Deze 'box' heb ik ook eens aangeschaft. Ik had eigenlijk alleen deel 1 gezien en die is eigenlijk vrij goed, maar verder vind ik het onbebrijpelijk hoe het ooit tot zoveel delen is gekomen. Deze 'box' is een verzameling onbegrip, het wordt deel na deel steeds slechter. Je doet een deel in je dvd speler en je zegt tegen jezelf dat het volgende deel niet slechter kan worden en dan zie je dat het inderdaad nog erger kan. In deel 1 waren er nog meesterlijke transformaties en dat voor zijn tijd! Maar de vervolgdelen leken meer op lachwekkende schuimrubberen maskers en ik heb nergens meer een noemenswaardige transformatie mogen aanschouwen. De weerwolven lijken meer op varkens. En het is mij maar een raadsel hoe ze 90 minuten lang 'iets' hebben kunnen filmen om een videoband vol te schieten, echt kunst hoor. Ik zou het liefst al die delen, excl deel 1, een vette 0,0 willen geven want het is niet eens een halve ster waard. Gelukkig mocht ik de box nog komen terugbrengen bij de dvd winkel.

avatar van 606

verhaal is erg leuk maar uitwerking saai

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Qua verhaal iets beter dan de andere vervolgen. De twist op eind (de circuseigenaar blijkt een vampier te zijn) vond ik heel aardig, alleen jammer dat dit in de plotomschrijving (op de hoes van mijn dvd) al verklapt wordt... Qua effecten/make-up is dit zesde deel helaas een héél stuk minder. > 1.5*

avatar van kirk douglas

kirk douglas

Als de weerwolf er niet zo verschrikkelijk beroerd had uitgezien was deze film nog best goed geweest.

Ik vond hem bij tijden nog vrij sfeervol ook Bruce Payne speelde zeer goed.

Voor de rest is de film vooral saai

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Quentin schreef:

Ik meen dat die drie flut delen samen in één box uit zijn gekomen in Nederland

Ja, en ik ben de blije bezitter. Collectors item. Voor een krop sla is deze box van jou.

avatar van ipman-99

ipman-99

"The Freaks In This Part." ... " !!!

Vermakelijke 'Chit' !!! 'Howling 6' is alweer het 6-de deel uit deze foute franchise !

Deze film bevat niet alleen foute toestanden ..., maar is tevens ook een verzameling van zotte karakters.

Het geheel mag gerust stoffig genoemd worden en de make-

up effecten mochten er best wezen (rekening houdend met low

budget genre) !!! De 'wolf' zelf is weer duidelijk fout en nep ..., maar

dat zijn juist de 'smaakpapillen' die ik zoek bij dit soort van genre films !!!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Geen hond - of wolf - verwacht bij een film getiteld The Howling VI: The Freaks een goede film. En dat komt goed uit, want die krijg je hier ook niet. De film heeft net als elk deel in deze rommelige franchise niets met de vorige films te maken en is dus een stand-alone verhaal over een weerwolf. Howling VI is in alles matig, maar in vergelijking met de vierde film is deze qua effecten in ieder geval van een iets hoger niveau. Niet dat de transformaties van het niveau Rick Baker zijn - verre van dat, zelfs -, maar de make-up is in films van dit kaliber wel eens slechter. Het is duidelijk dat de meeste aandacht naar één specifieke sequentie is gegaan en eerlijk is eerlijk; het aftakelen van de vampier is ook wel het leukste stukje uit de film. Verder is deze The Freaks vrij onschuldig. Yes, het is een matige, domme horror en voor niemand aan te raden, maar tegelijkertijd is het verre van de slechtste B-horror die er is.

2 sterren.

avatar van joolstein

joolstein

Nog best een prima aflevering uit de filmreeks zeker als je rekening houd met het verdere peil. Er komen een zwerver en een circus naar een woestijnstadje. De zwerver is handig... zo hij mag aan de slag...de kerk kan wel een opknapbeurt gebruiken, toevallig heeft de dominee ook een leuke dochter om als romantisch subplot te dienen. Maar wie is de grootste freak in de Freakshow? Tja de oude kermis/circussen zijn eng ...de film geef dan ook een knipoog naar Tod Brownings 'Freaks' en als climax krijg je een confrontatie tussen een weerwolf en vampier. Ja eindelijk... speelt er in dit zesde deel weer een weerwolf de hoofdrol! En zowaar is er ook nog een transformatiesequenties (ontbrak in vele sequels) Alleen daarvoor al punten! De special effecten zijn wisselvallig maar toch ook best redelijk voor zijn budget. Filmische was deze film natuurlijk niet zo heel best, er zijn oninteressante scenes en er is gebrek aan budget maar je kan het metdeze franchise nog slechter treffen!

avatar van Shadowed

Shadowed

Na het zeer vermakelijke vorige deel keert de boel dit keer terug naar Amerikaanse grond, waar het eerste deel ook werd opgenomen. Regisseuse Hope Perello komt echter op de proppen met een compleet ander verhaal dat beduidend kinderachtiger voor de dag komt, ondanks de verwoede pogingen om een beetje originaliteit in de reeks te pompen. Het acteerwerk is ouderwets ondermaats en de spanningsopbouw blijft afwezig, maar dit keer ontbreekt vooral een interessante setting om eerdergenoemde punten te compenseren. Het duurt in dit deel ook erg lang voordat alles opgang komt, deels te wijten aan een speelduur die veel te breed wordt uitgesmeerd. De slotfase gaat behoorlijk over de top en dat maakt het best leuk om te aanschouwen, daarnaast zijn de praktische effecten charmant. Meer complimenten gaat Perello echter niet uit mijn strot persen, een teleurstellende achteruitgang na het genietbare vijfde deel.