• 9.369.475 stemmen

Howling II: Stirba - Werewolf Bitch (1985)

Horror | 91 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Howling II: Your Sister Is a Werewolf

Geregisseerd door: Philippe Mora

Met onder meer: Christopher Lee, Annie McEnroe en Reb Brown

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Howling II: Stirba - Werewolf Bitch

"It's not over yet."

Ben, de broer van een van de weerwolf slachtoffers uit de eerste film, wordt verteld dat de wereld eigenlijk helemaal vol is met weerwolven die proberen de wereld over te nemen. Nadat hij door de weerwolfjager Stefan overgehaald wordt om deel uit te maken van Stefan's groep weerwolfjagers in Transylvania, besluiten ze om Stirba, de koningin van de weerwolven te doden.

avatar van 666south park

666south park

2,5 hiervoor het is absoluut geen vervolg van the howling 1 :S en de hele film is gewoon dom 2,5 hiervoor

avatar van Waku

Waku

Op zich zelf staande Howling die niets heeft te maken met zijn veel sterkere voorganger.

Zinloos verhaal, bovendien simpelweg vervelend om naar te kijken.

Christopher Lee kan de film ook al niet redden.

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 1,5. geen vervolg op het eerste deel.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Voor degenen die net als ik een film al een meerwaarde vinden hebben als Sybil Danning er in meespeelt: in deze film laat ze zich van haar beste kant zien...

Maar niet alleen daarvoor zou ik Howling II willen zien. Het zou naar 't schijnt zo'n lekker slechte film zijn waar je je eens goed mee kan amuseren.

avatar van BwuceLi

BwuceLi

Maar waar in godsnaam te koop op DVD?

Heb deze lang geleden gezien van de videotheek, maar kan me nauwelijks nog iets herinneren.

CineFriendo

Dit is Ed Woodiaans goed slecht, ik heb mij heerlijk vermaakt.

Praktisch niks slaat ergens op in deze film. Deze sequel zit er zoooooo ver naast dat 'ie de wereld rond en weer helemaal goed is.

Reeve met zijn Devo outfit, die band die kennelijk een optreden van een paar dagen geeft (zonder omkleden of douchen) en zelfs in de aftiteling dat Sybil op de maat van de muziek herhaaldelijk haar topje van haar lijf scheurt. Jenny Templeton speelt hem meest (onbewust) nergens op gebaseerde onlogische personage wat ik ooit heb gezien. Ik heb mij een maagkramp gelachen.

Mensen zijn hier echt serieus mee bezig geweest, dachten echt dat ze hiermee iets goeds aan het maken waren, voelden zich goed hierover, hadden zoiets van: 'Ja, daar kunne wij wat geld mee...'

...ik heb me kapot gelachen! Meer, meer, meer!

Oh ja; probleemloos te bestellen op Amazon UK.

avatar van the spies

the spies

Wat een geweldige troep dit!!! Onbegrijpelijk deze film nooit echt bekend is geworden in de betere b-film/cult kringen. Dit heeft wat mij betreft net zo'n entertainment gehalte als bijvoorbeeld Evil Dead en Braindead. Alleen heb ik het idee dat de mensen achter deze film echt dachten dat ze iets goeds aan het maken waren.

Een juweeltje!

CineFriendo

Hij heeft ook deel III gemaakt en heel wat andere kennelijk nog slechtere films; ik wil ze allemaal!!!

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Deel 3 is weer tamelijk geweldig (met de kangaroe-mensen!!). Deze film is voornamelijk bekend van de copulatie-scene waar duidelijk te zien is dat de actrice haar slipje gewoon aan heeft.

CineFriendo

Deel drie is alles behalve geweldig, beter gezegd, hij slaat helemaal nergens op! Wat een prutswerk. Hij bouwt ontzettend traag op en dan valt het hele verhaal uit elkaar, blijft geen zak van over. Het is niet eens meer grappig slecht; 's gewoon slecht slecht.

Dit deel, deel twee, is geniaal slecht! Ik heb nog nooit zo hard moeten lachen (letterlijk de tranen in mijn ogen) om een horror film.

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Prima pulpvervolg op de veel serieuzere 1e Howling, met de altijd fantastische Sybil Danning!
Christopher Lee mag er ook wel zijn.....

Toffe soundtrack. Het nummer van het bandje Babel
keert regelmatig terug en is prachtig!

Hoog erotiekgehalte: een wolventrio!

De aftiteling is misschien nog wel het mooist:
de rondborstige Sybil trekt keer op keer
haar kleding los!
Heb 'm danook 2 maal bekeken...

4 Dikke sterren!

avatar van thunderball

thunderball

Deze net bekeken op het MGM Moviechannel.

Jaren geleden een paar keer het origineel gezien, die zowel spannend als grappig was.

Dit deel zit behoorlijk op b-film niveau:

het ziet er allemaal vrij goedkoop uit, SFX zijn slecht en de acteurs zijn duidelijk van tweede garnituur. Zo hebben de twee hoofdrolspelers totaal geen charisma en acteren ze als zoutpilaren.

Twee uitzonderingen:

de altijd goede Lee, die de spanning er nog enigsinds weet in te brengen

en de heerlijke Danning.

Die laatste was eigenlijk de enige reden dat ik ben gaan kijken.

Ze is bloedmooi en ze straalt in iedere scene, waarin ze zit, pure sex uit.

Is dat niet je ding, dan heeft de film verder weinig te bieden, want het is allemaal vrij dom en oninteressant.

Een vier, ofwel 2 sterren.

avatar van the flash

the flash

BwuceLi schreef:

Maar waar in godsnaam te koop op DVD?

ja dat vraag ik mij ook af deel 1 over te vinden de andere delen nergens niet te begrijpen

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Haha, wat was dit slecht! En toch moet ik eerlijk bekennen dat ik me nog redelijk heb kunnen vermaken met deze film. Daarom is mijn eindscore ook nog redelijk mild gebleven.

Zelfs in dit gedrocht zet Christopher Lee een degelijke acteerprestatie neer als een weerwolf jager.

Helaas is de rest van de cast dan weer matig tot zeer slecht. Annie McEnroe en Reb Brown komen totaal niet geloofwaardig over en Sybil Danning lijkt ook duidelijk voor iets anders gekozen te zijn dan haar acteerprestaties.

Het 'verhaal', waarin Lee's personage samen met die van McEnroe en Brown de machtige weerwolf prinses Stirba (Danning) moeten gaan vernietigen stelt weinig voor. Zo moet men dit met tytanium(?) gaan doen en weet Stirba eigenlijk al vanaf het begin dat zij eraan komen om haar uit te schakelen. Nog iets vermakelijk slechts is dat men Stirba een soort foute magische krachten gaf. Dit resulteert hier en daar in een aantal zeer vermakelijke scenes.

Verder hebben ze de aftiteling wel erg vermakelijk gemaakt door wat vakkundig knip- en plakwerk.

Een film die misschien nog wel vermakelijk is voor de liefhebbers van dit soort B-film ongein. Overige mensen kunnen deze film gerust kunnen laten voor wat het is.

avatar van ipman-99

ipman-99

"What's wrong? I lost my earplugs!" ... " !!!

Vermakelijke 'Chit' !!! 'Howling 2' is het vervolg op deeltje 1

van Joe Dante. Dit heeft weinig tot niets te maken met het eerste

deel. Verwacht hier geen hoogstaande toestanden ... maar heerlijke

foute zaken dat we al gauw spreken van heerlijk pulpvoer voor

de liefhebbers van de goedkope 'chit' films die vooral puur entertainment

brengt met het nodige bulder-gelach tot gevolg.

De cast met o.a Sybil Danning ... moeten vooral sexy wezen

met de nodige scènes waarin ze schaars gekleed tot naakt rond huppelen.

De scène met het wolven trio ... ja inderdaad dat kunnen we allemaal

verwachten in deze foute film(s) !

avatar van Theunissen

De film begint met Christopher Lee die een stukje voorleest uit een boek. Zelf speelt hij ook een hoofdrol (als Stefan Crosscoe) in deze verder matige Horror film waarbij de fraaie rondborstige Sybil Danning (regelmatig bloot te bewonderen) eigenlijk het enige echte positieve is (met name in de laatste 3 minuten van de film ).

Het verhaal speelt zich af in de huidige tijd in Los Angeles (in het begin) en daarna in Transylvania en draait om weerwolven. Deze film is tevens het vervolg op het eerste deel, welke ik niet gezien heb want eerlijk gezegd heb ik deze film alleen gekeken vanwege het meespelen van Sybil Danning en daarbij wist ik ook dat ze bloot te bewonderen was. Het flauwe verhaal stelt eerlijk gezegd weinig voor (ademt wel een lekkere jaren 80 sfeer uit inclusief de muziek van het bandje Babel, waarvan de soundtrack "The Howling" een aantal keren live wordt gespeeld in het verhaal waaronder op het einde) en is ook niet echt boeiend of spannend. Visueel zag het er nog best aardig uit en hetzelfde geldt voor de effecten die van toepassing zijn op de weerwolven. Ook zit er redelijk wat actie en geweld (soms ook wat goor) in.

De cast is niet hoogstaand (alleen veteraan Christopher Lee speelde nog verdienstelijk) maar bevat wel een aantal fraaie vrouwen zoals de donkere Marsha A. Hunt en natuurlijk Sybil Danning die wel pas laat in het verhaal voorkomt (na circa 30 minuten). Beide vrouwen zijn ook bloot te bewonderen en vooral de spirituele scene waarbij Sybil Danning en Marsha A. Hunt samen bloot te zien zijn, mocht er wezen. In die scene trekt Sybil Danning letterlijk de kleren van haar lijf af, waarna haar fraaie borsten in volle glorie te bewonderen zijn Helaas is dat ook de enige scene waarbij ze bloot is te bewonderen, maar niet getreurd want op het einde wordt die scene nog maar liefst 17 keren op een grappige manier herhaald binnen een tijdsbestek van 3 minuten . Ze loopt overigens tijdens het verhaal er wel altijd zeer sexy en schaars gekleed bij, wat o.a. te zien is in de eerder genoemde soundtrack (zeker waard om eens te bekijken).

Al met al een matige bedoeling deze horror, die niet meer dan leuk is om eens gezien te hebben. De film duurt met circa 85 minuten gelukkig niet lang, waardoor hij nog enigszins lekker wegkijkt (met name dan door Sybil Danning).

avatar van EW101

EW101

Over twee dagen verkrijgbaar via Arrow.

avatar van Basto

Basto

• 11916 berichten

Lots of foute 80’s fun!

avatar van Noodless

Noodless

Dit vervolg kan totaal niet wedijveren met het eerste deel, gelukkig is er hier en daar nog wat fun voor de kijker. Heerlijk pulpvoer voor fans, maar daar hoor ik niet bij. De film moet het vooral hebben van het hoge erotiekgehalte en een paar lachwekkende horrorsituaties. Sybil Danning is perfect gecast voor deze sexy rol. Wat een sensuele actrice toch ! Ze komt pas na 30 minuten ongeveer in het verhaal voor. Let ook op de aftiteling waarin de rondborstige Sybil keer op keer haar kleding los trekt.

Leuk dat Christopher Lee ook mee speelt want hij geeft toch de film iets meer. Voor mij is dit trash voer !

avatar van jipt

jipt

Ik snap het "één van de slechtste films ooit"-idee over deze film (en andere soortgelijke films) niet echt. Er zijn toch zoveel meer dertien in een dozijn slecht geregisseerde saaie flutfilms? Deze kende juist een hoop leuke rariteiten, goede kills en effecten, vette soundtrack en goede sfeer. Daarbij is het allemaal lekker fout. Dat zie je niet in de gemiddelde B-film. 4*

avatar van joolstein

joolstein

Pure jaren '80 onzin! Het lijkt soms meer op een film met vampirisme dan aan de overlevering van weerwolven. Er zijn allerlei magische rituelen die niet echt passen in de film. Actrice Sybil Danning die er bekend om stond om uit de kleren te gaan, wilde zich hier niet bloot geven, als compromis is er één scène waar ze haar topje openscheurt. En als wraak besloot de regisseur dit aan het eind tienvoudig te herhalen. Horror-icoon Christopher Lee is Steffan Crosscoe, een weerwolfjager, die verdacht veel trekjes van Van Helsing vertoont. Vaak zie je de mensen die weerwolven zijn, Wooooooo-en of elkaar besnuffelen. Ook lijken de meeste weerwolfkostuums meer op apenpakken. (blijkt achteraf ook te zijn!) De transformaties zijn niet echt in beeld en ik vermoed dat de beelden, die lijken toegevoegd, rechtstreeks uit het eerste deel kwamen? Er zijn ook een aantal onnodige scènes met een New Wave band en het liedje komt de gehele film te pas en ongepast terug, tot aan een soort seksorgie-rockconcert. Ondanks dat het lijkt alsof de film, scènes bevat puur om de make- up effecten te tonen waren deze wel van enige klasse! Vooral de exploderende oogbollen van de dwerg en iets wat op een gargoyle lijkt die zich in een mond worstelt. Nee, heel goed is dit niet maar ik heb me er toch wel mee vermaakt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Uiterst campy en onbenullig, maar dat is dan ook gedeeltelijk het appeal van een film als deze. Regisseur Philippe Mora kiest voor een setting die probeert aan te sluiten bij het eerste deel, maar uiteindelijk vooral heel erg zijn eigen toonzetting volgt. De Tsjecho-Slowaakse landschappen versterken de sfeerzetting en Christopher Lee blijft altijd een betrouwbare aanwezigheid, maar eenmaal de clou wordt weggegeven valt het op hoe knullig deze productie wel niet is. Brakke montage (sommige personages schreeuwen het al uit van de pijn voordat de wolven ze überhaupt verslinden) en een lomp concept vieren hoogtij, waardoor ik de film niet kan laten wegkomen met een voldoende. Sybil Danning vervangt Dee Wallace bovendien als een prominente verschijning die absoluut niet kan acteren, dus Mora wisselt het op die manier lekker af. Links en rechts komisch vanwege de slechtheid en het vermaakt prima, maar de mistige bossen van het eerste deel hadden toch beduidend meer charme.