• 9.175.683 stemmen

Howling: New Moon Rising (1995)

Horror | 90 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Clive Turner en Roger Nall

Met onder meer: John Ramsden, Ernest Kester en Clive Turner

Plot Howling: New Moon Rising

"Somewhere Out There a New Terror is Breeding"

Nadat een jonge biker in een klein stadje is neergestreken, gebeuren er daar een paar vreselijke moorden, die overduidelijk het werk zijn van een weerwolf. De politie van een nabijgelegen stadje is eveneens op zoek gegaan naar de weerwolf die in hun stad een ware slachtpartij heeft aangericht.

logo tmdbimage

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 1,5. valt niet echt veel van te zeggen

avatar van the rainking

the rainking

Te slecht voor woorden op een niet grappige manier!

Dit is geen horror maar een country comedy met slechte muziek en nog slechtere acteurs, geen weerwolf te zien!

avatar van PEN15

PEN15

Is dit een vervolgdeel in de Howling franchise? Howling 7? NIemand met gezond verstand zou zich er aan wagen om nog een film te maken over deze reeks misbaksels. Die 1,6 totaal uitslag op imdb is veelzeggend!

avatar van kirk douglas

kirk douglas

Deze film is gewoon buitengewoon in zijn slechtheid.

De hoofdrolspeler uit dit verhaal is schijnbaar een overlevende uit het 5e deel. En dat hoewel ik zijn lijk toch duidelijk zag liggen in Howling 5 Na zijn aankomst in een of ander doodsaai western stadje breekt de waanzin los en krijgt de kijker de een na het andere country nummer om de oren geslagen. Maar dat is nog niet alles: gejatte beelden uit deel 4 - 5 en nog een saai plotje om een priester en een sherrif zijn ook nog aanwezig.
En dan is er natuurlijk de weerwolf zelf die nauwelijks te zien is en er belachelijk uitziet.

De lage uitslag van op dit moment 1,7 op imdb is niet voor niets. Deze film is gewoon 100% mensenverachtend.

avatar van ipman-99

ipman-99

"New Moon Rising." ... " !!!

Slechte 'Chit' !!! 'Howling 7' is het 7-de deel

uit deze foute franchise !

Deze film begint precies als een western ... gezien de locaties

en die kroeg. Al gauw komen we er snel achter dat we te maken hebben

met het slechtste deel van de 'Howling' films !

Je zal misschien zeggen (of me doorsteken) ...

dat die andere films toch ook al slecht waren !

Toch is dit anders ... omdat er weinig fun en 'wolf' in zit !

Deze film maakt een foute keuze ... door zich te willen verbinden

met de 3 voorgaande films ... waardoor we dan ook weer veel

beelden uit die films terug te zien krijgen in dit 7-de deel.

Slecht ... maar wou deze film nog eens herzien (omdat ik de voorgaande

delen allemaal eens heb weergezien) !

avatar van Shadowed

Shadowed

Na enkele onenigheden verliet regisseur Roger Nall het project en nam scenarioschrijver Clive Turner (die hem min of meer van de set joeg) het stokje van hem over. Tijdens het kijken borrelt dat vermoeden al tamelijk vroeg op als je de chaotische en onoverzichtelijke inhoud enigszins probeert te volgen. Regelmatig voelt het aan alsof er twee compleet verschillende verhalen door elkaar zijn gehusseld, met slechts spaarzame connecties tussen beide uitgangspunten. Het is dan ook niet vreemd dat Nall een hele andere film voor ogen had dan Turner, want die tweede naam wilde klaarblijkelijk vooral een ode brengen aan het verdorven stadje dat je als kijker hier te zien krijgt en hield zich dus beduidend minder bezig met de basis: weerwolven. Dat levert een hoop grollen op tussen rednecks en hillbilly's, met uiteraard diverse grapjes (gecentreerd rondom poep en alcohol) die amper in het verhaal passen. Het acteerwerk is afgrijselijk, de visuele look van de film oogt ongemotiveerd en het verhaal is werkelijk niet te doorgronden. Als kers op de taart een finale met de slechtste praktische effecten binnen deze reeks en dat wil wat zeggen. De toonzetting is relatief luchtig zodat het geen al te vermoeiende zit vormt, maar Turner mag zich gerust op zijn hoofd krabben nadat hij dit heeft afgeleverd.