Genre: Komedie / Fantasy
Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly
Met onder meer: Gwyneth Paltrow, Jack Black en Jason Alexander
Releasedatum: 28 maart 2002
Plot Shallow Hal
"True love is worth the weight."
Toen zijn vader op z'n sterfbed lag, kreeg de jonge Hal te horen dat hij later alleen met de jongste en mooiste meisjes uit moest gaan. Dit doet hij vervolgens ook, tot hij door een guru gehypnotiseerd wordt. Hij komt Rosemary tegen, op wie hij, ondanks haar zwaarlijvigheid, toch verliefd wordt. Hij ziet na z'n hypnose namelijk alleen nog de innerlijke schoonheid van vrouwen.
Rosemary
Jill
Ralph
Katrina
EarthAngel
Heb m een tijdje geleden gedownload van internet, vondt het concept erg leuk. Het einde had echter iets beter gekunt.
vliegtuig13
Leuke rol voor gwyneth paltrow. Meestal speelt ze in van die zeikfilms. echt grappige humor, soms iets flauw maar wel de leukste komedie van het jaar.
Jerome-B
Heb de trailer gezien, lijkt me erg leuk! Ga ik nog wel in de bios checken denk ik
yukpau
wat een slechte film aale leuke stukjes waren al in de reclame spot te zien
Hitman
Leuke film zeg! Ik vond het erg grappig allemaal. Ze hadden alleen wel vaker mogen laten zien hoe dik de dame was.....
You_bastard
Een grote tegenvaller had hem veel leuker verwacht. Het is zeker niet "there's something about mary" materiaal.
Linda
ik vond de film een beetje tegenvallen.
had er veel meer van verwacht. toch is het geen slechte film maar de goeie grappen missen. het begin is erg leuk maar op het eind word het meer een wijze les dat dikke mensen ook maar mensen zijn.
ik geef de film 3 sterren
Fletch
Ik moet eerlijk zeggen dat deze film me erg is meegevallen, het is zeker geen film zoals we van de Farrelly's gewend zijn zoals 'Marry' en 'Myself & Irene' . De platte humor in het begin van de film maakt plaats voor een meer 'serieuzere' kijk op de problemen die dikke mensen hebben. Verstandig als je bedenkt dat een groot gedeelte van de Amerikaanse bevolking gewichtsproblemen heeft. Dit soort films blijft natuurlijk wel ERG voorspelbaar.
3,5 ster
Mza
- 1924 stemmen
met zo'n onderwerp weet je natuurlijk al van te voren hoe het afloopt maar dat hoeft natuurlijk niet een probleem te zijn als de grappen goed zijn. En hoewel die ook vrij standaard zijn heb ik toch flink gelachen, vooral Jack Black vond ik erg leuk. Ook een leuk rolletje voor de Seinfeld fans van Jason Alexander.
Infected
Helemaal mee eens dat dit een zeer voorspelbare film is.
Toch viel de film me erg mee. Ik vond de humor best goed. De 'boodschap' is ook prima uitgewerkt.
't is duidelijk dat ik de boodschap nog niet 'verwerkt' heb, want ik moet zeggen dat ik 't jammer vond dat Gwyneth in 't laatste gedeelte van de film niet meer voorkomt (in normale vorm, dan)
chica
ik ergerde me echt dood aan die Hal met z§n irritante gewoontes zoals koekoek roepen enzo
wackyboy
Geen idee waarom die film hier 3 sterren krijgt. Flauwe dikke mensen humor met een moraal die stinkt.
hugohei
Wat die Jack Black doet vind ik niet om aan te zien. Wat een vervelende acteur. Hoe kun je daar nou een comedy mee tot een goed eind brengen ?
Ligt dat echt aan hem? Ik heb deze film nog niet gezien, maar zelden zag ik zo'n naar idee gezien voor een komedie. Ik vermoed dat de film pretendeert te vertellen dat uiterlijk er niet toe doet maar tegelijkertijd bol staat van de humor over dikkerds.
Frank Black zag ik in High Fidelity en vond het meteen een van de leukste acteurs van Hollywood!
hugohei
Natuurlijk is Jack Black gekozen en geinstrueerd en geregisseerd, en is niet alles zijn schuld, laat staan zijn verantwoordelijkheid.
Ik heb hem bij mijn weten niet eerder gezien, maar ik zal op 'm letten. Black krijgt nog eén kans !! Anders komt hij op m'n blacklist.

Begin bij High Fidelity. Sowieso een leuke film.
Sjoerd
Black krijgt nog eén kans !! Anders komt hij op m'n blacklist.
Lol
flicks
Best een komische film, gewoon om een keer te kijken, er zitten wel mooie grappen tussen, 3 sterren.
NERD
Vond het allemaal erg leuk, totdat hij zijn normale "view" weer terug kreeg. Werd het toch weer zo'n standaard serieus eind in een comedy film.
3 sterretjes
Een van de weinige films van de Farrely broertjes die ik nog zien moest. Dit keer eens niet de verschrikkelijk flauwe (maar hier en daar o zo leuke) poep en pies humor alla Dumb and Dumber, maar de broertjes hebben hier voor de iets subtielere humor gekozen. Aan de ene kant werkt dit wel (je zag de cast nu ook écht acteren), maar toch heb ik imho niet goed gelachen, wat bij een komedie toch de bedoeling is dacht ik zo. Een paar grappen vond ik ook zo luguber dat ik daar niet eens om kon lachen, de scène waarin Hal in het ziekenhuis komt en dan ziet hij dat het 'mooie kleine meisje' een verschrikkelijk grote brandwond op haar voorhoofd te hebben...
Zeker geen slechte Farrely film dus, maar ik heb wel beter gezien... 3*
Goodfella
Vervelende, nare, foute comedy van een regisseursduo dat bij iedere film onleuker lijkt te worden... 1,5 *
Mik
Zie Goodfella's post. Pluspunt, de billen van Paltrow, nooit geweten dat die zo ok! waren
catweasel
geinige film,
voor op een avond als je niets anders te doen hebt

filmfreak1983
ik heb die film vandaag gezien vond hem eigelijk best wel grappige om te zien maare ik weet ni echt wat ik van de film mot denken of aan mensen kan aan radden denk dat elke iemand die van zulke films houd dit wel leuk vind om te zien
Willem-Jan
Ik word zo schijtziek van mensen die vertikken om hoofdletters en leestekens te gebruiken... :S *zucht* (En als het verhaal dan vervolgens grammaticaal / spellingstechnisch EN inhoudstechnisch geen zak voorstelt heb ik gegeten & gedronken.)
Aardige film trouwens. 3*

There's Something about Mary
Romantiek / Komedie, 1998

Pay It Forward
Drama / Romantiek, 2000
overweightbeautyhypnoseoverweight manrejectionoverweight womansuperficiality obesitydeath of fatherziekenhuisdatingverliefd wordenfat suitdance clubhelping childrenvolunteeringphysical deformitybeauty standardssuperficialattractiveness disabled personinner beautypeace corpsbeauty is in the eye of the beholderbeauty is skin deep