• 9.376.964 stemmen

Met onder meer: Gwyneth Paltrow, Jack Black en Jason Alexander

Releasedatum: 28 maart 2002

• meJane Bekijk via meJane

Plot Shallow Hal

"True love is worth the weight."

Toen zijn vader op z'n sterfbed lag, kreeg de jonge Hal te horen dat hij later alleen met de jongste en mooiste meisjes uit moest gaan. Dit doet hij vervolgens ook, tot hij door een guru gehypnotiseerd wordt. Hij komt Rosemary tegen, op wie hij, ondanks haar zwaarlijvigheid, toch verliefd wordt. Hij ziet na z'n hypnose namelijk alleen nog de innerlijke schoonheid van vrouwen.

avatar van Jordy

Jordy

Ach ja, ik word weer niet zo blij van dit soort off-topic berichten, zo hebben we allemaal wel wat.

avatar van flipsen

flipsen

Dit was een leuke film. Het was komisch, af en toe ook wel een beetje zielig, origineel idee. De film moet serieus overkomen, met de boodschap: het gaat om innerlijke schoonheid, niet uiterlijke schooneid, alleen daar wordt stiekem ook nog wel een beetje van afgeweken. Ik herinner me namelijk de scene dat Rosemary van een duikplank in het water sprong en het halve zwembad spoelde weg, ik kwam niet meer bij, je kon me opvegen!

Moet hem nog maar eens een keer gaan huren. 3.5*

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Lichte komedie met een morele boodschap. De Farrelly-brothers hebben echt voor een melige aanpak gekozen , in ieder geval een film niet in de aard van hun andere werken. De humor is redelijk flauw ( maar niet in de mate zoals de rest van hun werk). Paltrow en Black spelen even diepzinnig als de prent . Black is nou niet meteen een groot acteur in mijn ogen , maar hij deed het wel ok. De farrelly broers moeten steeds wel eens lachen met handicaps , in die mate dat het niet echt meer grappig overkomt. Pijnlijke zaak ... Ze willen hier een morele boodschap overdragen van innerlijke schoonheid maar tegelijkertijd overdrijven ze in hun opvatting van reacties en grappen tegen dikke mensen zodat het hier ook vaak vrij beledigend en niet steeds even humorvol is. Klein nadeel aan de film was het te verwachten einde. Zelfs het grootse hollywood-cliché- sprookje zal hier van achter over vallen. Ik ben beter gewoon van het regisseursduo. , al zaten er zeker ook een paar geslaagde grappen in zodat ik me aardig vermaakt heb met de prent

6,5/10

avatar van MarkFish

MarkFish

Vond em niet grappig (van hahahaha), maar wel vermakelijk. Leuke feel-good movie, maar niks bijzonders. 2,5

avatar van Marki_san

Marki_san

ik vond het een slappe komedie. er zijn bijna geen leuke grappen, maar het idee was redelijk origineel.

avatar van krabat

krabat

Die Jack black is toch de grote grap in deze film. Ik vind het een geniale acteur. Alleen al als hij weer een of andere bek trekt dan lig ik in een deuk.

avatar van [Preketero]

[Preketero]

Leuke film, Jack Black speelt zijn rol grappig, goed ... Het was wel grappig toen hij al de lelijke vrouwen als mooie vrouwen zag.

avatar van Nieke

Nieke

Deze moet ik nogmaals bekijken, maar ik herinner me dat ik 'm wel goed vond.

Voorlopig een 3*, misschien voor verhoging vatbaar.

avatar van E V

E V

MElig!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Gewoon een erg leuke comedy, vooral door Black en Alexander. De liftscene was erg hilarisch. Halve ster verhoging.

avatar van xangadix

xangadix

Maar dat staartje slaat dan weer totaal nergens op...

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Dat ging inderdaad nergens over.

avatar van Lee-john

Lee-john

achja

leuk filmpje tussendoor

avatar van Chainsaw

Chainsaw

De gebroeders Farrelly, Jack Black en een plot over een dikke vrouw. Tja, dan weet je toch precies wat je kunt verwachten. Shallow Hal is zeker niet het beste werk van de broertjes, maar het weet nog best te vermaken. Hier en daar zitten een paar geslaagde grappen en Black en Alexander doen het erg aardig. Desondanks slaan lang niet alle grappen aan en het grote moraal is hier en daar veel te nadrukkelijk aanwezig.

3 sterren.

avatar van MaryCorleone

MaryCorleone

Goed gelachen, leuke film, was al blij dat Rosmary geen maagband liet plaatsen...

avatar van hannie84

hannie84

Wel grappige film.

In het begin van de film lieten ze Rosemary elke keer niet zien dat vond ik jammer maar gelukkig gebeurde dit later wel. Heb een paar keer wel echt erom kunnen lachen, en de moraal van het verhaal is natuurlijk ook mooi (hoewel t niet erg geloofwaardig is) ik geef em 3 sterren.

avatar van darkcity

darkcity

Leuke film, heb wel een paar keer echt gelachen en dat had ik niet verwacht want normaal lach ik niet zo snel bij een film maar nu dus wel.

Leuke rol van Gwyneth en ook erg vermakelijk filmpje om af en toe te zien en een erg mooi moraal idd, alleen vond ik hem wel wat aan de lange kant. 3 sterren

avatar van AHWA

AHWA

Matig filmpje. Hij begint nog wel aardig en er zitten af en toe een paar leuke grappen in, maar de film zakt naar het einde toe als een kaartenhuis in elkaar, zo zoet als stroop en de moraal ligt er weer enorm dik bovenop.

2,5 ster.

avatar van KarinV

KarinV

Leuke film. Ook wel herkenbaar, aangezien ik zelf ook niet slank ben en niet de mooiste ben. Vond alleen het staartje te overdreven.

avatar van dinky

dinky

heel vet cool gave film, zeker de moeite waard

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

De film begon inderdaad goed, met een orgineel verhaal. Alleen waar ik op het begin vaak moest lachen, vond ik het laatste half uur weer te cliché.

( toevallig ziet Rosemary haar vriend in `t restaurant met een ander ). Ik gunde Gwyneth echter wel een happy end. 3,5 ster.

avatar van HiLL

HiLL

dinky schreef:

heel vet cool gave film, zeker de moeite waard

spoiler? huh?

avatar van xangadix

xangadix

Ja dat 'vet' zou je natuurlijk als een spoiler kunnen opvatten, ha ha.

avatar van HiLL

HiLL

xangadix schreef:

Ja dat 'vet' zou je natuurlijk als een spoiler kunnen opvatten, ha ha.

lol

(maar is een onzin spoiler )

avatar van Lotteke

Lotteke

Leuke film. Probeerd ons een moraal bij te brengen, waar ik heus wel in zou willen geloven, maar de realiteit ligt toch wel wat anders denk ik. Leuke rol van Gwyneth, die alleen als vetzak toch wel erg nep overkwam.

Al met al, goed filmpje voor wat kostelijk vermaak.

avatar van Larude

Larude

Leuke film voor tussendoor, moraal van het verhaal soms iets te overdreven aanwezig; voor de rest grappig en ontroerend... je blijft op zich wel plakken.

avatar van Ju$t_m0i

Ju$t_m0i

Wel leuk filmpje Niet echt dubbel gelegen ofzow, maar wel vermakelijk. 3*

avatar van filmtweety

filmtweety

Echt wel een leuke film! Ook de muziek van de foundations klinkt lekker! Het einde van de film is erg komisch met dat kwispelende staartje van zijn vriend......

Deze film kreeg slechts 2 sterren als beoordeling, wie bepaalt zowiezo hoe "goed" of "slecht" een film is........Smaken verschillen nu éénmaal.......

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Geweldige wansmaak weer, een typische Farrelly komedie dus. De beste grap is nog wel dat ze er een moraal in stoppen over dat het innerlijk belangrijker is dan het uiterlijk en vervolgens wel doodleuk de hele film grappen maken over het uiterlijk. Way to go .

avatar van alexis

alexis

grappige film mét moraal

en de film kijkt lekker weg

***