• 9.373.540 stemmen

Tekken (1998)

Animatie / Actie | 60 minuten / 57 minuten (VS)

Genre: Animatie / Actie

Speelduur: 60 minuten / 57 minuten (VS)

Alternatieve titel: Tekken: The Motion Picture

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kunihisa Sugishima

Met onder meer: Kazuhiro Yamaji

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans, Italiaans en Japans

Plot Tekken

"Learn Strength, Witness Speed, Enter The Tournament!"

Het kleine meisje Jun heeft ooit gezien dat de evil-minded Heihachi Mishima zijn zoontje in een ravijn gooide, omdat hij te slap zou zijn. Hij was een schande voor de familie. Later als Jun volwassen is, moet ze voor haar werk Heihachi's bedrijf infiltreren, omdat hij waarschijnlijk illegale wapens aan het produceren is. Maar dat is geen probleem, want toevallig organiseert Heihachi een toernooi voor de beste vechters ter wereld. Aangezien Jun ook wel haar mannetje kan staan, kan ze met die smoes het zwaar bewaakte eiland waar Heihachi's bedrijf staat binnenkomen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Kazuya Mishima (stemrol)

Jun Kazama (stemrol)

Lei Wulong (stemrol)

Heihachi Mishima (stemrol)

Lee Chaolan (stemrol)

Nina Williams / Young Kazuya / Jin Kazama (stemrol)

Anna Williams (stemrol)

Michelle Chang (stemrol)

Dr. Bosconovich (stemrol)

Baek Doo San (stemrol)

Niet best.

Maar nu ook weer niet zo slecht als de 0.5* die hier stonden. Ondertussen heb ik wat meer gezien, ben ik daardoor denk ik ook wel net iets milder geworden. Want in vergelijking met de groten uit het genre is dit echt wel een goedkope en triestige bedoening, maar puur op eigen waarde geschat valt het ergens nog wel mee.

Komt omdat het toch redelijk kort is en het ergens nog wel een beetje weet te vermaken. De tekenstijl is beperkt, de animatie karig en het plot stelt echt niks voor. Op de één of andere reden eindigen dit soort films toch steeds op een eiland waar enkele vechters het tegen elkaar opnemen. Maar een aantal geinige personages (zoals de dinos en de kangoeroe) maken het een beetje leuker.

Verfilmingen van 1-on-1 fighting games, een goede combinatie is het nooit geweest. Ook deze Tekken is eigenlijk maar moeilijk aan te raden, maar wie ergens een gaatje van een uur te vullen heeft kan het nog veel erger treffen. Zolang je maar niet al te veel verwacht van deze film.