Geregisseerd door: Paul Thomas Anderson
Met onder meer: Jeremy Blackman, Tom Cruise en Melinda Dillon
Gesproken taal: Engels, Frans en Duits
Releasedatum: 23 maart 2000
Plot Magnolia
"Things fall down. People look up. And when it rains, it pours."
Een willekeurige, regenachtige dag in San Fernando Valley (Los Angeles). De levens van een stervende vader, zijn jonge vrouw, een verpleger, een beroemde verloren zoon, een politieagent die wanhopig op zoek is naar liefde, een nieuw en een voormalig wonderkind, een tv-presentator en zijn aan cocaïne verslaafde dochter komen samen in een web van verwikkelingen. Door de speling van het lot, toeval en menselijke interactie kruisen alle paden, een dag om nooit te vergeten.
Frank T.J. Mackey
Stanley Spector
Earl Partridge
Rose Gator
NarcissusBladsp.
Ja ik had er wel over gehoord en dacht dat die regen wat minder klein zou zijn en met veel kleinere beesten en wat minder bloederig. Maar dit was best smerig ja. Hoe hebben ze dat eigenlijk gedaan?
Bullfrogs....en geile mannen met teveel stierenbloed.......geeft een hoop Bullshit......
veron35
Hele goede film. Geweldige sfeer en de verschillende verhalen zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt. Een van de drie films waarin Tom Cruse het echt goed doet. Het enige wat ik niet echt begrijp is die kikkerregen, maar ik snap wel dat het de film extra goed maakt. En de titel+de poster snap ik ook niet helemaal.
Tribe
Ik heb nog nooit zó dicht bij tranen gezeten tijdens het kijken van een film.
Twee scenes wisten dit teweeg te brengen:
Het moment waarop de politieagent tijdens de date verteld dat hij helemaal geen goede politie agent is omdat hij zijn pistool is verloren.
En
Het moment waarop het jongetje aan de rand van het bed van zijn vader zegt: "Dad, you really have to be nicer to me.".
Het waren 3 uur die prachtig, intens en meeslepend waren. De climax is prachtig, en ik heb ademloos naar de ondertiteling gestaard.
Leland Palmer
Prachtige film die je vanaf minuut 1 vastklampt aan het beeld en je niet eerder loslaat dan de aftiteling (bij mij dan tenminste)! De tijd vloog voorbij terwijl deze film toch een speelduur van 3 uur heeft. Magnolia laat je op een duidelijke manier kennismaken met alle hoofdpersonages die allemaal op dezelfde dag elkaars pad zullen kruisen. Tijdens deze kennismaking wordt veelal gebruik gemaakt van snelle beelden en muziek zodat het lijkt dat de tijd te snel gaat voordat je goed kennis hebt kunnen maken met de hoofdpersonages. Dit is ook een van de redenen denk ik waarom de tijd tijdens deze film zo vliegt, want gedurende de hele film wordt gebruik gemaakt van snelle beelden in combinatie met muziek terwijl wij alle levens van de hoofdpersonen voorbij zien vliegen. Tom Cruise speelt toch werkelijk de sterren van de hemel in dit meesterwerk zeg: vanaf de scenes op het podium tot de scenes waarin hij bij zijn vaders bed zit heb ik me contstant goed tot hem kunnen inleven. Dit geldt trouwens voor alle personages maar zeker voor Tom Cruise in het bijzonder. De film bevat een aantal onvergetelijke scenes die mij erg wisten te boeien maar mij niet tot emotie konden verlijden. Dit had ik stiekem toch wel gedacht na een aantal posts gelezen te hebben bij deze film. Scenes met Julianne Moore terwijl ze medicijnen ophaalt bij de drogist, jankend naast Jason Robards ligt in bed tot de scene dat ze haar eigen leven bijna weet te beeindigen. Tom Cruise die erg overtuigend zijn werk doet op het podium en erg humoristisch overkomt met zijn heerlijke uitspraken (''respect the cock!!'') tot ook zijn dramatische en hoogtepunten uit deze film waarin hij ook jankend naast Robards eindigd. Seymour Hoffman is sowieso een topacteur en doet het weer prima. Het kleine jongetje (ben z'n naam vergeten) die in de quiz zijn kunsten vertoond en op een gegeven moment op het eind raakt! Hij mag niet naar de wc en zijn vader behandeld hem niet goed, volgens mij zijn dit twee belangrijke onderdelen van deze jongen in de film! De politieman (John C. Reilly) deed bij mij misschien nog wel het meeste medeleven opwekken! Hij speelt de sterren van de hemel en de scene dat hij samen met zijn dat aan tafel zit is onvergetelijk. Hij is zo oprecht en sympathiek als eerlijke en oprechte politieagent dat je volgens mij niet anders kunt dan medeleven krijgen met hem. Daarom vind ik het ook prachtig dat hij zicht sterk houdt en in de laastse scene van de film zijn grote liefde de waarheid verteld. Hij wil haar niet kwijt en zal bij haar blijven! Ook die grote liefde (de cokesnuivende dochten van de tv presentator) speelt erg goed. Haar zenuwachtige gedrag viel bij mij verrasend genoeg erg goed en voor haar is het maar het beste dat ze alles opbiecht en haar leven gaat verbeteren bij de agent. De kikkerregen is natuurlijk onvergetelijk: dit is een verwijzing van de tien plagen uit het oude testament omdat de mens fouten maakte en daarvoor een straf verdiende. Ook symboleert deze situatie inzien, schuld, liefde, spijt en verleden. In Magnolia staat het naast de voorgande punten voor een lottoeval situatie waarin alle hoofdpersonen terechtkomen......
doeshnormal
Sorry maar ik vond het een waardeloze film
Heel veel verhaallijnen die wat met elkaar te maken hebben maar toch langs elkaar lopen
Alle scenes duurde veel te lang en niks leidde tot wat
Het enige wat ik hieruit kan opmaken is dat er mensen zijn die bedriegen, dat er mensen zijn die worden bedrogen en dat er mensen zijn die te bang zijn om wat van het leven te maken
en die maffe regen op het eind slaat nergens op
het moet lijken op toeval wat in het begin van de film verteld wordt
maar dan mogen de mensen toch wel eventjes raar opkijken als die beesten uit de hemel komen zetten
maar nee hoor, mensen in amerika vinden dat gewoon volgens de regisseur
en dan mag het ooit in servie wel eens gebeurd zijn dat er beesten uit de hemel zijn komen vallen door een tornado, maar daar zaten ook echt wel andere voorwerpen en dieren bij van hetzelfde gewicht, alsof alleen kikkers opstijgen en weer dalen, wat een onzin
mensen vergelijken deze film met crash, maar die is 80 x beter
ook die gaat over gevoelens van meerdere mensen, alleen daar gebeurt het veel realistischer en veel krachtigere scenes
3 uur weggegooid
Mat_
Het verhaal in crash is het toch echt wat minder. In Crash gaat het de hele tijd over racisme,terwijl hier toch wel wat andere gevoelens aan bod komen: onzekerheid,eenzaamheid,haat,zorgzaamheid,...
Bij mijn weten zitten hier toch wel aardig wat krachtige scènes in: Tom Cruise aan het bed van zijn vader,Julianne moore bij de apotheker, het etentje tussen de politieagent en de drugsverslaafde dochter,...
doeshnormal
ja ok dat zijn inderdaad wel krachtige scenes, alleen alles is zo ongelofelijk langdradig, en zeker de minder krachtige scenes lijken dan een eeuwigheid te duren en nutteloos te zijn
otherfool
Noem eens wat voorbeelden van langdradige/minder intense stukken? Bij mij vliegt de film werkelijk voorbij...
Bij mij ook...
Tequillan
Wanneer komt het verhaal eindelijk op gang? Ik zit al anderhalf uur te kijken en het is nog steeds veel te voorspelbaar
otherfool
Je moet wel op 'play' drukken natuurlijk...
En pas stemmen als je de hele film hebt gezien lijkt me logischer...
Anatolia
Hoezo is dit nou weer 'voorspelbaar'? Wat valt er überhaupt te voorspellen?
orbit
- 12092 berichten
Dat zoveel bagger wel een belachelijk en hilarisch einde moet hebben... en.. inderdaad
Anatolia
Tequillan was overduidelijk nog niet zo ver gevorderd in de film
Gerritj
Ik hoef niets te schrijven.
Harm Jan heeft het al voor mij (uitgebreid) gedaan
4.5
The Last
Denk wel na voordat je een film een 'meesterwerk' noemt.
Leland Palmer
Denk wel na voordat je een film een 'meesterwerk' noemt.
Hoe bedoel je? Als ik een film een meesterwerk vind, dan zeg ik dat gewoon. En Magnolia is een meesterwerk naar mijn mening. Ga binnenkort weer voor deze film zitten en een verhoging zit er dan misschien wel in.
DragQueen
Een prachtige film, waarin de verscheidende verhaallijnen zeer subtiel zijn uitgewerkt, en elkaars wegen kruisen op een geweldige manier. het verhaal is sterk en vrij ontroerend te noemen. verder is het geweldig om zo een bonte verzameling acteurs aan de slag te zien in een film. hoffman en reilly acteren goed. evenals macy, moore en natuurlijk cruise. die een formidabele rol speelde. het einde is ook zeer mooi, en symbolisch uitgewerkt. een meesterwerk naar mijn inziens. 4,5 sterren.
Melvin Udall
Hij stond al een tijd op m'n lijstje maar nu dan eindelijk gezien. De lengte is geen enkel obstakel. Alle rollen zijn goed bezet.
Tom Cruise is geweldig in vorm. Eindelijk een film waar zijn 'toneelacteren' in een goede rol is geplaatst.
De verschillende verhaallijnen zijn niet geforceerd bij elkaar gezocht. Een film die makkelijk diverse emoties samenpakt. Top!
T.S.S.A.
WOW!
Ik heb 188 minuten lang met me mond open naar me beeldscherm gestaard. Sporadisch een brok in me keel en soms een glimlach op me gzeicht. Ik vind dit niet zomaar een film, dit is ware kunst.
Ik weet niet wat ik er verder nog meer over moet zeggen...
natuurlijk er werd super geacteerd en hij is geweldig geregiseerd...
Maar dat is hier achteraf niet de essentie.
Het totaalbeeld is wat op mijn netvlies gebrand staat.
Een prachtige epos over verdriet, liefde en de dood.
ps. Moore is normaal een reden voor mij om een film af te zetten... maar hier speelt ze echt de sterren van de hemel!
ILDIB
twijfwel tussen 3enhalf en vier. De film kent zeer sterke passages maar voor mij ook helaas een aantal saaie. De laatste veelal met cruise die wederom laat zien geen emotie te kunnen acteren. Jammer want de rest zet echt een topprestatie neer. Allerbeste Claudia Gator. Hij is in het 2e uur simpelweg te traag naar mijn mening. Jammer dat een 4- niet bestaat. Overigens vind ik requiem for a dream beter in ditzelfde soort genre..
overigens over de kikkers, heb ik het dit keer in de film gemist of heb ik het in een andere gezien dat het natuurkundig wordt verklaard middels een orkaan die een kikkermeer leegzuigt en dan uitregent over la? Beetje zoals woestijnzand?
321brb
Ik vreesde voor te veel verhaallijnen en de lange lengte de film, maar dat bleek gelukkig onterecht.......een schitterende film en alle verhaallijnen bijna even boeiend.
4*, maar misschien dat ik hem later nog verhoog en mogelijk een plekje in mijn top10 geef als ik hem nog eens kijk.
VierkanteOogjes
ik vind het (tot nu toe) een erg zware film. Ben anderhalf uur onderweg, maar een luchtige scene met wellicht een vleugje humor heb ik nog niet ontdekt. Veel geschreeuw en verdriet. Niet dat ik dat nog nooit gezien heb, maar merkte dat ik zin had om ook even te (glim)lachen. Morgen de film maar verder afkijken.
Intro van de film geniaal en acteerwerk ook zeer sterk, daar ligt het absoluut niet aan. Ben benieuwd naar de afloop.
Diesel
Prachtige, meeslepende drama over mensen met verschillende karakters die één ding met elkaar gemeen hebben, namelijk dat ze een ongelukkig leven leiden. Alle personages in de film zijn ongelukkig of verdrietig maar om totaal andere redenen. Anderson brengt het leven van al die ongelukkige zielen perfect in beeld. Het verhaal zit erg goed in elkaar, de acteurs zijn stuk voor stuk goed gecast, de muziek is erg mooi en de finale is werkelijk adembenemend. Heb nog geen slechte film gezien van Anderson. Voorlopig 4*
NarcissusBladsp.
En wie verscheen er in beeld bij Nova in een item over de herontdekking van de mannelijkheid?... Jawel Tom Cruise... in zijn rol uit Magnolia.....maar dat vertelde Nova er niet bij.....de (bedoelde?) ironie van die verwijzing zal menig kijker gemist hebben.
Montorsi
ik zag het ook vandaag en bedacht me dat Magnolia nodig aan een herziening toe is. Ik zag ook War of the Worlds vandaag en in mijn herinnering is het contrast met Magnolia wel zo groot wat betreft het acteren van Cruise.

De drie beste films met een hoofdrol voor de jarige Tom Cruise (59)

Cidade de Deus
Drama / Misdaad, 2002