• 9.387.636 stemmen

Met onder meer: Jeremy Blackman, Tom Cruise en Melinda Dillon

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Releasedatum: 23 maart 2000

Plot Magnolia

"Things fall down. People look up. And when it rains, it pours."

Een willekeurige, regenachtige dag in San Fernando Valley (Los Angeles). De levens van een stervende vader, zijn jonge vrouw, een verpleger, een beroemde verloren zoon, een politieagent die wanhopig op zoek is naar liefde, een nieuw en een voormalig wonderkind, een tv-presentator en zijn aan cocaïne verslaafde dochter komen samen in een web van verwikkelingen. Door de speling van het lot, toeval en menselijke interactie kruisen alle paden, een dag om nooit te vergeten.

Frank T.J. Mackey

Stanley Spector

Earl Partridge

avatar van Menghini

Menghini

Zeer bijzondere film: helemaal in mijn staatje. Een beetje absurd en dat mag ik wel. Ik moet hem zeker nog een keer zien: kijken of ik het echt gesnapt heb

Kan iemand mij vertellen waar nou die "magnolia" voor is? (Ik ben heel lui: misschien is dit al wel een keer verteld hiervoor) En die kikkerregen? Is dat (ook) symbolisch? Want volgens mij is al een keer zoiets gebeurd (iets op het nieuws ofzo... Natuurlijk niet zo extreem als in de film, uiteraard!)

Menghini schreef:

De bloem Magnolia staat bekend om zijn helende en therapeutische effecten. De definitie van de werking van de witte magnolia is de essentie dat het alles met elkaar verbindt.

En over de 'kikkerregen' zoals je misschien al is opgevallen komt Exodus 8:2 regelmatig voor in de film en ik heb die nog eens opgezocht en daarin staat; "voor degene die weigeren om iets te vergeten/laten gaan, zal ik treffen met kikkers".

flipsen

Allereerst, zet svp die kikkerregen tussen spoilers, dat is de grote verassing van de film.

Verder: Ik vind het maar een maffe film en ik weet niet of ik alles wel gesnapt heb. Ik weet bijvoorbeeld niet hoe ik die helende werking van de magnolia moet plaatsen en ook de kikkerregen en die bijbelverwijzing, ik denk dat ik hem nog maar een keer moet zien om dat helemaal goed voor elk personage te plaatsen.

even hoe ik het zie nu:
er zijn een aantal verhaaltjes die elkaar raken en via via raakt elk verhaaltje elkaar wel. Het is de bedoeling dat we denken dat het toevallig is dat alles elkaar raakt, maar in het echte leven gaan ook allemaal levens/verhalen bij elkaar langs. En aan het eind regent het kikkers!

Als de kans bestaat dat iets gebeurt, is het niet toevallig dat het ook een keer gebeurt. Zo zie ik dan ok de absurde beginselen van de film erbij in passen.

T®inity

Naar mijn mening bestaat er niets zoals 'toeval' het is allemaal voorbestemd.

flipsen

Het lijkt mij inderdaad ook geen toeval wat er allemaal gebeurt, maar het lijkt allemaal toeval, maar verhalen kunnen in het echt ook bij elkaar langs lopen en dat doen ze in het echt ook. Om die reden denk ik dat alles wat gebeurt niet eens zo heel toevallig is.

flipsen schreef:

Ja ik snap wat je bedoelt, zoals in het begin wordt weergegeven in 'magnolia'.

flipsen

Nog een aantal dingen over deze film die ik even kwijt moet:

Er zit wel goeie muziek bij, maar hij moet wel een hele lange soundtrack hebben als alle muziek er op staat. Muziek was af en toe erg overheersend, heel harde muziek onder een dialoog, was een beetje vervelend, maar misschien wel passend.

In het begin van de film leek het alsof je de hele tijd enorm op moest blijven letten, want je verwacht steeds dat er een twist komt , maar die blijft uit (in het verhaal zelf, de kikkers is een twist die niemand verwacht en kan ontgaan, ook al let je niet zo op). Dit resulteert in 3 uur lang geconcentreerd kijken, wat achteraf niet nodig geweest was, je kunt ondertussen best even naar de WC.

Brengt me bij het volgende punt, hij duurt mij eigenlijk anderhalf uur te lang. Het is een enorm lange zit, vooral ook omdat er niks lijkt te gebeuren. Op een gegeven moment dacht ik dat de film echt naar een climax toe ging, maar hij kwam maar niet. behalve als de kikkers komen.

De stijl van filmen vind ik heel vervelend. Alles gaat heel snel, de hele tijd close-ups, vind ik niet zo mooi.

Alle open eindes die de film heeft vind ik in zekere zin wel mooi. Iedereen heeft net een belangrijke beslissing genomen, en met iedereen zou het vervolgens wel goed kunnen gaan.

Ik geef hem toch 4 sterren. Dat is ie zeker nog wel waard.

Nog een laatste opmerking (hier-kom-ik-weer-met-een-"malle"-vergelijking-sorry-daarvoor): Ik moest aan Pulp Fiction denken toen de film afgelopen was. Hebben meer mensen dat?

avatar van jassonn

jassonn

avatar van as

as

avatar van Art

Art

Waarom moest je aan Pulp Fiction denken? Omdat die film toevallig ook meerdere verhaallijnen heeft of zoiets? En nee, ik heb die vergelijking niet gezien en het zou ook niet zo snel in mij opkomen om die twee films met elkaar te vergelijken

Pulp Fiction

flipsen

Ok, de boodschap is duidelijk, ik ben de enige met zulke gedachtenkronkels! Even uitleggen:

Toen Magnolia afgelopen was dacht ik echt van: "Wat moet ik hier nou mee!" Allemaal verhalen die eigenlijk geen moer met elkaar te maken hebben,die elkaar alleen maar kruisen. Dat is bij PF ook zo. Het duurde even voor ik alles een beetje kon plaatsen.

In Magnolia maakt iedereen op het laatst ook een beslissing die hun leven gaat veranderen en je weet vervolgens niet hoe het verder gaat en dat is in PF ook zo (maar niet geheel, van sommigen weet je hoe het verder gaat en wat de consequenties zijn, van anderen niet).

Maar goed, beide films hebben een heel ander genre, een heel andere sfeer en een compleet andere stijl, daar hebben jullie gelijk in! Maar deze film had de titel Pulp Fiction kunnen dragen wat mij betreft, alleen dan moet je het hele beeld van PF wel uit je hoofd verwijderen.

avatar van Art

Art

De hele uitleg ten spijt, ik blijf het een aparte kronkel vinden. Ik begrijp wel waar je heen wilt maar dat gaat voor mij iets te ver. Maar goed, zo heeft ieder zijn eigen kijk op een film

avatar van Robby

Robby

Heb hem ook net gezien. Ik vond het einde wel onverwacht maar dan weer onrealistisch, terwijl alles toch redelijk realistisch in elkaar zat. De clou van de film vind ik wel de moeite maar niet echt overdreven. Je bent 3 uur zoet bezig alles te volgen en er ergens een climax in te zoeken, zoiets als Usual Suspects. En dan komen er plots kikkers uit de lucht vallen
Een magnolia wordt nergens vermeld en komt er ook niet (prominent) in voor. Waarom de titel van die film?
Had er toch iets meer van verwacht. Een 3,5 voor de acteerprestaties en het verhaal, maar niet het einde.

avatar van Redlop

Redlop

Robby schreef:

Waarom de titel van die film?

Lees pagina 5.

eerdekes

De eerste keer dat ik de film heb gezien heb ik zeker 5 x het liedje nog is beluisterd waarin de hele cast het prachtige nummer 'wise up' zingen.

Eén van de beste filmscènes ooit, vind ik

eerdekes schreef:

Eén van de beste filmscènes ooit, vind ik

Ik had liever gezien dat Aimee Mann's wise up gewoon te horen was zonder dat iedereen het aan het meezingen was. Dat vond ik het enige minpuntje.

eerdekes

Misschien wel het mooiste citaat uit een film ooit ..

I have so mutch love to give, but i don't know where to put it

avatar van Jordy

Jordy

even mierenneuken:

I really do have love to give, I just don't know where to put it

hehe

flipsen

Ik ga deze vanavond nog een keer kijken. Ik vind deze film erg mooi. De film is serieus bedoeld, maar bij de intro gaan de mondhoeken toch een beetje omhoog en als de kikkers komen dan kun je echt opvegen. Super climax.

avatar van gemaster

gemaster

Ontzettende pretentieuze kutfilm. Het kon me allemaal totaal niet boeien. Volgens velen is deze film zo mooi omdat het 'echt' is. Als je echte dingen wilt zien, dan moet het echter wel interessant zijn. Het begon allemaal nog heel erg aardig, maar het zakte zo ver weg dat ik hem met zeeeeeeer veel moeite heb uitgekeken. 1 ster voor de mooie vormgeving enzo.

flipsen

Zou iemand voor mij op willen zoeken wat er in Exodus 8:2 staat over kikkers en dat wij getroffen worden door kikkers als..... Of, als iemand het uit zijn hoofd weet, mij dat willen vertellen. Liefst in het Nederlands.

Waar die kikkers precies voor staan is mij nog niet echt duidelijk geworden, buiten het feit dat het een rare gebeurtenis is (die de personages op dat moment weinig kan schelen) om.

avatar van Icer

Icer

Tja, wat moet je hier nu van zeggen. Vrij gecompliceerd verhaal omdat het niet duidelijk is waar het nou eigenlijk om gaat... toen de film afgelopen was vroeg ik mezelf dat nog steeds af...

Toch vond ik de film niet slecht.. ik heb me wel geamuseerd en daar gaat het toch om.... 3,5 sterren.

Intro herzien zou ik zeggen, wordt het zeer duidelijk in uitgelegd.

avatar van lngrid

lngrid

flipsen schreef:

In Exodus staan de tien plagen van Egypte beschreven. De farao houdt Mozes en zijn volk gevangen als slaven. Ook na vele verzoeken en waarschuwingen laat de farao het volk niet vrij. De plagen (door God gestuurd) moeten de farao er toe bewegen Mozes en zijn volk vrij te laten. De tweede plaag is de kikkerplaag.
Volgens de filmkrant is de boodschap van de kikkerregen in Magnolia: wie niet horen wil moet voelen.

Zie ook het forumtopic het einde van Magnolia.

avatar van Freud

Freud

Ik had wel al eens opgevangen dat er 5 jaar geleden door ene Paul Thomas Anderson een knappe film gemaakt was, maar ik wist niet dat het zoiets was. Waw.

avatar van BASWAS

BASWAS

De essentie voor mij van deze prachtfilm is: soms gebeurt er zo maar wat.

Deze vrijheid van het lot kunnen zich veel suf calculerende mensen niet aan en zullen om die reden deze film niet waarderen die op een pracht manier onze geordende chaos verbeeld.

avatar van De Vries

De Vries

Tja alles is al zo'n beetje gezegd deze 19 pagina's.

Ik moet het toch ff kwijt;

geweldig begin waardoor je direct je aandacht heb voor de film.

Super goede muziek keuze door de hele film heen, deze neemt zelfs af en toe de overhand.

Genoeg verhaallijnen dus genoeg afwisseling

Het einde kun je zelf invullen, niet over discussieren maar gewoon zelf plaatsen wat bij je past....heerlijk dus

Kortom zeer goed vermaak 3 uur lang

4,5 *

avatar van donnie darko

donnie darko

Na deze film gezien te hebben was ik verbluft. Deze film was grandioos. De 3 uren glijden voorbij. De acteurs spelen één voor één de pannen van het dak en het einde is zo raar maar ook zo chiek.

Kortom, één van de beste films die ik in mijn leven heb gezien.