Geregisseerd door: Paul Thomas Anderson
Met onder meer: Jeremy Blackman, Tom Cruise en Melinda Dillon
Gesproken taal: Engels, Frans en Duits
Releasedatum: 23 maart 2000
Plot Magnolia
"Things fall down. People look up. And when it rains, it pours."
Een willekeurige, regenachtige dag in San Fernando Valley (Los Angeles). De levens van een stervende vader, zijn jonge vrouw, een verpleger, een beroemde verloren zoon, een politieagent die wanhopig op zoek is naar liefde, een nieuw en een voormalig wonderkind, een tv-presentator en zijn aan cocaïne verslaafde dochter komen samen in een web van verwikkelingen. Door de speling van het lot, toeval en menselijke interactie kruisen alle paden, een dag om nooit te vergeten.
Frank T.J. Mackey
Stanley Spector
Earl Partridge
Rose Gator
FisherKing
Bij herziening weer zo heftig en ontroerend dat ik 3 dagen lang geen andere film wou (kon) zien. Dus gaat ie mijn top 10 in.
Ghola
Het laatste liedje (kent er iemand de titel?) sluit de film op een waardige, kippenveloproepende (valt moeilijk te omschrijven) wijze af.
Aimee Mann - Save Me (einde)
Al net zo mooi als haar "One" en "Wise Up", die ook in de film te horen zijn.
Dustyfan
De muziek is deze film vond ik juist het enige minpunt. Wel mooi, maar af en toe zo overheersend dat ik de dialoog niet meer kon verstaan en uit moest wijken naar de ondertiteling.
Verder heb ik de hele drie uur op het puntje van de bank gezeten, en dat overkomt me niet zo heel vaak bij een film.
Vandaar 4,5*
Ontzettend slechte film....
Vertel, wat vond je er zo slecht aan?
Ramon K
Ontzettend slechte film....
O alsjeblieft, mogen we nog meer van deze nietszeggende berichten? (wacht even, ik zal mijn 0,5*-lijst ff doorploegen en aan het posten gaan)
PatrickL
Ontzettend slechte film....
Toch altijd fijn dit soort heldere en goed onderbouwde analyses van de film...
Ewout
Een meesterwerk, de muziek, het verhaal, het houdt je gewoon de gehele film op het puntje van je stoel! Hoe er met de personages heen en weer word gewerkt, en de connecties die ze allemaal hebben, geweldig in beeld gebracht. En de muziek van Aimee Mann.... gewoon kippevel.
Raha
Vertel, wat vond je er zo slecht aan?
Het verhaal vond ik opzich goed alleen op het laatst snapte ik ff niet! ( met all die kikkers)?
Raha
Sorry Ramon. ik zou voortaan meer en beter uitleggen;-)
RWL
Sorry Ramon. ik zou voortaan meer en beter uitleggen;-)
Heb je helemaal geen tijd voor joh! Je moet eerst goede details tekenen
moviefreak#1
Nog iemand die vind dat dit een spoiler is ?
Heb je helemaal geen tijd voor joh! Je moet eerst goede details tekenen
Ja, dat ook nog. Ik heb helemaal geen zin in Detailleren yo. Heb jij al veel getekend?
salvatore
- 1937 berichten
hmm..hij vond het verhaal goed alleen omdat hij het laatste met de kikkers niet snapte geeft hij een 0.5 *. Zeer oprecht..
Laat ik je een hint geven. Ga nog een paar keer de film kijken zodat je hem snapt en geef dan omdat je het verhaal wel goed vond een hoger cijfer :S
Raha
okey, ik zal hem nog een keertje kijken.
Ik ben trouwens Zij en geen Hij
Take One
Lees rustig de vorige pagina's Raha, daar staan verschillende invalshoeken uitgelegd. Het hangt ook een beetje van je eigen interpretatie af.
...en kijk 'm dan vooral nog een keer, want het is serieus een goede film!
ManicM
Beeldschone film, ik zat er echt 3 uur lang helemaal in. Wat ik echter niet helemaal snapte (en excuses als dat al vaker gevraagd is), is de intro. Die bizar toevallig situaties die daar geschetst worden, op een overigens briljant grappige manier, wat hebben die te maken met de rest van de film? Zo enorm frappant waren de gebeurtenissen toch niet? Of heb ik iets gemist?
hele hoop toevalligheden die één verhaal vertellen. En da's nu net wat de film ook doet. Begint als een hele hoop aparte verhalen, die allemaal samen blijken te hangen op het einde. Iedereen is met elkaar connected. En wat hen uiteindelijk terug samenbrengt is het vreemdste van allemaal, een kikkerregen.
movie-freak
Ik wil de dvd kopen, maar hij is nergens te koop! Niet bij Free Record Shop, niet bij Van Leest. Zelfs de Media Markt en Hollywood Factory hebben hem niet
GerwinF
Op het internet staat hij nog steeds te koop hoor, het goedkoopst is met een creditcard. (Tip koop wel de 2-disc kartonnen versie, die is namelijk super).
Luke
Ik heb deze DVD ongeveer 2 weken gekocht bij van Leest (kanttekening: wel de import versie - 2 discs). Kosten: € 15 en 3 DVD's voor € 33,- (leuke actie)!!
ManicM
Import? Andere regio-code/ondertiteling, of niet?
Jordy
Deze film doet me elke keer dat ik 'm zie weer nét wat meer dan de keer daarvoor, dat ik deze ooit op een krappe drie had staan zeg. Die bijbelverwijzingen en die kikkers enzo, ach dat is leuk om achteraf eens over te discussieren (wat we hierboven de afgelopen jaren dan ook genoeg gedaan hebben, als ik dit allemaal zo terug lees
), dit is niet het soort film waar ik me daar erg druk om kan maken (bij Lynch of Night wel bijvoorbeeld).
Maar pffft... emotioneel komt deze film op mij steeds meer als een hamerslag aan... Het enige waar ik me telkens weer een klein beetje aan erger is de wel erg overheersend aanwezige muziek tijdens grote delen van de film... momenten die zonder (of met subtiele) muziek voor mij wat beter hadden gewerkt. Dat houdt de film nét van een vijf af.
Maar wie weet de volgende keer...
FisherKing
Stevo
Is dit een tranentrekker? Daar hou ik helemaal niet van. Ik krijg nogal gauw vochtige ogen
. Al vinden vrouwen dat wel sexy, heb ik eens gehoord. Maar toch vermijd ik zulke films het liefst.:N
jassonn
Bij mij geen tranentrekker,maar emotioneel wel een zeer sterke film.
eerdekes
Pracht van een film zonder meer.
Tom cruise is gewoon
Wie mij ook opviel was o.a: hoffman, h macey en moore.
En god god, de muziek. Nog zo iets?
Sterk ontroerend, niet normaal.
Vooral het nummer 'save me'
God ja, voor ik het vergeet de vragen
Wie heeft nou eindelijk dat pakket?
Zonder meer 10/10 !!

De drie beste films met een hoofdrol voor de jarige Tom Cruise (59)

Cidade de Deus
Drama / Misdaad, 2002