• 9.410.994 stemmen

Met onder meer: Ben Stiller, Chris Rock en David Schwimmer

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Portugees en Spaans

Releasedatum: 16 juni 2005

Plot Madagascar

"Someone’s got a zoo loose."

Een zebra uit de New Yorkse dierentuin wil naar het wild toe en ontsnapt uit de dierentuin. Zijn vrienden de leeuw, de giraffe en het nijlpaard gaan achter hem aan. Ze worden op een boot gezet, maar belanden na een ongeval in Madagaskar. Helaas hebben deze New Yorkers geen flauw idee hoe ze in het wild moeten overleven.

Alex (stemrol)

Marty (stemrol)

Melman (stemrol)

Gloria (stemrol)

Julien (stemrol)

Maurice (stemrol)

Mort (stemrol)

Skipper / Fossa / Panicky Man on Subway (stemrol)

Private (stemrol)

Kowalski (stemrol)

avatar van joeri15

joeri15

leuke film... maar te kort en het verhaal is te gemakkelijk, maar dat maakt zo'n film misschien juist wel leuk. gewoon kijken idd... wel de moeite waard 3*

Giraffe

avatar van hammiegoal

hammiegoal

hoi leuke film

avatar van davidov

davidov

deze film trekt echt de meest vreemde mensen aan

avatar van Zeross

Zeross

Film was echt grappig vooral die pinguins die dan staan in antartica en dan zegt 1 pinguin zo this sucks. echt lache

avatar van mc movie

mc movie

Ik vons het een ge-wel-dige grappige film. Erg gelachen en niet alleen om de pinguins. Leuk bedacht en weer een film voor jong en oud.

Geinig filmpje wel.

n00t schreef:

heeft niemand de knipoog naar 'cast away' opgemerkt?

Knipoog?

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

davidov schreef:

die beesten waren dus ringstaart maki's, lijkt me vrij duidelijk...

Marty is toch echt een jongens naam, en Melman is gewoon een naam (doet me denken aan Newman (uit Seinfeld)).

Een film niet goed vinden omdat de namen apart zijn is wel een beetje vergezocht. Dan zou een westerling uit principe alle aziatische films al moeten afkraken...

Thanks for the info, maar ik heb nooit gezegd dat ik de film niet goed vind. Hij is weldegelijk goed genoeg voor een animatiefilm, helaas is hij niet bétér dan andere of iets dergelijks Snap je het nog?

avatar van Goodfella

Goodfella

kos schreef:

In dat kader vond ik The Wicker Man nog het leukst

Haha, idd .

avatar van theresia

theresia

jammer genoeg viel hij me toch wel wat tegen

avatar van PoMeLo

PoMeLo

uh wie kan mij zeggen waar die verwijzing naar de film American Beauty zat? heb zelf nix van gemerkt denk ik

voor de rest, een simpel/niet erg diepgaande film met af en toe wel grappige momenten. Zeker de pinguins waren cewl

avatar van gekke soip

gekke soip

veel grappige momenten maar ik had hem tog wel wat grappiger verwacht.

die pingins waren egt chill!!

PoMeLo schreef:

denk aan biefstukken ipv rozenblaadjes

avatar van Zeross

Zeross

kos schreef:

Geinig filmpje wel.

Knipoog?

De verwijzing naar American Beauty was dan nog iets subtieler.

Ja Met Cast Away die leeuw had zo gezicht gemaakt op iets ofzo. Net zo als Die Bal in de film Cast Away.

Dreamworks is er weer in geslaagd.

Erg irritante film. Van de uitgekauwde humor, tot de verplichte filmverwijzingen, van het vreselijke acteerwerk (een goeie voice actor is iemand die het personage identiteit geeft, niet zichzelf speelt) tot de erg lelijke look en typische 'overacting'. En dan zwijg ik nog over de muziek.

De aapjes waren de leukste personages, de enige aardige scene was wanneer de pinguins op Antarctica aankwamen. Dieptepunten waren er genoeg, maar deze film maakte zich bij mij pas echt onsterfelijk belachelijk tijdens de "I like to move it" scene.

Logische 0.5*. Bagger

avatar van peter74

peter74

Hij haalt negens het niveau van Shrek, maar ik vond hem zeker niet slecht. 3 sterren

avatar van Dennis26

Dennis26

Ehm, van de makers van 'shrek'... zou er maar niet zo trots op zijn, Shrek 1 & 2 waren stukken beter, kon hier niet van leeglopen, het enige leuke vond ik de okselscheten van die zebra, voor de rest, veel hysterie, erg druk.

avatar van Kuja

Kuja

Kom net terug van de bios en heb best moeten lachen om deze film, zelfs de aftiteling is leuk, kortom een 3,5

avatar van Lord@ragorn

Lord@ragorn

Het verhaal is leuk bedacht, maar het had zoveel beter en leuker kunnen zijn. Er zaten desondanks zeker wel leuke fragmenten in de film, waarbij ik flink heb gelachen, maar helaas bleef het bij enkele fragmenten, ipv de hele film door. De verwijzing naar cast-away, de pinguins die aankwamen op antartica, de pinguins die de boot infiltreerden en de aap die de koffie en krant uit de vuilnisbak haalt waren leuke moment, maar de rest viel erg tegen. Het is wat mij betreft een van de slechtere animatie-films van de afgelopen jaren en haalt zeker de kwaliteit van shrek niet. Al met al toch wel leuk om een keer te kijken, maar een bioscoop bezoek vind ik het niet waard. Meer een keer huren of op tv kijken. 2*

avatar van sweetlake

sweetlake

Ik had niet zo heel veel verwacht van deze film, maar vond het een hele amusante film. In de pauze waren wij blij verrast. Helaas zit er een stukje in het midden van de film waarin hij even zijn kracht verliest, maar aan het eind wordt dit ruimschoots weer goedgemaakt. Inderdaad waren de pinguins het leukst, en die opper aap vond ik te gek. Stem van de zebra (Chris Rock) paste goed bij het personage. I like to move it scene was ook erg grappig.

avatar van Respekked

Respekked

was er al bang voor..

hij viel me zwaar tegen. Ik heb misschien 5x een glimlach op een gezicht gehad. En dat was bijna alleen maar bij de pinguïns..

De giraffe is te overdreven, het nijlpaard is totaal overbodig, de leeuw is een beetje mat. Alleen chris rock kon mij wel overtuigen als zebra met een droom. Vind hem wel een geinige acteur. Daarnaast, subtiele verwijzingen naar films haha. Vooral die van american beauty. Echt goed opletten om em niet te missen.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik ben niet zo goed in stemmen....

Neen ... was toch echt irritant duidelijk wie wie was.

avatar van DJS

DJS

De succesmethode van de nieuwe generatie tekenfilms heeft weer een vervolg.

Weer leuk, de stemmetjes, de verschillende karakters en de bewegingen van de figuren.

Tegenvaller is het verhaal, té makkelijk en té voorspelbaar.

Het is nog geen waardige opvolger van Shrek, al moet ik er wel bij zeggen dat de karakters van de pinguins een hilarische ontdekking is geweest.

avatar van Suspiria

- Princess Mononoke 4*

- en voor deze geef ik 3,5*

avatar van Superfan

Superfan

het spijt me erg, maar ik weet niet wat sommige mensen zitten te critiseren....viel zwaar tegen, had maar 5x glimlach, uitgekauwde humor, zwaar irritant, geen waardige opvolger van shrek, te makkelijk en te voorspelbaar, overdreven dit, overbodig dat....

ik vond het zelf een zeer goede en comische film. Door het gelach kon je de film soms zelfs soms niet verstaan!(soms he!)Bijv. als selfproclaimd king juliën omhoog in het beeld komt en begint te zingen: "I like to move it, move it..... I like to move it, move it...You like to...MOVE IT!! De hele zaal zat meteen te lachen, en bleef door grinnikken.

Of nog een voorbeeld: het kleine melurtje, mort ( ja, die beesten heten melurs) Met zijn grote oogjes: "...what are they?....WHAT are they!!!? (King julien:) "they are just a bunch of panshees!

En natuurlijk komen we bij de pinguïns... de overname van de boot was grappig, en als ze op antartica komen:

"well, this sucks"

de aftiteling met: "I like to move it" was leuk om de mensen effe in de bios te houden. driekwart van de kijkers bleef zitten.

de oude vrouw die alex met haar tasje in elkaar sloeg was ook erg grappig."ALex: "lady, WHAT is wrong with you?" pok!! oude vrouw: "bad kitty!"

ik heb ook ergens bij deze berichten opgemerkt dat iemand dacht dat het getekent zou zijn, en nog iets anders over dat de bewegingen onwaarschijnlijk zouden zijn of zo: Nou, tekenen!!? ben je mal, tis animatie. En de makers hebben expres niet de hele tijd gewerkt met een heel spieren netwerk en botten en zo, dan kan je van die grappige bewegingen maken, zoals alex die de hele tijd op twee benen loopt.

Er blijft veel over om te zeggen over de film, de apen in de dierentuin, NEW YORK GIANTS!!. de mensen zijn ( omdat ze toch een kort stuk in de film zijn) niet zo mooi als de hoofdrolspelers uit shrek, maar veel beter dan van de eerdere animatie films. ik vond ook de omgeving en de dieren mooi gemaakt, ze hoefde niet perse op echte dieren te lijken, gewoon mooie en leuke karakters.

ik hoop dat mensen van dit bericht wat meer positief gaan schrijven in plaats van: niet wat ik ervan had verwacht, enz.

persoonlijk,( tegen alles in wat mensen negatief zeggen )

vond ik het een grappige film, een beetje emotie rond het einde, erg leuke karakters, en waard om bekeken te worden.

ik geef hem 5*

avatar van Lillytjuh

Lillytjuh

deze film is onwijs grappig, ik lag de hele tijd dubbel vooral om die melman:P 3,5*

avatar van Nieke

Nieke

Zoals overal opgegeven (en vooral door Dreamworks zelf); dit is géén Shrek.

En inderdaad, dat is hij ook niet.

Er zitten een paar aangename verwijzingen in voor de filmkenners, maar geen onderliggende humor die zogezegd enkel de oudsten kunnen begrijpen.

Ik moet zeggen, ik had er toch mijn zinnen opgezet, en hij is een beetje tegengeslagen. Langs de andere kant, ik vind het heerlijk om nog een een beetje kind te zijn en me te laten gaan bij de cliché humor uit tekenfilms.

Madagascar begint goed, gaat cliché-matig verder, maar blijft zijn rode lijn behouden. Al bij al 3* voor een toch vermakelijke film.

PS: ik kon er écht geen eekhoorns uit maken, uit die gekke beesten! Ik meen echter wel Pikachu gezien te hebben...

Ik snap niet waarom Shrek zo uitermate briljant zou zijn en dit niet. Vrij weinig verschil vind ik.

avatar van Nieke

Nieke

Maakt natuurlijk ieder voor zich uit. Persoonlijk vond ik Shrek één puntje meer waard, al vind ik de figuren uit Madagascar een stukje leuker (vooral Melman).

Waarschijnlijk net om dezelfde reden dat ik Jurassic Park super vind en jij totaal niet...

Smaken verschillen nu eenmaal, maar toegegeven: elke recensist en elk boekje geeft mee dat dit vooral voor de kids is, en niet voor de ouders!