• 9.375.055 stemmen

Met onder meer: Ben Stiller, Chris Rock en David Schwimmer

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Portugees en Spaans

Releasedatum: 16 juni 2005

Plot Madagascar

"Someone’s got a zoo loose."

Een zebra uit de New Yorkse dierentuin wil naar het wild toe en ontsnapt uit de dierentuin. Zijn vrienden de leeuw, de giraffe en het nijlpaard gaan achter hem aan. Ze worden op een boot gezet, maar belanden na een ongeval in Madagaskar. Helaas hebben deze New Yorkers geen flauw idee hoe ze in het wild moeten overleven.

Alex (stemrol)

Marty (stemrol)

Melman (stemrol)

Gloria (stemrol)

Julien (stemrol)

Maurice (stemrol)

Mort (stemrol)

Skipper / Fossa / Panicky Man on Subway (stemrol)

Private (stemrol)

Kowalski (stemrol)

avatar van mikoz

mikoz

ppaattyy schreef:

ik vind het wel grappig die film

5 sterren voor een ''wel grappige'' film ?

avatar van mikoz

mikoz

voor de rest kan ik hier nog niet over oordelen omdat ik hem nog niet heb gezien .

Het lijkt me in ieder geval weer een leuke film (leuk scenario , leuke figuren etc. ), wat ik overgens van de meeste animatiefilms van de laatste tijd vind

avain de kinderen zullen hem iig weer fantastisch vinden

Chr.s

Pruts film, zat constant met het gevoel dat hij in een week tijd in elkaar gezet was. Totaal niet intressant,grappig of vernieuwend. Het belachelijke is dat ze er waarschijnlijk ook nog prima mee weg komen.

mister blonde

niet interessant en niet grappig is wel een kwalijke zaak natuurlijk. niet vernieuwend kan je toch moeilijk als argument tegen deze film gebruiken?

Goodfella

Zo te zien zit Chris ook aardig stevig in de Aziatische cinema, dus dan ga je wat animatie betreft logischerwijs andere dingen verwachten/eisen dan wanneer je enkel Dreamworks of Pixar volgt. Dat die eis bij een film als dit ietwat naïef is maakt dan niet uit toch, vind het wel logisch om je af te vragen waarom deze films inderdaad altijd exact hetzelfde zijn.

mister blonde

ik ken maar weinig films die echt vernieuwend zijn. het is iets dat verder gaat dan niet exact hetzelfde. heb de laatste genoeg prima films gezien die totaal niet vernieuwend waren. ik vind het nogal een eis die je aan een film stelt.

Goodfella

Ik denk dat Chris bedoelt te zeggen dat 'ie níets heeft gezien dat niet al eerder is gedaan, da's wat anders dan eisen dat iedere film die je ziet de complete filmwereld op z'n kop zet. 'Niet vernieuwend' valt hier prima te vertalen naar 'uitgekauwde meuk' toch.

Net alsof alle Aziatische animatie zo vernieuwend is. Die komen ook maar eens per jaar (of twee jaar) met iets nieuws.

Goodfella

Niet alle Aziatische animatie is vernieuwend nee, maar ze benaderen het medium er over het algemeen wel artistieker dan in de VS. Dat daar dan eerder vernieuwende elementen uit voort komen is logisch.

Dat ben ik met je eens .

Goodfella schreef:

Juist.

Het is allemaal al een keer gedaan, maar dan beter en leuker. Dat maakt een film als deze vrij waardeloos, voor mij dan.

avatar van Mushroom

Mushroom

Jah, ik hebe het nu wel een beetje gezien met deze films.

Ziet er WEER leuk uit en er zitten WEER leuke grappen in, maar ik geloof het allemaal wel, kijk hem wel een keer op video!!

WEER leuke grappen

Nee hoor.

Ziet er WEER leuk

Nee hoor.

En bedankt Goodfella voor de back-up in mijn afwezigheid. Zoek je nog werk toevallig?

mister blonde

niet lullig bedoeld, maar niet vernieuwend is echt iets anders, dan dat Chris nu stelt. er zit nogal wat tussen niet vernieuwend en uitgekauwde meuk. maar het is nu duidelijk en ik snap zijn punt.

Chr.s

Nja, het was ook meer bedoeld als een extra ondersteuning van waarom ik deze film niet goed vond.

Goodfella had zo'n beetje alles wel gezegd wat betreft vernieuwing.

Beetje onduidelijk van mij. Excusses.

avatar van Quatro

Quatro

Zeer vermakelijke film, geen hoogstaand verhaal of briljante grappen..maar gewoon lekker 90 minuten makkelijk wegkijken!!! 4*

avatar van stan

stan

een hele grappige film met hele leuke stukjes erin

dat marty ( de zebra ) wil ontsnappen en new york ingaat en dat alex melman en gloria ( de leeuw, giraffe en het nijlpaard ) hem gaan zoeken en dat dan 100den politieagenten en brandweermannen ze proberen te vangen dat vond ik heel grappig en dan tussendoor de film die pinguings ik kwam soms niet meer bij

avatar van Impulz

Impulz

opnieuw een hele sterke animatiefilm! de 4 hoofdpersonen zijn zeer vermakelijk, de humor is erg goed en vooral de pinguins die heel subtiel door het verhaal heen lopen zijn hilarisch. Grafisch ziet het er geweldig uit, water, vuur etc. Zeer mooi.

Van mij een dikke 4,5*

Chr.s schreef:

[edit]

Ik kan me trouwens ontzettend ergeren aan de vele beroeps-chagrijnen die het een sport vinden om films af te zeiken en volkomen geilen op de meest vage Japanse, Russische en andere films. Wellicht wil men zich onderscheiden van de massa..... maar op mij maakt dat semi-intellectuele 'ik-heb-onwijs-veel-verstand-van-films'-gelul geen enkele indruk. Films zijn toch entertainment.... waarom tillen sommigen zo zwaar aan een filmpje en gaan er de meest diepzinnige discussies over Moviemeter...zucht. Alsof men als een wetenschapper een film zit te bekijken....schei uit, have some fun in your life

cheers!!

[/edit]

Chr.s

Impulz, als je niets zinnigs te vertellen heb hou dan je gewoon je mond. Finding nemo, the incredibles, shrek en shrek 2 gaf ik 3,5*, niet mis dacht ik zo. Deze film vond ik gewoon slecht (zoals ik uitgelegd heb) zeker als ik vergelijkingen trek met soortgelijke films als bovengenoemde.

Dus ga fietsen met je 'ik-heb-onwijs-veel-verstand-van-films' zeik verhaaltje, en have some fun in your life.

Cheers.

avatar van Impulz

Impulz

Ik zit vandaag idd op de mountainbike. Jij veel plezier met je analyses.

Chr.s

Dank je wel. Jij veel plezier met stront uitkramen.

avatar van Misterorange

Misterorange

standaard animatiefilm niet goed maar ook niet heel slecht.

Het onbeert idd de warmte en diepgang van heel veel japanse animatie.

het grootste pluspunt; GEEN wil smith

avatar van TeubY

TeubY

Leuke film, leuk verhaal, goede humor en de stemmen maken de film compleet, kortom 4 sterren

ennûh impulz ik ben het helemaal met je eens !

avatar van lazaroni_86

lazaroni_86

Lachen man!! zo slecht is hij ook weer niet, maar vergelijken met shrek2 is het niet veel.

3.5 sterren

avatar van Doom

Doom

In amerika is dit nogal een hit, veel bezocht en of verkocht zover ik weet, dus ik ben heeeeeel erg benieuwd!

avatar van johanm3

johanm3

Erg leuke film. Het eeste wat me opviel was het ontzettend mooie beeld kwaliteit ( digitale versie gezien in Almere utopolis ) Verder waren het leuke grappen en werd het lekker vlot verteld. Alleen een beetje aan de korte kant.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

"Ze" (vraag me niet wie) zeggen dat deze film beter en leuker is dan 'Finding Nemo' en 'Shrek' bij elkaar. Maar dat kan je moeilijk beamen, als je zo de recensies leest...

avatar van Comedy-Fan

Comedy-Fan

Ik vond het ook een erg leuke film... gewoon lekker voor tussendoor...

Ik heb momenten er tussendoor gehad dat ik helemaal dubbel lag... dus in mijn ogen een goede film... 4*

avatar van Ella

Ella

Ik vond het een goede lachfilm. Leuke beelden.

avatar van Jordy

Jordy

Waarom hoor ik niemand over de stem van Cohen? Voor mij het hoogtepunt van de (aardige) film.