• 9.376.374 stemmen

Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem (2003)

Muziek / Animatie | 67 minuten

Genre: Muziek / Animatie

Alternatieve titels: Interstella 5555: The Story of the Secret Star System / Interstella 5555 / Intāsutera Fō Faibu / インターステラ5555

Oorsprong: Japan / Frankrijk

Geregisseerd door: Kazuhisa Takenouchi

Met onder meer: Romanthony, Thomas Bangalter en Todd Edwards

Gesproken taal: Engels, Japans

Releasedatum: 30 oktober 2003

Plot Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem

"The animated House musical."

Een buitenaardse rockband bestaande uit vier muzikanten wordt naar de aarde ontvoerd met als doel ze de grootste popband van de wereld te maken. Shep, een ruimtepiloot met een (obsessieve) liefde voor basgitarist Stella, reist af naar de aarde om de band te redden. Met een speciaal apparaat geeft hij de geheugens terug van alle bandleden. Hij is echter te laat om dat ook bij Stella te doen...

Octave (singing stemrol)

Shep (singing stemrol)

avatar van ToNe

ToNe

ben waarschijnlijk te subjectief/biased, maar dit is wel een plaatsje in de collectie waard.

de animaties zijn erg retro en speels [galaxy express 999!!!] vergeleken met de moderne genres. iets wat goed past bij de sfeer van de muziek.

globaal is de plot te volgen. niks meer, niks minder.

tja, je haat het of je vindt het prachtig.

dus weet je ook voor wie zo'n productie dan bedoeld is.

Tja, hier kan ik echt niks mee. Wat een vreselijke slappe productie is dit.

Muziek en beeld gaan samen ? Ik dacht het niet, tijd om wat meer videoclips te kijken heren en dames. Enkel sporadisch en veel te banaal wordt er een link gemaakt tussen beiden.

De enige reden waarom het verhaal zo makkelijk te volgen is, is omdat het door een vijfjarige geschreven lijkt, animatie is van hetzelfde niveau (70s look wil niet zeggen dat je animatie mag loopen en blijven kopiëren), en als klap op de vuurpijl een heuse recap na 55 minuten, moest je niet goed kunnen volgen hebben wat er allemaal gebeurd was

Ik was al geen fan van Daft Punk, maar dit is gewoon te triest voor woorden. 0.5*

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Normaal gezien heb ik niets met animatie en al helemaal niets met Japanse Anime want dat is gewoonlijk bijzonder lelijk getekend. Voor deze 'film' toch maar een uitzondering gemaakt omdat het eigenlijk gewoon een aaneenschakeling is van de beste liedjes van Daft Punk. Ik ben niet bepaald fan van Daft Punk maar ze hebben wel enkele originele liedjes. De negatieve punten aan deze film is het verhaal dat nogal aan de eenvoudige kant is en de animatie die redelijk lelijk oogt. Wel leuk dat je op deze manier het hele album van Daft Punk ('Alive' geloof ik) kunt beluisteren, zouden meer artiesten moeten doen. Opvallend is wel dat de beste liedjes ook als eerste komen, zo krijg je in het begin onder meer 'One More Time', 'Aerodynamic', 'Digital Love' en 'Harder, Better, Faster, Stronger' te horen.

2.5 sterren

avatar van polopolo150

polopolo150

Ik heb net de film gezien... ik vond het aardig indrukwekkend over hoe deze film is gemaakt.

De film is best leuk, de animaties zijn goed, het verhaal is niet heel erg diep maar wel simpel en leuk. Ook de muziek van Daft Punk is geweldig (dat is toch wel de belangerijkste reden om deze film te kijken denk ik).

een 3,5... geen meesterwerk, maar wel gewoon een aardige film.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Prachtige animatie in regenboogkleurtjes, een feest voor het oog. Erg leuk en mooi om te zien dus en tevens om te beluisteren, met al die fantastische songs van Daft Punk.
Het verhaal vond ik ook erg boeiend, spannend, ontroerend en met een lief en prachtig einde.
Een erg mooie droom /fantasie van het kind en geweldig vormgegeven.

avatar van The One Ring

The One Ring

Daft Story

Ja, het verhaal is te stompzinnig voor woorden, maar dat stoorde me totaal niet, want ik keek dit niet voor het verhaal. De attractie hier is hoe de muziek van Daft Punk samen speelt met de beelden. Dat pakt soms erg sterk en uit op andere momenten wat minder. Het is vooral de montage die het hem doet. Er wordt niet zozeer op ritme gemonteerd, maar meer naar beelden gezocht die een bepaalde muzieksequentie ondersteunen. Dat pakt zeker in de eerste helft hoed uit, wat een soms prachtig samenspel van muziek en beeld oplevert, waardoor het nauwelijks stoort dat de animatie nog al eens wat details mist en dat ik eigenlijk geen liefhebber ben van dancemuziek. Het valt hier allemaal wel op z'n plaats.

Helaas wordt het in de tweede helft een stuk minder. Enkele scènes zijn heel lelijk, zoals die begrafenis (die bloemen en lichtbolletjes...) of die droomscène waarin die vrouw met haar redder door hun veel te roze thuisplaneet zweeft. Geen enkele scène weet eigenlijk nog het effect te halen van de eerste helft.

Verder toch een leuk experiment voor een geanimeerde albumclip. Volgens mij zullen alleen fans van Daft Punk hier een meesterwerk in herkennen (terwijl bij een echt succes het bij wijze van spreke iedere band of muzikant had kunnen zijn), voor de rest is het misschien meer een curiosum.

avatar van baspls

baspls

Erg leuke film.

Er zit geen enkele dialoog in de film. Dat is op zich erg goed ik mis de dialoog hier helemaal niet. Wel ziet het er een beetje vreemd uit als je duidelijk ziet dat er gesproken word en je niets hoort. De animators hadden de monden beter dicht kunnen laten.

Erg goede muziek van Daft Punk. Erg zaten een paar heel erg goede nummers tussen, de beste vond ik "Veridis Quo". De film past op een erg unieke manier erg goed bij de muziek.

De animatie is wisselend. Van prachtige handgetekende animatie tot erg slechte animatie met veel te dikke lijnen. De CGI en duidelijk in de computer geanimeerde stukken zijn erg slecht. De olieverf achtergronden vond ik erg mooi. Voor een animatiefilm uit 2003 is het erg mooi en ben ik blij met de achtergronden en de handgetekende stukken.

Ik vond dat er op zich meer geluidseffecten bij mochten. Ook vond ik het raar dat het op sommige momenten gewoon helemaal stil is.

Het verhaal is niet erg geweldig maar er zitten leuke personages in die goed getekend zijn. Het is een erg leuke film om na te kijken. Ik wou dat er meer van dit soort geanimeerde "clip"-films waren.

Het is duidelijk een Frans-Japanse film. Erg veel leuke grapjes ook gezien zoals de voetbal wedstrijd Japan tegen Frankrijk ect.

Erg leuke film!

avatar van Serpicos

Serpicos

Met dit bericht ga ik me aansluiten met enkele mensen hun mening en er zullen er nog wel velen zijn die zich hierin kunnen vinden.

Een idioot verhaaltje, dat geschreven is door de leden van Daft Punk (of ben ik verkeerd?), dat nogmaals heel erg onnozel evenzeer saai is.

Daarnaast laat ook de animatie zelf de wensen over; er is weinig te beleven op het scherm.

Positief aan dit Interstella 5555 zijn enkele songs van Daft Punk (One More Time!).

Wat hieruit volgt is dat dit beter tot zijn uiting zou gekomen zijn als je alleen naar de sound luisterde. Datzelfde was ook het geval met deze van Lynch, waar ik aan moest denken.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens meegepikt en 'k vond het wel niet mis. Een langgerekte animatievideoclip met Daft Punk liedjes. Wel opvallend dat er geen dialoog in voor kwam, maar storend was het niet.

Het verhaal zelf is simpel en eenvoudig te volgen, maar het waren toch vooral de animaties en muziek die de belangrijkste elementen zijn. De bekendste en beste liedjes zitten vooral in het begin van de film, al zaten er zeker geen slechte in.

'k vond het wel eens leuk om gezien te hebben.

avatar van arno74

arno74

In feite is dit een geanimeerde langgerekte muziekvideoclip van Daft Punk, je kunt het nauwelijks een film noemen. Het draait hier om de muziek van Daft Punk en het visuele verhaaltje wat wordt getoond is daaraan ondergeschikt. De animatie is verder erg in de stijl van de jaren 80. Ik zie het meer als een promovideoclip van Daft Punk dan als een 'echte' film. De hoge score van deze film (een 8 op IMDb) zal door de fans van Daft Punk komen vermoed ik. Voor anderen lijkt het me weinig interessant. 1,5*

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Leuk experiment, maar het werkt niet echt helemaal. De muziek zelf vind ik vrij goed, uiteraard. Maar als film werkt het voor mij gewoon niet echt. Zelfs stomme films uit de jaren '20 hebben echt een beter verhaal en plot dan dit en zijn dus beter te volgen. Het is uiteraard iets dat volledig in functie staat van de muziek en het album en dat eerder als promotie dient, en dat is goed, dat mag. Het is voor mij gezien gebrek aan spraak misschien een beetje te lang ook, en het helpt niet dat het tweede deel het gewoon écht niet haalt van het eerste deel. En dat ligt niet per se aan de film zelf, maar vooral aan het album waar de piek in het begin ligt en het dan gaandeweg het toch een stuk minder wordt. En tja... je moet het toch als film gaan beoordelen, en dan haalt dit het toch niet tegenover andere animatie.