• 9.376.030 stemmen

Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem (2003)

Muziek / Animatie | 67 minuten

Genre: Muziek / Animatie

Alternatieve titels: Interstella 5555: The Story of the Secret Star System / Interstella 5555 / Intāsutera Fō Faibu / インターステラ5555

Oorsprong: Japan / Frankrijk

Geregisseerd door: Kazuhisa Takenouchi

Met onder meer: Romanthony, Thomas Bangalter en Todd Edwards

Gesproken taal: Engels, Japans

Releasedatum: 30 oktober 2003

Plot Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem

"The animated House musical."

Een buitenaardse rockband bestaande uit vier muzikanten wordt naar de aarde ontvoerd met als doel ze de grootste popband van de wereld te maken. Shep, een ruimtepiloot met een (obsessieve) liefde voor basgitarist Stella, reist af naar de aarde om de band te redden. Met een speciaal apparaat geeft hij de geheugens terug van alle bandleden. Hij is echter te laat om dat ook bij Stella te doen...

Octave (singing stemrol)

Shep (singing stemrol)

Aanvullende info van Pjotr:

Verschillende scenes van de film werden al eerder gebruikt in de clips van Daft Punk.

precies

Het verhaal van de film is ook geschreven door de heren van Daft Punk....

Verder gaat 'ie op Lowlands in premiere - maar daar zal ik dan wel geen tijd voor hebben aangezien de festival-line-up zo'n beetje electro-heaven is...

kos schreef:

Toch niet die suffe animaties uit 'One more time', he?

Dat lijkt me wel. En die andere clip Aerodynamic geloof ik.

avatar van Diesel

Diesel

Toen ik de poster zag hoorde ik opeens ergens in m'n achterhoofd:

"Celebrate and dance so free

Music's got me feeling so free

Celebrate and dance so free

One more time"

Het ziet er trouwens uit als een aparte, leuke film.

kos schreef:

Aanvullende info van Pjotr:

Lelijk vond ik dat.

avatar van starbright boy

Ik vond ze wel leuk. Er zijn eerder vier clips van op tv te zien geweest. One more time, Aerodynamic, Digital love en Harder, better, faster, stronger. Ze halen het niet bij de briljante clips van het eerste album overigens.

Leuke poster trouwens.

avatar van tovenaar

tovenaar

starbright boy schreef:

One more time, Aerodynamic, Digital love en Harder, better, faster, stronger.

Hmm, dat zijn al 4 clips, laten we zeggen dat ze ongeveer 3,5 minuut duren, dan hebben we al 14 minuten gezien! De film duurt in totaal maar 67 minuten. Dan hebben we al bijna een kwart gezien! Mogen we dan al stemmen?

Wouter schreef:

Lelijk vond ik dat.

Same here.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Vanaf vandaag te zien in de Brusselse Arenberg Galerij.

Yak

Vanaf 30 oktober in de Melkweg. Zie hier (beetje scrollen).

pjotr

En 15 november in Groningen...

avatar van Biosguru

Biosguru

Erg de moeite waard! Stijgt absoluut uit boven een videoclip! Ik zat de hele tijd "cool" te mompelen toen ik Interstella 5555 zat te kijken! en dat is het ook: geen dialoog , alles wordt verteld door middel van beelden.

avatar van jacom

jacom

prachtige film, met een zeer goede soundtrack

voor de film vond ik de cd discovery niet echt goed (vooral omdat hun eerste cd homework 10 maal beter was/is), maar na het zien van interstella 5555 ben ik discovery weer beginnen te apprecieeren

en wat de animaties betreft, ze vallen echt wel zeer goed mee

elke daft punk fan zal van deze film genieten

****

avatar van puck

puck

Vooral leuk is dat de muziek erg goed aansluit op de beelden. Alles wordt opeens ritmisch... de animaties versterken de kracht van de muziek en de muziek versterkt de kracht van de animaties.

Lekker fris filmpje.

pjotr

Ik ben het helemaal met Jacom eens : Homework vind ik echt een super-ceedee en discovery vond ik maar matigjes.
Maar na het zien van Interstella moet ik zeggen dat ik de muziek van Daft-Punks-tweede veel en veel meer kan waarderen.
De muziek sluit echt verbazend mooi aan op de gehele film.
De stijl waarin de animé is getekend lijkt erg op een jaren 70 stijl maar dat stoorde me absoluut niet evenals het feit dat er geen woord wordt gesproken in de film.
Verder zitten er een aantal leuke grapjes in de film : zoals die twee bewakers die naar een voetbalwedstrijd zitten te kijken tussen Frankrijk en Japan (Japan stond voor geloof ik). En de heren van Daft Punk die tijdens een uitreiking van een pop-prijs de gouden plaat aan hun neus voorbij zien gaan. Ook het idee dat Mozart eigenlijk van een andere planeet komt (en wel meer muzikale grootheden) vond ik leuk gevonden.

avatar van T.O.

T.O.

Met deze film is zowaar ook een vijfde clip van Daft Punk uitgekomen: Something About Us.

avatar van davidov

davidov

hmm ik vond de eerste 4 clips best goed idd, en ik weet ook dat je destijds ze kon downloaden van 1 van hun officiele sites, echter kan ik die nu helaas niet meer vinden en vroeg ik mij af (jaja nu komt die verschrikkelijke vraag) of iemand een site kent waarop het te zien is.

anyway erg origineel en mooi kgeef het een 4

avatar van starbright boy

Uit op DVD. Los verkrijgbaar maar ook in een limited edition box samen met de nieuwe remix-cd van daft punk.

Klinkt stupide.

Een marketingtruc natuurlijk.

avatar van Wouter

Ik doelde op het verhaaltje van de film.

avatar van puck

puck

Het klinkt inderdaad nogal simpel, maar het wordt heel leuk uitgewerkt. Eerlijk gezegd had ik van tevoren ook niet al te hoge verwachtingen van deze film, maar het viel 100% mee.

avatar van ToNe

ToNe

ben waarschijnlijk te subjectief/biased, maar dit is wel een plaatsje in de collectie waard.

de animaties zijn erg retro en speels [galaxy express 999!!!] vergeleken met de moderne genres. iets wat goed past bij de sfeer van de muziek.

globaal is de plot te volgen. niks meer, niks minder.

tja, je haat het of je vindt het prachtig.

dus weet je ook voor wie zo'n productie dan bedoeld is.

avatar van Menghini

Menghini

Ik ben niet zo'n fan van de muziek, maar het viel me erg mee. Maar ook het verhaal is leuk bedacht en goed te volgen: het had echt niet met spraak gemoeten! 4*

avatar van gondwana

gondwana

Ik vind het fanatstich hoe heel het verhaal zo begrijpelijk en spannend verteld wordt zonder één regel dialoog.

En hoe goed het allemaal bij elkaar past. de muziek leent zich er misschien wel toe, maar toch knap werk van die regisseur om het allemaal zo mooi te maken...

Tja, hier kan ik echt niks mee. Wat een vreselijke slappe productie is dit.

Muziek en beeld gaan samen ? Ik dacht het niet, tijd om wat meer videoclips te kijken heren en dames. Enkel sporadisch en veel te banaal wordt er een link gemaakt tussen beiden.

De enige reden waarom het verhaal zo makkelijk te volgen is, is omdat het door een vijfjarige geschreven lijkt, animatie is van hetzelfde niveau (70s look wil niet zeggen dat je animatie mag loopen en blijven kopiëren), en als klap op de vuurpijl een heuse recap na 55 minuten, moest je niet goed kunnen volgen hebben wat er allemaal gebeurd was

Ik was al geen fan van Daft Punk, maar dit is gewoon te triest voor woorden. 0.5*

avatar van gemaster

gemaster

Ah ik zie dat je hier ook al een berichtje hebt geplaatst, dus dan is mijn berichtje op musicmeter overbodig.

Ik vond het wel een aardig filmpje met een leuk idee(Alle grote artiesten komen van andere planeten). De animatie was inderdaad expres zo 70's gemaakt en ik vond dat wel wat hebben. Als film zelf stelt het niet zo heel erg veel voor natuurlijk, maar de soundtrack vind ik echt geweldig, dus dat zorgt ervoor dat de film ook al een stuk leuker wordt. 3,5 ster.

avatar van davidov

davidov

Geweldige muziek van daft punk, het verhaaltje begon wel komisch "het kidnappen van een band van een andere planeet" maar uiteindelijk schiet het verhaal de verkeerde kant op...

De animaties zijn op sommige momenten vrij goed en leuk, andere momenten (Zoals bij het hele 1e nummer) vallen ze tegen, blijven ze dezelfde plaatjes herhalen en merk je dat er maar een paar fps zijn.

Gelukkig maakt de muziek het nog een beetje goed maarja met alleen muziek heb je nog geen goede film. Ik heb toch best genoten van de film en hij krijgt dan ook 4*, ik zou hem met plezier hoger willen geven gezien ik sommige fragmenten echt leuk vond en een kleine fan ben van de muziek maarrrr.... ik kan het gewoon niet doen, de film is op sommige punten gewoon niet goed genoeg. 4*

avatar van MrEd

MrEd

De film alleen is niet zo heel bijzonder, maar met de muziek van Daft Punk is het heerlijk om er naar te kijken (luisteren). Eigenlijk is het een een lange videoclip met ijzersterke nummers van DP. 4*